‘Leiding Surinaamse politie en veiligheidsdienst wordt vervangen’

25
'Leiding Surinaamse politie en veiligheidsdienst wordt vervangen'
Korpschef Roberto Prade en de directeur Nationale Veiligheid Danielle Veira.

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag laten weten dat de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) binnenkort zullen worden vervangen.

Brunswijk zei dit vanmorgen, na een vraag van een journalist tijdens de regeringspersconferentie in de Congreshal. Het zou gaan om korpschef Roberto Prade en de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira meldt ook Starnieuws.

De vervanging is het resultaat van een doorlichting van de veiligheidsdiensten en het KPS, door een speciale evaluatiecommissie. Na evaluatie is besloten de leiding te vervangen. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Het is maar te hopen dat Ronny eerst afstemming heeft gedaan met de president en het kabinet voordat hij uit de school klapt. Er zullen ongetwijfeld grondige redenen zijn waarom tot vervanging wordt overgegaan. Het is ook te hopen dat de vervangers niet uit Abop gelederen komen, want kader is daar niet te vinden.


  Maak melding

 2. Het nieuws maakt mijn woensdag 13 januari 2021 tot een geweldige dag. heel mooie dag. Weg met die corrupte zooi. Deze twee lijken toen ze geboren waren in een vat vol met paarse corruptie te zijn ondergedompeld. Het corruptie druipt zich van hun af.


  Maak melding

 3. @Boesskowtoe: Ronny heeft geen overleg gehad met Chan, hij doet deze mededeling in opdracht van Chan. Zo dom als hij is laat hij zich naar voren schuiven als te zijn de maker van het plan. Chan heeft het al geprobeerd, het is een van de laatste bastions die hij nog moet slechten om de macht, de etnische greep van de VHP op het land te bestendigen! Hij is toen geschrokken van de reacties en heeft zich toen koest gehouden. Nu misbruikt hij deze domme nietsnut voor het vuile werk! Hij blijft verraad plegen naar zijn afkomst en zijn voorvaderen!! De prijs mag hij zelf betalen, want Chan gaat hem daarbij niet helpen. BTW, heb je gemerkt hoe stil PL en NPS zijn? Vooral de mening van TP Ethnel en Greg zou ik in deze willen horen!!


  Maak melding

 4. Satish zegt het altijd zo mooi. Karma is een bijaadj(rente). Prade is foor de vorige regering gewoon over de paard getild. Zonder enige ervaring en gebrek aan competenties is hij toch boven 9 anderen commissarissen voorgetrokken en als korpschef aangesteld. En dit is de outcome. Hij heeft gedanst op de grillen van Hellings en gentle. Hij heeft geen nee kunnen zeggen tegen beslissingen genomen door deze heren. Als het ware was prade ceremonieel, maar de beslissingen werden genomen door hellings en gentle


  Maak melding

 5. Ben benieuwd wie benoemd zal worden. Want 1 ding moet duidelijk zijn dat degene die de leiding krijgt betrouwbaar en integer moet zijn en bovenal loyaliteit vertoont naar de regering toe.
  Loyaliteit wilt nog niet zeggen dat je alles klakkeloos moet uitvoeren zonder je eigen inbeelding en verstand moet laten prevaleren.
  Directeur veiligheid moet veiligheid van land en volk boven politiek staan en zich bewust moet zijn wat hij of zij moet doen om het land en volk boven alles moet plaatsen.


  Maak melding

 6. Hopelijk dat een verandering ook een verbetering zal zijn.

  Afro Surinamers train u zelf om elkaar te verdragen en te
  helpen om zelfbewust en vooruitstrevend te worden.


  Maak melding

 7. In ieder kefal is het aannemelijk dat Lonnie een tipje van de sluier licht en aangeeft wat de redenen zijn om tot dit besluit te komen. Onze Lonnie vermeldt dat de evaluatiecommissie nog niet afgerond is. Toch durft hij nu al dit nieuws kenbaar te maken. Het is lekker werken met een evaluatiecommissie waarvan men niet op de einduitslag wacht. Ga zo door Lonnie. Jouw stupiditeit zal jouw val worden.


  Maak melding

 8. ZELFBEWUSTHEID betekent inzicht hebben van je eigen
  wilskracht en scheppingsvermogens of wel verstandsvermogen
  Elk mens heeft een eigen ziel en geest en de vrijheid om zelf
  keuzes te maken..

  ZELFBEWUSTHEID is dus GEEN CULTURU en geen RELIGIE


  Maak melding

 9. De ja knikkers van deze regering staan in de rij, anderen , betere, gaan niet in aanmerking komen. Niet je competentie/deskundigheid is belangrijk maar je loyaliteit aan potros/vp, anderen zeggen dat je de mensen moet kunnen vertrouwen. Ben je bezig met de ontwikkeling van het land of ben je bezig je machtsbasis te vergroten voor eigen gewin. De tijd zal het leren!!!!!!


  Maak melding

 10. DE NIEUWE KORPSCHEF WORDT NIEMAND MINDER DAN “DAGGOE BORDO”!!!!!!!!!

  Hiermee heeft ie van die andere flapdrol loko Lonnie, zijn derde officiele functie te pakken!!!!

  Su= SUPER FAILED STATE, DRUGS STATE, RATTEN HOL.


  Maak melding

 11. Mensen die geschoold is, en de functie waardig is die mag dit functie bekleden, dat maakt niet uit, of het abop vhp of nps komt, mag voor mij part de functie bekleden ok


  Maak melding

 12. ha ha ha paki-rat igri , rbrown en die pony , ja hoor de paarse ndp trollen , zijn verrast dat die twee hooggeplaatste paarse top ratten , die politie agent prada , en die doewet en red je zelf dame viera het veld moeten ruimen , maar door hun uitspraken eerder hebben ze zich zelf met een dolksteek van het toneel verwijderd , die dame viera zal zeker in de gevangenis belanden , door die zaak met de militair Cairo , en die agent prada zou ook zo kunnen dat die in het gevang komt , omdat hij tijdens de poging om de militair Cairo die werd gegijzeld , zijn agentjes terug floot , maar de mannetjes van die viera kozen het hazenpad .
  de VP heeft het bij het goede eind.


  Maak melding

 13. Wakti, wakti….! Belfor begint zich te ontpoppen als de luis in de pels van deze regering….. door hem te accommoderen zou heel wat heibel achterwege blijven. Hij is politieagent… ik zie het al helemaal voor me. Nu nog zien of hij zo integer is als hij beweert!


  Maak melding

 14. deze twee marionetten van de ndp moesten reeds lang van het toneel verdwijnen .president santhoki had een gesprek met de leiding van het politie korps ,en ik zag hoe deze prade zich had op gesteld toen de president kwam opdagen tijdens de vergadering .prade toonde geen enkel respect en dat hebben velen opgemerkt denk ik .santhoki is niet achterlijk santhoki brunswijk , toon daad kracht handel naar eer en geweten en zorg dat er een gerespecteerd politie corps komt die te vertrouwen is .


  Maak melding

 15. hé paarse luci-rat-k….. , hebt jij tranen in je ogen en hebt jij verdriet , dat je paarse voorbeeld figuren het veld moeten ruimen , ja dat krijg je als je bij de paarse top behoort , risico van hebzucht , mooi afgestraft.
  en paarse mongool jij valt door de mand , want iedereen ziet dat je op staat bent dat purple rain uit je ogen komt , , zal maar binnen blijven en je niet laten zien.


  Maak melding

 16. hé pony , ze kunnen jou goed gebruiken als ja knikker op zee voor de olie winning , , maar je weet zeker niet dat een ja knikker op zee , zinkt naar de diepte van de oceaan , maar dan zijn wij wel van jou verlost , hé paarse ja knikker.


  Maak melding

 17. Om deze gasten op te volgen is geen probleem.
  Abop heeft een heleboel leeghoofden die nig geacomodeerd moeten worden.
  Dus leeghoofden zat zijn niet aan te slepen bij abop.


  Maak melding

 18. Weer een kleinstapje. Nu Helling isoleren en uit roken en dan kan er ook aan een solide politie gewerkt worden. Vooral professionalisering van de opsporing van verborgen kapitaal van de voormalige regeringsponsoren en fraudeurs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.