Amerikaanse admiraal Craig Stephen Faller aangekomen in Suriname

12
Amerikaanse admiraal Craig Stephen Faller aangekomen in Suriname US Air Force C37B (Gulfstream G550)
Foto: (c) Anair80 Aviation Photography/Waterkant.Net

Admiraal Craig Stephen Faller van de Verenigde Staten van Amerika (VS) is vanmorgen in Suriname aangekomen voor een eendaags werkbezoek. Faller is gekomen met US Air Force C37B (Gulfstream G550). De hooggeplaatste militair is commandant van ‘the U.S. Southern Command’. Het bezoek is in het kader van de defensiesamenwerking tussen Suriname en de VS.

De militaire samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika is historisch. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie heeft eerder laten weten dat het cruciaal is dat de defensiesamenwerking tussen beide landen geïntensiveerd wordt.

“Het bezoek van Admiraal Faller gaat om het intensiveren van de samenwerking, in het bijzonder om capaciteitsversterking en gezamenlijke trainingen”, aldus de bewindsvrouw. Mathoera stelt de samenwerking zeer op prijs en gaf aan dat er meer werkoverleg zal plaatsvinden.

Amerikaanse admiraal Craig Stephen Faller bezoekt Suriname


12 REACTIES

 1. Een goed gesprek op militair niveau internationaal tussen minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie en Admiraal Craig Stephen Faller van de Verenigde Staten van Amerika (VS) is altijd goed.

  Waar is het gevaar of zou dreiging aan de noordkust van Latijns-Amerika zijn of kunnen ontstaan?

  Is Suriname een bondgenoot van de US, net als Guyana, Frankrijk/Frans-Guyana. Op ondersteuning van Brazilië en Columbia kan de USA al rekenen. Ook op Nederland, Antillen als NAVO bondgenoot in het Caribischgebied, in Puerto Rica heeft de USA een militaire basis. Uit Californië (VS) kunnen enkele vliegdekschepen op de Stille Oceaan ook richting Columbia varen om elke dreiging in de Noordzijde van Latijns-Amerika te neutraliseren.

  Het leger vd USA heeft genoeg mogelijkheden in Californië, Miami, Caribischgebied om elke dreiging te neutraliseren op zee, lucht land (SEALs), 1st Special Forces Operational Detachement/Delta Force, Night Stalker/160th Special Operations Aviation Regiment( Airborne).

  Ook de Franse Gendarmerie kan oa uit Frans-Guyana de USA als NAVO bondgenoot te ondersteunen, idem Nederland/”Antillen.

  Suriname kan daarom beter dde USA, Frankrijk, Nederland goed te vriend houden en hiermee voor de veiligheid in de regio te zorgen en daardoor ook haar voordeel uit te halen.


  Maak melding

 2. Er is op het ogenblik slechts een persoon in Suriname wiens zenuwen danig onder druk staan. Ondanks het langdurig onderhoud die de persoon met de president heeft gehad. Het is bekend dat de president een politie achtergrond heeft dus de persoon is gewaarschuwd.


  Maak melding

 3. ..NEE.HOOR..BESTE..SCHIPPER..ZE..HEBBEN..BEIDE.. GRIJS..HAAR..BEIDE..ZIJN..BLANK..BEIDE..ZIJN..MAN..MAAR..HELAAS.. NIET..DEZELFDE..PERSOON..
  Vermoeiend hoor, al die hoofdletters en puntjes. Respect dat je dat telkens volhoud. Ik laat het voortaan dus aan jou over😓


  Maak melding

 4. Waarvoor hebben wy een militair bondgenoot nodig? we hebben toch geen vyanden
  en deze bondgenoot mag niet optreden tegen binenlandse aangelegenheden, men moet goedt nadenken alvoor men dit soort samenwerking aanzoek, vergeet u niet hoe suralco gehandeld heefd afgelopen 75 jaar, tries als je onafhankelykheidt zo opgeefd
  Guyana heefd 75 jr zelf haar boontjes leren doppen . ja ik ben teleurgesteld in surinamers


  Maak melding

 5. hé browny met y , , we hebben geen bondgenoot nodig , maar een vriend , en onze grootste vijand is je baasje korporaal bouta , die 24 februari 1980 een staatsgreep pleegde , en vanaf 1980 is ons Suriname stelselmatig vernietigd , door jou lover , de drankorgel en coke snuiver , , maar deze Amerikaanse Admiraal neemt je baasje mee , want die moet ook nog zitten in Amerika , en kan dan in de cel gegooid worden waar zijn zoon zit.


  Maak melding

 6. WAT, wil je niet liever meegaan met de generaal, in plaats van hier elke dag de mislukte pias/🤡🤡🤡🤡uit te hangen, je valt steeds in herhalingen, wordt nogal saai, vindt je zelf niet!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.