zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Honderden Cubanen die naar Guyana willen oversteken in Nickerie gestrand

VIDEO: Honderden Cubanen die naar Guyana willen oversteken in Nickerie gestrand

-

Does Travel - naar Suriname

In Nickerie zijn maandag honderden Cubanen vanuit Paramaribo aangekomen met bussen. De grote groep van meer dan 500 mensen wil de oversteek maken naar Guyana, maar het veer naar het buurland vaart niet omdat de grenzen gesloten zijn. De mensen hebben zich verzameld op het terrein van de Canawaima-veerverbinding.

In het filmpje hieronder is te zien dat er tenten worden opgezet. De Cubanen zijn van plan op de plek te overnachten tot ze verder kunnen. Ook is te zien dat ze vuurtjes hebben gestookt om te koken. Er zijn echter geen voorzieningen daar om lang te verblijven.

Volgens een Surinamer die getrouwd is met een Cubaanse en ook met de groep is meegekomen, willen de Cubanen die enkele jaren in het land wonen, weg uit Suriname vanwege de huidige economische situatie. Hun doel is Guyana en uiteindelijk ook de Verenigde Staten.

Bekijk de beelden hier:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Hoe eerder zij vertrokken zijn hoe beter minder criminaliteit. Zij klagen nu ook al over de economische toestand in SU terwijl waar ze vandaan komen geen haar beter is.


  Maak melding
 2. zijn zeker de zogenaamde cubaanse artsen die hier heen gehaald zijn , maar geen artsen waren maar criminelen , en nu voelen ze de hete adem in hun nek en willen ze vertrekken , en sommige surinamers gaan met hen mee , , goed zo zijn we dat uitschot ook kwijt


  Maak melding
 3. Deze asielzoekers zijn duidelijk, om een Trumpiaanse term te gebruiken “not the sharpest tools in the box”

  Ze voegen niks toe aan Suriname en de vraag is, of Chan ze niet moet oppakken en deporteren naar Cuba.


  Maak melding
 4. Icubanen dit cubanen dat, jullie doen alsof suriname jou bezit is…..terwijl je alles in dit land moet bedelen en soms zelf wordt uitgebuit door de regering …en tog hebj surinamers die doen alsof dit land van hun pa is…..een ieder is welkom in dit land zolang je aan de regels houdt


  Maak melding
 5. Cubanito’s be like!
  Tuurlijk gaan ze naar de united states. Voor het eerst in de geschiedenis vd usa is een Cubaan benoemd in een top positie.
  De toon is gezet. Die Cubanen zijn een stuk slimmer dan je denkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES