dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandRaoul Boucke op D66 kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen 2021

Raoul Boucke op D66 kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen 2021

-

Does Travel - naar Suriname

Vanmiddag is bekend geworden dat de Surinaams-Nederlandse D66’er Raoul Boucke op plek nummer 11 van de D66 kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 staat. De lijst werd gepresenteerd door D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en partijvoorzitter Anne-Marie Spierings. Beide zijn blij met wat zij noemen ‘een sterk, divers en inclusief team van ervaren Kamerleden en nieuwe talenten’.

Raoul Boucke (1975) is geboren en opgegroeid in Suriname. Hij kwam 27 jaar geleden naar Nederland, waar hij nu met zijn man in Rotterdam woont. Hij onderhandelde jarenlang namens Nederland op duurzame onderwerpen in Brussel. Nu werkt hij bij de Rijksoverheid als manager aan verduurzaming van de luchtvaart.

Hij haalde vorig jaar net niet genoeg stemmen om de eerste Surinamer met een zetel in het Europees parlement te worden. Hoewel Boucke op plaats twee stond en ruim 20.000 stemmen kreeg, kwam hij niet binnen bij de Europese Verkiezingen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. In geen 300 jaar ga ik op de linkse D66 stemmen. Deze partij jaagt de (werkende) bevolking op kosten met hun dwaze klimaat en milieu hysterie. Wat mij betreft komen ze uberhaupt niet terug in de 2e kamer. Waardeloze partij.


  Maak melding
 2. Raoul zou een uitstekende kandidaat zijn als ambassadeur.
  Wie weet.

  Misschien toch een overstap van VVD naar D’66. Duurzaamheid is nu van levensbelang voor de toekomst.


  Maak melding
 3. neen hoor , zolang die troela Simons erbij is kan Bij1 het vergeten , , weet je 4 jaar geleden nog 2017 , kreeg die troela maar 29 duizend stemmen , , als je nu een kamer zetel wilt bemachtigen , , zal je tussen de 60 duizend of 100 duizend stemmen moeten halen , , dat ligt eraan hoeveel % van de Nederlandse bevolking , gerechtige stemmers gaat stemmen


  Maak melding
 4. Dit flikker vertegenwoordigd niet Suriname en we moeten niets hebben met linkse radicalen partijen die pedofielen steunen, lgbt propaganda en klimaat bullshit verspreiden aan onze eigen volk en cultuur.
  Voor Nederlanders met Surinaamse achtergrond moeten op christelijke partijen of DENK voor moslims Surinamers stemmen om onze culturele waarden beschermen en niet op afgrond ondergaan als Nederland.


  Maak melding
 5. @Batman
  Het maakt niets uit of dhr Boucke homofiel is.Dit is totaal irelevant.Ook zijn Surinaamse achtergrond doet niet ter zake.Als je in Nederland in de eerste ,tweede kamer of in de gemeente politiek zit dan ben je voor een ieder.Dus voor al die mensen die in Nederland wonen.Politiek in Nederland wordt effe anders bedreven dan in Suriname.Hier kan en mag en is ook niet toegestaan om te denken in etnische lijnen.


  Maak melding
 6. Als Denk goede Surinaamse kandidaten vindt zouden deze met de overige Denk kandidaten meer voor Suriname betekenen dan alle politieke partijen.

  Denk zoekt u en vindt u de juiste Surinaamse kandidaten en vergroten jullie daardoor de mogelijkheid om meer te bereiken voor jullie achterban.


  Maak melding
 7. Oud klasgenoot leuk ben blij voor hem wens hem heel veel succes.
  Moet campagne programma zien of zijn partij bij mijn past . Kan ik het in grote lijnen daarmee vinden heeft die een stem


  Maak melding
 8. Het is wel D’66 die gezorgd heeft voor jullie AOW-gat en visumvrij reizen.
  En minister Kaag is van D’66, heeft onlangs de 2 suri ministers ontvangen en de bilaterale betrekkingen opgestart.

  Iedereen moet doen wat denkt dat goed is. Bij1 waardeloos, Denk nog erger voor ons.

  Je kunt de andere kant opkijken, maar feit blijft wil je een beter leven voor je kids, dat zul je respect moeten hebben voor moeder aarde, cq het klimaat, cq het milieu.
  Als deze pandemie niet voor verandering heeft gezorgd, in jezelf of gezin, dan ben je verloren. Geeft niet, volgende reïncarnatie leer je het wel.
  Wat niet meer voldoet wordt opgeruimd; purge!


  Maak melding
 9. @Emerald
  D66 heeft de motie ingediend om het AOW gat te bespreken en heeft ook het visumvrij reizen aangezwengeld.Beide moeten nog behandeld worden.Al zijn Nederland en Suriname beide akkoord om het visumvrije reizen in te voeren dan nog moet de EU zijn fiat geven anders gaat het niet door.Heel wat mensen denken dat het visumvrije reizen al is goed gekeurd en dat het AOW gat al gedicht is.Lezen mensen het nieuws zo slecht of lezen ze wat ze willen lezen wat er staat?


  Maak melding
 10. Dat weet ik percival, staat volgens mij letterlijk hierboven in mijn reactie over de motie.
  En dit weet ik ook;
  “Die €2 miljoen is bedoeld om de plooien conform de regelgeving vd EU, glad te strijken.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES