vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt uitstel van betaling obligatiehouders

Suriname krijgt uitstel van betaling obligatiehouders

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname is er vandaag in geslaagd om het nodige percentage van stemmen van obligatiehouders te verkrijgen voor uitstel van betaling.  Het verzoek hiervoor werd op 13 november ingediend. Dat meldt de Surinaamse overheid zaterdagmiddag. Obligatiehouders hebben ingestemd met uitstel van betaling voor in totaal US $ 48 miljoen aan hoofdsom- en rentebetalingen die verschuldigd zijn uithoofde van de 2023 en 2026 obligaties gedurende de periode van 26 oktober 2020 tot 31 maart 2021.

Een voorgestelde aanpak van de regering werd positief ontvangen door de obligatiebeleggers, die vandaag – met ruim meer dan de vereiste meerderheid van 75% – instemden met het uitstel van betaling. Voor de 2023 bond is 99.84% van de bondholders akkoord gegaan met het gedane voorstel tot een “ standstill” en voor wat betreft de 2026 bond was het acceptatie percentage 83.54%. De Regering is voornemens om haar commerciële en bilaterale schulden in vreemde valuta op een vergelijkbare manier te benaderen.

“We zijn dankbaar dat schuldeisers beseffen hoe diep de financiële problemen van het land zijn en dat we deze financiële problemen willen overwinnen door middel van samenwerking, goodwill en gezonde economische hervormingen”. “Wij zijn bezig met een heel gestructureerd plan met duidelijke stappen om de economie weer gezond te maken” zegt de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing.

De uitstelperiode van betaling, die  loopt tot 26 april 2021, schept gunstige voorwaarden voor constructieve besprekingen tussen de Republiek en haar schuldeisers. Tijdens deze periode zullen de plannen van de regering om de zeer hoge schuld en daaruit voortvloeiende schuldverplichtingen weer op een duurzaam pad te brengen verder worden uitgewerkt. Onder het leiderschap van President Chandrikapersad Santokhi zet de Regering zich in om het land terug te brengen naar duurzame groei met prudente schuldratios en tegelijkertijd ondersteuning te bieden aan de bevolking.

De obligatiehouders ( waaronder zeer grote professionele institutionele beleggers) hebben met deze stemmingsresultaten aangetoond dat zij vertrouwen hebben in het gevoerde beleid van de regering. Vandaar dat zij de regering de ruimte geven om haar ingezette beleid te continueren meldt de Communicatie Dienst Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Deze minister is een van de weinigen die de juiste man met de juiste skills is op de juiste positie is.

  Ook goed onderbouw de bevolking zijn plan van aanpak van de uitdaging laat horen en zien in de media over de stand van zaken, waardoor het volk goed geïnformeerd is en weet wat er aan de hand is en er verlichting zal komen.

  Helaas zijn er vele ministers in deze regering die ik koekenbakkers vind.


  Maak melding
 2. he he he, de fossiel zal balen. Dit is een streep door de rekening van de ndp en haar zwakzinnigen hier en overal.
  het enige wat ze nu voortdurend kwaken is te vergelijken met een puf,


  Maak melding
 3. Geweldig nieuws dit. Dit laat ook het verschil zien tussen een fascistische dictator en een hoogopgeleide leider. Het buitenland heeft vertrouwen in deze regering.


  Maak melding
 4. Laten we hopen dat wanneer deze regering de financiën van het land weer op orde gemaakt heeft (net als Hildenberg en Telting), het idiote deel van ons volk niet weer een paar schurken in het zadel helpt, die de staatskas weer gaan plunderen.


  Maak melding
 5. In nog geen 5 maanden en al zoveel gedaan en bereikt !
  Dit is leiderschap !
  Dit is een Dreamteam !
  Dit is klasse !

  No spang.
  Chan na pres fu Sranang.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 6. deze regering heeft vertrouwen gewekt bij schuldeisers , en door dat beleid wat de regering nu doet , krijgen ze uitstel van betalingen , en dat geeft hoop dat ze het land weer in de goede richting kunnen zetten , deze regering werkt , , en dat deed die paarse bende niet.

  die paarse bende heeft een enorme financiele schuld achtergelaten , en velen daarvan verzwegen , , en kijk hoe die paarse boeven nu in de oppositie zitten en zeggen dat het meevalt , , wat van rotzooi is dat , al de ndp toppers en ndp DNA leden en iedere paarse rat moeten ze met hun slm vliegtuig de 777 dumpen in de oceaan
  de kosten van het vliegtuig betaald nu vanaf juli al de nieuwe regering , direct stoppen met betalen want dat is water naar de zee dragen


  Maak melding
 7. Ik had niet anders verwacht! Hoop dat de mensen met wie ik een discussie had dit ook lezen. Niks betalen , eerst het volk dan de rest ! Chan ga zo door!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Goed nieuws, de adempauze tot april 2021 kan de regering goed gebruiken. Nu werken aan meer inkomsten voor de overheid zodat zij aan haar verplichting kan voldoen. Het zijn maar 4 maanden respijt!!!! dus halleluja is het niet, de schulden zijn niet verdwenen.
  Het is een goed resultaat dat voortgekomen is uit goed overleg tussen twee partijen, die bewust zijn van hun financiële positie. Niet vergeten, dit sluit naadloos bij de 9 maanden die de regering zichzelf heeft gegeven om de Staatsfinanciën enigszins op orde te brengen.
  Ben benieuwd hoe de regering deze pauze gaat benutten, hulp tegen stevige voorwaarden van het IMF komen eraan, ( ik heb nog geen samenhangend financieel herstelprogramma gezien, de tijd dringt)


  Maak melding
 9. Santokhi weet het ook niet.
  Om het volk een beetje te pleasen heeft hij de PG opdracht gegeven ………
  Dit stelt HELEMAAL niets voor. Dat weet hij, dat weet ik, dat weten de aanhangers niet
  Zij lopen hun idool achterna, net zoals de zwakzinnigen de ndp achterna liepen
  Duidelijke maatregelen die een aanzet kunnen geven tot herstel hoor ik niet lees ik niet. Men weet het gewoon niet. Het is geen groep die beleid maakt. Ze passen op de toko en zijn aan het dweilen.


  Maak melding
 10. De VHP is enige partij die hard werkt en vooruitgang boekt. Oké minister Bronto ook.
  Wat doet Abop geen ene flikker. Brunsi gedraagt zich als een basja die alleen maar geld uitdeelt. Totaal geen vooruitziende blik. De gemiddelde abopstemmer heeft nog een lange weg te gaan. Ze zijn afhankelijk ve persoon die het niet verdiend vind ik.
  De NPS moet stoppen met dat onderlinge gezeik en de draad weer oppakken. Er zijn heel veel mensen die op jullie hebben gestemd. Helaas merendeels parbo en omgeving. Of je start nu met de aanpassing vh kiesstelsel of je begint nu je invloed uit te breiden. Maar doe iets.


  Maak melding
 11. De VHP zit toch in een coalitie met de ABOP/PL en NPS, zonder coalitie geen hardwerkende VHP, waarom onderscheid maken, rare opmerking, wat is de achterliggende gedachte🤷‍♀️


  Maak melding
 12. @Dre_1 6 december 2020 At 10:52
  Je moet je schamen, nadat jou soort het land KAPOT gemaakt hebben, durf je nog een groot mond op te zetten. Jou soort heeft het Surinaamse volk benadeeld een belazerd. En nog heel brutaal op deze regering mopperen. Jou soort heeft Suriname KAAL geplukt, door ROOF en MISLEIDING, het is net de MAFFIA. Jullie moeten je diep schamen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES