Vp Brunswijk krabbelt terug na eerdere opmerkingen over arrestatie Adhin

44
Vp Brunswijk krabbelt terug na eerdere opmerkingen over arrestatie Adhin

De Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk heeft zaterdag een verklaring uitgebracht waarin hij is ingegaan op uitspraken die hij gedaan heeft in Times of Suriname en bij de STVS. In zijn verklaring probeert hij zijn uitspraken te nuanceren.

Gisteren zei Brunswijk nog dat hij het niet eens is met de manier waarop ex-vicepresident Ashwin Adhin wordt behandeld, in de zaak waarbij apparatuur in opdracht van hem vernietigd zou zijn. Hij vond dat er volstaan kon worden met het betalen van de schade, in plaats van de aanhouding van de ex-vp.

Brunswijk krabbelt nu duidelijk terug door te stellen dat hij zich op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht en zegt nu:

“In antwoord op vragen van journalisten naar aanleiding van de aanhouding van voormalig vicepresident Ashwin Adhin, kan wellicht de indruk zijn gewekt dat ik als vice-president de scheiding der machten niet onderken. Middels dit schrijven wil ik benadrukken dat ik als lid van de uitvoerende macht, mij op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht”.

Brunswijk zegt te willen verduidelijken dat de regering zich geenszins zal inmengen in een zaak die bij de pg in onderzoek is. “De directeur van het kabinet van de vicepresident heeft aan de pg gevraagd om een zaak rond vernieling c.q. verdwijning van media apparatuur te onderzoeken. Als regering wens ik verder dat in deze zaak de juiste wettelijke procedure wordt bewandelt” aldus de vp.

Hieronder de eerdere uitspraken van vp Brunswijk:


44 REACTIES

 1. Dat krijg je met self made politici. Chronisch tekort aan inzicht. Maakt zichzelf goed belachelijk. Meneer is onbetrouwbaar en dat blijkt opnieuw. Sterkte Suriname.


  Maak melding

 2. Ok.. Als De Ex VP Er Zonder Kleer Scheuren Ervan Af Komt
  Zie Ik Er Tegen Op..

  De Ex Vp Gaan Ze Dan Vrij Laten. Wie Gaat Dan Voor De Vernieling Op Draaien..

  De Belasting Betaler.

  Kom Op Zeg.

  KOULO Dong Volk.


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vp Brunswijk krabbelt terug na eerdere opmerkingen over arrestatie Ashwin Adhin.

  Waarom heeft hij niet vooraf gesproken met Edward Belfort voordat hij in de (media) met zo’n uitspraak in deze zaak zou komen?
  Heel jammer dat wij de laatste tijd niets meer horen van Edward Belfort van ABOP in DNA.

  Gisteravond heb ik naar het NOS nieuws van 20:00 uur Nederlandse tijd zitten kijken.
  Ik hoop dat dezelfde beelden ook op de Surinaamse TV-zenders te zien zijn.
  Want het ging ook over de SKALIANS.
  En wie zijn de eigenaars (aandeelhouders) van deze SKALIANS?


  Maak melding

 4. Als Je Door Zuid Amerika Reist Richting Het Zuiden Chili Uruguay Paraguay
  Waar Ik Vaak Naar Toe Gaat.. Hebben Ze De Indruk Dat Het Surinaams Volk Verwaard Is. DEZE Affaire Gaat Hun Vooroordeel Over Wij Surinamers Alleen Maar Versterken


  Maak melding

 5. De VP is sluw. Hij heeft duidelijk laten zien wat hij denkt en vind. Voor de bühne “krabbelt” hij zogenaamd terug maar dat is natuurlijk onzin. Chan heeft de klap al ontvangen. De VP zit op de stekker van deze coalitie. En dat laat hij af en toe zien. Dit gaat geen 5 jaren duren hoor.


  Maak melding

 6. Begin van het einde. Deze domme dikkop kanniet eens surinaams praten.
  Als ze de ex vp kunnen oppaljen dan kan het hem ook gebeuren als de njang patu wordt onderzocht. Vp, bee,bouva hebben flink huis gehouden in die njang patu.
  Dan kunnen ze hem ook opsluiten, vp of geen vp.


  Maak melding

 7. al die paarse klootzakken zijn er ingeluisd door hun eigen nepnieuws zender faya pepre, haaaa haaaa haaaa ha , , he robles , hé robg , hé ric , hé paki-RAT-igri , hé glenn , hé pony , hé theo , hé roepia , hé rbrown , hé matroos schipper , en al die andere paarse slijmballen , , jullie ex-vp adhin zit lekker te genieten in de jail , en zonder….. bevalt het hem en wil hij niet meer terug naar huis , , ha ha ha ha 😁😁😁😂😂😂🤣🤣🤣😋😋😋


  Maak melding

 8. welk clubje bedoel je , paarse rat robles , maar we lachen jou zeker uit , kontenlikker , maar bouta zijn kont droogt op hé , dus er valt voor jou niet meer te halen robje , , dus droogneuker , wie het laatst lacht , lacht het best ,, ha ha , dropje , o ja zwart dropje


  Maak melding

 9. WAT 22 november 2020 At 05:08

  Maakt me niet zoveel uit wat je allemaal roept. Doe je ding. Maar de 5 jaren gaan niet gehaald worden. Daar ga jij niks aan doen met al je gescheld.


  Maak melding

 10. Een volgevreten vetzak is Brunswijk aan het worden. Santokhi ook. Beiden zijn inmiddels vetzakken geworden. Van balorigheid weten ze niet wat ze allemaal moeten verkondigen. De volgende keer Brunsie en Santokhi, moeten jullie maar met een kluif in jullie mond verschijnen. Terwijl je aan het spreken ,ben je ook met het kluiven bezig. In ieder kefal erken je dat je fout bezig bent. Ga een beetje sporten man ,volgevreten vetzakken die jullie zijn.


  Maak melding

 11. Goed zo O.M. Laat jullie ICTers de ROOTHISTORY van die PCs etc. eerst goed onderzoeken. Misschien kunnen jullie achterhalen naar welke zIPadressen de ontvreemde gelden zijn overgemaakt 💪✌


  Maak melding

 12. In het leger heb je als officier een vertrouwens man / vrouw naast je waarmee je het e.e.a. van gedachten kunt wisselen / bespreken (indien je dit als officier wenst te doen) vaak is deze militair een sergeant.
  Mijn vraag nu aan het kabinet:
  Hebben de president en vice president alsook de ministers niet zo iemand met wie ze van gedachten kunnen wisselen eer zij en publiek iets roepen / verklaren / voorlezen een mening geven etc.
  Dit zou Brunswijk zeer zeker hebben geadviseerd zich niet zo scherp uit te laten inzake Adhin doch in mindere zwakkere bewoordingen zijn ongezouten mening geven.
  Weerhoud personen van domme ongecontroleerde emotionele niet onderbouwde privé als zakelijke mening gevend


  Maak melding

 13. Brunswijk is wel Heeeeel Snel van mening veranderd wat moet je met een vp die zich als een Kip zonder kop gedraagt of beter gezegd hij is een Echte Struisvogel als er gevaar dreigt dan stop hij zin Kallekop in het Zand hij gaf Bordo een Rode kaart nu verdient hij er zelf één


  Maak melding

 14. Als je een trots hebt Ronnie, verlaat de politiek nu het nog kan. Je gaat blunder na blunder meemaken en aan het eind wordt het net zo een puinhoop als wat Desi achter liet. Ga doen waar je goed in bent. Wordt legionair of bankrover of bonoeman. Maar laat de surinaamse politiek over aan slimme “Marrons”.


  Maak melding

 15. VIA VIA Ben Ik Achter Ronny Brunswijk Zijn Foon Nummer Gekomen Heb Ik Hem Persoonlijk Op Gebeld En Uitgelegd Dat Hij Eerst Mens Is Of Was Dan VP.
  EN Als Een Journalist Hem Vraag Naar Zijn Persoonlijk Mening Mbt Affaire Ex VP Mag Hij Als Mens Daarop Reageren, Nix Mis Mee.. Als Mens Vondt De Heer Brunswijk Dat De Ex VP Betalen Moet Voor Alle Vernielingen.En Dat Hij Als Mens Het Ook Duidelijk Heeft Onderbouwd.. It Was Nergens Voor Nodig Om Terug Te Krabbelen Gaf Ik Hem Aan..

  Beperkt Denkend Suriname Ziet Ronny Brunswijk Zijn Mening Als Een Oorlogs Verklaring.. Of Dat Hij Op De Stoel Van De PG Wil Gaan Zitten.

  Dat Is Absoluut Niet Het Geval.


  Maak melding

 16. Ik zit ernstig te twijfelen aan deze man zijn intelligentie en intellect. Is dementie aan het toeslaan? Ja, volgevreten. Hij zou moeten afvallen, trainen, aftrainen. Wat dan ook, hij moet met gezwinde spoed gaan afvallen. Blijkt toch dat zijn intellect zich omgekeerd evenredig verhoudt tot zijn gewicht. Hoe meer gewicht, hoe dikker hij wordt, hoe meer koeterwaals hij uitkraamt. Voor hem geldt niet, spread the words, maar hou je bek als je de reikwijdte en de implicaties van je woorden niet begrijpt. Ga begrijpelijk lezen en schrijven en praten doen.


  Maak melding

 17. Brunswijk is een Trumpist, Trumpisten denken namelijk, net als hun naamgever, dat omdat een stelletje leeghoofden op hen gestemd heeft, zijzelf als bij toverslag de wijsheid in pacht hebben gekregen en daardoor denken ze dat ze over elk onderwerp hun zegje moeten doen en dat ze over elk onderwerp meer weten dan de specialisten. Ze weten niet dat het soms beter is hun smoel te houden en het commentaar aan anderen over te laten.


  Maak melding

 18. WAT, WTK kleurt paars 😂😂😂
  Bigi Sma, de vp heeft genoeg politieke sparring partners van verschillende pluimage. Ze spelen hun spelletje. Naar voren met een boodschap en terug met voldoening. Voor zulke mensen zoals de vp is zijn terugtrekking geen nederlaag, het gaat om de boodschap.
  Als Santokhi hem in het openbaar zou corrigeren/afvallen dan misschien……..


  Maak melding

 19. Deze regering bestaat omdat er geen andere alternatief was.
  Het was een keus tussen wat bekend en wat niet bekend was.
  De bevolking ging de uitdaging aan en koos voor het onbekende.

  Nu is het afwachten en kijken naar de ontwikkelingen.
  Maar blijf waakzaam en alert en laat u niet de mond snoeren.


  Maak melding

 20. Beste famiri, liever te later oprecht tot inkeer komen dan voor altijd ronddwalen als een idioot.
  Tip voor Brunsi, vraag meneer Hans Breeveld om je mentor te worden!!!!! Oh,ja Martin Schalkwijk zou je best ook veel kunnen helpen, echte Surinamers en nationalisten!!!!

  Want Bravo een geweer hanteren en een bank beroven, een voetbalploeg leiden, goud zoeken en het milieu vervuilen is toch wel een andere koek, dan een land helpen leiden. Of niet mi boi?

  Loek boeng mi boi :Pride comes before destruction!!!!

  En praten mi boi is meer dan goud, maar wel behoedzaam/ geïnformeerd en met tak, zonder bla bla. Want door deskundig, opbouwend gepraat kan je helpen om de duisternis te verslaan.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 21. Zoals ik gisteren al schreef bij het andere artikel over de heer R. Brunswijk, blijkt vandaag maar weer eens
  Ik kan me nog herinneren, jullie misschien ook dat de vorige president vele malen op zijn bek ging en het werd door wat knapen hier met de mantel der liefde bedekt. 😂😂
  De dekking was dan; hij spreekt op persoonlijke titel en niet als president. 😂😂😂.
  Een president die op persoonlijke titel spreekt.😂😂
  Die man had zoveeeeeeeeeeeel meer bestuurlijke ervaring en bleef maar op zijn bek gaan met ongefundeerde uitspraken. En dan wil ik zijn blunders toen corona uitbrak niet eens vermelden.

  Voor een ieder die vergeten is wat ik geschreven had hier nogmaals mijn reactie. Leer hier van.

  Dre 21 november 2020 At 20:19
  Jongens jongens toch, een aantal van jullie hebben commentaar op Zijne Excellentie, de heer R. Brunswijk.
  1 persoon heeft het zelf over de regeringsduur. 🙃🙃
  Hiermee geven jullie aan dat jullie er niets van snappen.
  De heer Brunswijk is pas recentelijk toegetreden tot een regering. Tot nu toe was het zo dat onder bouterse niemand een mening mocht hebben. Bouters wil was wet
  De heer Brunswijk had echter als vrij mens en vrij politicus overal een mening over. EN TERECHT!!!!!!!!!!!!!
  Nu hij in de regering zit moet hij leren dat je intern alles bespreekt, dat je intern een afwijkende mening mag hebben. MAAR naar buiten toe spreek je met 1 stem.
  Hem nu afvallen of aanvallen zoals jullie doen getuigt van jullie onwetendheid.😞😞
  Ook hij moet en zal bijleren, daar ben ik van overtuigd.
  Jullie hebben natuurlijk nooit iets bijgeleerd. Dat kan twee dingen betekenen
  1. jullie zijn net zo dom gebleven als je altijd al was
  2. jullie zijn en waren altijd al van kinds af aan alwetend
  🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱


  Maak melding

 22. Chan, heeft de klap ontvangen.
  Hij is iemand die erg veel kan incasseren, koel, nuchter en sterk overeind blijft staan en verder gaat met zijn taak, hij is bezig de puntjes op de i te zetten.
  Geduld.


  Maak melding

 23. Dom geboren en verder nóóit meer iets bijgeleerd.

  Deze luis in de pels van de huidige regering is een bedreigend gezwel.

  Maar ja……als je als volk kiest voor een veroordeelde drugsbaas en massamoordenaar tot president kiest en vervolgens een veroordeelde drugsbaron tot VP, dan ben je na 45 jaar een FAILED STATE .


  Maak melding

 24. Paki-RAT-igri,

  what about die “afgetrainde” zandzakken en skippyballen Hoefdraad, Bouterse en Bouva.

  Flikker toch op, paranoïde, geïndoctrineerde paarse reetlikker.


  Maak melding

 25. Deze mislukte gorilla-aap zonder staart denkt dat sur 1 vn zijn toegeeigende goudmijnen is dus hier kn hij ook makn n breken n achter mensen aanrennen mt n spade/schop.
  Japjapie nangga boesi manilie wani draai kondle baja.


  Maak melding

 26. Het voordeel vd twijfel is gesmolten door de klimaatsverandering.
  Hij is terecht terug gefloten. Hij is op weg naar de eerste en laatste marron op een prominente plek in de politiek.
  De sterkste schakel is de burger, in dit geval de Abop-leden. Niemand is onmisbaar of onvervangbaar, maak de balans op!


  Maak melding

 27. Klaas de Groot,
  Kortom een pony die door draaft!!!
  Gelukkig zijn er steed minder van dergelijke beesten.
  =====
  Je hebt zeker geen kleine kinderen in de familie, dat je zo door draaft als een verstokt oud wijf.😂😂😂😂 je bent dieronvriendelijk.


  Maak melding

 28. Mijne dames/heren,
  Goed van de Vp. hij heeft zichzelf gecorrigeerd. Dat is prijzenswaardig. De Vp is slechts ook een mens en zijn mensen niet perfect. Hij heeft zich bedacht. Als je mij vraagt: heeft Chan hem in een tweetje de oren gewassen en terecht. Dat komen we niet te weten. Su is een baby-democratie in de kruip-modus. De route naar een volwaardige democratie is een proces van vallen en opstaan. Deze rare bokkensprong van de Vp kan een forse prijs met mee brengen. Dan had hij zijn waffel moeten houden, want als de zaak onder de rechter is, dan hoort men te zwijgen met name de wetgevende- en uitvoerende macht. Electoraal gezien kan dat gevolgen hebben voor de partij en de Vp. De Vp moet leren praten met meel in de mond. Dwz snel veel praten en weinig zeggen met de pers. In Su praten de zg BO-bo’s irritant traag, ze willen falik spelen toch.Dat is de mode in Su, wellicht?

  Blijf denken/ luisteren
  Sawermi


  Maak melding

 29. Tja, het was gewoon een domme uitspraak van brunsie, maar dat kan je van zo iemand wel verwachten. Dat je vice-president kan worden, zonder degelijke bestuurlijke opleiding, kan alleen in Suriname. We hebben immers een onderofficier van het leger gehad die 10 jaar president is geweest en het land 10 jaar terug heeft gezet in de tijd met als bonus torenhoge buitenlandse schulden.
  Het is hoogst aannemelijk dat Chan zijn oren met sunlight zeep heeft gewassen dat hij die eerdere uitspraak heeft getracht te nuanceren.


  Maak melding

 30. Ach ja , spuit 11 wil zich zoooooo graag zo graag laten horen , dat ie veeplee sident is. Dit is wat men krijgt, wanneer niets komt tot “iets” is gebombardeerd, want dan kent niets zichzelve niet meer . Sari tori.


  Maak melding

 31. Wat Suriname uit de eerste reactie van Bravo kan leren is dat de juiste man op de juiste plek moet zitten. Academici, technocraten, goed opgeleide en ervaren mensen, mensen die van de hoed en de rand weten als het om bestuurszaken gaat, financieel-economische, medic, onderwijs en wetenschappen, infrastructuur, politieke kennis en ervaring, gescniedenis, natuurkunnde, geologie, visserij, natuur, flora en fauna, water, visserij, cultuur en maatschappelijke, zaken, visie, plannen op korte, middellange en lange termijnplannen, enz niet alleen nationaal maar ook internationaal.

  Vele voelen zich geroepen om in de politiek te gaan en een kans te wagen, maar het zijn weinigen die kaas gegeten hebben om Suriname voor uit te hebben. De meesten zijn gelukzoekers of zwarte diamantzoekers in de DNA. Heel snel schat rijk te worden.

  De meeste politieke personen die Suriname sinds het satuut op 15 december 1954 tot heden hebben gehad zijn nihil, vandaar dat Suriname er nu zo slecht voor staat.


  Maak melding

 32. Bruns heeft slechts één van de twee grote fouten gecorrigeerd.
  1- De fout om zich, in strijd met de trias, te bemoeien met een lopende rechtzaak heeft hij zwak gecorrigeerd.
  2- De volslagen onterechte opmerking dat vergoeden van de schade genoeg is blijft als ongepaste opmerking staan en toont een grote denkfout bij de VP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.