Zaterdag protestactie bij Ondrobon om president naar huis te sturen

50
Nauwlijks 10 personen aanwezig bij protestactie; politie spreekt Pique aan

Activist Siebrano Pique gaat zaterdag 9 januari wederom protesteren tegen het beleid van de regering in Suriname. Volgens hem is de maat nu echt vol en moet president Chandrikapersad Santokhi opstappen. Pique heeft mensen opgeroepen om zich tussen 10.00 en 11.00 uur te begeven bij Ondronbon omgeving Kwakuplein.

De activist heeft het afgelopen jaar meerdere keren opgeroepen om massaal te protesteren tegen het beleid van de regering. Bij haast al zijn protestacties waren heel weinig mensen aanwezig. Zo ook bij de laatste op 23 november tegen de komst van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Toen waren er nauwelijks 10 personen aanwezig.

Volgens Pique is de huidige regering vele malen erger dan regering Bouterse/Adhin. “Het volk heeft Santokhi president laten worden en het volk gaat hem weer weghalen”, meent hij.

50 REACTIES

 1. Surinaamse gek pique pig heeft niks beters te doen, inplaats van dat het land door ndp van bouta in ellende is gestort, pique pig, dit is de beste regering die suriname heeft na venetiaan?
  Ga bij goeroe agoe bouta om te vragen, waar die 2/7 miljard is gebleven, a ede fa mang dies boro ,bana likker van bouta, o ja en draagt een po oeran oetang pak want je bent komisch soso lafoe


  Maak melding

 2. Rotzak pique pig, jouw dagoe bouta heeft suriname in een ellende gestort, en vraag hem pe a moni de 27 miljard dollar, dat geld is van de hard werkende brada sisa surinamers geweest, pique pig je bent een ongeschoolde idioot


  Maak melding

 3. Een aandachtsgeile nitwit , die klaarkomt als ie z,n naam in de media leest. inhoudloze , soso boto dus. Aangezien in t land der blinden 1-oog zichzelf koning vindt, zullen gelijkgestemde , leeghoofdige meelopers zich herkennen.


  Maak melding

 4. Wat is dit nou weer voor een 1-cellige wezen ? Vergunning voor demonstratie in Corona-tijd ?
  Of wordt hij misbruikt door zn ” paarse ” matties… hopende op chaos en een verkapte coup?
  Indien zonder vergunning… verstoring openbare orde, in gevaar brengen bevolking of zelfs opruiing als de eerste beste zich misdraagt… Lijkt me iemand die komende maanden stenen kan gaan bakken in Boma en rijp is voor een strenge heropvoeding. PS. Ook geldende voor opruiende ” fake nieuws ” internethelden en criminelen. Genoeg hovenier, landbouw, grof vuil en bouw werkzaamheden te doen , met een gewicht aan de been en een fel oranje pak… dit ter voorbeeld voor de jeugd en besef voor de sur. vlag.


  Maak melding

 5. Welke journalist geeft zo iemand podium om in de media haar zegje te doen.
  Ik wil voorstellen i.p.v. te demonstreren, ga lekker een beetje peper en ocro of kouseband verbouwen, doe iets nuttigs.


  Maak melding

 6. PIQUE, GO JOMPO FOE BOSJE BRUG WANT JEPI NO DE GI JOE…MANNEN ALS JOU MOETEN VAN DEZE BRUG SPRINGEN …. JOE KA DONG BOERIKI ….!!!


  Maak melding

 7. Huisfeesten of andere feesten mogen niet of begrafenissen hebben een beperkt aantal mensen met toezicht en deze nietsnut die roept op tot samenscholingen. Hoe komt deze gek aan zn inkomen?


  Maak melding

 8. Heeft deze man een dagtaak van gemaakt om te protesteren? Hij heeft heel veel vrije tijd zeker!! Maar ja.. hij moet ook de dag doorkomen. Succes met je protest op eenzame hoogte..


  Maak melding

 9. Oke, je stuurt deze president naar huis, wat dan!? Zoek dan eerst een president die internationaal vertrouwen kan winnen, jo boeriekie!


  Maak melding

 10. =Pique, een draadje in je hoofd zit nu echt los.

  Wie moet dan de nieuwe president worden en welke partijen moeten samen gaan werken???

  Het Surinaamse volk wil alles gratis hebben en snel acties zien om hun belang voor elkaar te krijgen, maar gaan werken, geduld opbrengen en samen het land opbouwen is een GROOT probleem. De goede niet nagesproken.

  Sommigen die zich economen noemen weten ook niet wat op de wereld gebeurd en bedenken hun eigen regels. Zie Abdoel en Misiekaba wat ze van het land hebben gemaakt.

  Pique wil graag aandacht hebben alleen vraagt hij het aan de verkeerde personen.


  Maak melding

 11. Hallo idioten: Je behoeft niet geschoold te zijn om te oordelen over het beleid van Santhoki cs. Er zijn anderen in het land die het veel beter zouden doen, dan het voeren van een etnische en familiepolitiek alleen. Ik betwijfel het internationale draagvlak en kennis van de huidige president, waar jullie het over hebben. In ieder geval ontbreekt het aan een presidentiele uitstraling. Ik heb genoeg van zijn beloftes. Bouterse moet niet terug, maar hij ook niet met zijn etnische partij. Hetzelfde geldt ook voor Rusland, want die is totaal ongeschikt.


  Maak melding

 12. GA JE BAAS BOUTERSE (HIJ WOONT OP LEONSBERG) VRAGEN WAAROM HIJ 200.000.000 USD HEEFT GESTOLEN VAN HET VOLK.
  GA HOEFDRAAD VRAGEN WAAROM HIJ AL DIE USD LENINGEN IN VERENIGING MET NDP HEEFT GESTOLEN.
  WAAR ZIJN DE 2 MILJARD USD LENINGEN NAARTOE GEGAAN.

  DOOR HUN TE DOEN IS ER DEVALUATIE EN HOGE PRIJZEN.

  BOUTERSE ZOU HET VOLK PURE SCHIJT VOORSCHOTELEN ALS HIJ GEWONNEN HAD OP 25 MEI.

  EEN BOM IN JOU KONT IN HET OPENBAAR ZOU EEN GOEDE OPO JARI ZIJN.


  Maak melding

 13. Sinds 25 mei 2020, heeft deze man de smaak van democratie te pakken.
  Vrijheid om zijn frustratie van de vorige regering te uiten, zonder enig goede doel.


  Maak melding

 14. Pique is het ultieme bewijs dat de woorden van Stef Blok juist waren.
  Sibrano Pique is het levend bewijs dat Suriname op het gebied van multi etniciteit een
  ‘FAILED STATE’ is.

  een grotere racist is er niet te vinden in Suriname


  Maak melding

 15. De wereldeconomie is gedwongen door de corona crisis aan het veranderen. Suriname als derde wereldland heeft niet de financiele middelen voor omvangrijke steunpaketten. De imf miljoenen zullen deels bij de happy few terechtkomen en de rest verdampt in een economie die zwaar verouderd is. Er zijn leiders nodig die kennis, durf, en creatief zijn om na de corona crisis aansluiting te houden met de veranderende wereldeconomie.


  Maak melding

 16. Pieter….Het is ook nooit goed. De beste stuurlui staan aan wal op wtk, maar in het land der blinden is slecht een oog koning…
  Er is op dit moment niemand in Suriname te vinden met betere capaciteiten dan Santoki. Deze regering is pas 7 maanden aan de macht en er worden nu al wonderen verwacht. Als er geen internationaal vertrouwen was, was er ook geen uitstel gekomen van betalingen aangaande afgesloten leningen. En dat gelul over etniciteit en familiepolitiek is toch ook niet nieuw. Het is dankzij die etniciteit dat mensen in 1975 massaal naar Ned. vertrokken. Aangaande familiepolitek; Bouta had zijn dochter toch ook als adviseur en z’n schoonzoon als min van financien? Surinamers zijn de grootste klagers ter wereld en zijn nooit bereid om offers te brengen.
  Kun je ook voorbeelden geven van anderen die het beter zouden doen? En aangaande uitstraling, de vorige president had de uitstraling van een cokesnuivende zuiplap die altijd opzoek was naar de juiste woorden De huidige heeft in elk geval onbesproken gedrag, visie, is niet alleen geschoold, maar ook welbespraakt. In dat opzicht zijn we als land al vooruit gegaan. Ik keur het gevoerde beleid niet goed, want falend beleid en een zwaar verouderd kiesstelsel hebben ervoor gezorgd dat partijen als abop en bep macht hebben verkregen. Op zich niks mis mee, maar er moet binnen deze partijen ook kader zijn en dat is ver te zoeken. Hoedanook, deze regering verdient een kans, ondanks uitglijders en discutabele benoemingen van de vice-president.


  Maak melding

 17. Deze man heeft gelijk. Als hij gaat werken zal hij in zijn hele leven ongeveer even veel verdienen als een adviseur (wijdenbosch, putter enz) in een week.
  om niet te spreken als hij een baan kan krijgen als minister, dan kan hij al zijn familie ook regelen.
  Suriname is corrupt en zal nooit vooruitgaan. Laten we hopen dat we niet achteruitgaan


  Maak melding

 18. Elk Land heeft een aantal domme mensen, en zolang het een minderheid is, is het geen probleem.
  In Suriname zijn de domme mensen(JA DOMME MENSEN) in de meerderheid.
  en dan gaat het mis…..
  dan krijg je veroordeelde presidenten en vice presidenten, ongeschoolde beleidsadviseurs, overlopers, vice presidenten in staat van beschuldiging, bankdirecteuren in de gevangenis, Ministers die op de vlucht zijn enzz…. allemaal door domme kiezers


  Maak melding

 19. Dombo’s!, Waar zijn deze zwakzinnigen mee bezig, die ieder maar een hersencel heeft en niet kunnen begrijpen dat je van een kale kip geen veren kan plukken?

  Sodemieteren jullie op uit mijn ooglichtstralen. Zijn jullie nog niet weg? Wat denken jullie dat jullie hiermee te bereiken?

  Geld willen hebben, gaan jullie dat bij boefdraad halen en ddb, ddb -gezin en innercircel.

  Dwazen zonder hersenpan.


  Maak melding

 20. Fawaka idioot Pieter,

  Misschien moet jij dan maar gaan sturen toch, als jij dat alles hebt wat jij verlangt van een president. Maar daar heb jij geen tijd voor Piet, want je moet voor Klaas werken, dan vraag ik mij wel af of jij de uitstraling van een Piet hebt.


  Maak melding

 21. Veel Surinamers begrijpen niet dat de meeste van hun problemen
  aan hun gebrek aan discipline en vooruitstrevendheid ligt.

  Ook in landen waar ze alle kansen hebben om zich geestelijk te
  ontwikkelen nestelen zij zich in de meest verderfelijke situaties.


  Maak melding

 22. Ik ben geen voorstaander van geen enkele polotieke partij in SU, want geen van ze verzorgt me. Als ik niet werk, gaat niemenad me verzorgen. Wij Surinamers moeten wel beseffen dat niet alles met hetzelfde ritme gebeurt als hoe we eten. Als je met een bulldozer naar een adres gaat, kan je een huis binnen een half uur tot een uur met de grond gelijk maken. Ik wil zien of de eigenaar in staat is binnen een uur hetzelfde huis weer in oorspronkelijke staat uit de grond te stampen. Logisch en realistisch bekeken, is dat niet mogelijk. Trek er gerust 6 – 9 maanden voor uit. Naar analogie hiervan, moet men de situatie in SU ook bekijken. Tien jaren desastreus beleid kan je niet in 200 dagen, of 2 jaren goed maken.

  Trouwens, de geschiedenis is daar. Toen Venetiaan in 2000 overnam van de verkwistende piszak Bosje, is het ook niet echt gelukt om in de eerste 5 jaren ontwikkeling te brengen. Pas na 2005 had je stabiele economie, vaste wisselkoers, kon je weer plannen, etc. Mede dankzij dreamteam Hildenberg / Telting. Dan moet je rekening houden dat Bosje slechts 4 jaren aan de macht was. En de leegroof was niet zo erg als de afgelopen 10 jaren van DDB. Dus, Surinamers, wees nuchter, wees realistisch en geef het voordeel van de twijfel. Als Chan blijkt ongeschikt te zijn, dan wordt hij weggestemd in 2025; zo simpel is dat.


  Maak melding

 23. Allen,

  Ik ben een geboren Surinamer, maar ik schaam me dood als ik zulke berichten lees.
  Nieuwe regering zit vanaf aug 2020, dat is tot vandaag dus 5 maanden.
  -Hoe kan men dan wonderen verwachten ?
  -Vorige regering heeft 10 tot 20 jaren erover gedaan om alles kapot te maken, en de kas leeg te plunderen.
  -Verwacht men nu echt dat de huidige regering ergens een boom heeft met geld, waaruit je elke dag geld kan plukken ?
  -Waarom wordt er niet gedemonstreerd om al het gestolen geld terug te halen, zodat de huidige regering een buffer heeft om het land te regelen ?
  – Waarom gaat deze man niet voor de deur van dhr DDB demonstreren om al het gestolen geld terug te halen ?
  Geef de huidige regering minstens twee jaar om alles te regelen.
  SUCCES


  Maak melding

 24. Bha k wil deze ezel z’n naam nieteens nemen in mijn addelijke mond.
  Zelfs de achterbaan vn d ndp die aln mr bestaat uit junkies hangjongeren tapoekoemangs criminelen boeven n ghettoachtigen gaan niet komn opdagen.


  Maak melding

 25. Moet er geen vergunning aangevraagd worden om te protesteren op de openbare weg in Suriname????? Er is toch ook een verbod voor meerdere personen ivm Covid-19


  Maak melding

 26. Nou zeg, laat die man. Een trigger af en toe, ter herinnering aan de fly-overs, de sneltram en suri-dubai moet kunnen.
  Ik verwacht een selfie v rbrown, wereldreiziger pony, tukajana en natuurlijk Ivanof. Graag een selfie, compleet met BB&R versturen naar wkn Facebook pagina.
  Alvast bedankt.


  Maak melding

 27. Meeste domme Su mensen denken dat Chan Su meteen laat blinken. Laten ze eerst die 2,4 miljard schulden betalen en dan de president uitschelden. Tijdens Bouta tijd op grote voeten geleefd en dat willen ze nu ook. Nou mensen ik zal jullie uit je dromen helpen , het zal nog 10 jaar duren. Er is maar 1 optie om de armoede te bestrijden en dat is als Su zijn olie gaat verkopen, maar duurt effe. En als niemand zijn eigen zak gaat vullen. Su is een derde wereldland geworden en het is niet vandaag of morgen dat het weer goed wordt. Heelveel sterkte


  Maak melding

 28. Ben het met je eens Pieter, wij moeten op zoek naar betere leiders. Santohki en zijn VHP hebben teveel boter op hun hoofd, dragen een geschiedenis met zich mee van njang patoe, als je begrijp wat ik bedoel. De mensen hier kunnen lullen wat ze willen, Santohki is niet de man die wij nodig hebben, ook geen Bouterse, maar wie dan wel, wel de tijd zal het leren, er zal eens een leider opstaan, tot die tijd moeten wij het met Santohki doen. Ik weet/ken zat mensen die het zouden kunnen doen maar niet willen vanwege de grove immoraliteit in de politiek.


  Maak melding

 29. Het zal nog een aantal jaren duren voordat Suriname de financiële strijdt zal overwinnen, maar intussen moeten de Surinamers zelf de mouwen moeten opstropen en aan de slag gaan om Suriname op te bouwen voor hun nakomelingen.
  Iedereen heeft commentaar op alles maar wordt nooit gezegd van hoe gaan we ons land beter maken en wat willen wij. Maar vooral als een volk optrekken.
  Suriname zal beter worden als er geen racisme en discriminatie onderling is, want dit zal altijd tegen werken en elkaar proberen neer te halen, wat veel energie kost. Gebruik je energie voor het goede en respecteer elkaar. Hokjes geest werkt niet in een land, trouwens nergens.


  Maak melding

 30. Wat een gelul van een deel van de fascisten uit de ndp beweging. Het is aan Santokhi en Brunswijk te danken dat in April miljoenen dollars richting Suriname komen waarmee het volk gered wordt. Er zullen altijd landverraders zijn die de boel weten op te jutten.


  Maak melding

 31. Alweer een demonstratie tegen de regering deze man zou zijn tijd beter moeten besteden bijvoorbeeld de Rovers en dieven en Oplichters opsporen en hun namen en gegevens openbaar maken dan zou hij een Echte Held worden van de gehele Surinaamse Bevolking één ding heeft hij zeker in zijn DNA genen en dat is Doorzettingsvermogen De Huidige President moet deze Man persoon moeten uitnodigen voor een Gesprek om te kijken wat voor goeie Ideeën hij heeft die eventueel zouden kunnen bijdragen in bepaalde onderwerpen Santhoki zou hem een Vragenlijst moeten laten opsturen zoals er een 10 geboden Opstelling is zo zou deze Persoon een 10 geboden Aanbevelingslijst kunnen Opstellen en kijken wat de Beste Ideeën zijn er is een Gezegde die Wereldwijd bekend is en dat is Don’t Judge A Book By His cofer Veel succes


  Maak melding

 32. zie jullie allemaal dat die pieter , en schijtluis pony , al hun reacties die ze hier plaatsen op WTK niet van hen zelf komt , , want deze domme uilskuikens kunnen dat niet , en krijgen telkens een papiertje waar opstaat wat ze in een reactie moeten plaatsen , , precies hun baasje , de ex plesident las ook altijd voor van een briefje , je hebt domme – dommer – en domste – en aller domste hé pony.


  Maak melding

 33. hé pony je laat je holmaatje pique , toch niet in de steek zaterdag 9 januari , want dan is de dag van de dommen , niet om te demonstreren , want dat weten de dommen niet.


  Maak melding

 34. pffff een engels gezegde gebruiken en er totaal naast zitten?

  Don’t Judge A Book By His cofer

  echt?
  ook zo’n surinaamse kwaliteit… gezegdes uit andere talen overnemen en het totaal fout doen.
  je ziet het te pas en onpas overal in de media.
  gewoon te triest voor woorden


  Maak melding

 35. Ik hoop dat de regering niet zo arrogant is als de Awari Domrie’s hier op WTK en in Sranan. Luisteren, ook al is het Piqué.
  De Awari Domries gaan met een volle pens naar bed en zijn morgen gezond weer op in tegenstelling tot velen in Sranan waarover zij een mening hebben.


  Maak melding

 36. Stanley 7 januari 2021 At 23:49
  Wat een gelul van een deel van de fascisten uit de ndp beweging. Het is aan Santokhi en Brunswijk te danken dat in April miljoenen dollars richting Suriname komen waarmee het volk gered wordt.
  ========================

  Ten koste van wat? Want gratis geld bestaat niet. Het lijkt erop dat de regering wel hulp krijgt maar het buitenland wil ook graag inzicht in wie wat bezit in Suriname dus de GLIS gegevens worden doorgespeeld naar hetzelfde buitenland. Ik heb niks te verbergen. Ben maar een simpele ziel. Maar ik kan me voorstellen dat de diaspora daar niet op zit te wachten. Is dat de reden dat er opeens helemaal geen investeringen komen vanuit de diaspora? Iets wat toch wel was aangekondigd?


  Maak melding

 37. Het is toch Chan die het gaat doen. De meest geschikte man bevonden in mei 2020.
  De rest zijn allemaal lul verhalen. Onze betweterige mensen die aan de zijlijn of op een pleintje in Paramaribo staan en vinden dat zij of anderen beter geschikt zouden zijn dan Chan Santokhi, maar het niet willen om wat voor domme reden dan ook, willen het niet, kunnen het niet en gaan het ook nooit never kunnen. Is zo simpel.

  Oei en ik ben niet eens VHPér en zeker geen Santokhi aanhanger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.