D66: Maak visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland mogelijk

27
visumvrij reizen naar Europa vanuit Suriname

D66 wil dat dit kabinet 2 miljoen Euro uittrekt om visumvrij reizen mogelijk maken tussen Suriname en Nederland. Nu heb je daar nog een visum voor nodig. Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zal dit samen met de overige coalitiepartijen deze week aan de kaak stellen bij de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer. 

Warme banden met Suriname
Sjoerdsma: “Reizen tussen Suriname en Nederland moet en kan makkelijker. Veel Nederlandse Surinamers hebben familie in Suriname, en andersom. De bestaande visumplicht doet geen recht aan onze nauwe banden.” 

Suriname in de Schengenzone
De Europese Commissie, beslist welke landen wel of geen visumplicht hebben voor de Schengenzone. Suriname moet daarom zelf een aanvraag indienen om vrijgesteld te worden van de visumplicht en voldoen aan alle voorwaarden voor visumvrij reizen. D66 wil dat Nederland Suriname ondersteunt bij het wegwerken van blokkades, zoals het feit dat Surinaamse paspoorten nog niet voldoen aan de biometrische vereisten. 

Sjoerdsma: “D66 hecht veel waarde aan warme banden met Suriname. Na vertrek van Desi Bouterse kunnen we weer intensiever samenwerken. Zonder visum zal dat nog beter verlopen. Dat is goed voor de handel en het familiecontact. Wij zetten alles op alles om dit mogelijk te maken.”


27 REACTIES

 1. Venetiaan heeft 3 termiijn aangezeten als president maar heeft nooit werk van gemaakt om deze visumplicht van tafel te vegen. Ik heb hem dit altijd kwalijk genomen.


  Maak melding

 2. Is prima in ruil daarvoor moet Nederland met Suriname een uitleveringsverdrag voor misdadigers afsluiten. Suriname moet maar haar eigen onderdanen uitleveren.


  Maak melding

 3. Gelukkig gaan de doodrijders in Suriname geen deel mogen nemen in het verkeer hier in Nederland. Een rijbewijs halen in Nederland zal veel te moeilijk zijn voor die gasten.


  Maak melding

 4. een maatregel tref je indien er voordelen te behalen zijn dus automatisch de vraag “welke voordelen levert dit Suriname en Nederland op”.
  Zal zeker een nadeel zijn voor Suriname want de opbrengst uit de visumplicht bedraagt per jaar zowat enkele tientallen miljoenen euro’s.

  Dus zal Suriname wel een paar keer achter de gekleurde oren krabben


  Maak melding

 5. Beste famiri, dan gaan we dansen no?
  Het zal inderdaad voordelen hebben voor famiri’s onderling, Sur v.v. Ned. Maaaaar what about the coke???? Suriname moet eerst bewijzen dat ze leiders met ballen hebben om zaken goed aan te pakken. Hup Druga baas & co opsluiten op Goslar!

  Tot die tijd, laat we het rustig aan doen en Sur. opbouwen.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 6. Heel goed !
  Nu ook nog de geheime prijsafspraken en prijskartel met KLM Air France aanpakken.
  Want ook hier is er sprake van corruptie en oneerlijke concurrentie ten nadele van land, volk, tourisme en Surinaams trots de “Vrije Vogel”.

  Reizen naar Suriname kan eerlijker en goedkoper !


  Maak melding

 7. Ondertussen betaald men tegenwoordig al ruim €65,- voor een visum. Een lucratief inkomen voor de staat Suriname. Ben benieuwd of men dit echt wilt.


  Maak melding

 8. Para Express, het heeft niks met kartel te maken. Op de route Amsterdam naar New York vertrekt vrijwel elk uur een vliegtuig en via London, Brussel, Parijs, Frankfurt en Rekyavik nog veel meer. Voeg ook nog eens het aantal bestemmingen in de buurt toe (Boston, Newark, Pittsburg) De consument heeft dus de keuze uit bijna 100.000 stoelen per week. Voeg daar aan toe dat het 2 tot 3 uur korter vliegen is en het zal je duidelijk moeten zijn dat die routes veel meer concurrentie kennen en veel efficiënter bewerkt worden. Een turn around in de VS is heel wat efficienter dan die op Pengel International. Ook de afhandelingkosten op Pengel is hoog. Ik zal je uit je droom helpen, het wordt nooit goedkoper.


  Maak melding

 9. De kogel is door de kerk.
  Bron:NU.nl

  “VVD, CDA, D66 en ChristenUnie roepen het kabinet op Suriname financieel te ondersteunen, zodat het land kan voldoen aan de voorwaarden voor visumvrij reizen vanuit Paramaribo en de Europese Unie. De coalitiepartijen steunen het voorstel van D66 om hier in de volgende kabinetsperiode voor vier jaar in totaal 2 miljoen euro uit te trekken.”

  Nou, die D’66 is behoorlijk op dreef. Eerst AOW-gat, nu visumvrij, straks suri ambassadeur 😬


  Maak melding

 10. Nergens voor nodig. Dit bedrag kan veel en veel beter worden besteed dan aan mensen die lekker op vakantie hier naar toe komen of voor zakenreizen. D’66 heeft weer eens geen moer te doen. Of zit er weer eens iets achter?
  Hopen ze soms dat mensen eerder naar Nederland komen in plaats naar de VS te gaan. Eigenbelang dus weer. Een bakra is nooit te vertrouwen


  Maak melding

 11. Verkiezingsstunt.
  Een visum van Nederland naar Suriname zou geen probleem hoeven te zijn. Andersom van Suriname naar Nederland heb je met de Schengen staten te maken en die zullen gezien de huidige trackrecord van Suriname niet echt welwillend zijn om hiermee akkoord te gaan. Visumvrij reizen naar Nederland betekend visumvrij reizen binnen de Schengen staten en ook de controle binnen de rest van Europa is dan zoek.


  Maak melding

 12. @Sabaku,
  Het is geen stunt. Die €2 miljoen is bedoeld om de plooien conform de regelgeving vd EU, glad te strijken.

  Nu nog pres Santokhi, visumvrij en dubbel paspoort voor de diaspora.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.