‘Mony Hond Bordo’ is beleidsadviseur ministerie voor SRD 12.000 per maand

59
'Mony Hond Bordo' is beleidsadviseur ministerie voor SRD 12.000 per maand
Joël Martinus, bijnaam Bordo, artiestennaam Mony Hond.

ABOP bestuurslid Joël Martinus, ook wel bekend als Bordo en Mony Hond, is onlangs benoemd tot beleidsadviseur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname. Zijn honorarium is SRD 12.000 per maand, meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen.

Zijn benoeming is per 1 december 2020 voor een jaar ingegaan, zonder dat hier ruchtbaarheid aan is gegeven aldus de site. In zijn functie zal Bordo enkele diensten verrichten voor het ministerie en het directoraat Sportzaken adviseren.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in een missive, waar Starnieuws de hand op heeft kunnen leggen, de goedkeuring meegedeeld aan minister Gracia Emanuël. 

Bordo is een Surinaams voetbalclubeigenaar, entertainer, veroordeeld drugsdealer en politicus. Hij is eigenaar van de voetbalclub SV Notch in Moengo en treedt live en via social media op als entertainer en rapper. In Frankrijk werd hij bij verstek tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld als spil van cocaïnesmokkel naar Frans-Guyana.

Voor de politieke partij ABOP was hij jongerenvoorzitter en was hij van 2019 tot 2020 ondervoorzitter.


59 REACTIES

 1. Hahahaha hahahaha een beleid adviseur hihihi, hummm geen problemen mee hoor, wat is zijn opleiding geweest, zoals iemand het aangeeft wandelend goudmijn grappig hoor?
  Maar goed het kan in dit soort gevallen dus, zet hem op bordo, where waching from distance,


  Maak melding

 2. Ik ben niet eens met 12000 srd, het moet 12000 kilo goud zijn, dat siert bij bordo,
  1e advies aan bordo, eis 12000 kilo goud, per maand, uw advies moet suriname ver kunnen komen, zet hem op bordo hahahaha hahahaha mooi hoor!!


  Maak melding

 3. Ik hou van mijn geboorteland echter, zonder degelijke opleiding een dergelijke functie vervullen, kan alleen in (bananenrepubliek) Suriname! Ben benieuwd als de man een definitie kan geven van een beleidsadviseur….


  Maak melding

 4. Kan Bordo wel lezen en schrijven op niveau van een beleidsmedewerker?
  of gaat hij dicteren in Busu Nenge Taki en zal iemand anders dat voor hem netjes formuleren en op papier zetten.Hij zei een tijdje terug dat hij Marketing gaat studeren.
  Weet iemand wanneer zijn graduation day is?, kunnen Hubert Rampersad en Bert Schreuder hem ook voorzien van thesis waar Bordo zelf niets van snapt.

  Is dit nou een geval van NEPOTISME (Brunswijk en Bordo zijn neven)
  Want vindt Belfort hiervan?, want Bellie is ook neef van Brunswijk.

  Amusementswaarde in Suriname is zo wel aan het stijgen.
  Ekte Ekte komische zaken.

  En laat niemand het in zijn hoofd halen om hierover over LAW LAW SANI VRAGEN TE STELLEN.
  Brunswijk heeft recentelijk een nieuw woord geleerd en dat is “RICHTIG”
  Dus is de benoeming van Bordo “RICHTIG” gebeurd.

  Voor de rest gaat alles goed.
  We doen het met eigen inzichten, op eigen kracht, op de Surinaamse manier


  Maak melding

 5. Op den duur krijgt deze hond een kromme nek van al het goud aan zijn nek.Deze rover vervuilt het oerwoud met kwik en betaald deze marron bende geen cent belasting.Hele groep is drugsdealer en zit openlijk te pronken met geld.Ze zijn geen slaven meer en nu zijn ze stuurloos.De vp is nog steeds bezig met friends and family te accomoderen.Door dit gedoe blijft Suriname arm en al het geld gaat naar deze beesten.


  Maak melding

 6. @Ali: het spreekwoord zegt, holle vaten klinken het hardst. Maar er komt ook alleen onzin uit!
  Verder moeten je geen knollen met citroenen gaan vergelijken. Ik heb het over het feit dat je in Su totaal geen vooropleiding hoeft te hebben om beleidsadviseur te worden. Patricia van Ommeren de tattoo queen van misikaba is dat ook en heeft niet eens een mulo diploma.
  Op vele fronten, de lamme leidt de blinde in su…..


  Maak melding

 7. De regering wil geld van de diaspora Nederland naar Suriname halen.Ik als diaspora zal 5 keer goed na denken om mijn zuur verdiende geld naar Suriname brengen met zulke gasten in de regering.


  Maak melding

 8. Ik schaam me diep dat de regeringsleiders weten niet wat het woord beleidsadviseur betekent!!! Anders heb je zulke benoemingen niet vanaf 2010 tot heden!!!! Ons land ten schande zetten!!! Onze jongeren ten schande zetten na hard blokken door te studeren worden niet gewaardeerd!!! Politiek. In Suriname telt nu 2 beroepen politicus of politie!!!. Betekent corruptie betaalt in Suriname!! Hoelang nog moeten wij als volk dit accepteren? Hopelijk over 4 jaar worden we verstandiger kan relativeren ons gezond verstand kan gebruiken bij de stembus!!!


  Maak melding

 9. Wanneer gaan mensen eens wakker worden en beseffen dat de politiek, “wereldleiders” en instituten er niet zijn om u te helpen. Ze houden hun eigen agenda erop na.

  Als je dacht dat 2020 een verschrikkelijk jaar was dan zul je zien wat er komt dit jaar. We zitten in het midden van de “Great Reset” de implementatie van de 4e industriële revolutie.
  Dat wil zeggen dat alle conventionele “ouderwetse” werkwijzen, methodes, structuren en ideologieën helemaal kapotgemaakt moeten worden en plaats moeten maken voor een digitale wereld geleid door 1 centraal gedomineerde fascistisch dictatoriaal regime in andere woorden een Nieuwe Wereld Orde.

  Wordt wakker of blijf doordromen…


  Maak melding

 10. Zijn er geen minimum eisen en voorwaarden om een dergelijke functie te bekleden ?

  ABOP heeft duidelijk geen kader.
  Jammer dat het binnenland niet kiest voor betere vertegenwoordigers.
  Enfin, liever Bordo dan Hoefdraad.

  Door een foute kiesstelsel is de reputatie van Suriname nu afhankelijk van het binnenland. Dit is nu de handicap van Suriname.

  Het binnenland is nodig aan kennis en keuze verrijking toe.

  Maar het komt goed. Het proces van herstel is ingezet. Alles op zijn tijd.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. DONT TAKE THE MAN BY THE LOOK.

  HIJ BOUWT ZO EEN BRUG OVER DE MAROWIJNE RIVIER.(dat is regionale ontwikkeling)

  QUA FUNCTIE: DE MAN IS GOED BESPRAAKT EN KAN LEZEN EN SCHRIJVEN EN OP EEN COMPUTER TYPEN MET 1 FINGER. IS AL GENOEG TOCH.

  EN BORDO HOUDT MET HART EN ZIEL VAN SURINAME. HIJ HOUDT VAN ZIJN LAND EN VOLK.

  BIGUP GROTE WOEF. WAS IE NO GWA SKORO. NEKS NO FOUT PAPE.

  VEEL MENSEN ZIJN JALOERS:
  BORDO TJA MONIE / LAI GOWTOE / RIJ PORSCHE CAYENNE ZIE FOTO ETC ETC.

  MEK DENG NJANG KA. DOE IE BUSINESS BRO.


  Maak melding

 12. Het gaat maar door, snappen niet dat het volk dit gedrag spuugzat is. Een veroordeelde crimineel ga je belonen met een topfunctie en een goed salaris. Schande!

  Ik heb geen vertrouwen meer in deze regering. Suriname kan maar geen afscheid nemen van zichzelf. Deze regering is volledig mislukt.


  Maak melding

 13. Dit maakt duidelijk waarom Brunswijk (ex-) NDPers wilt inwijden.
  Vele gestuurde binnenland bewoners hebben hun eer en geweten verruild voor list en bedrog in samenwerking met de NDP. Dat maakt dat er geen integere afgestudeerden meer zijn uit het binnenland.

  Brunswijk moet zijn arrogantie op zij zetten en kiezen voor verbroedering met de coalitie partners.

  ABOP ga toch samenwerken NPS ! Hier zullen jullie ook veel wijzer van worden en het volk zal dat waarderen !

  ABOP no du law law sani !

  Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 14. Eigenlijk is dit een grote belediging van Surinamers die de moeite nemen om op een eerlijke en correcte manier te studeren want hier kwalificaties zijn lijkt wel niet meer relevant.
  eerst begin je in de drugs
  tweede stap is de switch van Drugs naar Goud
  Derde stap is de switch van Goud naar Hout
  men betaalt geen belastingen in Paramaribo maar aan de dorpsleiders voor een stukje bescherming en loyaliteit.
  Dan moet ondertussen wel het zwart verdiende geld wit worden gemaakt (witwassen) in combinatie met het sponsoren van zaken in de bovenwereld.
  de mensen in de bovenwereld worden afhankelijk en chantabel gemaakt.
  zo wordt je van ordinaire crimineel een witte boorden crimineel met pak en stropdas.
  de zogenaamde bovenwereldfiguren worden zo willens en wetens besmet.

  als je een rotte vis zet in de mand met schone vissen worden de schone vissen ook rot (besmetting).

  en dan willen we diasporakapitaal hebben, met welke bankgaranties dan en wat zijn deze garanties dan waard?

  ai baja. i rest my case


  Maak melding

 15. Om beleidsadviseur te zijn hoort men minimaal HBO of universitair te zijn geschoold door een erkend instituut. Het is dus duidelijk, dat hier weer sprake is van nepotisme. Dat is de voorloper op corruptie. We zijn dus benieuwd.


  Maak melding

 16. Neks no fout. Dit kan allemaal in Suriname nu. Integriteit bestaat tot het verleden in de Surinaamse politiek. Heb reeds eerder aangegeven dat je in Suriname heden ten dagen niet verder komt met je kennis dan met je kennissen. Alleen in Suriname kan je met een criminele achtergrond het zover schoppen. Maar ja neks no fout toch we hebben gestemd op deze incompotente narcisten.


  Maak melding

 17. Wat een gezeik!
  Het volk heeft gekozen/gestemd of niet dan. Zolang het Surinaams volk leiders uitkiest vanwege een hoog gehalte aan minderwaardigheidscomplex, dan krijg je dit. Geen enkele marron durft tegengas te geven aan de top v Abop, ook belfort niet.

  De marrons zijn bezig met een zware inhaalslag en het lukt ze ook nog. Sommigen zien groen 🤢.

  Bordo zit bij sport, lever je salaris in, je hebt het niet nodig.
  Ik denk dat Bordo geen beleid zal schrijven, maar ‘maken’; binnenkort haalt Bordo badr en Le Bron in suri dan zijn jullie stil. Hij zal in ieder geval voor spektakel zorgen in de sport.

  En heeft nasty ramcha geen fuck te doen, dan te koekeloeren wie welke baan krijgt, Get A Life.


  Maak melding

 18. ksaba
  Ik zit net een banaan te eten en in gedachten denk ik Suriname naar binnen te werken wat vervolgens als mest eruit komen zal.

  Ik heb alle geloof v.w.b. integriteit oprechtheid transparantie en betrouwbaarheid verloren in deze huidige coalitie.
  Same shit but different color

  Hoe kun je dit verkopen aan het volk om iemand een jaar lang 12.000 SRD per maand te betalen om als beleidsadviseur op te treden.
  Ik ben benieuwd als deze Bordo in staat is om een beleidsplan op te stellen en voorstellen te doen naar de aanpak en tijdsplanning van uitvoering van welk beleidsplan dan ook.


  Maak melding

 19. Hoe bedenk je zoiets….een veroordeelde drugscrimineel wordt door een andere veroordeelde drugscrimineel beloont met een nietszeggende functie. Hij beschikt over meer bling bling dan hersencellen. Suriname was, is en blijft eeuwig een FAILED STATE.


  Maak melding

 20. @Ali: ik zie en hoor het al….je hebt een niveau onder de 0.0. ik neem je niks kwalijk, als je thuis niks te makken had, heb je ook weinig tot geen scholing gehad. Je schrijfwijze zegt genoeg.
  Verder verlaag ik mij niet tot jou niveau door scheldwoorden te gebruiken, want mijn vocabulaire is ruim voldoende. De betekenis van dat woord mag je even gaan googelen hoor…..en verder ….if joe en tang na ing sranang mie hoop dat ie ka loto


  Maak melding

 21. =Dit is de reden waarom Santhoki alle zetels wilde winnen om dit soort situaties te voorkomen en gelijk heeft hij ook.

  Bordo die nieteens een behoorlijke opleiding heeft gevolgd en nauwlijks een goed gesprek kan voeren met iemand krijgt voor een jaar zo een positie. Zoethouderij dus.
  Al zijn uitspraken met krachttermen!!!

  Daarom zal ik ook NOOIT voor een partij als ABOP stemmen, omdat Suriname NOOIT voorruit zal gaan.


  Maak melding

 22. Is dit wat santhoki ons beloofd heeft ??
  Er is geen beleid, dus bordo zit daar goed op zijn plaats. Niks adviseren. Pai nomo.
  Het is nu erger in suriname.
  Wie o set eng.


  Maak melding

 23. Wat een schandelijke vertoning zeg. Dit terwijl het volk lijdt. 12.000 Srd, voor een crimineel met strafblad, die normaal gesproken hier in NL in de gevangenis zou zitten of acte de presence zou geven in Opsporing verzocht!!!!! Deze lul weet niet eens zijn eigen naam te schrijven, dan is beleid maken nog heel ver. Hij heeft een jaartje dansles gehad en een half jaar pere plukken maar is nu beleidsadviseur, en dit is nou de reden dat Su naar de klote gaat. Kijk naar de die aap van Bravo, met zijn gekochte diploma, die kan niet eens fatsoenlijk praten bij een persconferentie. Wat een SCHANDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Schaam me weer kapot als ik dit allemaal zie!!!Ben bang dat het met Su nooit meer goed gaat komen zolang deze criminelen aan het stuur staan.
  Zolang je deze toestanden in stand houd gaat Su NOOIT vooruit.


  Maak melding

 24. Bouta-lovers zijn zo dom, zij missen het vermogen om het koren van het kaf te scheiden.

  Enfin, genieten jullie er maar van. Want eindelijk hebben jullie weer een reden om een vinger te wijzen. Maar zoals jullie eigen teamgenoot, ik bedoel EX teamgenoot al zei evalueren is moeilijk maar men moet in de spiegel kijken. Het is nodig om vooral die balk voor eigen ogen te kunnen zien.

  Bouta-lovers moeten nu ook zeggen om niet terug te kijken, zand erover en hij verdient een kans.
  Maar zij zijn eenkennig en aanbidden alleen hun eigen duivel.


  Maak melding

 25. Na het zien van al die reacties denkt Bordo van jullie zijn geen zakenman hahahaha . Ik ben een zakenman die het werk uitbesteedt aan derden met verstand van zaken en betaald hem of zij de helft wat er maandelijks binnenkomt. Hij heet niet voor niks Money Hond. Woef,woef


  Maak melding

 26. Joël Martinus alias Bordo, is getipt als Directeur van NIS, vooralsnog is hij beleidsadviseur totdat de nieuw bestuur vh NIS is benoemd.

  No commend verder.


  Maak melding

 27. Na deze benoeming wie gaat de eerste dollar naar de diaspora bank sturen. Dit is politieke suicide. Gefeliciteerd met je benoeming vp gekke Lonnie. Wanneer kan money bitch zijn MBA ophalen bij hubert rampersad?


  Maak melding

 28. Dezelfde taferelen als Paars. Borgo beleidsadviseur. Die man heeft geen verstand. Wtf is going on?? Echte bananenrepubliek. Een lachertje. Kan hij zijn naam wel schrijven????


  Maak melding

 29. Vriendjes politiek. Nepotisme ten top. Als men geld ruikt wordt men gek. Ik hoop niet dat de schoolgaande jeugd hier aanstoot aan neemt en gewoon hard hun best blijft doen op school.


  Maak melding

 30. Vp Brunswijk heeft zijn Belofte afgelost voor Bordo een Contract van 1jr zonder verlenging is het hoogst haalbare voor deze veroordeelde nu maar hopen dat Bordo niet zijn Eigen Voetbal boys voortrekt zoals de Huidige regering bezig is maar dat is te verwachten toch Bordo gefeliciteerd en krijg je Aparte onkostenvergoeding bijvoorbeeld brandstofgeld hotel overnachting inclusief maaltijden vergoeding en bodyguard en niet te vergeten een eigen vervoer met chauffeur ik hoop dat het een kogelvrij auto wordt met satellietverbinding om je contacten te kunnen bereiken trouwens als je een privé kok nodig heb ik ben beschikbaar ik kan roti en doks en kip koken en moksialesi


  Maak melding

 31. Mensen mensen hij is niet de beleid adviseur van santoki, hij is alleen beleid adviseur van abop kom op, president santoki heeft kennis even geduld aub,
  Liever deze regering dan ndp, ik had liever gezien een regering coalitie van nps en vhp deze partijen hebben kader, abop maak zichzelf belachelijk met de wandelende goud froemoesoe hihihihihi trouwens de beleid adviseur van santoki is zijn vrouw, en die is geschoold en heeft kennis van zaken!!


  Maak melding

 32. Ik begrijpt dit echt niet meer wat hier a/d hand is. Wat is hier met Brunswijk aan de hand, dit is ism Brunswijk en dhr. Santhoki, deze mr. Bordo heeft ook een strafblad verstek veroordeeld in Frankrijk, daarom zegt ik dat dhr. Santhoki misbruikt maakt van deze heren voor zijn eigen gewin. Dhr. Santhoki moet afgezet worden. Er is een laatste video bandje waar Bordo praat,als u de sschuttingtaal hoort dat hij bezig, daarom moet hij terug treden. Deze man is geen voorbeeld voor de jeugd. Maar dhr. Santhoki ook. Die is een rat.


  Maak melding

 33. Ik vraag wederom ,deze regering om af tetreden en een nationaal regering verder orde op zaken te stellen, na twee jaar zal men weer verkiezingen uitschryven.
  Voor nu beste mensen no wang torie no e seti ,want het is onmogelyk voor welke regerings party dan ook om Suriname uit deze Situatie tehalen
  het land is te verdeeld en de bevolking weet zich geen raadt meer
  Ik wil u er ook opwyzen dat de volgende dictator reeds aan de macht is, een sluwe man
  mr santoki is onderschat, maar zal zich binenkort als een dictator ontpoppen.


  Maak melding

 34. Er klopt iets niet. Ik heb het vermoeden dat er iets anders gaande is.
  Aan de andere kant brokkelt de NDP af en is de leiding teruggetrokken.

  Alhoewel ik het niet eens ben met de benoeming en de beloning, ben ik toch benieuwd wat er zich meer afspeelt.
  Ik denk dat we binnen afzienbare tijd een ingrijpende verandering kunnen verwachten.

  Vooralsnog heb ik vertrouwen in
  de regering Santo. / B.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 35. Dus als je een kleine pusher bent en verkoopt pittjes wordt je voor je denkt gescopt en getrapt door de politie en gesmeten in de cellenhuis…….MAAR…als je een grote dealer bent met kilo’s handelt dan wordt je wel een grote man in de maatschappij , men wordt zelfs president en adviseurs terwijl ze NEDERLANDS niet eens weten te spreken…..dus aan de regering rest mij te zegge; …Dozer alle scholen weg en instituten in suriname, waarvoor zijn ze nog nodig????? De vorige regering was slecht,…en deze regering heeft erger nog geen verstand.,..is dit het slogan” wo set’en”???


  Maak melding

 36. De Awari Domries hier op WKT houden zich zelf voor de gek, zogenaamd keuren zij de corruptie van deze regering af, maar blijven loyaal. Wat een hypocrisie!!!!!!
  Ze maken onderscheid tussen Santohki en Brunswijk, Brunswijk wordt weggezet als de rotte appel, terwijl Santohki, de good Guy, geen haar beter is, de eindverantwoordelijkheid draagt van deze regering, net zoals Bouterse verantwoordelijk wordt gehouden voor de corruptie van de vorige regering. Deze regering gaat op de zelfde voet voort als de vorige regering, ze hebben maling aan de kritiek uit de bevolking. Ze hanteren dezelfde tactiek als de vorige regering van veel beloven en weinig of niks uitvoeren. Wij hebben “kliek Bouterse” ingeruild voor “ kliek Santohki/Brunswijk.🙈

  Wij zijn ruim 6 maanden verder, en kijk wat een puinhoop zij hebben gecreëerd, de criminaliteit is flink toegenomen, je bent je leven niet meer veilig, elke dag doden in het verkeer en op erven, de maatregelen tegen COVID-19 worden niet nageleefd, de regering straalt geen gezag uit, nepotisme viert hoogtij, beloningen worden belooft maar niet uitgekeerd, er is geen financiële opvangnet voor de mensen die werkloos zijn geworden vanwege COVID-19, in het Onderwijs is het een grote puinhoop, de algehele verloedering slaat toe en de president treedt niet op zoals het hoort onder deze omstandigheden, kortom Sranan glijdt met sneltrein vaart af naar de afgrond.

  Natuurlijk, de vorige regering heeft een enorme puinhoop achtergelaten, kun je in zes maanden niet opruimen ook niet met een zgn dreamteam, maar de puinhoop verergeren is nog slechter en dat is wat er nu gaande is, deze regering heeft niet de “body” om de boel in het gareel te houden, ze moesten nog leren regeren, hadden geen ervaring, dan krijg je deze toestanden. Dit is niet meer alleen de schuld van Bouterse, maar van deze “zwakke” regering. Alles wordt steeds duurder en duurder, er is geen effectieve prijscontrole, de regering regeert zonder overleg te voeren met sociale partners, het Bedrijfsleven en Vakcentrales, het wordt met de dag erger.
  Wij worden elke dag wakker en weten niet in welk land wij nog wonen.


  Maak melding

 37. Wat verwacht je hier ook anders. Wordt langzaam meer een dictatuur hier. Kranten schrijven schrijven steeds minder over de politiek, De staatsbedrijven (Telesur o.a.) lipen met hun eigen piemel te spelen in de krant dat het allemaal zo voed gaat met 4 en 5 G, terwijl ze in de praktijk nog geen 2 G kunnen leveren. Enz. Monopolie van Fernandez, Chotelal, en ga zo maar door. Misschien kan Poetin de boel voorlopig even overnemen. Anders Mc Donalds en alle horeca verder Halal verplicht laten verkopen en het geld zoeken bij de Moslim. Nu het IMF nog. Hoor Chan nog zeggen: geen voorwaarden van het IMF. de leugen regeert. Wat hoorde we voor de verkiezingen ook al weer….ik werk niet voor mezelf, ik werk niet voor mijn familie, maar voor u het volk van Suriname. Weet u het nog?Dagelijks destijds op Power tv. Vooralsnog is er alleen voor familie gewerkt.en is de zender uit de lucht.


  Maak melding

 38. Jammer dat brunswijk en ook chan precies hetzelfde doen wat misiekakba en bouterse en de gehele ndp hebben gedaan. Dit schiet niet op.
  Hier wordt gedacht en gezegd zij hebben het ook gedaan, we hebben van jullie geleerd. daarom doen we het ook maar je schiet er geen ene moer mee op


  Maak melding

 39. Mensen, maak a.u.b. niet dezelfde fout als deze regering die in tien jaar
  NDP niets over regeren heeft geleerd. Omdat ze dwangmatig bezig waren om
  met stoffer en blik alle voetstappen van Bouterse op ruimden.

  LEER UIT DE FOUTEN VAN ANDEREN EN WORDT EEN WIJS MENS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.