zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMinister Nurmohamed pleegt overleg met Guyanese collega Edghill

Minister Nurmohamed pleegt overleg met Guyanese collega Edghill

-

Does Travel - naar Suriname

De Guyanese minister Juan A. Edghill van Openbare Werken Guyana bracht een werkbezoek aan zijn Surinaamse collega, Riad Nurmohamed. Tijdens deze bijzondere meeting waren ook aanwezig, minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Michel Amafo, directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Ranu Mathura namens N.V. Luchthavenbeheer, Guyanese ambassadeur Elisabeth Harper en Civiel technische werken (CTW) directeur Santosh Soman van Openbare Werken.

Dit markante moment betrof de eerste officiele meeting van een werkgroep die door de presidenten Chandrikapersad Santokhi van Suriname en Irfaan Ali van Guynana is samengesteld. Het team wordt onder andere belast met taken als transport over de Corantijnrivier en eventuele verbetering van de samenwerking als het gaat om de Canawaima veerverbinding.

Verder is er ook een agreement getekend voor het aanleggen van een glasvezel kabelverbinding en bustransport tussen Suriname en Guyana. Op dinsdag 24 november is er een Memorandum of Understanding (MoU) getekend tussen beide landen, betreffende infrastructurele projecten, onder andere de brug over de Corantijnrivier.

Bij de ondertekening van een Request for Expressions of Interest is aangegeven dat bedrijven die studies willen doen met betrekking tot het bouwen van de brug over de Corantijnrivier, zich mogen registreren tot 15 februari 2021. Daaropvolgend vindt er een evaluatie plaats, door zowel Suriname als Guyana, waar geïnteresseerde ondernemingen die de studie binnen 12 maanden in staat zijn af te ronden, zullen worden opgeroepen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Waarom is Guyana zo intersand voor deze regering omdat chan vrouw er ook een van hun is bepaald zijn welke koers su moet varen het word van kwaad tot erger met su komt nooit goed met dit land


  Maak melding
 2. De grenskwestie, het sipaliwinigebied, in het Zuidwesten van Suriname bij de Corantijnrivier dat door Guyana sinds 1969 bezet wordt moet besproken worden. Suriname moet dit gebied weer terug krijgen bij haar grondgebied.

  De Surinaamse inheemsen, hun nageslacht die daar in het gebied woonachtig waren en nu zijn, zijn door Guyana geïndoctrineerd en spreken nu allemaal een dialect van het Guyanees engels en zijn Guyanese burgers geworden. Hierdoor is het aantal Surinaamse inheemsen met dit totaal aantal verminderd en het totaal aantal Surinamers kleiner geworden.

  Suriname moet er zorg voor dragen dat deze mensen weer Surinamers worden en Guyana bij het gerechtshof/ mensenrechten in Den – Haag laten vervolgen voor deze misdaad tegen de menselijkheid. Deze Surinamers hebben (psychologische) hulp nodig om Surinamer te worden en moeten een schade vergoeding hiervoor krijgen van Guyana.

  If a boz mek a boz


  Maak melding
 3. ric-je , , paarse snottebel , met je hersentjes van een rattenvlo kan jij niet begrijpen dat de regering goede banden aan neemt met Guyana , alles boven je pet loser , , dus begeef je maar weer richting leonsberg en ga je baasje bouta pesten


  Maak melding
 4. Leek , ric-je is kleurenblind , en zal nooit de waarheid zien , , hij ziet alles paars , en zo ziet hij dat iedere paarse beweging in zijn wazige ogen iets is om te volgen , maar het lijdt naar niets , zelfs zijn paarse wandelstok die hij gebruikt tijdens de wandeling naar ocer dwaalt hij , en als hij het zebrapad wil oversteken daar bij ocer , , die zwarte en witte strepen met zijn stokje , bij elke zwarte streep zien ze mij niet , en bij elke witte streep geven ze gas , , ja geen wonder
  een paars stokje leidt af en , velen zullen zeggen het was een paarse rat.


  Maak melding
 5. nieuws van Suriname Herald : ndp roept alle leden en kontenlikkers op om maandag hun lijder opper rat bouta te begelijden naar ……. , waar deze afgod moet verschijnen , en houdt geen rekening met de covid maatregelingen , want die geldt niet voor onze paarsen , en de politie laat zich niet zien , die zijn al bang van een paars vlaggetje of petje , dus ieder paars gezinte sta vroeg op en sluit u aan , , o ja iedere 10-de, paarse rat krijgt een over datum voedsel pakket , en je moet wel schreeuwen bouta-bouta bouta ze moeten je ophangen ……., ……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES