zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie treedt op tegen illegale verkoop USD voor SRD 20; ondernemer aangehouden

Justitie treedt op tegen illegale verkoop USD voor SRD 20; ondernemer aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van Suriname treedt hard op tegen illegale cambiohouders die de valutakoers eigendunkelijk verhogen. Het gaat daarbij om illegale cambiohouders die kans zien om de US-dollar illegaal tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Zo is na een razzia in het district Commewijne door Justitiële diensten, de ondernemer P. aangehouden.

De praktijk leert dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18.50 volop US-dollars in voorraad zijn. De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel.

Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of Euro’s te komen. Indien u zich bij een cambio bevindt en gebruik maakt van de illegale diensten, zult u ook moeten instaan voor de consequenties.

Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en er zal hard opgetreden worden tegen deze overtreders. Intussen zijn reeds aanhoudingen verricht en is geld in beslag genomen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Dit is puur zand strooien in de bevolkings ogen toen de vorige regering dat deed hard optreden moesten ze van de pg dat geld terug geven en nu mag deze regering het wel doen dit wat ze doen staat allemaal in de valuta wet maar ze moesten koste wat het kost die wet afkeuren ik hoop dat de bevolking deze gasten af straf ze hebben de bevolking gewoon in de maling genomen


  Maak melding
 2. Hoe zit het dan met die wild vreemde vaak verwilderde opgeschoten heren die denken dat ik hun Mammie ben en Wisselen heet??
  Zo storend ben ik koud in Suriname en ik als ritueel een echte Berlinerbol uit mijn jeugd verorberen bij dat lifetime winkeltje van fernandes rustig soldaat maken voordat ik om mijnschaafijs ga
  Wil ik net happen komt er zo een refubisch gedresde onbekende zoon die zijn hand vragend vooruitsteekt en mij om een lekkers vraagt. Sorry ik heb het net op vraag aan je vader


  Maak melding
 3. Dit probeerde bouta ook ; gaat nooit lukken en is niemand gelukt ; water naar zee dragen ; geen enkel burger verkoopt zijn dollar voor 14 srd aan een bank die geen cash valuta heeft ook al wil je bank eigen rekening opnemen ; lange wachtrijen kent Voor je eigen geld zogenaamd vanwege Corona ; geen cash heeft en waar je ook geen cash valuta kunt storten zonder allerlei vragenlijsten en waar je bovendien nog elke maand absurde kosten moet betalen ; banken krijg je dan Gewoon op straat en dat is wat nu gebeurt ;


  Maak melding
 4. hé ric , paarse rotzak , , wat denk jij wel etterbak , , dat jij nog wat te vertellen hebt oekel , zandmannetje moet je fijn gedroogd schuurzand in je ogen strooien , en dat je voor altijd slaapt , rust zacht


  Maak melding
 5. Als de fascistische regering Bouterse en Adhin van het spaargeld van het volk was afgebleven, zou het volk nu de legale weg bewandeld hebben. De fascistenleider Bouterse is de oorzaak van deze pandemie! Mensen vergeten dat het volk al 10 jaar lang voor de gek gehouden zijn en dat de vorige regering alleen maar het eigen belang diende. Santokhi en Brunswijk hebben beloofd om Suriname uit de ellende te trekken.Daar vertrouw ik dan maar op. Het kan in ieder geval niet slechter dan onder de fascisten can de ndp worden.


  Maak melding
 6. Paul je hebt gelijk, alle ellende is dat de Surinaamse bevolking op leugenaar heeft gestemd dan krijg je als je op dief stemt, boefdraad was met veel wijsheid in het land gehaald om het land de hoogte in te brengen, maar die boefdraad doet zijn naam eer aan, boefdraad dus, alle mensen als het om geld gaat no briebie no wang mang, richting en rijles jullie beiden wordt geboeld door bouta noh stront zakken boeler agoe


  Maak melding
 7. Ric en robles jullie 2 zijn zo paars in jullie koullo ogen dat de waarheid ver te zoeken is, de hele fucking ellende is met bouta en co begonnen jullie twee zijn uit het achterste werk van een vrouw ter wereld gebracht, dáárom denken jullie ook verkeerd, dus boeler koullo


  Maak melding
 8. Paul zodra alle ellende achter de rug is, dan zijn surinamers zo vergeetachtig, dan komt smeerlapperij bouta met zijn snode plannen om nog beter te doen,en wederom begint het diefstal om het land in een puinhoop te storten, bij deze bouta is kankergezwel van suriname,


  Maak melding
 9. Belachelijk gedoe, is dit niet dezelfde wisselaar die nu opgepakt is als die voor een aantal maanden terug als is overkomen in een supermarket in de Bridgemal op Meerzorg, zat deze wisselaar afgelopen week nog met zijn kantoortje op Het Veerplein , met een op en af rijdende klanten met een politie wagen geparkeerd recht voor zijn deurtje, rare zaken.


  Maak melding
 10. Sammy the Queen
  Ai je hebt gelijk mammie en pappie en waar het zich hoofdzakelijk afspeelt is voor de VCB en onder de markt.
  het enige gevaar dat je onder de markt loopt is beroofd worden en een verwonding oplopen en ook nog valse biljetten tussen de goede en vaak genoeg minder SRD’s dan je hebt gewisseld.. Deng boi snel hatelijk.

  Maar effe serieus:
  Ik heb het meerdere keren gepost. regering Santokhi en Brunswijk jullie gedragen zich precies als de vorige regering.
  Probeer ermee op te houden want jullie doen alsof er iets aan het leed wordt gedaan terwijl jullie nu al deel uitmaken van de leedveroorzakers.
  De koers wordt veroorzaakt door de marktmechanisme welke niet uit te bannen is.
  Tijdens de vorige regering zaten jullie in de oppositie en verklaarden de vorige regering voor gek. En nu ja en nu doen jullie precies hetzelfde van nepotisme tot gratis verstrekken van genieten en bedriegen tot zand strooien in de ogen van beloven en niet nakomen.
  Wo set ing kong binnen 100 dei.
  Nog even mensen dan hebben wij het opgelost
  Tot nu toe kan de regering Santokhi en Brunswijk nog niet verklaren hoe groot de schuldpositie is en deze zware last zal worden gedragen en lichter worden gemaakt voor het volk.
  De skalians bijvoorbeeld, Marowijne rivier aanpakken maar Stuwmeer en Saramacca en Bronsberg etc laten voor wat het is.
  Ik gaf jullie het voordeel van de twijfel maar nu ben ik op het spoor van het nadeel van de werkelijkheid


  Maak melding
 11. Als inwoner zou ik mezelf gek verklaren door mijn dollars, gekregen van mij familie, in te wisselen voor SRD 14 terwijl ik SRD 20 kan krijgen. Waarom zou ik?
  Als ouders zou ik gek zijn om de US$ te kopen voor 20 SRD i.p.v. 14 SRD maar als je niet ander kan dan moet je wel tegen 20 SRD kopen.
  Er is geen bank die je per maand 2.000 US$ aanbied voor SRD 14 om je studerende kinderen in het buitenland te onderhouden.

  Dus regering doe er iets aan door de marktwerking stop te zetten.


  Maak melding
 12. Watje en maripa ko jullie zijn zo klein in jullie hoofd dat jullie niet kunnen begrijpen dat een ieder vrij is om hun mening te geven niet alleen jullie mening is van belang leer het te accepteren maar dit zecht al genoeg over jullie wat jullie doen is flora gedrag


  Maak melding
 13. @ Maripa ko
  je hebt gelijk. IEDEREEN weet wie deze ellende heeft veroorzaakt. Het volk heeft ze daarom weggezonden en gevragd aan anderen om orde op zaken te stellen.
  MAAR
  deze anderen doen geen ene moer.
  hebben ze de schuldigen opgepakt?
  hebben ze iets gedaan om de koers te stabiliseren
  hebben ze de baas van de centrale bank een schop onder zijn hol gegeven

  Ze doen geen ene moer
  ja hulp vragen, kom ons helpen, kunnen we uitstel krijgen van het betalen van rente
  Hebben ze zelf ook tonnen boter op hun kop
  Hebben ze geen flauw idee wat ze moeten doen
  Ik denk beide
  Boefdraad en Bouterse wisten wat ze deden. alles moest verpatst worden voor geld want met geld kan ervoor zorgen dat je uit Boma blijft. En dat blijkt maar weer.
  en dan laten ze een lo ka voor Santoki om te komen opruimen, maar hij weet niet hoe. Te weinig brains, net als zijn economen en die duizend economen van de ndp en die grapjassen van de VES
  santokuknives.co.uk


  Maak melding
 14. Vergeten jullie niet:leonsberg akkoord deel 2, toen de huidige president van 8 uur savonds tot 6 uur in de ochtend heeft gesproken met opa D. Wat voor afspraken zijn er gemaakt?
  Dat is wat er eerst opgehelderd moet worden. Want, waarom wordt de aangekondigde kruistocht tegen corruptie niet doorgezet? Hoe zit het met de 100 zoveel dienstvoertuigen; 5 bij opa D op leonsberg? Hoe zit het met de grondmalversaties oa waka pasi?
  Hoe zit het met het onderzoek naar de dubbele salarissen en honderden beleidsadviseurs?
  Begin door te pakken regering ZONDER AANZIENS DES PERSOONS. Maak de verkiezingsbeloftes aan het verarmd surinaams volk waar. First things first. Laat die paarse criminele boevenbende nóóit meer aan de macht komen.
  En hoe zou Su eruit zien ZONDER die vervloekte staatsgreep in 1980?


  Maak melding
 15. @WAT, nergens op de wereld wordt een koers bepaald met een potlood. Alleen de paarse kliek heeft dat geprobeerd. Als het zo makkelijk zou zijn dan hadden landen als Congo en Venezuela geen problemen gehad. Maar goed figuren als Ric, Robles en econoom RobG zullen dat nooit begrijpen. Tegen dovenmans oren….


  Maak melding
 16. ric , natuurlijk zijn er kleintjes , maar die kunnen best wel wat begrijpen , alleen de aller kleinsten zoals jij , ja daar kunnen ze niets mee ,zelfs niet met je mening etc.
  maar we komen niet uit Flora hoor , , want daar wonen de meeste domme paarse ratten
  jij ric bent de aller kleinste die er is , dus kan iedereen beter zeggen ricje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES