woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeiligheidszone moet centrum van Paramaribo veiliger maken

Veiligheidszone moet centrum van Paramaribo veiliger maken

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf vandaag wordt er in Paramaribo een zogeheten veiligheidszone afgebakend waar er extra controle en politie zal zijn. Deze zone moet het centrum van Paramaribo veiliger maken.

Dat zegt de Surinaamse minister van Justitie, Kenneth Amoksi, tegen ABC Online. Het gaat om een oud project uit 2005/2006, waarbij het Korps Politie Suriname samen zal werken met verschillende actoren waaronder de CBvS en BBS.

Het instellen van deze veiligheidszone moet de veiligheid van burgers garanderen. Er volgen ook meerdere gebieden zegt de minister tegen ABC:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Zijn helemaal losgeslagen daar, teveel vrijheid. Zo’n kleine bevolking met zoveel veiligheidsmanschappen, das idioot, geld vergooien.
  En dan vraagt men zich af waarom de overheid niets doet aan Brazil Village.

  Enige oplossing is een 1 week lang hermetisch afsluiten en een razia houden in bepaalde buurten; controle op wapens, steekwapens, drank, drugs, id en rijbewijs.


  Maak melding
 2. Het lijkt op een begin. Maar vraag me af hoe effectief dit zal zijn.

  Ik denk dat velen het met me eens zullen zijn als 1. De rotte appels uit JusPol en diensten worden verwijderd
  2. Teams worden getraind en worden klaar gestoomd om invallen te plegen in de al bekende crime area’s. Dus gevaarlijke buurten schoonvegen.
  3. Inlichtingendiensten beter hun werk gaan doen. Zodat Hoefdraad en Co weer in het vizier komen.
  4. Preventief optreden van politie. Weet Amoksie hoeveel mensen er een wapen of een voorwerp dat als wapen gebruikt kan worden op zak of in hun voortuig hebben ?
  5. Zodra het uitgaansleven weer opengaat, verscherpte (alcohol-) controlles in de uitgaansgebieden.
  6. Bellen en appen achter het stuur harder aanpakken. Campagnes voor veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer.

  Team Riyad Nurmohammed laat duidelijk zien hoe je kan roeien met de riemen die je hebt.

  Team Amoksie zou dat ook moeten kunnen.
  Pak alvast onverantwoord gedrag in het verkeer aan. Controleer gelijk op verboden wapenbezit en gebruik van alcohol, drugs en verdovende middelen. Preventieve politie acties in diverse wijken.

  Er is genoeg te doen wat gedaan kan worden !
  En ook hier zeg ik: ABOP ga toch sanenwerken met je coaitiepartners. Het volk zal dat waarderen. No du law law sani !

  Samenwerken en samendoen, samen bouwen we aan een veilig en beter Suriname. Krakti !


  Maak melding
 3. Laat militairen samen met de politie gewapend met uitrusting handboeien/nachtcamera`s AK47- dag en nacht, in ploegendiensten surveilleren, zie hoe gauw het afgelopen is met de criminaliteit, en rondhangende elementen.
  Suriname hoezee, Suriname schoon….


  Maak melding
 4. Allemaal goedbedoelde adviezen van pseudo experts, die bij elke bericht in de krant zich ineens case experts wanen, un né weri. De beste stuurlui staan aan wal, 9000 km verderop.
  Wij gaan er vanuit dat de overheid, de minister van Juspol, met drastische maatregelen komt, anders wordt het onbeheersbaar.

  Ik mis onze consulent Passant met zijn reeks van goedbedoelde adviezen voor Sranan.(in Su wonen alleen maar domme mensen, tog) hahaha.


  Maak melding
 5. Ooh, niet goed gelezen, dat is een strak ‘Hollands’ plan. Doen ze hier ook. Graag meer eenheden, belasting, ID en verblijfsvergunning toevoegen.

  Het is overduidelijk dat minister Amoksie wordt tegengewerkt. Free for all is voorbij. Iedereen die een PSA aanvraagt wordt driedubbel gescreend. De afgelopen 10jr hebben vele vogelvrij-verklaarden een PSA ontvangen. Nu zitten ze als ratten in een val vanwege de wereldwijde extra controle vanwege covid.
  Daarom was die PSA database maanden onbereikbaar. Lekker opgeschoond tok. Maar een goeie hacker vind alles terug.
  Dit is geen rocket science, gewoon CSI kijken, proest 😬.


  Maak melding
 6. @Wat
  je bent een arogante narcistische idioot die respectloos anderen bekritiseerd zonder zelfs kennis van zaken tehebben, je zou beter aan doen om met zinvolle serieuse reactie,s tekomen.


  Maak melding
 7. ja rbrown , kijk naar je zelf , we hebben nog nooit zo’n dommerik gezien , , want jij en al jou paarse ratten , hebben nog nooit een zinledige reactie gegeven op een item , dus we nemen jullie niet serieus , en we zeiden al eerder , we zijn geen trollen van deze regering , , ja jullie zijn trollen van de ndp , en als jullie de regering willen besmetten , en ook dat ze bezig zijn om de vernietiging van regering bouta weer te herstellen , en jullie bekritiseren deze handelingen , dus krijgen jullie een koekje van eigen deeg .


  Maak melding
 8. ” …
  De politie, militairen, de veiligheidsdienst van de Centrale Bank van Suriname, en de Beveiligings- en Bijstandsdienst (BBS) gaan 24 uur per dag door het gebied patrouilleren. “De gemeenschap moet weten dat de politie er altijd is,” geeft Amoksi aan. “Bij wijze van spreken moet je even kunnen schreeuwen en de politie is er al. Zo wil ik het hebben.” 
  … ”

  Now you are talking !

  Ik wens team Amoksie heel veel succes !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES