zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM Boeing 777 in Duitsland, vliegt vrijdag terug naar Suriname

SLM Boeing 777 in Duitsland, vliegt vrijdag terug naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen zondag vertrok de veel besproken ‘nieuwe’ SLM Boeing 777 uit Suriname richting Amsterdam, voor wellicht de laatste stap in het ETOPS certificeringsproces. Het vliegtuig kwam maandag aan op Schiphol en vertrok vanmorgen om 11.31u weer richting Frankfurt (Duitsland).

In Duitsland zal de ‘Bird Of The Green Paradise‘ een reguliere A-check ondergaan bij Lufthansa. De A-check is een doorsnee check/onderhoud en is te vergelijken met een ‘kleine beurt bij auto’s’. Het vliegtuig wordt bij Boeing geleased en die heeft het onderhoud in samenspraak met de SLM neergelegd bij Lufthansa Technik in Frankfurt.

Na dit onderhoud, dat elke 400-600 vlieguren plaats vindt, komt de SLM machine donderdag om 15.00u vanuit Frankfurt terug in Amsterdam. Naar verwachting zal dan vrijdag om 10.20u vanuit Schiphol teruggevlogen worden naar Suriname, waarbij net als op de heenweg de gewone ETOPS vliegroute wordt aangehouden.

ETOPS is een afkorting van Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards. Deze standaard is opgesteld door de ICAO. De regel maakt vliegen met tweemotorige vliegtuigen mogelijk tussen twee vliegvelden die verder dan 120 minuten uit elkaar liggen.

Het minimaal 1 keer heen en weer vliegen op de ETOPS route Paramaribo – Amsterdam, is een vereiste in het certificeringsproces voor de SLM Boeing.

Tijdens deze vlucht zal ook een andere eis gecheckt worden, namelijk hoe het vliegtuig en de bemanning omgaan met het vliegen met 1 motor. Hiervoor zal tijdens het vliegen 1 motor worden uitgeschakeld en een tijdje zo worden gevolgen. Daarna wordt het proces herhaald met de andere motor.

Als alles goed verloopt zal binnen 2 a 4 weken de officiële ETOPS certificering van de SLM Boeing 777 volgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Dat afdankertje is al 1 jaar lang buiten gebruik.

  Mei 2021 loopt het leasecontract af en gaat dat ding terug, zonder ooit 1 passagier vervoerd te hebben.

  Goeie aanschaf van de paarse Bouta-maffia.
  🥊🥊🥊🥳🥳🥳👋👋👋


  Maak melding
 2. Nu al een check beurt in duitsland terwijl.deze albatros nog nooit 1 passagier heeft vervoerd en 1 us$ cent heeft verdiend. Booooiiiii gooien op lande. Dit is een bodemloze put.


  Maak melding
 3. Kali, da ga je niet vliegen hoor want tegenwoordig vliegt bijna iedere luchtvaartmaatschappij met zuinige twee motorige vliegtuigen.
  Drie en viermotoeige vliegtuigen worden uitgefaseerd, veels te duur.


  Maak melding
 4. ja Flyer die paars maffia bende hadden en hebben nog steeds geen hersenen , zie gisteren de uitspraken van bouta in ocer , het volk mist nu al de ndp , en deze regering zorgt ervoor dat Suriname 50 jaar terug valt , en het topje van zijn uitspraak was , je kunt het kapitalisme alleen maar bestrijden met wapens , zoals in 1980 , deze klojo zat aan de drank en rookte ook , maar deze demente soldaat wil alles opnieuw beleven , , je hoorde niet veel gejuich daar in ocer , maar dat kan ook zijn omdat er pers bij aanwezig was , , of alle domme mannen en vrouwen daar begrepen niet wat de drankorgel vertelde , , maar nieuwe regering houdt ocer en leonsberg in de gaten , want een rat in het nauw maakt ook rare sprongen


  Maak melding
 5. de slm 777 vliegt vrijdag terug naar Suriname , zal een spannende vlucht worden , ze moeten een tijdje op een motor vliegen , en dan een tijdje op de andere motor , hopelijk gaat dat goed , , die piloten worden toch zeker betaald als stuntteam ,en de totale kosten van deze trip kost de slm klauwen geld die ze niet hebben , , wie betaald die kosten allemaal , , bouta zal wel niet


  Maak melding
 6. Gelukkig heefd Suriname nog goedt opgeleide piloten die Capable genoeg zyn , het zyn geen holle vaten als op dit rubriek .
  Jammer dat men politiek en luchtvaart een isseu maakt


  Maak melding
 7. rbrowny met y , , jij bent nog niet capabel genoeg , schrijft Capable , en holle vaten zijn hier gevuld met lijken , maar zijn niet uit de lucht komen vallen , , dus meneer y , en de politiek heeft jaren zich bemoeit met de luchtvaart , en zie de slm zit zwaar in het rood door die ndp regering , en de nieuwe regering kan beter de slm laten vallen en dat er een nieuwe nationale luchtvaart maatschappij komt dat niet wordt aangestuurd door de regering maar zelfstandig kan opereren , maar zal ook wel niets worden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES