zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDouanier schiet vermoedelijke verdachte neer na beroving en wordt aangehouden

Douanier schiet vermoedelijke verdachte neer na beroving en wordt aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Vier mannen gewapend met vuistvuurwapens hebben vanmiddag rond 15.30u drie personen beroofd op de hoek van de Afiaba en de Nieuw-Domineestraat in Suriname. De rovers hebben daarbij alle sieraden en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers buitgemaakt.

Een van de slachtoffers is een douanier. Bij het vluchten zag hij kans zijn vuistvuurwapen uit zijn auto te halen, waarmee hij de achtervolging inzette. Hij zou een van de vermoedelijke verdachten hebben gezien en begon op hem te schieten. De roofverdachte werd daarbij geraakt.

De politie, die inmiddels was ingeschakeld en aanwezig was op locatie, zag de douanier die vervolgens onder schot werd gehouden door de agenten. Ze namen zijn wapen in beslag en de douanier werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in verband met het onderzoek in deze zaak.

De vermoedelijke verdachte heeft een schotwond opgelopen aan zijn linkerarm. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of hij in verzekering wordt gesteld. Onderzoek moet nog uitwijzen of hij daadwerkelijk betrokken was bij de beroving of dat hij onschuldig is.

De gewonde man beweerd namelijk niets af te weten van de beroving en zegt dat hij van het het werk kwam. Onderzoek moet nu uitwijzen of hij daadwerkelijk een van de vier verdachten is. De drie andere verdachten zijn voortvluchtig. De politie van Nieuwe Haven heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Politie denkt: Douane is niet beroofd, maar is uit zichzelf gaan schieten op onschuldige burgers!! Politie gaat ervan uit dat de dader volmondig gaat bekennen dat hij de beroving heeft gepleegd! Politie is niet zeker dat dader in verzekering wordt gesteld, maar douane/slachtoffer is wel aangehouden!! Dat is de politie van de bananen rep. Suriname!! aka Failed State!!


  Maak melding
 2. Komt ervan als men rekruten aanneemt die niet geschikt zijn, geen diploma, strafblad, etc. Denk dat het erger zal worden als deze mannen de staat zullen surveiëren.


  Maak melding
 3. Zo hoort de politie te handelen in.een rechtstaat; niet omdat je douanier bent mag je verdachten a la dol neerschieten. Stel dat de verdachte onschuldig is. De politie hoort daarom te ondetzoèken.of het terecht was dat de douanier (of welke andere persoon met een wapenvergunning) zijn wapen gebruikt heeft.


  Maak melding
 4. Ja, alles moet makkelijk te verifiëren zijn. Het is geen hogere wiskunde, denk ik. Wat deed de douanier daar op dat moment? Kennen ze elkaar? Er waren toch meer mensen beroofd? Wie is de werkgever van degene die gewond is geraakt?? Wat is de meerwaarde voor de douanier om deze man te beschieten? Of is de douanier de dief??


  Maak melding
 5. ja, maar bouters had toch gezegd dat we de wapens moesten opnemen. ik heb gedaan wat hij heef gezegd. nu is het ook weer niet goed, wat moet ik doen dan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES