maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCubanen te South Drain leveren scherpe voorwerpen en wapens in

Cubanen te South Drain leveren scherpe voorwerpen en wapens in

-

Does Travel - naar Suriname

De ongewenste honderden Cubanen te South Drain in Nickerie hebben gisteren vredig alle scherpe voorwerpen en wapens ingeleverd. Dit op verzoek van kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), die speciaal naar de locatie was afgereisd om tot de groep te praten.

De Cubanen die bijkans 2 weken bivakkeren bij de Canawaima veerverbinding te South Drain kunnen niet doorreizen van Suriname naar Guyana zoals zij gedacht hadden. Dit is hun gisteren duidelijk gemaakt door Slijngard. Nu het bekend is dat zij niet kunnen doorreizen naar Guyana omdat dat land hen niet wilt toelaten wordt er uit humanitaire overweging gezocht naar een oplossing om de situatie te ontmantelen.

“Wij willen niets anders dan doorreizen naar Guyana omdat wij ook geen heil meer zien in blijven in Suriname”. Dit kreeg de NCCR-coördinator te horen tijdens een vragen en voorstellen ronde die was ingelast. Slijngard zei op zijn beurt dat de groep in 3 categorieën opgesplitst kan worden te weten: een deel die illegaal vertoefd in Suriname, een ander deel die een verblijfstatus heeft en derest die een asiel of vluchtelingen status heeft van het Rode Kruis.

Verder werd de Cubanen voorgehouden dat oneindig doorgaan in de huidige situatie geen optie is voor de Surinaamse autoriteiten. Slijngaard zei binnen enkele dagen terug te komen met opties om het geheel te South Drain te ontmantelen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Heeft Slijngaard die cubanitos uitgelegd dat Guyana ook geen illegalen in hun land wil, en een negatieve covid test eist bij binnenkomst.
  Beseffen ze wel hoe moeilijk het is om nu naar de usa te reizen. Trump is bezig met een coup en die proud boys verkeren in alle staten. Daarnaast staan troepen hondurezen en venezolanen op punt v vertrek.
  De suri’s hebben het maar goed.


  Maak melding
 2. Hoe hard het ook klinkt, ze zijn misbruikt door de vorige regering als stemvee. Nu ze niet meer van waarde zijn, worden ze als een stuk vuil aan de kant gesmeten. Los van de scherpe voorwerpen en wapens, was dit het geval met een bepaalde bevolkingsgroep en in een bepaalde district…. was het de normaalste gang in het leven. Surinamers gaan dit pas begrijpen als ze in de schoenen gaan staan van vluchtelingen. Makkelijk om vanuit de zijkant te bekritiseren, maar een verschil uitmaken voor een verandering? Oe swakie en nanga oen denkie wo tang swakie.


  Maak melding
 3. Ja toen fascist Bouterse nog aan de macht was, waren jullie goed om voor hem te stemmen. Nu is het vogeltje uitgezongen en daarom kijkt deze fascist niet meer naar jullie. Eigenlijk moeten jullie niet in Nickerie vertoeven maar in Leonsberg, in de nabijheid van die fascist.


  Maak melding
 4. zie wat van wapens ( messen) ze inleveren , , zo kun je toch zien dat het allemaal criminelen zijn , , maar hun vuurwapens leveren ze zeker niet in.
  de regering moet hen een boot geven , en laten ze naar Guyana gaan , en Guyana kan ze niet weigeren , omdat ze cubaanse vluchtelingen zijn , maar het blijft schorem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES