maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Blok en regering Suriname voeren goede gesprekken

Minister Blok en regering Suriname voeren goede gesprekken

-

Does Travel - naar Suriname

De gesprekken die gevoerd zijn tussen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, en de Surinaamse regering kunnen als goed bestempeld worden. Van Surinaamse zijde waren president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, bij de gesprekken aanwezig.

Aan het staatshoofd is voorgehouden waar de samenwerking tussen de beide landen op dit moment staat. Het bezoek van minister Blok stond in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. 

Minister Ramdin zei tijdens de persconferentie, dat de betrekkingen op dezelfde voet verder gaan. Drie maanden geleden is de relatie nieuw leven ingeblazen en wordt die verder geïntensiveerd. Dit houdt in het voortzetten van afspraken die gemaakt zijn tijdens het hoog ambtelijk overleg. Deze afspraken zullen de komende weken op ministerieel niveau verder uitgewerkt worden. Nederland zal nagaan op welke wijze zij ondersteuning op een aantal trajecten zal verlenen. Dat zal volgens minister Ramdin bijdragen aan het voornemen van de regering om ondermeer de economie te herstellen. Ook technische bijstand is noodzakelijk voor het beleid op langr termijn.

Minister Blok gaf aan, dat de beide landen een lange geschiedenis delen. In het kader van de samenwerking zijn op ambtelijk niveau reeds gesprekken gevoerd over zaken zoals economische samenwerking, landbouw, justitie en de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. De bewindsman gaf aan dat, gelet op de gepleegde inspanningen om de samenwerking steeds verder te verbeteren, er goede goede resultaten geboekt zullen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Eindelijk kan Suriname, op hoog niveau afspraken maken.
  Het was anders geweest.
  Zoals, alle landen, heeft ook Suriname, recht op hulp en onze regering, laat dat niet liggen.


  Maak melding
 2. Nog meer billen likken bij nl en niets krijgen su leren het nooit meer af nl is heilig voor Surinamer als nl wat zeg dan is het zo ze willen overal mee bemoeien maar niets voor je doen


  Maak melding
 3. Goede gesprekken! Is er ook gesproken over het AOW gat waardoor vele Surinamers een tekort hebben ter aanvulling van hun Pensioen. Tot 1975 waren wij Nederlanders en hebben dus vanaf 1957 recht op Nederlandse AOW.


  Maak melding
 4. zeer grote klasse zijne excelentie de enige echte president van Suriname dhr. Chan Santhoki.
  Big up mr. President.
  Wat jij in een paar maanden hebt gedaan is gewoon ongekende klasse.

  En hef alsjeblieft de NDP op, verklaar het illegaal, die kowlo rat didibrie Bouta de rest van de waterratten.


  Maak melding
 5. Het schaakpsel is begonnen op het schaakbord. De Surinaamse Grootmeester CS – Albert Ramdin tegenover Rutte – Blok Nederlandse zitten achter het schaakbord.

  Dit is gewoon politieke praat van Nederland wat hier gezegd is. Nederland doet overal in de wereld zaken met landen en Suriname zal hierin ook een onderdeel van zijn. Door de geschiedenis, zelfde taal Nederland/Surinaams Nederlands, familiebanden in beide landen, enz. kan Nederland, onze grondstoffen, eco-toerisme, flora-fauna, enz zal Nederland desnoods een druppel op een hete plaat Suriname ondersteunen.

  Zie dat men ook nu al Suriname visumvrij naar Nederland- EU wil laten komen, enz. Ook Nederlandse ondernemingen oa boeren die door milieu CO2 uitdagingen het moelijk krijgen in Nederland, EU zullen naar landen buiten de EU uitkijken. Zie hier een kans voor Suriname.

  Ondanks deze politieke uitspraak van Stef Blok, zal hij gelet op de kansen die er zijn voor (Frans-) Guyana, Suriname, Brazilië, Nederland ook haar in Suriname actief worden en zijn op talrijke gebieden. ( infrastructuur, zeehaven, JAP-Internationaal, Visserij, bosbouw, eco-toerisme, onderwijs en wetenschappen, medische zorg, militair, politie, justitie, rechterlijke macht, sport, cultuur, enz. enz. Er liggen genoeg kansen voor Nederland om ook in deze regio haar voordeel te behalen.

  Nederland is koopman en dominee en dat zal zeker ook in Suriname het geval zijn en blijven, met spanningen, goed praten, handel, geld verdienen met hun kennis, hun vingertje op. Wij Surinamers kennen Nederland en we zijn er klaar voor.

  Suriname weet dat behalve Nederland er ook andere landen een belangrijke rol kunnen spelen in onze ontwikkeling ( Guyana, Frankrijk/Frans-Guyana, EU, China, India, USA, Canada, Indonesië, Brazilië, enz). Suriname heeft niet zoveel nodig om een top land te worden. De infrastructuur moet in orde zijn, goed bestuur, veiligheid, vertrouwen in eigen kunnen, eenheid bij de bevolking, hard werken. De doelen moeten duidelijk zijn en alles eerlijk delen, enz. Wij Surinamers zullen het zelf moeten doen.

  Wat duidelijk moet zijn, dat wat er vanaf 25 februari 1980 onder ddb, ndp-kliek heeft plaats gevonden, is eens maar nooit weer. ddb en ndp-kliek, ndp-politieke partij moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Liever vandaag dan morgen. De kleur paars moet in Suriname de betekenis krijgen van dood.

  Mek Den – Haag, Noordzee, Nederland kon We Wakti Den.


  Maak melding
 6. Minister Blok gaf aan, dat de beide landen een lange geschiedenis delen. In het kader van de samenwerking zijn op ambtelijk niveau reeds gesprekken gevoerd over zaken zoals economische samenwerking, landbouw, justitie en de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. De bewindsman gaf aan dat, gelet op de gepleegde inspanningen om de samenwerking steeds verder te verbeteren, er goede goede resultaten geboekt zullen worden.

  Lekkerrrrrrrrrrrrrrr
  Bij die pier ede de fossiel kende niemand Suriname.
  Onjuist, men kende Suriname als bedelaar, die leningen afsloot gtegen idioot hoge rentetarieven

  Is de crimineel, de gevluchte hoefdraad al uit zijn hol gekropen? of verstopt deze onschuldige crimineel zich nog steeds


  Maak melding
 7. Wat wij met NL delen is een lange geschiedenis van treurnis en onderdrukking.
  Wanneer gaan jullie het eindelijk snappen, wij Surinamers zullen het zelf moeten doen, dat is de taak van deze generatie, het stokje doorgeven aan volgende generaties, leren dat wij op eigen benen staan en dat wij onze handen uit de mouwen moeten steken, willen wij dit mooie land tot ontwikkeling brengen. Het juk van het koloniale denken, dat wij het niet alleen zouden kunnen, moeten wij eindelijk eens van ons afschudden. Suriname is wat wij van Suriname hebben gemaakt en zullen maken, zijn wij arm, zijn wij rijk, blijven wij arm, worden wij rijk, dat zal het Surinaamse volk zelf moeten klaar maken. Dat gedonder dat wij het niet zelf kunnen moet eens ophouden, dat werkt contra productief, steeds van de Awari domrie’s moeten aanhoren dat wij het niet zelf kunnen.
  Anderen bléren hier bij wie wij moeten aankloppen voor hulp, alsof het heilige buitenland zit te wachten op onze hulp geroep. Wij houden onze broek al 45 jaar aan, met vallen en opstaan, met armoede die de diaspora niet met ons deelt, maar wij staan er nog. De regering moet de mensen aan het werk zetten, de mentaliteit verbeteren, de bewustwording vergroten, deze issue’s moeten een van de speerpunten worden.


  Maak melding
 8. Als NL zo goed is, waarom hebben Suriname en de Nederlandse Antillen nooit mee mogen profiteren van de welvaart van Nederland als deel van het Koninkrijk. Waarom werden wij weggezet als niet Nederlanders met de Nederlandse nationaliteit/paspoort.
  Waren wij wel “echte” Nederlanders??????
  Denk daarover mensen, denk en tel je zegeningen.


  Maak melding
 9. Until the philosophy which hold one race superior, and another inferior, is finally and discredited and abandoned ,it is war.

  Het is altijd toegestaan met de duivel te dealen. Maar , met de duivel moet je niet meelachen.


  Maak melding
 10. Deze regering neemt de leiding in het kiezen en positioneren van haar partners.
  NL zal geen leidende rol hebben maar een gelijkwaardige rol. Het besef is er dat beide landen elkaar nodig hebben. Een belangrijk deel van de Nederlandse economie draait ook op een goede relatie met Suriname.

  Wat ook op te merken is is dat de regering Santokhi eerder kiest voor een goede buur dan een verre vriend.

  De paarse doemdenkers zullen allerlei enge spookverhalen verzinnen om hun eigen onkunde te verbloemen. Maar gelukkig heeft slim-Suriname daar genoeg van en weten zij nu beter.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 11. Rutte ,namens de Nederlandse regering, die weigert excuses aan te bieden vanwege het slavernij verleden. Dossiers die zestig jaar op slot liggen en nog vele andere zaken die rechtgetrokken moeten worden. Bedankt voor de goede gesprekken. Doe het nog beter een volgende keer.


  Maak melding
 12. hé paki-RAT-igri ga samen met die pony en ric naar robg in zijn sprookjes bos , en ga daar samen lezen in die sprookjes boeken van robg , , jullie hebben keuze zat want robg heeft er duizenden , en als jullie die allemaal gelezen hebben is het zeker 2060 veel leesplezier,
  weten jullie waarom jullie daar heen moeten gaan , dat gezeik hier van jullie op WTK , laten jullie zien dat jullie geen hart hebben voor Suriname , want alles wat de nieuwe regering ook onder neemt , is niet goed volgens jullie paarse klootzakken , , jullie willen zeker dat jullie paarse opperrat bouta weer aan de macht komt , en de Surinaamse bevolking verder kan uitknijpen , , jullie zijn nog erger dan de duivel , paars stront


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES