dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPagara-estafette op Owru Yari waarschijnlijk geschrapt

Pagara-estafette op Owru Yari waarschijnlijk geschrapt

-

Does Travel - naar Suriname

Het heeft er veel van weg dat Suriname ‘s pagara-estafette op Owru Yari, voor dit jaar wordt geschrapt. Dat zegt de voorzitter van de organisatie Surifesta, Jean-Luc van Charante, tegens Radio 10.

Volgens het radiostation was het een hele poos wikken en wegen voor de organisatie, met het oog op de lijn van de COVID-19 besmettingsgraad. Het is echter nog geen vaststaand feit, omdat men de Surinaamse besmettingsaantallen in de gaten houdt.

Vandaag kwam ook naar buiten dat epidemioloog Radjesh Ori heeft afgeraden om Srefidensi, 45 jaar onafhankelijkheid van Nederland, groots te vieren op 25 november a.s.

Luister hier naar Van Charante over de pagara estafette.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Iedereen die één bombel koopt en afsteekt, is niet goedwijs. Pagara estafette en covid-19 hebben beide tot gevolg dat gezonde mensen in ademnood komen te verkeren. Ik hoop dat ze snel een vaccin tegen covid ontwikkelen en die idiote, geldverslindende pagara estafette moeten ze ook maar permanent verbieden. Als je te veel geld hebt (net als Bigi Bravo) kan je het beter ook doneren aan het kindje dat naar Columbia moet afreizen voor een hartoperatie.


  Maak melding
 2. Die mensen massa vind ik wel mooi, maar dat pagarra estaffe vind ik maar niks. Dat pagarra overal afsteken tussen de massa kan beter geschrapt worden, al dat rook is toch niet goed voor de gezondheid van de mens, oog, longen en wat dacht je van al die harde knallen van het geluid voor je trommelvlies/gehoor.

  Stof tot nadenken. tijdstip voor dit gebeuren in de avonduren, vooravond op oud-jaar naar nieuwjaar.

  Verder:

  Ze kunnen liever bands nemen die overval op hoeken straten en pleintjes muziek maken, schuiftrompetten, hoorns, cimbalen, jazz, pop, allerlei Surinaamse etnische culturele muziekstijlen in de avonduren. Straatlichten van de lantaarnpalen of extra verlichting overal van lampen aan brengen langs de straat, pleinen, terrassen, waterkant, enz, bars/cafe’s.

  Sier vuurwerk kan liever groot om 00.00 uur op oud-op nieuw worden afgestoken op de Surinameriver aan de waterkant in Paramaribo ,

  Vervolgens op nieuwjaarsdag een wasie/nieuwjaarduik nemen in de Surinamerivier bij de Marinetrap en stenentrap Waterkant Paramaribo.

  Mijn voorstel zou dan m.i. veel beter zijn als het dan in de avonduren oud -op nieuwjaar plaats vindt in het centrum van Paramaribo.

  Ik durf vergif in te nemen dat het veel beter is, veel gezelliger is, meer plezier geeft van dansende mensen, die plezier hebben, genieten dan al dit gedoe van lopen als geesten langs elkaar heen en dan een oud-bekende zien. Het komt ook beter tot zijn recht oudjaar op nieuwjaar.

  Wat men nu doet is meer afscheid nemen van oudjaar, maar zeker geen nieuwjaar beginnen.


  Maak melding
 3. Voor dit jaar vind ik het op zijn plaats om pas op de plaats te maken. Er is trouwens geen reden tot feest vieren vanwege de crisis situatie in het land en de covid-19 situatie welke zoveel doden heeft geëist. Laten we dit het komende jaar uitbundig vieren.


  Maak melding
 4. Gelet op het COVID-19 virus kan er natuurlijk geen Pagara-estaffesta gehouden worden.

  In mijn vorige posting geef ik aan hoe het beter opgezet kan worden en de beleving veel beter is en ondernemers, de staat/overheid aan zouden kunnen verdienen.

  oa straten afsluiten in het centrum overal stoelen en tafels plaatsen op straten in hey centrum die gesloten zijn voor het verkeer, muziek, eten en drinken verkocht worden, muziekbandjes, dansen en plezier maken gedurende oudjaarsavond op nieuwjaardag, zie verder vorige posting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES