vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVolksgezondheid overhandigt COVID-protocollen aan zorginstellingen

Volksgezondheid overhandigt COVID-protocollen aan zorginstellingen

-

Does Travel - naar Suriname

In verband met het bestrijden van het COVID-19 virus zijn er diverse protocollen voor instanties ontwikkeld. Deze protocollen dienen als leidraad bij het veilig openstellen en openhouden van diverse sectoren. De nationale Infectie Preventie Commissie kreeg de opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, protocollen te ontwikkelen voor zorginstellingen. Op vrijdag 27 november werd de finale versie overhandigd aan vertegenwoordigers van diverse zorginstellingen. Deze plechtigheid vond plaats in de conference room van het ’s Lands Hospitaal.

Het zestig pagina tellend document geeft helder weer wie wat, waar en wanneer zou moeten doen om misverstanden te voorkomen. Het is een instrument om de functionele verantwoordelijkheden en professionele handelingen van verschillende betrokken medewerkers te reguleren en vast te leggen. Hierdoor kunnen fouten en misverstanden worden beperkt waardoor de zorg veiliger gemaakt wordt.

“Deze protocollen hebben als doel zorgverleners te ondersteunen bij het uitvoeren van de zorg inhoudelijke handelingen”, zegt Carol de Baas, hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen. Zij heeft namens de waarnemend directeur van Volksgezondheid de zorgprotocollen overgedragen aan de vertegenwoordigers van de zorginstellingen in Suriname. Volgens haar dienen de protocollen niet verward te worden met richtlijnen. De protocollen geven aan hoe een handeling uitgevoerd kan en moet worden, terwijl richtlijnen aangeven wat er gedaan moet worden.

Tevens benadrukte de Baas dat de zorgprotocollen een hulpmiddel zijn voor de zorginstellingen en te nimmer anders uitgevoerd dienen te worden door zorgverleners dan is voorgeschreven. Tot slot bracht zij dank uit aan de infectiologen, het team van de microbiologen en infectieverpleegkundigen die vanuit Nederland zijn afgereisd om ondersteuning te bieden, de focalpoint infectiepreventie Kathleen Jharie-Kuisch en alle andere actoren die hebben bijgedragen zodat de protocollen succesvol gefinaliseerd konden worden.

Kathleen Jharie-Kuisch, focalpoint infectiepreventie (tevens voormalig voorzitter Nationale Infectie Preventie Commissie) gaf vervolgens een presentatie van het ontwikkelingsproces en het gebruik van deze protocollen. Enkele zorginstellingen die de protocollen in ontvangst hebben genomen zijn: het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, Regionaal Ziekenhuis Wanica, St. Vincentius Ziekenhuis, Medische Zending, het Diakonessenhuis, het Marwina Ziekenhuis, de Esther Stichting, het Fatima oord, Stichting Wiesje, Huize Rust en Werk en Huize Majella.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. We weten al langer dan 9 maanden dat het corona virus rondwaart en nu pas rijkt het ministerie van Volksgezondheid protocollen uit aan de zorginstellingen. Liever te laat dan nooit, moeten we maar denken in Suriname, want in dit opzicht presteren we tenminste beter dan de VS onder leiding van die dorpsgek die net de vetkiezingen heeft verloren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES