Aardbeving in Guyana ook gevoeld in Suriname

24
Aardbeving in Guyana gevoeld in Nickerie
5.9 quake 31 Jan 3:05 pm (GMT -4)

In Guyana nabij Boa Vista, Roraima (Brazilië), was er zojuist een aardbeving met een kracht van 5,9. Dat meldt het Duitse Onderzoekscentrum voor Geowetenschappen (GFZ). De schok werd ook in Nickerie gevoeld melden bronnen in Nickerie aan Waterkant.Net.

Ook in andere delen van Suriname zou de schok gevoeld zijn. De beving was in Guyana vlakbij de grens met Brazilië, zoals op onderstaande kaart te zien is. Andere bronnen spreken van een beving met een kracht van 5,7.

Volgens de European Mediterranean Seismological Centre (EMSC) vond de beving plaats op een diepte van 10 km.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Fa a gersi leki Gado e wraak nanga Sranan sinds dem laatste verkiezing. Hij beschermd ons niet meer als te zijn een gezegend land. Unu musu draai anu pari na boto go miti Masra baka!!
  gemodereerd

 2. Dit soort van rampen ga je krijgen wanneer men de natuur tart door ontwikkeling na te streven waarbij de natuur schade wordt berokkend. Denk hierbij aan de vele olie boringen in Guyana. Na ontginnen blijven er grote gaten achter. De aardbodem wordt zwak. Als Suriname niet oppast, dan zullen wij hier op termijn ook last van hebben. Natuurlijke hulpbronnen kunnen een boost geven om een land tot ontwikkeling te brengen, maar er zijn consequenties. De natuur slaat altijd terug.


  Maak melding

 3. als men aardolie uit een gebiedt win moet je er op voorbereidt zyn op dit soort calamiteiten.
  Maar men is zo op geldt gefixeerd dat dit niet aan de orde komt.
  dit wordt de toekomst van de Guyanas er zullen meer van dit soort bevingen plaats vinden,
  By venezeula ontbeerdt Columbia de bevingen en aardverschuivingen en by de Arabische landen kun u ook het zelfde waarnemen. Dus voor Suriname is dit een wake up call


  Maak melding

 4. Off Topic

  Waarom heeft Suriname niet een variant van Fort Knox?

  Stof tot nadenken.
  Iamgold/Canada en Newmont/USA doen aan dagbouw in de goud in Suriname en via Zanderij wordt ook goud van Suriname naar oa Dubai geëxporteerd. De vraag is hoeveel goud wordt wekelijks door IamGold en Newmont en de de organisatie op via JAP Zanderij goud uit Suriname geëxporteerd? Let op is dit allemaal legaal of gebeuren er door criminele ndp-criminelen die hierin een rol spelen duistere zaken, die Suriname/rs niet weten?

  In Suriname is er hout, goud, bauxiet, diamant, aardolie, gas, visserij, toerisme, enz. hoeveel is de totale opbrengst hiervan voor Suriname jaarlijks.

  Waarom wordt een deel van dit goud dat gewonnen wordt door IamGold en Newmont en de organisatie op JAP-Zanderij naar Dubai wordt geëxporteerd niet opgeslagen in de kluis van de Centrale Bank van Suriname? Hierdoor kan Suriname een goudvoorraad opbouwen en hierdoor ook zorg dragen dat het geld van Suriname gedekt wordt.

  Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santohki en Vice president Ronny Brunswijk, die ook een mijnbouwgoudonderneming heeft doen jullie hier iets aan dat er een deel van Suriname, El Dorado, in de kluis van de Centrale Bank van Suriname terecht komt, De waarde van goud is momenteel heel hoog op de beurs in oa London

  Doen jullie er alles aan dat niet al het goud van Suriname naar het buitenland verdwijnt of in zakken van enkele Surinamers. Een deel van het gewonnen goud van Suriname behoort opgeslagen te worden in de kluis van de Centrale Bank van Suriname.

  De vraag, waarom is een deel van al het gewonnen goud uit de mijnen van Suriname nu nog steeds niet opgeslagen in de kluis van de Centrale bank van Suriname? Dit moet wel tot de verbeelding spreken van iedere Surinamer dat er een kluiskamer in Suriname is die vol zit met goud van Suriname en Surinamers een zeer goed gevoel geven.

  Natuurlijk zal dit 24 uur per dag streng zwaar bewaakt moeten worden door speciale daarvoor getrainde mensen. USA heeft oa haar Fort Knox. Waarom heeft Suriname niet een variant hiervan?

  Het is toch te gek voor woorden dat er zoveel goud in Suriname gewonnen wordt en niet een milligram in de Centrale bank van Suriname wordt opgeslagen?


  Maak melding

 5. @ Passant: In de tijd van wijlen Andre Telting werd er goud opgekocht door de CBvS. Elke goudopkoop huis was toen verplicht op de dinsdag of donderdag omstreeks 12:00u bij de bank te zijn om goud af te dragen. Sommige goudopkoop huizen hadden een eigen raffinaderij en er werd 99.96% kwaliteit goud aan de bank geleverd. Goud opkoophuizen hadden toen geen export vergunning. Dus het goud bleef hier. Vandaar dat het geld ook een goede dekking had. Vanaf het moment dat goud ge-exporteerd mocht worden, bleef er niets achter; de Staat krijgt alleen royalties en intussen zijn die allemaal verpand door master criminal-minded Boefie.


  Maak melding

 6. De aarde zit vol met breuklijnen al vanaf zijn onstaan en het gaat verder toenemen in griekenland en kroatie is een breuklijn aan het groeien daar geen aardgas etc etc wel breuklijnen . Het heeft ook met de breuklijnen te maken wetenscahappers roepen het heeft met de opwarming te maken. Aarde heeft zijn doen en laten. Aarde warmt op en in nederland europa spanje hevige sneeuwval record koud de planeet aarde heeft zijn eigen kuren. In kroatie grieken wordt niets uit de grond gehaald toch altijd zware aardbeving dit is mijn stukje schrijven. Het heeft ook met de breuken in de aardkorst te maken.Wetenscappers geven mensen altijd de schuld en domme surinamers geloven alles voor zoete koek.


  Maak melding

 7. Wat heeft boren van aardolie in Guyana hiermee te maken? De aardolie is voor de kust. Dit was in het amazonewoud. Geen enkel verband.
  gemodereerd

 8. 90 % van de wereldbevolking is arm, wordt uitgebuit en veracht.
  90 % van het Surinaams volk is arm, wordt uitgebuit en veracht.

  De aarde heeft overvloedig voedsel voor elk levend wezen.
  Maar 90 % daarvan verdwijn in de afval bakken van de rijken.

  ZOU DE AARDE DAN NIET MOGEN GRUWEN VAN AL HET VERNIETIGEN ?
  gemodereerd

 9. Het gaat bij mij niet wat je zegt, maar zie als wij goud een deel van goud zouden opslaan bij de Centrale bank hod rijk wij als land/ Surinamsrs konden zijn, hoe trots iedere Surinamer kom zijn.

  Zie het verhaal van Eldorado en vraag jezelf af, welk land daarmee bedoeld werd.

  Zie hoe alles van ons land wordt weggegeven aan het buitenland.

  Zie waarom niemand in Surinsme weet hoeveel goud van Surinams wekelijks via Zanderij naar Dubai gaat. Hoeveel
  weet niemand. Zie wie hier aan de touwtjes trok. toen goud via Zanderij naar Dubai werd getransporteerd en nu nov gebeurt. Wis zijn dezd mensen die allemaal in dezd organisatos zitten en vraag je af hoeveel van dif goud in hun eigen zakken achter blijvdn.

  Vraag je af wie gingen in die periods vaak naar Dubai

  Zie wie het volk bestal en zeed waarschijnlijk door deze orga op JAP- luchthaven nog steeds berooft

  Niemand die vragen over stelf in de DNA, de media. maar zis die cuf-verhalen van hen in de media. radio, enz

  Zie waarom Surinamd het niet gaat redden.

  Zie wis verantwoordelijk hiervoor iz en i.p.v. dus personen op te pakken en af ts maken, worden ze met fluwelen handschoenen behandeld.


  Maak melding

 10. Al is deze beving ver van de kust, maar laat dit een waarschuwing en attendering zijn voor de boringen op zee !
  De boringen op zee moeten zeer zorgvuldig en breed onderzocht worden !
  Bij een eventuele zeebeving en tsunami kan de hele kust van Suriname weggespoeld worden !

  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 11. Tektonische platen komen overal op de aarde voor en dat beetje olie voor de kust van Guyana heeft deze platen in het zuiden echt niet aan het schuiven gekregen hoor!
  En dat God Suriname aan het vergeten is…?
  De oudjes zeiden vroeger dat Suriname het Bijbelse Paradijs was qua ligging maar dat we moesten oppassen voor slangen die het sprookje konden verstoren door hebzucht.


  Maak melding

 12. @,,Rbrown 31 januari 2021 At 20:46
  als men aardolie uit een gebiedt win moet je er op voorbereidt zyn op dit soort calamiteiten.
  Maar men is zo op geldt gefixeerd dat dit niet aan de orde komt.
  dit wordt de toekomst van de Guyanas er zullen meer van dit soort bevingen plaats vinden,
  By venezeula ontbeerdt Columbia de bevingen en aardverschuivingen en by de Arabische landen kun u ook het zelfde waarnemen. Dus voor Suriname is dit een wake up call
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Rbrown, jeh skrief wang loh KA Hollans. jij lijkt wel Mr DEE TEE dt .
  gemodereerd

 13. Mensen echt hard bidden dat er een speciale lijn de trilling van de aardbeving kan geleiden naar een oranje woning in Lelydorp, zo dat alles daar wordt verwoest.


  Maak melding

 14. Heer Passant er ligt werkelijk veel goud in Fort knox maar is niet alleen van die Amerikanen ook het goud wat Nederland in de goudmijn jaren van Suriname mee genomen heeft ligt daar op geslagen hebt het zelf bewaakt dus dan weet je dat , Su moet ook goud gaan opslaan bij de Suri banken daar geef ik jullie gelijk moeten ze nu mee beginnen en niet alles weg sturen Dank U My Men als ex Navy Seal weet ik alles van
  gemodereerd

 15. Ik heb dit al weken geleden voorspeld op fb, het heeft te maken met ontbossing van het Amazonne gebied en goud delven, bodem is verzwakt en nu eist het zijn tol, geld geld geld, alles gaat wegstromen en de mens ook, let maar op, ik ben geen helderziende, want dit kan iedereen voorspellen, over ongeveer 10 jaar moet je kijken wat er gaat gebeuren in su, dan zal ik zien wie dat weg kan kopen met geld, mensen opo oenoe fucking ai
  gemodereerd

 16. de demente pa wintie ,en zijn holmaatjes luci-en-k…. , en die galbak rbrowny met y , hebben zo snel zitten te rukken dat hun balletjes begonnen te trillen , en dat hebben ze in Duitsland opgemerkt , en wel gaf het een kracht van 0,00000 , dus deze paarse ratten zijn uitgeteld.


  Maak melding

 17. Het gaat mij niet of dat er goud van wie dan ook in Fort Knox ligt. Het gaat bij mij om dat Suriname ook een Fort Knox kan hebben.

  Suriname is Eldorado, maar Suriname zit vol met mislukkelingen die alles verkopen aan het buitenland en voor zich zelf stelen. Zie hoe de grote armoede in Suriname ontstaat. Je grab a torie. Kijk wat de leiders van Suriname met u doet en hoe jullie in armoede en grote ellende leven.


  Maak melding

 18. Ja ze nemen 80% mee en su een tjakatjka sari torie, die genaade klap v/h natuur komt nog of is al begonnen.
  gemodereerd

 19. De aarde bestaat uit verschillende tektonische platen en heel veel kleine aardschollen (aardplaten) die langzaam naast elkaar heen schuiven. Dat gebied in Guyana waar de beving zich heeft voorgedaan is mijn inziens nooit eerder onderzocht op aardbevingen. Een dergelijk gebied kan ook in de Surinaamse bodem voorkomen. Voor zover ik weet heeft men in Suriname ook geen onderzoek gedaan naar de diepere aardlagen. De kans dat er een beving van deze omvang ook in Suriname kan voltrekken is mijn inziens niet denkbeeldig.


  Maak melding

 20. Hahaha

  ” …
  Wat heeft boren van aardolie in Guyana hiermee te maken? De aardolie is voor de kust. Dit was in het amazonewoud. Geen enkel verband.
  …”

  “…
  Tektonische platen komen overal op de aarde voor en dat beetje olie voor de kust van Guyana heeft deze platen in het zuiden echt niet aan het schuiven gekregen hoor!
  …”

  Hahaha

  Nee, dat klopt en het komt ook niet door de boringen in het noorden van Nederland , Groningen.

  Hahaha

  Maar waar er geboord wordt kunnen er wel bevingen ontstaan. Zie ook weer voorbeeld Groningen. Met alle gevolgen vandien.

  Zijn Suriname en Guyana voorbereid op een dergelijke ramp die min of meer te verwachten is ?
  Suriname kampt nu al met veel wateroverlast. Dit probleem weet men niet eens aan te pakken terwijl er onder tussen miljarden US Dalla zijn verspild.
  Het is maar goed dat de regering Santokhi de banden aanhaalt met Nederland. Nederland is expert in kustbescherming !

  In ieder geval is het nu duidelijk dat aardbevingen ook in Suriname en Guyana kunnen voorkomen. Nu is het gelukkig niet aan de kust, maar de kans is reeel dat het een keer wel voorkomt.
  En dan ?

  Binnen enkele jaren zal er flink geboord worden voor de kust van de Guyana’s.
  De kans dat er bevingen zullen ontstaan kunnen dus ook flink toenemen !
  Wie wordt verantwoordelijk gesteld ?
  Weer het volk, terwijl de grote winst naar het rijke westen gaat ?
  Gaan de oliemagnaten mee betalen aan kust- en natuurbescherming ?
  Etc.
  Voordat er geboord wordt moet er een plan kust- en natuurbescherming in uitvoering zijn en een plan rampenbestrijding paraat zijn.

  Het volk mag niet weer de dupe worden.

  Wacht niet tot het te laat is !
  Think twice !
  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 21. GEESTELIJKE ARMOEDE IS;
  Onbetrouwbaarheid, ontevredenheid, bekrompenheid, luiheid,
  slordigheid, gierigheid, hebzucht, verspilzucht en vernielzucht.

  LICHAMELIJKE ARMOEDE IS;
  Voedsel en watergebrek, geldgebrek, gebrek aan vruchtbare grond,
  woningnood en gebrek aan onderwijs en gezondheidszorg.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.