maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDreiging door Cubanen leidde tot ontmanteling door politie en militairen

Dreiging door Cubanen leidde tot ontmanteling door politie en militairen

-

Does Travel - naar Suriname

Dreigende uitspraken hebben woensdag geleid tot de eerdere ontmanteling van de bivakkerende Cubanen bij het Canawaima Ferry complex in Suriname. De Cubanen dreigden met geweld het terrein te betreden en de veerboot alvast te bezetten. Ze gaven de aanwezige politie en militairen te South Drain een ultimatum van 2 uren meldt BIC Nickerie.

Hun dreigende uitspraken werden serieus opgevat toen de groep gistermorgen ook weigerde verder te communiceren met het Surinaamse NCCR. Ook het door hun zelf aangevraagde voeding werd bij aankomst steevast geweigerd door de leiding van de groep.

De aanwezige politie voelde naarmate de ultimatum van 2 uren naderde de dreiging van de Cubanen die steeds grimmiger werden. Gevraagd werd naar assistentie van hun collega’s die bijkans 2 kilometer verder een inval aan het plannen waren. De groep Cubanen werd verrast door de eenheden die gelijk overgingen tot aanhouding van de dreigende leiders die op dat moment werden omringt door een kleine groep lotsgenoten.

Hun verzet werd vervolgens verbroken en werden daarom 16 van hen waaronder de leider Elio afgevoerd. Derest van de 227 Cubanen werd vredig afgehandeld en vrijwillig getransporteerd naar een lokatie in de hoofdstad Paramaribo. Met de operatie van gisteren waarbij er wederom scherpe voorwerpen/wapens in beslag zijn genomen is definitief een eind gekomen aan de bivakkering van honderden Cubanen voor het Canawaima Ferry complex te South Drain.

Het doel om naar buurland Guyana af te reizen en vervolgens door naar de Verenigde Staten van Amerika is dus van de baan aldus het commissariaat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Bedankt bouterse bedankt
  zo zie je maar weer bouterse is wel weggestemd, hoefdraad is gevlucht, adhin zit vast, maar hun ka beleid voelen we nog steeds. Een paar idioten hier roepen steeds dat we niet terug moeten kijken, we willen dit ook niet, maar wat ze geflikt hebben komt net als stront steeds weer naar bovendrijven


  Maak melding
 2. Maar ja, zijn toch hoogopgeleide Cubanen Su, en die hebben toch ook rechten.
  Bouterse heeft zoveel geërfd van zijn opa, kan hij de Cubanen niet helpen met een stuk grond?


  Maak melding
 3. Deze shit is alleen in SU mogelijk. Brazilianen, Cubanen, etc. komen allemaal in SU op illegale wijze, en dan hebben ze ook nog de grootste bek. Ik zie een Surinamer al illegaal in Brazilie of Cuba dit soort gedrag etaleren. Die was gelijk 6 ft onder de grond of in een isoleercel voor de rest van zijn leven.


  Maak melding
 4. Nee sranang mang, jullie hebben dit probleem zelf over je heen geroepen, als jullie niet op die charlatan bedrieger bouta had gestemd, was er geen ellende, nooit meer op ndp van bouta stemmen, anders wordt het nog erger in suriname,
  Bouw een gevangenis naar Europese model en zet deze gasten daarin, tot dat zij zelf kiezen om terug te keren naar cuba, wij hebben geen oproerkraaier nodig in ons rustige suriname, weg met deze gasten Cubanen??


  Maak melding
 5. die cubanen zijn door bouta hier gehaald , , reena roy wat zeg je hoogopgeleide mensen , neen hoor paarse rat , , dit zijn allemaal criminelen en hoeren , en die kinderen horen erbij als bescherming voor hen , , ja reena roy , en jij wilt dit gespuis helpen dat kan , stuur ze naar ocer en dan naar leonsberg , , en laat je baasje bouta het maar regelen als ze naar Amerika willen.


  Maak melding
 6. Suriname zit voorlopig wel met deze groep opgescheept en zal toch samen met de Cubaanse autoriteiten moeten zoeken naar een oplossing. Voor het reizen naar Amerika is een visum nodig. De vraag is of ze dit wel hebben.


  Maak melding
 7. Welk voordeel heeft regering bouterse voor suriname gebracht.. ?? Bouterse zei in het ocer Vene spaar a monie wie ego njan a monie het volk gilde van blijdschap maar nu wordt er geklaagd dat alles duur is . Conclusie bouterse heeft het volk dom gehouden want een dom volk denk niet critisch..je kan ze van alles wijsmaken. Om het nog duidelijker te maken heeft hij pineu tot onderwijs baas gemaakt en samen met jozefzoon haalden ze in plaats van schoolboeken porno boeken voor de kinderen opschool..dus ik hoop dat vele ouders hun kinderen naar het buitenland sturen voor een betere onderwijs …
  Ndp.jers aub kijk naar de werkelijkheid er is nog hoop voor jullie .domheid krijg je wijsheid moet je zoeken


  Maak melding
 8. Wat mij zo stoort in het geheel, is het feit dat minister Juspol niet in de pers komt om het een en ander uit leggen aan de samenleving, maar minister defensie de samenleving moet komen inlichten, terwijl in het kader van de handhaving van de openbare orde en rust een prerogatief is van de plaatselijke district un samenwerking met de plaatselijke politie. Of waant minister defensie zich nog steeds als commissaris van politie. Of is de ministet Juspol te zwak om uit te komen. Volgens mij weet hij niet eens wat zijn bevoegdheden zijn als minister Juspol. Er zijn ministers gekomen vanaf 2010 die m.i gekwalificeerd kan worden als slecht, slechter en slechts( tigri barba, stuart getrouw en nu amoksie). Bij tigri barba is het volgende van toepassing:” holle vaten klinken het hardst”. Al deze ex-en huidige minister kunnen gekwalificeerd worden als gewogen maar licht bevonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES