maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname vraagt tijdelijke uitstel van betalingen aan obligatiehouders

Suriname vraagt tijdelijke uitstel van betalingen aan obligatiehouders

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse autoriteiten boeken aanzienlijke vooruitgang in hun schuldbeheer strategie. Zoals bekend uit de aankondiging op 26 oktober j.l. heeft de Regering gebruik gemaakt van de 30 dagen uitstelperiode voor de rentebetaling van de 2026-obligaties. Als vervolg hierop heeft het Ministerie van Financiën nu een verzoek tot instemming met een zogenaamde ‘standstill’ gelanceerd voor houders van zowel de 2023- als de 2026-obligaties. Een en ander in overeenstemming met de leningsvoorwaarden.

Ervan uitgaande dat Suriname de goedkeuring verkrijgt voor het verzoek, zal er een uitstel zijn van bepaalde rente- en hoofdsombetalingen die anders in 2020 en begin 2021 verschuldigd zouden zijn. Deze opschorting van de betalingen zal aan meerdere doelstellingen bijdragen.

Ten eerste zal de Republiek Suriname ademruimte krijgen om de nodige maatregelen te treffen. Een van de belangrijkste maatregelen betreft het terugbrengen van het begrotingstekort en zal zorgen voor macro economische stabiliteit. Voor ondersteuning in dit kader vindt er overleg plaats met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waarbij wij streven naar een overeenkomst met hen binnen afzienbare tijd.

Ten tweede, zal het uitstellen van betaling Suriname de gelegenheid geven om een schuldenbeheersingsprogramma te ontwikkelen en deze voor te leggen aan al haar crediteuren.

Ten derde, zal het uitstellen van betalingen de autoriteiten de ruimte geven om vreemde valuta te behouden om de economische crisis gecreëerd door de vorige regering, welke verergerd is door de Covid-19 pandemie, te beheersen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Aan de Surinaamse bevolking bevolking heb ik maar 1 boodschap, dit hebben jullie het zelf over je heen geroepen, als de Surinaamse bevolking nog 1 keer op venetiaan had gestemd,was het nooit zover gekomen, bauta leugenaar heeft jullie bedonderd, van je fouten moet je leren,nooit meer op ndp van bouta, alle keren als bouta aan de macht komt, begint hij geld te lenen,denk eraan niet hij maar jullie moeten dat geleende bedrag terug betalen, ok weg met ndp van bouta


  Maak melding
 2. Bouterse en zijn criminele NDP hebben het land naar de verdommenis geholpen. Hoogste tijd om een paar hoofdrolspelers ban het oude regime aan te klagen. Ik kan me niet voorstellen dat er geen bewijs is tegen hun.


  Maak melding
 3. Koos volkomen met je eens , de nieuwe regering wordt op een of andere manier tegen gewerkt of misschien wel bedreigt om hooggeplaatste personen aan te klagen , ze moeten die 16 ndp DNA leden aan de tand voelen , die lui zijn ook verantwoordelijk dat ons Suriname na de kloten is , die lui zullen best wel weten waar boefdraad zich schuil houdt en waar het verdwenen geld is , die lui zijn paars gezint , een soort sekte met aan hoofd opperrat bouta


  Maak melding
 4. Maripa ko, 13 november 2020 At 23:10
  als de Surinaamse bevolking nog 1 keer op venetiaan had gestemd,was het nooit zover gekomen,
  ====================

  Venetiaan heeft van Suriname een importland gemaakt die tot op de dag van vandaag afhankelijk is van bedelen bij andere naties. Die regering heeft nooit iets aan ontwikkeling gedaan voor het land. Het is jammer dat de NDP niet in staat is gebleken dat te keren. Dat vind ik echt jammer. Maar ook de huidige regering gaat daar vrees ik niks aan veranderen.


  Maak melding
 5. hé paarse strontzak robles , , wat een aanfluiting van jou , je brengt nu jou paarse partij de ndp in verlegenheid , door je uitspraak , , maar ze zullen jou pakken en je vel over je oren trekken , , eigen schuld dikke bult


  Maak melding
 6. Ik had niet anders verwacht!!! Dit is een goed begin van deze regering. Tussendoor moet wel Het een en ander gedaan worden om het volk rustig te houden . Ik hoop dat ze hiermee ook zien dat er tijd nodig is om alles goed te laten functioneren zoals het hoort. Ik zou uiteindelijk zover gaan om alles kwijt te laten schelden. Betaal geen cent meer aan bv oppenheimer. Dit zijn bewezen criminelen die met criminelen in zee zijn gegaan.


  Maak melding
 7. Dit had de regering vanaf haar aantreden direct moeten doen, toen hadden zij nog veel sympathie, een deal sluiten met alle schuldeisers. Maar zij zijn eerst de buit gaan verdelen onder familie en vrienden, stom, nu zijn de schuldeisers gewaarschuwd. Die denken nu dat deze regering ook corrupt is.
  De president had ook met een presidentieel decreet de stopzetting voor een jaar kunnen afdwingen en de schuldeisers uitnodigen voor een deal.
  Nu gaat het moeilijk worden, maar ja je weet maar nooit, zelfs de grote Oppenheimer kent/heeft zijn grenzen. We zullen zien.


  Maak melding
 8. De hele situatie is te danken aan Brunswijk en Somohardjo. Zij hebben na de verkiezingen van 2010 nadat ze met het front een coalitie gesmeden hadden, deze twee heren op slinkse wijze met de NDP samen te gaan werken, omdat zij bij de NDP meer ministerposten toegewezen kregen. Door deze 2 heren te doen is de amnestiewet en de zorgwet aangenomen.


  Maak melding
 9. Laten wij nu eens ophouden om steeds te schreeuwen, als een blinde a la Ray Charles / Stevie Wonder, dat het de schuld is van de vorige regering. Wij weten dit onderhand wel.
  Wat wij echter niet schreeuwen en niet weten is:
  Hoe het plan van aanpak eruit ziet en indien deze aanwezig is hoe deze zal worden uitgevoerd.
  Regering jullie zitten al langer dan 100 dagen als verantwoordelijken om het land te besturen en te leiden.
  Blijf niet roepen en wijzen “het is de regering Bouterse” maar probeer te acteren en te roepen “deze regering, Santokhi en Brunswijk” zullen deze plannen uitvoeren en de tijdslijn om dit te realiseren is binnen zoveel tijd en met deze personen (geen nepotisme) zullen wij proberen om de plannen uit te voeren.

  Doen jullie er wat aan want tot op heden zitten jullie verhalen te vertellen uit duizend en 1 nacht.
  Ja zelfs een kaalplukwet kunnen jullie nog niet eens als voorstel ter tafel brengen.
  Ja zelfs opsporen van de middelen en de personen hierachter kunnen jullie niet eens waarmaken terwijl dit publieksgeheim is wie dat zijn.


  Maak melding
 10. Dus ze gaan om uitstel vragen, dus ze gaan IMF om hulp vragen, dus ze gaan rijke Surinamers waar dan ook ter wereld om hulp vragen? Zinloos, ga eerst je geld terug halen waar het is, laat merken dat je ballen hebt en dat je best doet. Wat je nu doet is een variant op boefdraad. Hij leende schaamteloos en stak het in zijn zak. Nu wil je hulp, nu wil je geld. FU
  Niets daarvan, mars ga je huiswerk doen. Julie zijn een stel zachte poepzakken, de rechters net zo. of hebben zij zich ook schaamteloos laten omkopen.
  Wat een land. Als mensen me vragen waar ik vandaan kom zeg ik altijd Aruba, nooit Suriname


  Maak melding
 11. Inderdaad: ga direct alle onrechtmatig verkregen staatseigendommen, roerend en onroerend, terughalen met terugwerkende kracht vanaf de onafhankelijkheid. Begin met opa D op leonsberg.
  En stel binnen 6 maanden een nieuwe belastingwetgeving in: onroerend goed en vermogensbelasting.
  Zodat het verarmd surinaams volk niet langer hoeft te lijden.
  En pak die gevluchtte boefdraad nou eens een keer op en vraag aloemang Adhin: pe a moni de?
  En antwoord graag paarse djamoe edes:hoe zou Su eruit zien ZONDER die vervloekte staatsgreep in 1980?


  Maak melding
 12. Latour Posse , volkomen met je eens , maar de nieuwe regering heeft nog geen ballen , ze zijn nog jong , wie weet krijgen ze volgend jaar echte ballen , en dan kunnen die paarse ndp-ers hun borst nat maken , van de top tot en met de 16 DNA leden en alle paars gezinten


  Maak melding
 13. Latour Posse,
  En stel binnen 6 maanden een nieuwe belastingwetgeving in: onroerend goed en vermogensbelasting.
  ===
  Gaat denk ik niet gebeuren, de gasten snijden zich niet graag in de eigen vingers, overigens geen slecht idee.

  Er moet veel meer gebeuren dan alleen op boevenjacht gaan.

  En antwoord graag paarse djamoe edes:hoe zou Su eruit zien ZONDER die vervloekte staatsgreep in 1980?
  ===
  Weet jij het, ik zou het niet weten, misschien beter dan nu, maar misschien ook veel slechter. We zullen het nooit weten. Als de “Militaire Arm” van de revolutie maar niet had gewonnen, tja dan hadden wij misschien met de “Burger Arm” een beter Sranan dan nu. Dus je ziet hoe het kan verlopen. Wat dat betreft ben ik zeer teleurgesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES