Staatsolie-directeur Rudolf Elias feliciteert Surinaamse samenleving

11
Staatsolie begonnen met proefboringen voor de kust van Suriname
Archieffoto: Het boorplatform West Castor bij Marai in Suriname - Foto: Staatsolie.

Staatsolie-directeur Rudolf Elias heeft de Surinaamse samenleving vandaag gefeliciteerd met de succesvolle boring die Petronas Suriname vandaag bekend maakte. Petronas noemde het haar eerste ontdekking van Hydrocarbon (koolwaterstof) maar Surinaamse media hebben het over een olieput en noemen het de vierde grote olievondst in Suriname.

Wat deze vondst bijzonder maakt voor directeur Elias is dat deze put niet ligt in Blok 58, waar de eerdere ontdekkingen werden gedaan. De Staatsolie-topman zegt ook dat het ongebruikelijk is dat er zo kort achter elkaar vier vondsten worden gedaan.

Hij zegt met volle overtuiging positieve verwachtingen te hebben over de ontwikkelingen in het Surinaamse offshore gebied. Er zijn daar een aantal bedrijven bezig boringen te verrichten.

Ten aanzien van de olieput Kes Kesi, alwaar Total en Apache boringen verrichten, zegt directeur Elias dat het mogelijk in januari of februari 2021 bekend zal zijn wat er daar is. Ook zal er naar verwachting voor het einde van volgend jaar resultaat binnen zijn van boringen bij drie andere exploratieputten.

11 REACTIES

 1. Goed nieuws !
  Suriname gefeliciteerd !

  Beste landgenoten,
  er komt dus ook werkgelegenheid in de olie industrie voor een langere periode.
  De regering Santokhi moet investeren in het volk, in het menselijk kapitaal.

  En beste landgenoten, laten wij onze kust en natuur beschermen. De olie industrie mag onze natuur niet kapot maken net zoals de goud- en houthandel. Denk aan vervuiling en vergiftiging door kwik !
  Suriname eerst !

  Wij willen een duurzaam Suriname. Krakti !


  Maak melding

 2. Staatsolie (e/o de staat Suriname, de Surinamers) zal/zullen ook haar 20 % aandeel bij deze olie multinationals nog in moeten brengen om te kunnen participeren in deze olieputten van de olieconcerns.

  Dan is het te hopen dat de prijs van 1 barre/Brenl aardolie het weer goed gaat doen op de internationale oliemarkt als deze uit de putten olie worden gepompt door deze olieconcern bij de start om en bij tussen jaar 2024 -2027.

  Goede doelen moeten met de opbrengsten uit de olie voor Suriname worden gerealiseerd voor het Surinaamse volk voor de (middel)lange termijn.

  Ik feliciteer de Surinamers met dit goede nieuws.


  Maak melding

 3. Is Elias dan nog steeds in de buurt van Staatsolie?
  Zet deze profiteur zo ver mogelijk van alles wat naar staatskapitaal ruikt.
  Is er tijdens de vorige regering dan niet genoeg aan de strijkstok van hem en zijn companen blijven hangen?
  Fufurman eerste klas allemaal. En dat mek now a Srananpipel (incl NDP-ers) e pina baldadig!!!


  Maak melding

 4. Elias gaat toch zo met pensioen , zal hij wel een beste bonus meekrijgen , misschien wel 10 tankbonnen van 100 SRD , , is ook meer dan genoeg voor deze ja knikker , , tijdens bouta durfde deze man nooit zijn mond open te doen , , hij was ten doods voor bouta


  Maak melding

 5. Helaas is het mijns persoon dit niet het meest verheugende nieuws. De olie industrie is op de weg terug. Nieuwe en klimaatsvriendelijke energie bronnen zoals zon en wind zijn de toekomst.

  De focus ligt dus op de toekomst en hoe die er uit gaat zien. In Europa is men over 10 a 15 jaar klaar met verbrandings motoren en stapt men definitief over op elektrisch rijden. Dus lijkt het mij dat die inkomsten dus ook behoorlijk zullen afnemen. Als we nog verder in de toekomst kijken zullen die afschuwelijke boorplatforms voor onze kust een doorn in het oog van die veranderde wereld zijn geworden.


  Maak melding

 6. De Chinezen hebben de Zon nagebootst in hun laboratoria. Daar ligt de toekomst. Ze gaan de wereldenergiehandel controleren en beheren en aanvoeren. Ze gaan hun techniek niet verkopen, maar leasen en gaan centrales bouwen in geïnteresseerde landen en al deze centrales zullen door Chinezen worden bemand.


  Maak melding

 7. Het zijn de Duitsers die Zonne-energie op grote schaal goed op de wereldkaart hebben gezet, nl de Duitser, Hermann Scheer

  Hermann Scheer (2008)
  Hermann Scheer (Wehrheim, 29 april 1944 – Berlijn, 14 oktober 2010) was een Duits politicus namens de SPD. Hij ontving in 1999 de Right Livelihood Award voor zijn inspanningen voor zonne-energie.

  Landen als USA, India, China, Jordanie/woestijn en veel zon spelen allemaal op in, enz
  om dit aan de wereld te verkopen.

  Als het duurzame Zonne energie gaat, onthoudt u dan de naam Hermann Scheer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.