Crimineel steelt auto en wil geld van eigenaar om voertuig terug te geven

6
politie-eenheden-op-plaats-delict-suriname

De politie in Suriname heeft een 32-jarige man aangehouden die de auto van een ondernemer wegnam. Toen de ondernemer zijn auto terugvond, weigerde de dief de benadeelde deze terug te geven. Hij hield de eigenaar van het voertuig voor dat hij slechts hierover kon beschikken, indien hij hem een bedrag van U$ 2.000 zou betalen. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Een ondernemer deed op 18 november aangifte bij de recherche van regio Oost. Volgens zijn verklaring reed hij in de nacht van zondag 15 op maandag 16 november in zijn auto met twee arbeiders over de weg naar Langatabbetje. Op een bepaald moment kwam het voertuig vast te zitten in de modderpoel. Hij liet één van zijn arbeiders achter om op de auto te letten en ging met de andere op zoek naar hulp.

Na enige tijd werd de ondernemer door de arbeider die op het voertuig moest letten gebeld dat een manspersoon met geweld hem de autosleutel afhandig heeft gemaakt. Uit vrees dat het om dieven ging, rende de arbeider weg om een veilig onderkomen te zoeken.

Toen de aangever terugkeerde naar de plek waar de auto vastzat, trof hij niemand aan. De auto was inmiddels door vermoedelijk de manspersoon weggenomen. Aangezien hij zelfs ondernemer is en bekend is met dat gebied, ging hij met zijn arbeiders op zoek naar zijn auto en vond het voertuig in hetzelfde gebied.

De man die de auto wegnam is de 32-jarige G.B. Hij weigerde de aangever zijn auto terug te geven en hield de eigenaar van het voertuig voor dat hij slechts hierover kon beschikken, indien hij G.B. een bedrag van U$ 2.000 betaalde.

De politieambtenaren deden het gebied aan en troffen zowel de verdachte G.B. als de auto aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd voorgeleid. G.B. heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit.

G.B. is op woensdag 18 november, na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de recherche van regio Oost voor diefstal en afpersing in verzekering gesteld meldt de politie.

6 REACTIES

 1. Zo Zie Je Maar..

  De Surinamers Schiet Alleen Maar Uit Zijn Schulp Als Er Wat Over Bouterse En Hoefdraad geplaats Wordt.

  De Rest Interessert De Surinamer Niet.

  Gister Was Bouterse Actueel Ga Maar kijken 81 Reaktie..
  Als Er Iets Over Hoefdraad Geplaats Wordt Ook Het Zelfde

  Over Andere belangrijke Zaken heeft Een Surinamer Geen Mening. Is Hij Mond Dood

  Surinaamse Identiteit Is De Surinaamse Mentaliteit.

  Als Men Je Eens Mag Vragen.. Wat Is Typisch Iets Surinaams.. De Mentaliteit Van De Surinamers. Punt Uit.


  Maak melding

 2. ==Mensen die steeds racistisch zijn en denken hebben pech in hun leven en lopen met trauma’s.
  Hun kinderen worden slecht opgevoed en zullen nooit hoger komen in de samenleving, dit omdat vader en moeder hun ontwikkeling tegenhouden.


  Maak melding

 3. Wij Surinamers Moeten Totaal Anders Gaan Denken. Onze Denk Patroon Is Net Zo Oud Als De Weg Naar Uitkijk. Saramaca.

  Als We Dat Weigeren Te Doen Ben Ik Bang Dat We Over 45 Jaar Na Nu.. Nog Steeds Het Armste Land Ter wereld Zijn.

  Ik Hou Heel Veel Van Mijn Land En Volk.. Dat Mag Me Niet Weerhouden Dat Ik Geen Kritiek Op Mijn Landgenoten Mag Leveren.

  Ik Zeg Jou Dat.. Wij Volk Van Suriname Moeten Per Nu.. Nu Nu. Anders Gaan Denken.

  Noem 1 Ding Waar Wij Surinamers Er Goed In Zijn.. Notie. Nada.. Ik Wil Niet Meer Zo Leven. Ik Wil Het gevoel Hebben Dat Wij Surinamers Winnaars Zijn..

  Wij Surinamers Moeten Trend Zetter Zijn En Geen Trend Volgers.

  Ik Zie Dit Als Een Roeping Om Dit Met Mijn Mede Surinamers Te Mogen Delen.


  Maak melding

 4. ja limbo , jij baalt ervan dat telkens je vriendjes bouta en boefdraad aan de schandpaal genageld worden , die ervoor gezorgd hebben dat ons Suriname het armste land is in de regio , en als jij iets van een roeping hebt zal het wel het zelfde zijn als je maatje bouta , , met wapens maken wij een eind aan deze kapitaliserende macht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.