maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCBvS waarschuwt tegen koersopdrijving en illegale valutahandel

CBvS waarschuwt tegen koersopdrijving en illegale valutahandel

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale Bank van Suriname (de Bank) stelt de wisselkoersen modelmatig vast voor de gehele economie op basis van macro-economische uitgangspunten. Naar gelang de omstandigheden dat vereisen, zullen de wisselkoersen worden aangepast. De Bank, de deviezenbanken en de wisselkantoren zijn de enige bevoegde financiële intermediairs op de binnenlandse valutamarkt. Overige instellingen, ondernemingen of individuen hebben geenszins de bevoegdheid om handel te drijven in vreemde valuta of wisselkoersen vast te stellen.

Het betreurt de Bank ten zeerste te moeten constateren dat na de aanpassing van de wisselkoersen op 22 september 2020 verschillende ondernemingen, dienstverleners en individuen onverkort zijn doorgegaan met het illegaal verhandelen van vreemde valuta. Hierbij worden koersnoteringen gehanteerd die een gedegen economische grondslag missen en irrationeel handelen van partijen, die hieraan meewerken, reflecteren. Enkele actoren vertonen onverantwoord maatschappelijk gedrag.

De Bank attendeert de gemeenschap erop dat zij, die zich schuldig maken aan het verhandelen van vreemde valuta op de valutamarkt zonder een geldige vergunning van de Bank, ingevolge de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 een misdrijf plegen.

De Bank doet derhalve een dringend beroep op het publiek vreemde valutatransacties af te wikkelen bij de bevoegde financiële instellingen die daartoe een vergunning van de Bank hebben. Zij rekent op uw medewerking om een ordelijk verloop op de valutamarkt te bevorderen en dat alle partijen zich houden aan de door de Bank modelmatig vastgestelde wisselkoersen. Tegelijkertijd treft de Bank in samenspraak met de desbetreffende autoriteiten de noodzakelijke maatregelen.

Zo was er onlangs nog een inval in een illegale cambio te Meerzorg:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Beste landgenoten,

  Wij willen dat de koers moet zaken, toch ?
  En wij willen dat de prijzen ook moeten zakken, toch ?
  De regering Santo. / B. doet haar best. Maar kan onze hulp heel goed gebruiken.
  Laten wij ook helpen om de koers en de prijzen te laten zakken. En laten wij meehelpen om alle illegale handel aan te geven.

  Klokkenluiders en medewerkers van bedrijven die weet hebben van illegale handel van hun werkgevers help mee Suriname op te schonen.

  No aksi sa yu kondre kan du fu yu,
  ma aksi yu srefi sa yu kan du fu yu kondre !

  Togeher we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding
 2. Vraag en aanbod koers is op 17 november 1 usd = 20 srd.

  Dat van die 14.29 is een geforceerde koers. klopt niet meer. Te weinig valuta in kas. Te weinig goudvoorraad. Teveel monetaire financiering.

  Ook de 2 containers met cash srd ( import) worden nu ingezet.

  Gevolg koers is 20. Dan kan je iedereen schoppen en slaan. Maar de koers is op 17 november 2020 gelijk aan 1 usd = 20 srd


  Maak melding
 3. De koers is ALTIJD een zaak van vraag en aanbod. Als de CbvS de koers stabiel wil houden moet zij er voor zorgen dat er voldoende aanbod is. Elke andere maatregel is gedoemd te falen.


  Maak melding
 4. Balans import export is de grote bottle nek, toe leggen op export dat doet wonderen echte prioriteiten stellen ,gemalen dammen ,pompen , infra structuur wegen met namen,zet de rijst bo u w weer goed op poten, zet planten veredeling bedrijven op , aan de noordzee zitten ze er op te wachten , maar ja ,je moet het wel willen , pompen water vijzels , het barst er van de kennis , die Hollanders lopen al jaren met drogen voeten , en die word wereld wijd gedeeld ,ga niet het wagen wiel uitvinden het is er al


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES