zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBestuursopzichters getraind in procedures van prijscontrole

Bestuursopzichters getraind in procedures van prijscontrole

-

Does Travel - naar Suriname

In navolging op het beleid van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) om de districtscommissarissen in Suriname te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontroles, zijn bestuursopzichters van Saramacca getraind in de procedures van prijscontrole.

De trainers van de afdeling Interne Markt en Consumentenzaken van het ministerie hebben enkele aspecten, die voorkomen in het veld, belicht. Daarbij is benadrukt dat het decreet E-2A een belangrijke tool is bij het uitvoeren van prijscontroles.

Andere onderwerpen, die tijdens de training op 6 januari 2021 onder andere aan de orde kwamen zijn: winstmarge berekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca, die het werk van het ministerie van EZ ondersteunt, is ook gestart met een plan om de prijscontrole in haar district ter hand te nemen. 

De burgermoeder is ingenomen met het initiatief van het ministerie om haar bestuursambtenaren te trainen, zodat deze meer tools hebben om het werk beter te doen. De training is goed ontvangen bij de groep van bestuursambtenaren.

Het plan van de districtscommissaris is er ook op gericht om gezonde concurrentie binnen de ondernemingen in Saramacca te ondersteunen. Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd en het is de bedoeling dat EZ ook de overige districten zal aandoen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Goed zo , de vorige regering zou nooit op dit initiatief zijn gekomen.
  De ondernemers pissen al in hun broek , en let op , ze zullen veel prijzen van goederen verlagen , want de boetes moeten heel hoog zijn dan zullen ze zich aan de regels houden.


  Maak melding
 2. Prijscontrole is natuurlijk een achterbakse economiese mokro. In de normale wereld worden prijzen door vraag en aanbod in evenwicht gehouden. Je moet je afvragen hoe dat kan als op elke hoek een paar winkels staan of ze echt concureren of ze gewoon witwassen voor de importeurs?


  Maak melding
 3. In minder dan 6 maanden heeft de DreamTeam de paarse puinhopen in kaart gebracht.
  In minder dan 6 maanden brengt de DreamTeam orde op zaken.
  In minder dan 6 maanden maakt de DreamTeam het land gereed om zaden van de zoete vruchten te zaaien.

  Pasensi na wan bita bon,
  maar en froktu switi fy nyan.

  Respect voor de DreamTeam !
  Het volk heeft er alle vertrouwen in.

  EZOTi Team Saskia Walden neemt nu ook zichtbaar plaats in op het veld.

  Ik wens EZOTi team Saskia Walden veel succes.

  Mek Sranan switi baka.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES