zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisVIDEO: De geschiedenis van de Waterkant in Paramaribo

VIDEO: De geschiedenis van de Waterkant in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Onlangs ging de serie ‘Futu Pasi’ van start, waarbij de eerste aflevering ging over het Onafhankelijkheidsplein. De tweede aflevering neemt je mee naar de Waterkant, al meer dan 300 jaar het gezichtsbeeld van Paramaribo. Deze prachtige gebouwen hebben rampen meegemaakt, zijn herbouwd, gerestaureerd en zijn tot de dag van vandaag een van de visitekaartjes van Suriname.

‘Futu Pasi’ is een initiatief van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS). Een van de doelen van de VVSS is om onder andere mensen bewust te maken en te activeren meer aandacht te hebben voor het behoud, de restauratie en renovatie van het Surinaams Historisch Erfgoed.

Suriname staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Paramaribo staat bekend als de ‘Houten Stad’ omdat wij zoveel houten gebouwen hebben in onze historische binnenstad.

Bekijk de video hier.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
  1. Wat een gelul , blijven jullie maar in de geschiedenis. Anton dragtenweg is helemaal omgetoverd tot luxe boulevard en velen zijn eigenaren die suriname aan hun laars Lappen. En paramaribo wil nog steeds de oude kapotte huizen nog behouden. Er is geen geld om het te restaureren, ik snap ze niet hoor! Joh maak alles modern en van deze tijd en je zult dat su ook vooruit zal gaan!


    Maak melding
  2. Kolibri, ga je eerst een beetje inlezen wat betreft het gebruik van tropisch hardhout in de tropen. Weet jij wat tropisch hardhout is met een bittere smaak, o. a. hoe duurzaam het is tov staal en aluminium?????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES