Dorpsbewoners stelen grote geldbedragen in EURO en SRD uit geparkeerd voertuig

10
Politie auto in Suriname

Op zondag 13 december jl. deed een man bij politiebureau Moengo aangifte van diefstal uit zijn voertuig. Daarbij zouden grote geldbedragen in EURO en SRD zijn gestolen. Volgens verklaring van de aangever M.J. had hij zijn voertuig goed afgesloten en naast de krutu oso te Moengo Tapoe geparkeerd, alwaar er een rouwzitting was.

Op een bepaald moment kwam aan het licht dat dorpsbewoners zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal meldt het Korps Politie Suriname. Een familielid bracht op maandag 14 december de vermoedelijke hoofdverdachte naar het politiebureau te Moengo.

Drie kompanen meldden zich op 14 december eveneens aan bij de politie. Het viertal werd ter voorgeleiding aangehouden. Op hun aanwijzing werden er nog twee verdachten door de politie van Albina aangehouden, waarna de zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Oost.

De zes verdachten, van wie twee hunner jeugdigen zijn, wonen allen te Moengo. Het gaat in deze om de verdachten S.R. en K.E. (beiden 17), B.R. (22), de twee 20-jarigen P.S. en B.S. en C.B.(18).
Op de verdachten is een deel van de buit teruggevonden. Deze is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn alle zes verdachten in verzekering gesteld. S.R. en K.E. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie meldt de politie.


10 REACTIES

 1. Het is onmogelijk om deze marrons op de rechte pad te brengen.Overal zijn deze gasten , in verkeer ,stelen en moorden en roven,die de boel verstoren.Een oproep aan de vp en de kapiteins om deze mensen opnieuw op te voeden.


  Maak melding

 2. @Kali ,het zijn Surinamers net als jij. Ga jij ze opvoeden. Als ik een Hindoestaan ben ,maar allereerst een Surinamer en ik heb een buurman of buurjongen or whatsoever, die van binnenlandse afkomst is, moet ik mijn ogen sluiten. Ik moet niet kijken naar zijn ras. Ik moet helpen. Jij als Surinamer ,ook jij hebt een gewichtige taak. Niet alleen Brunswijk. Of, je bent een Surinamer of, je bent het niet. Je laat doorschemeren een Hindoestaan te zijn. Ga dan naar India .Daar zijn ze een stukje vriendelijker, of vergis ik me? Het wordt lastig om te gaan discrimineren want daar heb je geen boslandcreolen. Maar wel mensen die precies dezelfde handelingen plegen.


  Maak melding

 3. pakiratigri
  Je theoretische benadering dat je moet helpen met de opvoeding dus o.a. waarden en normen bijbrengen is er eentje uit het hart.
  Maar pakiratigri
  Je vergeet dat je zelf je leven op het spel zet om hiermee te beginnen.
  Ik zal je mijn persoonlijke ervaring weergeven hetgeen de oorzaak is dat ik ben gestopt.
  – In een supermarkt aan de weg naar Leonsberg drong zo een Marron voor iedereen en ik zei toen “brada yu musoe sluit aan bakace” zijn antwoord was “mi no wani doe mu wang sani”
  – Ik stond op het erf van mijn schoonmoeder en zo een Marron kwam langs met een djogo welke bijna leeg was. Toen die leeg was gooide hij het kapot voor de inrit (was betegeld) en ik zei toe “Meneer foe sang ede yu bropko a batra yu moes ruim ing op baka” zijn reactie was “if yu abi probleem nanga a san disie dang yu moes ruim ing op”
  – Ik wilde afrekenen aan de kassa roen zo een Marron naar voren stapte en zei “omoe yep mi snel mi abi haast” en toe zei ik “meneer ma mi de fosoe yu en mi abi gaast ook toe” zijn antwoord was “lul dang yu sa sjie sang o psa, yu wan mi djoek yu mars”

  En zo pakiratigri ben ik gestopt met een kansloze missie, er zullen misschien enkelen op de 50.000 zijn die wellicht iets zouden aannemen, ook op advies van mijn zus die zei “Zeg niets meer want straks steken ze je dood ze hebben niets te verliezen en jij hebt heel veel te verliezen.

  pakiratigri
  En nog steeds dezelfde mening toegedaan? Of toch “laat maar gaan want ik heb heel veel te verliezen”
  En ik heb het niet eens over feitelijkheden in het verkeer.


  Maak melding

 4. ARMOEDE daagt uit tot geestelijke ontwaking en bewustwording
  van eigen wilskracht en scheppingsvermogens.

  Maar HEBZUCHT en GEMAKZUCHT zijn samen verderfelijk.


  Maak melding

 5. KIJK NAAR DE GROTE RIJBEWIJSVERKOPERS. 100O US DOLLAR PER STUK.

  NOOIT GESTRAFT. HEBBEN KASTELEN GEBOUWD MET AL HET GELD.

  MEN ZEGT : ER BESTAAT GEEN WETGEVING OP TJOEKOE AANNEMEN.

  JE KAN JE ZO BIJ NAMEN NOEMEN. OPZ WEET ALLES.


  Maak melding

 6. de gemiddelde suri heeft het idee van,,, wat ga me kunnen doen.,, dus het ka volk is verworden tot een toekomst leze loze tering zooi..
  ik heb eerder gezegd, de jeugd van nu is het volk volk van de toekomt..
  en de toekomst is niet verder dan santo.. totaal ongeletterd, ongeschoold, ongemanierd, kunnen niet lezen schrijven.. en dat moeten de de lijders worden.. alles willen ze hebben, door te roven, moorden, stelen, verkrachten, andermans spullen weg te jatten..
  kinderen maken, nooit naar omkijken, ik beleef het dagelijks zie hoe ze leven, vrijdag middag 16.00 uur betaal ze uit voor de week loon, zaterdag ochtend staat hij/zij voor de deur en vraagt een voorschot van de komende week.. meneer mevrouw is blut en zij moeten dan straks overnemen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.