zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBacovenbedrijf FAI vanaf vandaag in handen staat Suriname

Bacovenbedrijf FAI vanaf vandaag in handen staat Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het bacovenbedrijf FAI zal vanaf vandaag, vrijdag 6 november 2020, compleet in handen vallen van de staat Suriname. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij gaf woensdag aan dat er reeds overeenstemming is bereikt.

De grootaandeelhouder van het Belgische bacovenbedrijf, dat 90% van de aandelen in handen had, is begin dit jaar uit Suriname vertrokken. Zij boden hun aandelen aan de Staat, die reeds 10 procent van de aandelen in haar bezit had.

De Raad van Ministers heeft de overname goedgekeurd en president Chan Santokhi heeft een machtigingsresolutie overhandigd aan minister Sewdien voor de overname aanstaande vrijdag. Na de overname van de aandelen zal het ministerie de problemen van het bedrijf aanpakken.

Dit zei minister Sewdien erover tegen ABC:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Als ze erin slagen dit tot een winstgevend bedrijf te manen, zal het de eerste keer in de geschiedenis zijn dat men in Suriname succes heeft met de ‘Winti Wai, Lanti Pai’ methode.


  Maak melding
 2. Als ze slim zijn – waarom zouden ze dat niet zijn – dan hebben ze met de Belgen afgesproken dat ze gebruik mogen maken van de Belgische distributienetwerken en markten.
  Surinaami bakuaa bijzonder hai. Oomen van nature oedjarkwaa chiedjwaa miele hai…


  Maak melding
 3. Overtollige paarse ambtenaren en hangmensen kunnen worden ingezet op deze Bacovebedrijf van Suriname

  De paarse overtollige ambtenaren, hangmensen op hoeken van straten/ winkels kunnen worden ingezet om bananen te gaan planten, de bananenplantages van onkruid vrij te maken, te oosten, in dozen te verpakken voor de export en zo hun geld verdienen.

  Hierdoor neemt het grote aantal ambtenaren af.

  Vertrouwen op eigen kunnen.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  Het moet niet zijn Wan Bossoe Bana Mi Wani Bay, Maar Dozoes bana voor de export Holland wanie bay, waardoor Su valuta kan verdienen en de schulden met hoge renten te willen aflossen en de bacovearbeiders te kunnen betalen in sdr.

  VHP O Set In, Werkgelegenheid scheppen in exportbedrijven.


  Maak melding
 4. Je had:
  – Cut (sugar) cane a no sjin,
  – cut Cassave van de Cassageplantage a no sjin,

  Maar diez na ekte, ekte, diez na valuta/euries.

  Cut banana a no sjin, ma(ar) na valuta. Euro die sranan, srd dje bananaplukkers


  Maak melding
 5. One, get ready to jump
  Two, get ready to jump
  Three, get ready to jump

  Jump and wave

  Follow the leader

  Even wachten, nog even wachten

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 6. Dat suriname de 10 jaar achter is met groeien van de economie, heeft de Surinaamse bevolking aan zichzelf te danken, hadden zij niet op de meester oplichter ndp van bouta gestemd,dan was het nooit zover gekomen, maar geloof zodra het goed gaat in suriname,komt de charlatan bedrieger bouta terug om het kapot te maken, surinamers laten zich snel manipuleren met een bordje rijst en bruine bonen, nooit meer op ndp van bouta stemmen, anders wordt pina baka, opo oe ai??


  Maak melding
 7. En ook met 5 baan snelweg, 18000 huizen,
  Ndp heeft soso lucht kastelen beloofd aan de Surinaamse bevolking, en is ndp van bouta en familie met de buit vandoor gegaan, heeft het berooid achter gelaten, maar sommige mensen houden van om het altijd slecht te hebben, toekomst visie hebben zij niet, bij hun geld 1 motto, wie want bouta boef leugenaar,


  Maak melding
 8. banaantje de voorste
  de Belgen werden bedreigt door die paarse boeven, , omdat de Belgen geen geld aan die machthebbers wilde geven , dus wegwezen toch en in Belgie uithuilen


  Maak melding
 9. nieuwe regering hoe komt U aan het geld om dit over te nemen , , en U gaat daardoor weer in de fout , , U moet staatsbedrijven juist afstoten , , in plaats van bedrijven binnen halen , waar komt het geld vandaan ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES