Nederlandse Politiebond betuigt steun aan Surinaamse Politiebond

14
politie in Suriname
Archieffoto: politie in Suriname

De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft vrijdag haar steun betuigt aan de Surinaamse Politiebond (SPB) en heeft in een brief aangegeven zich solidair te verklaren met de Surinaamse bond. NPB voorzitter Jan Struijs heeft dit zaterdag bevestigd tegenover de redactie van Waterkant.Net.

De brief van de NPB, die hieronder te lezen is, komt nadat deze week bekend werd dat de Surinaamse procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday niet blij is met de samenwerking tussen hem en de inspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle, respectievelijk voorzitter en penningmeester van de SPB.

In een gesprek met Waterkant.Net geeft Struijs aan dat de NPB geen bemoeienis heeft in politieke zaken aangaande de SPB of het Korps Politie Suriname. “Wij hebben heel lang en goed contact en bij spanningen zijn er korte lijnen tussen de twee bonden. Wij ondersteunen elkaar mentaal en op kennisniveau” zegt de voorzitter. De samenwerking is ter ondersteuning van het gezamenlijk doel van de beide bonden namelijk goed voor de politie mensen zorgen.

De NPB schrijft in de brief dat zijn een jarenlange samenwerkingsgeschiedenis met de SPB. In deze samenwerking hebben de twee bonden het gezamenlijk doel een bijdrage te leveren aan de humane rechtsstaat door te zorgen voor een goede individuele en collectieve belangenbehartiging van politiemensen. 

Surinaamse politiemensen hebben daar recht op, omdat zij veelvuldig worden geconfronteerd met geweld, menselijk leed en zij vaak het eerste aanspreekpunt voor de Surinaamse burgers zijn. De Surinaamse politie speelt een belangrijke rol in het bewaken van mensenrechten in een rechtvaardige rechtsstaat. Voor deze belangrijke en verantwoordelijke taak, verdienen de Surinaamse politiemensen een juiste waardering. 

De Nederlandse Politiebond verklaart zich daarom solidair met de Surinaamse Politiebond. 

Voorzitter Jan Struijs zegt daarover: “De SPB komt op voor de belangen van alle hardwerkende Surinaamse Politiemensen. De SPB slaat bruggen en probeert in moeilijke tijden mensen en belangen te verbinden. Verdeeldheid draagt nooit bij aan een veilige samenleving. Wij zullen de SPB blijven steunen in hun strijd voor een humane rechtsstaat en de belangen van alle politiemensen.


14 REACTIES

 1. Ronny Bruinswijk Je Heb Bij Deze

  Advocaat Van De Vp Moet Het Op Een Akkoordje Gooien Met De Pg.
  De VP Draait Op Voor De Gemaakte Schade

  In De Meeste Zuid Amerikaanse Landen En Amerika Doet Men Het Ook

  Confess Guilt In Rull For Penalty Reduction


  Maak melding

 2. Ik Ben Absoluut Geen Fan Van NDP

  Ik Vind Kanhai Een Slappe Advocaat

  Als De Vp Een Advocaat Als Geraad Spong In Handen Had Genomen Was Hij Allang In Vrijheid, Geraad Spong Zou Vanuit Nederland Een Telefoon Gesprek Met De PG Voeren

  Op Een akkoordje Gooien

  De Vp Heeft Miljoenen Van De Staat gestolen. Hij Kan Makkelijk Voor Betalen Plus Een Extra Boete Er Op.


  Maak melding

 3. Spelt de NPB ook politieke spelletjes? Volgens mij niet, ze moeten durven. De nederlandse wet verbiedt dat. Hier speelt de SPB politieke tjekre tjekre. Prader is hoofd matador, vraag maar aan Veira. Als Jantje Struijs van de NPB dat wist dan zou hij die korte lijn los laten.


  Maak melding

 4. QQQ..Harm

  Je Hebt Ook Een Slot Op Jou Hersens Blijkbaar.

  MosZkowicz Woont Ook In Nederland Was Toch Bouterse Advocaat

  Advocaat Weski Ook Nederlandse Was Toch Bouterse Advocaat.

  Maar Goed.. Mensen Hebben Me Gesmeek Op een Ieder Met Rust Te Laten Die Niet Eens Is met Ronnie Brunswijk.

  Ik Ben Bang Dat Men De NDP Alleen Maar In De Kaart Speelt.

  Ik Zie Er Naar Uit Dat De PG Morgen Met Een Verklaring Komt.

  Zolang De EX PV Zijn Handtekening Niet Zet Dat Hij Bereid Is Te Betalen Voor De Vernieling Komt Hij Niet Op Vrije Voeten

  Nadat Hij Getekend Heeft En Op Vrije Voeten Is.. Krijgt Hij 6 Weken De Tijd Om Te Betalen

  Als Die Tijd Verstreken Is En De Ex VP Zijn Afspraak Niet Nagekomen Is Wordt Zijn Huis Verkocht. Om De Schuld Af Te Lossen Ok Wordt Er Beslag Gelegd Op Zijn Bankrekening En Maandelijkse Salaris.

  Daarom Hou Ik Van De President Van TURKIJE ERDOGAN

  Je Gaat Een EX VP Toch Niet Opsluiten Voor Vernieling

  Betalen Moet Die Man


  Maak melding

 5. hé limbo(ivanoff limburg) , jij vindt het goed dat de ex-vp gaat betalen met gestolen geld van het volk , oelwapper , we wisten wel dat je een ndp-er bent hoor , maar je doet als of je geen ndp-er bent , vuilak , , deze ex-vp moeten ze opsluiten voor minstens 30 jaar , en dagelijks ook in het weekend dwangarbeid laten verrichten , en jij limbo kan hem daar bij helpen, zakkenwasser , , jij hebt je zelf bloot gelegd hé limbo , want jij houdt van dictators , noem ze maar op : bouta , , erdogan , en natuurlijk de macht hebbers van cuba , china , rusland , wit-rusland , noord korea , en nog vele klootzakken , jou moeten ze ook opsluiten


  Maak melding

 6. QQQ WAT

  Maakt Geen Ene Reet Uit Van Waar Dat Geld Vandaan Komt.
  Betalen Moet Die Man. OPSLUITEN MAAK MEN DE NDP GROTER DAT MAG ABSOLUUT NIET

  Om VP Van Een Land Te Zijn Moet Je Toch Iets Wat Maffia Gedrag Kunnen Vertonen. OF Streat WijSe. Dat Doet Ronny Brunswijk Bij Deze.


  Maak melding

 7. De regering Santokhi ligt vanuit vele kanten onder vuur. De P.G. is kan het niet verkroppen dat de politiebond kritiek heeft op het beleid van de regering. De P.G is een werkstuk van de VHP. Hij wil de kritische geluiden de mond snoeren.


  Maak melding

 8. Wij zullen de SPB blijven steunen in hun strijd voor een humane rechtsstaat en de belangen van alle politiemensen.“

  Denk, hierover na en help waar nodig.


  Maak melding

 9. DE SURINAAMSE POLITIE PAKT ALLEEN KRUIMELDIEVEN OP.

  ZWARE CRIMINELEN LOPEN VRIJ ROND.

  PRADE IS GEWOON BANG VOOR ZE.

  ONZE KORPSCHEF DEUGT NIET.

  BIJ ONGEVALLEN 1000 KEER BELLEN DAN NEMEN ZE NIET OP. DAN KOMEN ZE UREN TE LAAT.


  Maak melding

 10. Is dat zo!
  Bovengenoemd suri-vakbondsman heeft sinds 2017, de ene na de andere rechtszaak lopen. En verloren, dus ik snap die Nederlandse bond niet.
  Wat vind Wilders hiervan, en de gemiddelde Hollander. Tijd voor kamervragen 🧐😂😝

  Ondanks die samenwerking zijn er heel veel surined boeven in suri en omgekeerd.
  Dus hoezo goeie samenwerking…


  Maak melding

 11. Maakt de Surinaamse politie zich ook schuldig aan discriminatie en racisme, meneer Struis ? Schiet de Surinaamse politie ook net als cowboys ? Gaat u eerst de rotte appels binnenduw korps opschonen.


  Maak melding

 12. Schokkend nieuws waar de media relatief weinig aandacht aan heeft besteedt betreft het feit dat 70 % van de geselecteerden voor de politie niet voldoen aan de minimale eisen. Zo hebben velen een strafblad, hebben slechts een lagere school getuigschrift terwijl minimaal een MULO diploma vereist is. Ook voor andere zaken zoals de psychologische test zijn deze mensen gezakt. ik hou me hart vast.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.