zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering wil goede wisselwerking met traditioneel gezag en gemeenschappen

Regering wil goede wisselwerking met traditioneel gezag en gemeenschappen

-

Does Travel - naar Suriname

De regering is voorstander van een goede wisselwerking tussen haar, het traditioneel gezag en de gemeenschappen in het binnenland. President Chandrikapersad Santokhi zegt tegenover de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat het instituut van traditioneel gezag niet alleen een traditionele vertegenwoordiging is, maar een stukje overheidsgezag dat in zijn gebied vertegenwoordigt. Het staatshoofd heeft op vrijdag 6 november samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers een districtsbezoek afgelegd aan Sipaliwini waarbij Dritabiki werd aangedaan.

Het beleid van de regering is erop gericht het traditioneel gezag weer sterk te maken; zeker wat betreft het instituut van de granman. Dat zal zoals het hoort weer versterkt worden, met middelen, met ondersteuning, met infrastructuur en met logisiek. De president zegt dat er alvast een besluit is genomen voor de granman der Aucaners en dit zal ook gelden voor de granmans van de andere stammen, zowel van de Marrons als de Inheemsen.

De bedoeling van het bezoek aan Dritabiki is hetzelfde als welke het geval is geweest bij eerdere districtsbezoeken namelijk: goede communicatie met de structuren, zelf de boodschap overbrengen over de uitvoering van het beleid, beheersing van de financiële crisis en aanpak van het COVID-19 en armoedevraagstuk. “Uiteraard ook om van de gemeenschap te horen wat de problemen zijn van het traditioneel gezag als de overheid en politieke structuren in de gebieden.”

De regering wil van hen de verlangen en verwachtingen zelf aanhoren en stelt een goede wisselwerking op prijs. President Santokhi zegt dat de regeringsdelegatie de problemen heeft aangehoord en die ook gaat oplossen. De delegatie heeft enkele petities in ontvangst mogen nemen, hetgeen volgens het staatshoofd aangegeven dat de gemeenschappen weten wat zij willen.

De regering wil dat de binnenlandse gemeenschappen zichzelf ontwikkelen. Zij zullen zelf initiatieven moeten nemen op het gebied van ondernemerschap, toerisme, huisvlijt of de agrarische sector. Het staatshoofd ziet graag dat de gemeenschappen zich organiseren en dat de regering daarop inspeelt. Zij kunnen van regeringszijde ondersteund worden vanuit het KMO-Fonds. Daarnaast zal de regering ook haar verantwoordelijkheid moeten opeisen en laten gelden in de gebieden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Ik word gek van alle holle beloften van deze regering men zijn nog steeds bezig met propaganda. Brunswijck die proberen te schoren dat hij heeft alle NDPers ontslagen het siert een vice president niet om het volk te voeden met leugens, terwijl hij weet iedereen van de NDP zitten op hun post en de Beper zijn ontslagen bewust. Brunswijck is niet te vertrouwen hij is de oorzaak van deze ellende in Suriname.,door 10 jaar geleden geld ontvangen van Bouterse. Het grootste verraad in het Surinaamse parlament. Hoe durf Santhoki over toerisme te praten hij weet als geen ander dat onze mooie natuur is verkwikt en wat nog erger cyanide in het binnenland. Straks wordt Suriname een woestijn geen levende wezens te bekennen. Ik praat niet over houtkap dat is triest. Wild West situatie met als hoofdrol Ronny Brunswijck, die denkt over 5 jaar President te worden van Suriname. Wat reactie van Dundas moet Politiek volwassen worden ik blijf het bij 90 % van de leden van ABOP zijn dode vissen in een stroming. We leven niet meer. in de tijd van dictator, zoals je leider. Die Bep 2 keer heeft verraad. Ik geef deze regering 2 jaar, een verrader kan je niet vertrouwen, de holle beloften, dagdromen van Santhoki over oliedollars. Hij ziet nog steeds niet dat of wilt het zien door afspraken met Brunswijck je komt niet aan de goudsector en houtsector, daar is heel veel belangsting te innen door deze 2 sector te legaliseren. Nee door Brunswijck mag het niet en door lafheid van onze president met zijn nepotisme beleid, moet het volk de hoge prijzen betalen.


  Maak melding
 2. traditioneel gezag is geen staats belang ,er is maar een gezag en grondtwet waar iedereen ondergeschikt aan is, en zich aan moet houden, helaas de regeing heefd zich ook niet aan weten te houden.
  dez regering is niet by wet geaccepteerd maar door door de assemblee die ook ontbonden moet worden want ze respecteren de GRONDWET niet


  Maak melding
 3. he rbrowny met y , , jij erkent geen enkel gezag , , behalve dat van je baasje bouta de afgelopen 10 jaar , , zie je hoe dom dat je bent , , die mensen in het binnenland mogen toch zeker een bepaald gezag hebben , en ook dat ze een goede samenwerking met de regering in Paramaribo hebben , , zo vorm je een eenheid , , wat je baasje bouta nooit heeft gedaan , , hij dacht alleen maar ike ike ike en de rest kan stikken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES