‘Bordo’ gaat salaris doneren aan stichtingen

34
'Bordo' gaat salaris doneren aan stichtingen
ABOP-topper Joël 'Bordo' Martinus.

ABOP-topper Joël ‘Bordo’ Martinus die onlangs benoemd is tot beleidsadviseur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname, gaat zijn salaris doneren aan twee of drie stichtingen.

Huize Ashiana krijgt ook een deel van het geld, heeft Bordo laten weten tegenover de nieuwsdienst van ABC. Het gaat om een honorarium van SRD 12.000 per maand.

‘Bordo’ zei dat de partij hem heeft gevraagd om de functie te bekleden. Martinus heeft veel beloftes gemaakt en naar zijn zeggen zal hij zich vanuit zijn positie inzetten om ze te realiseren.

Over de benoeming van ‘Bordo’ is er deze week veel ophef ontstaan binnen de Surinaamse samenleving en vooral op social media. Martinus zei dat hij zich daarover niet druk maakt.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. A so a torie de. Als staatsadviseurs het zo goed menen moeten ze zich gewoon voor een honorarium van 1 SRD per jaar ter beschikking stellen, dat is pas respectvol in de beschaafde wereld. Anders kunnen ze net zo goed staatsparasieten genoemd worden.


  Maak melding

 2. Belachelijk dat de mensen die sturing moeten geven allen veroordeelde boeven dealers en ander tuig zijn.

  Deze monkey is dr ook een van wat gaat deze ongeschoolde kunnen betekenen voor ons volk en vooral de jeugd.
  Brunswijk en zn gevolg maakt ons volkomen belachelijk …moordenaars en dealers doe het land leiden en ons dichter bij de afgrond brengen…..

  Dit komt nooit meer goed !!!

  Bouterse bedankt fucking looser …jij begon met deze shit en je crimi matties gaan verder.


  Maak melding

 3. Doneren?
  Chan Santoki ingrijpen! Deze man heeft geen geld nodig. Laat hij dan als vrijwilliger aan de slag gaan.
  Dit is te erg voor woorden. Dies no kan.
  Srd 12000! Geef afgestudeerden een baan.
  Dit is vriendjespolitiek Ronnie Brunswijk!
  Zo komen we niet vooruit.


  Maak melding

 4. Het is duidelijk dat je in Suriname als beleidsadviseur geen diploma’ s of didactische vaardigheden nodig hebt. Bij Abop is broko-broko nederlands al voldoende.
  Chan, dat je dit toestaat, is voor de bevolking zwaar teleurstellend en een klap in het gezicht.


  Maak melding

 5. Meneer Bordo, aan wie ga je straks de schade doneren die je achterlaat na je vertrek? Sodemieter op en hou de eer aan jezelf. Je weet nieteens waar je mee bezig bent. Waar blijven die afgedtudeerde Marrons? Die hebben we nu nodig.


  Maak melding

 6. Bordo denkt dat we allemaal gek geworden zijn.. Als zijn adviezen echt srd 12000 in de maand waard zijn, moet hij dat geld gewoon houden, zo niet, dan moet hij die baan niet aannemen. En als hij hulpbehoevende stichtingen wil helpen, moet hij dat maar uit zijn eigen zak betalen met geld waar hij zijn bal voor gezweet heeft.


  Maak melding

 7. Tsja, door zo’n opmerkelijke foto naast het artikel te plaatsen, kun je subtiel de reacties sturen.
  Als hij strax directeur is vh NIS en bekende sporters aantrekt en evenementen organiseert in zijn Armani pak, dan zul je niemand horen.
  Wat voor studie heb je nodig als directeur sport? Master zeik-kunde? Denk dat hij genoeg competenties bezit voor directeur, de stukken worden wel door een leuke universitaire secretaresse geschreven.


  Maak melding

 8. Lawmangdatra@@ De afgestudeerde Marrons hebben geen zin om in een wespennest terecht te komen. Bordo zit er al in. Trouwens.. zijn advies hoeven ze niet op te volgen. Het is maar een advies. Bordo heeft dus een heel makkelijk taak. Het krioelt van de adviesbureaus in België en Nederland maar verstand van zaken hebben velen niet. Laat Bordo lekker maar zijn advies ten toon verspreiden hoor….


  Maak melding

 9. Als die gezeikt hier over diploma’s blablabla.. Sommige mensen zijn boeken.slim, maar in de praktijk bakken ze geen moer van en sommige daarin tegen zijn praktisch heel sterk. Met een combinaties van beide kan je successen boeken, maar dat is bij veel Doctorandus, HBOers, VWOers enz lastig te begrijpen. Laat Bordo met rust… Laat die man zijn ding doen. We hebben al zat hoogopgeleiden in Suriname decennia lang aan de macht gehad en wat hebben ze van gemaakt ?Zakkenvullerij..


  Maak melding

 10. De universitair opgeleide PhD’er putter ex-beleidsadviseur vd hoefdraad en de CBVS staat op verzoek v suri op de lijst van interpol.

  Interessant hé, maar niet heus voor de paarse oproerkraaiers en revokranten.

  Ondertussen is zijn vrouw in suri om hun vastgoed te verkopen, van jullie gestolen geld. Condorstraat €375.000.
  Geen haan die hier naar kraait, het zijn toch enkele luttele miljoenen euro’s, whatever, oninteressant. Als hij maar geen marron is en geen dikke gouden kettingen draagt tok!
  Bron? Help jezelf.


  Maak melding

 11. =De ABOP partij maakt Suriname belachelijk en zet het land op de kaart als een van de Afrikaanse landen waar niemand zich aan de regels hoeft te houden.

  Bordo heeft op facebook toen vies en vuil uitgescholden en waar hij nauwelijks behoorlijk uit zijn woorden kwam.
  Naast deze foto wordt nu een ander foto geplaatst dat deze man in Suriname beleidsadviseur is.
  Zie waarom ik geen fan ben van de ABOP, omdat criminelen voor het zeggen hebben.

  Suriname is door deze partij gewoon naar de afgrond gezakt.
  Wie gaat dan de plannen voor hem schrijven om aan geld te komen?????

  Waar is Belfort zijn grote snoet nou gebleven????


  Maak melding

 12. @AHE
  Nee, dat denk ik niet en dat weet je best wel.

  Ik bagatelliseer niets, maar ze moeten daar instaan, voor de consequenties van hun gemaakte keuzes.
  Het begint bij de kleinste, in mijn optiek de sterkste schakel, de kiezer.
  Zou jij op brunswijk stemmen, nee, ik ook niet.

  Meestal doorgrond je mijn reacties, nu niet. Directeuren heb je in verschillende smaken en maten.


  Maak melding

 13. ER MOET EEN ALGEMENE AFDELING PERSONEELSZAKEN KOMEN VOOR DE OVERHEID.

  LET OP 1 (EEN) CENTRALE AFDELING PERSONEELSZAKEN MET GEDIPLOMEERDE RECRUITERS. LET OP GEDIPLOMEERDE ONAFHANKELIJKE RECRUITERS.

  ALS ER EEN VACATURE OPEN IS GAAT HET NAAR DEZE CENTRALE ONAFHANKELIJKE RECRUITERS.

  MET ALLE REGELS QUA WERKERVARING EN OPLEIDING EN BVG(BEWIJS VAN GOED GEDRAG).

  MOMENTEEL SPEELT ELKE ONGELETTERDE PERSONEELSDESKUNDIGE IN SURINAME.

  DAN HOUDT ALLES GELIJK OP MET BROER/ZUS/VROUW/MAN/NICHT/ZOON/KENNIS ETC.


  Maak melding

 14. is lleen mar bullshit, warom donaties ga als vrijwilliger werken voor de staat, waarom zoveel ontkosten en dergelijke, nu ben je in dienst van de staat, je pensioen geregeld, med alles.

  hou toch op!!!!! rotzooi met dit soort leiders voor mijn part geen enkel van deze mensen moeten de kans krijgen om politiek te voeren, geef me nu en ander party met deskundigen en liefst nieuwe persoon


  Maak melding

 15. Een goede opleiding hebben is belangrijk maar niet altijd het belangrijkste. Neem als voorbeeld oud SP leider Marijnissen of Joop van de Ende. Als ik me niet vergis hebben zij ook geen hoge opleiding genoten maar zij hebben hun intellectueel vermogen op een praktische wijze bewezen.

  Belangrijker, zeker voor een publieke functie, zijn naast bewezen intellectueel vermogen, een goed gedrag van belang. En van goed gedrag kan niet gesproken worden van iemand die strafbare feiten heeft gepleegd.
  Verder de performance van Bordo laat ook behoorlijk te wensen over. Ik ben een Surinamer maar iemand als Bordo is niet mijn voorbeeld of vertegenwoordiger. Mijn mening.

  Dat Bordo zijn salaris doneert is natuurlijk hartstikke goed.
  Beter is dat hij afscheid neemt en afstand houdt van alle criminele activiteiten, meewerkt aan opsporing en veroordeling van criminelen en zijn benoeming waarmaakt.

  Net als Bouta en Brunswijk krijgt nu dus ook Bordo een gouden kans om zich van het goede te bewijzen en om zo goed als mogelijk zijn naam te zuiveren.

  Voor het vervolg is het voor geheel suriname van zeer groot belang dat ook het binnenland meer en betere voorbeelden, vertegenwoordigers en leiders krijgt.

  Nu moeten we roeien met de riemen die we hebben en krijgen. Laten we alvast een stap vooruit zetten. En lering trekken voor de volgende keer.

  Hoofdzaken zijn dat we dit jaar
  de politieke criminele bende oprollen die Suriname heeft leeggeroofd,
  de crises onder controlle hebben en
  beginnen met (ver-) bouwen.

  Suriname voorwaarts.
  Wij zullen niet afdwalen. Krakti !


  Maak melding

 16. Deze man moet by de publiek relation van de ABOP tewerk gesteld worden daar zou hy best goedt voor zyn. er zyn genoeg universitair afgestudeerden die werkloos zyn ,die hebben wy nodig in het besturen van ons land maar men maak keuze,s uit familie en vrienden kring of uit hun politiek party wat vaak goedt tegen valt.
  Als men de gemeenschap voorhoudt dat Suriname economies slecht voor staat,en dat de koers van onze munt eenheidt niet meer gegarandeert kan worden.
  dan vindt ik deze aanstelling niet urgent genoeg, maak niet uit of het nou om Bordo gaat.
  Voorts adviseer ik dat het hele Assemble en de regering naar huis moet en er by de volgende verkiezing alleen nieuwe namen verkiesbaar gesteld mogen worden ,de reden is dat de huidige vertegenwoordigers allemaal politiek beschadigd zyn


  Maak melding

 17. Dit is Suriname. Het verschil is dat hij zonder hemd op de foto staat. Wie er ook zit het maakt geen ene moer uit. Na Pengel is het alleen maar kommer en kwel geweest. Het enige verschil is dat ndp honderden miljoenen in eigen zak heeft gestoken.
  Laten we niet doen alsof er andere surinamers zijn. ook de groep rond Neus zal hetzelfde doen.
  Volgens mij is het beste wat je kan doen is geen nieuwe regering (82) NOOIT meer
  dan hoeven posities niet weer door andere zakkenvullers en andere leeghoofden te worden ingenomen


  Maak melding

 18. Poppenkast. Met deze gasten kan je nooit een oorlog winnen, ze snappen niet hoe ontwikkeling en vooruitgang tot stand moet komen. Ze begrijpen niet wat opbouw is.

  Opbouw is, geef het volk hengels om hun eigen vis te gaan vangen en daardoor zelf aan eten te komen, een deel vd vangst te verkopen, geld hiermee verdienen en een deel van dit geld te sparen en andere deel besteden om stenen en planken voor een huis te kopen. Hierdoor worden de mensen trots, zijn met hun eigen zaken bezig en werken aan hun eigen doelen.

  Hou alsjeblieft op om geld te blijven strooien voor de Surinamers. Zo werkt het geld systeem nergens in de wereld.


  Maak melding

 19. Aan papieren Ir en doctorandussen en dergelijke nietsnutten hebben wij in Suriname genoeg. Surinamers kijken op naar mensen met een universitaire titel. Het zijn maar schooldiploma,s Mensen als Bordo hebben wat gepresteerd en dat zie


  Maak melding

 20. Ik als een marron findt niet dat hij belijdsmedewerger wordt, want hij is ongesgoold.
  Hij is niet repreesentativ voor de marron gemeenschapt. Hij heefdt ook niet de uitstraaling van een belijdsmedewerger maar eerder van een grimineel !!!


  Maak melding

 21. Hoi @AHE
  Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor.
  Ik ben wel bloedserieus, maar meer in de trant van de omgekeerde psychologie.

  Het is wat het is. Het is altijd zo geweest. Kun je niet plots veranderen. Het is wel de realiteit in dat land. Waarom kiezen Surinamers voor mensen met een strafblad? Dat is de kern vh probleem. Waarom doen ze dit? Zijn ze zo materialistisch dat het ze niet deert, als maar mee kunnen eten vd bekende koek. Wie het weet mag het zeggen.

  Strip je alles van bordo, alle opsmuk, gebrek aan scholing etc etc, dan blijft er een joviale jongen over, met een groot hart. Niet mijn lifestyle, dit is geen pleidooi, het gaat niet om mij maar om zijn vele volgers. Waarom volgen deze mensen hem?

  Bovendien snap ik die strafbladen niet, want beide mannen vliegen regelmatig naar Fr Guyana om te shoppen. Wat is waarheid.

  Suri wordt nooit het beste jongetje vd klas, misschien ooit het slimste meisje 😉.


  Maak melding

 22. @Mojah, jou reactie richting Bouterse slaat nergens op. Dat hij ermee begonnen is, is misschien een terechte opmerking van jou kant. Maar als tijdens de aanloop naar de verkiezingen beter beloofd ( Santhoki/ Brunswijk) , dan moet je het ook waarmaken. Wat was ook de slogan??????. “Wo Set Eng”. We Set Ing inderdaad. Famirie nanga Matie. Srefie ka nanga tra fre fre. The poor man a feel it.


  Maak melding

 23. WAT EEN AFGANG VOOR SU.
  WEER ZO EEN GEDROCHT ALS BELEIDSADVISEUR BENOEMD,MAAR JA WAS TE VERWACHTEN MET EEN ONBENUL VAN EEN VP.
  ZIJN 2 GEDROCHTEN DIE NOG MOETEN WORDEN OMGEVORMD TOT MENS.


  Maak melding

 24. Zijn er geen intelligente mensen meer in Suriname? Wat een schande!!!!! Sluit de Universiteit , want zonder diploma kun je Beleidsadviseur worden. Belastingbetaler wordt toch wakker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.