zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameHoogste onderscheiding voor oud-president Ronald Venetiaan

Hoogste onderscheiding voor oud-president Ronald Venetiaan

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse oud-president Ronald Venetiaan (84) heeft vandaag de hoogste onderscheiding van Suriname ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de huidige Surinaamse president Chan Santokhi.

Dit vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein, waar diverse personen werden gedecoreerd in verband met 45 jaar Srefidensi.

Runaldo Ronald Venetiaan (Paramaribo, 18 juni 1937) is een voormalig Surinaams politicus. Hij was vijftien jaar staatshoofd en de langst zittende president van Suriname. Hij kreeg de Ere-Orde van de Gele Ster, de hoogste Surinaamse orde van verdienste.

Deze ridderorde werd ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 ingesteld om de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau te vervangen.

Een filmpje van de bijeenkomst:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. The Best From The Rest. levende Legende. (Doortastend )

  Jong Suriname

  Jammer Dat Zo Een Groote Staats Man Te Vroeg Geboren Is

  Een Grote Geest

  Met De Wijsheid Van Nu Is Deze Staatsman De Beste President Die Suriname OOIT Heeft Voort Gebracht.


  Maak melding
 2. There are some objections. In de Jaren tachtig heeft EL Vene een amnestiewet uitgevaardigd. Brunsie en kornuiten heeft hij amnestie verleend. Bouterse and Co heeft hij echter geen amnestie verleend. Vind je het gek dat wanneer Bouterse aan de macht is, het een en ander rechttrekt? El Vene was met vriendjespolitiek bezig. Hij had een ontzettende hekel aan Bouterse omdat Bouterse aan zijn mati`s is gekomen. Nu is Brunsie geen haar beter dan Bouterse. Toch verleen je als president amnestie. Deze emotionele handeling van Venetiaan heeft ervoor gezorgd dat Suriname verdeeld is geraakt. Nu krijg je een onderscheiding. Ja ,wat pakiratigri betreft is er een voorbehoud.


  Maak melding
 3. Dat is andere koek in vergelijking met Bouta, die kreeg namelijk van Suriname een vonnis voor massamoord opgespeld. Daarmee zijn alle presidentiele onderscheidingen, eens door Bouta opgespeld, waardeloos geworden. Wie wil er nu gedecoreerd worden door een veroordeelde massa moordenaar?


  Maak melding
 4. Gefeliciteerd meneer Venetiaan. U verdient het. Want het vereiste veel moed om uw schouders steeds onder de paarse rotzooi te zetten voor het verarmd surinaams volk. Ook omdat u bedreigd, beledigd en opgesloten bent na die vervloekte staatsgreep in 1980.
  Grantangi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES