dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVeerdienst Guyana-Suriname blijft gesloten vanwege ongewenste Cubanen te South Drain

Veerdienst Guyana-Suriname blijft gesloten vanwege ongewenste Cubanen te South Drain

-

Does Travel - naar Suriname

De veerdienst tussen Guyana en Suriname wordt op zaterdag 12 december niet meer hervat. Dit is besloten vanwege de situatie met de bijkans 400 ongewenste Cubanen te South Drain in Nickerie.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de veerdienst vanaf zaterdag aanstaande weer hervat zou worden. De MB Sandaka zou hiervoor ingezet worden. De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill heeft laten weten dat het nu onduidelijk is wanneer er weer tussen de twee landen wordt gevaren. De kwestie van de Cubanen die de oversteek willen doen naar Guyana en vervolgens door willen reizen naar Amerika moet eerst opgelost worden. Volgens Edghill zijn zowel de Guyanese als de Surinaamse regering drukdoende deze kwestie op te lossen.

De Guyanese minister zegt verder dat vrijdag de directeuren van de Canawaima Ferry Inc als het Canawaima Management Committee een ontmoeting zullen hebben in Guyana en Suriname. Maandag heeft de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, de Cubaanse ambassadeur in Guyana, Narciso Reinaldo Amador Socorro uitgenodigd om te praten over de kwestie van de Cubanen te South Drain.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. De guyaba’s weten ten minste raad met die criminele bottom feeders. Suriname is overspoeld met criminelen uit brassion, china, haiti, nederland en zelfs guyana. Er bestaat geen controle op grenzen behalve op Zanderij waar de MP’s groot kunnen spelen. Laat Cubana ze maar komen halen.


  Maak melding
 2. Ik zou zeggen geef ze eten en drinken en breng ze naar bouterse en drop ze daar voor de deur bij hem. Het probleem is zo opgelost want bouta heeft ze naar su gehaald met een gouden toekomst. Als bouterse niet aan zijn afspraken houd ,moeten de Cubanen hem gewoon molesteren , probleem opgelost! Geen kosten , geen gelul over meer december moordenaars e.d. Cubanen zijn wrede mensen!


  Maak melding
 3. Waarom zet de Cubaanse regering geen vliegtuig in om haar onderdanen op te halen?
  De vraag is of er op diplomatiek niveau overleg is gevoerd tussen Suriname en Cuba. De situatie is in een impasse geraakt, immers Guyana wilt deze mensen niet toelaten. Het lijkt wel een vluchtelingenkamp.


  Maak melding
 4. Suriname en Guyana lossen n probleem voor de Yanks op. Wellicht Trump maar ook Luis Amargo vd OAS daarom financiele hulp bieden.

  Yippeeeeee, nu hebben we ook ons eigen asielzoekerskamp!

  Jarenlang geen immigratiebeleid (vreemd genoeg hebben we wel ministers, dus beleidsmakers gehad) en dan is dit t resultaat. Doe de illegale Brazilianen er ook bij


  Maak melding
 5. Visumvrij reizen voor deze landen door de vorige regering ingevoerd en dit is het resultaat.
  Dit zijn families van de import cubaanse nep artsen door crimineel vorige mini-ster volksgezondheid.Allemaal meenemen met de SLM en voor de kust van Cuba in zee dumpen.
  Door de criminelen ndp-er elias en bouterse werden deze cubanen als de redder van Suriname beschouwd.
  Elias ook meenemen met de SLM en hem eerst aan de neus van de vliegtuig vast binden.


  Maak melding
 6. ZE MOESTEN STEMMEN OP NDP 25 MEI.

  NU NIET MEER NODIG.

  OOK DUIZENDEN HAITANEN DUIKEN ONDER.

  ALLES OPDONDEREN NAAR HUN LAND.

  IS HOEFDRAAD AL ACHTER SLOT EN GRENDEL?

  WAAR IS ONZE GESTOLEN 200 MILJOEN USD . ALS HOEFDRAAD ONVINDBAAR IS DAN LALJI EN ZIJN ADVOCAAT MAAR OPSLUITEN.


  Maak melding
 7. Suriname is het enige land in de wereld waar illegale eisen stellen. Je moet de mensen helpen met eerste basisbehoefte maar betekent niet men moet misbruik van maken . In hun land hebben ze geen keuze dan kom je in een ander land eisen stellen. Men moet deze mensen met de eerste en de beste vliegtuig terug sturen dan is de situatie opgelost.


  Maak melding
 8. Deze mensen willen het land uit, geeft ze de gelegenheid om het land te verlaten.
  Hou ze niet tegen, of voelt de regering zich beledig dat de Cubanen niet meer in Suriname willen blijven.

  Ze zijn van Cuba naar Suriname gekomen voor een betere leven, maar Suriname is niets meer voor ze dus ze willen weg. En Suriname geen enkele mens is illegaal.


  Maak melding
 9. I Su
  Als Nederland de Surinamers in de jaren 70 en 80 op de eerste en de best vlucht terug had gestuurd, wat dan?

  Zo zie dat geen enkele mens illegaal is, zodra je de juiste papieren hebt.
  Dit geld voor Suriname en Guyana. Geeft die mensen een kans want Cuba is geen pretje om te leven.

  Want Guyana doet alsof ze geen onderdanen hebben in het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES