dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndiase ambassadeur in Suriname ontmoet minister van Defensie

Indiase ambassadeur in Suriname ontmoet minister van Defensie

-

Does Travel - naar Suriname

Defensieminister Krishna Mathoera heeft recentelijk de ambassadeur van de Republiek India, Mahender Singh Kanyal, op het ministerie van Defensie ontvangen. Bij deze ontmoeting zijn de historische en de diplomatieke relatie alsook de bilaterale samenwerking de belangrijkste agendapunten geweest.

Tijdens het toponderhoud tussen de Defensieminister en de Indiase ambassadeur is in het bijzonder stilgestaan bij de diverse creditlines die de Republiek India aan Suriname heeft doen toekomen. Met de invulling van de diverse kredietlijnen is in de afgelopen jaren op verschillende vlakken samengewerkt aan de verdere versterking en professionalisering van de defensieorganisatie.

De diplomatieke relatie tussen beide landen dateert van 1976. In 1977 opende India de deuren van haar ambassade in ons land en Suriname deed dit in het jaar 2000 in India.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Off topic: Vertaald vanuit het Engels.

  Shell op zoek naar groot succes op ‘Golden Lane of Oil in the Guianas’ zes jaar na het weglopen van Stabroek Block

  Door: OilNOW 30 oktober 2020  Zes jaar na het opgeven van zijn belang in het Stabroek Block voor de kust van Guyana, waar exploitant ExxonMobil enkele maanden later de eerste Liza-ontdekking van wereldklasse deed, wil Shell nu groots slaan op de ‘Golden Lane of Oil’ waar het zich afspeelt. om exploratieactiviteiten te beginnen in Suriname, slechts mijlen verwijderd van het productieve Stabroek-blok.

  Rudolf Elias, CEO van de staatsoliemaatschappij van Suriname, Staatsolie Maatschappij Suriname NV, zei deze week tijdens een virtuele paneldiscussie dat een van de komende exploratieoefeningen voor de kust van Suriname er een van Shell is.

  “Op dit moment boren we een vierde put. Exxon en Petronas boren ook een put in dezelfde ‘Golden Lane of Oil’ en we kunnen daar andere vondsten verwachten. Ook zal Tullow begin 2021 een put boren en Shell… zal een put boren in Blok 42, dat ook in die Golden Lane of Oil ligt, ”zei hij.

  De CEO van Staatsolie legde uit wat deze ‘Golden Lane’ is en zei: ‘Als je naar Liza gaat, als je boort … alle putten die je boort, en nu gaan ze verder in Suriname, dan is dat wat je de Golden Lane noemt, elke put dat je in die baan boort, je vindt olie. ” Bij het volgen van de ontdekkingen van olie in Guyana en Suriname merkte hij op dat de ontdekkingen allemaal een pad vormen dat zich uitstrekt van Guyana tot Suriname.

  Voorafgaand aan de eerste ontdekking in 2015 werkte Shell samen met ExxonMobil in het Stabroek-blok, maar in 2014, omdat het niet bereid was het risico te nemen in het grensbekken, gaf het bedrijf vrijwillig zijn rechten op de helft van het hele blok weg voor slechts $ 1.

  ExxonMobil zou het groots aanpakken in het Stabroek-blok met nieuwe co-venturers Hess en CNOOC, en tot nu toe 18 ontdekkingen doen, goed voor ongeveer 9 miljard vaten olie-equivalent. Het bedrijf begon ook met de productie van olie tijdens de Liza Phase 1 Development afgelopen december.

  Begin september kondigde Kosmos Energy aan dat ze een overeenkomst waren aangegaan met BV Dordtsche Petroleum Maatschappij (Shell), een volledige dochteronderneming van Royal Dutch Shell PLC, om belangen in een portefeuille van grensverkenningsactiva af te bouwen voor ongeveer $ 100 miljoen, plus toekomstige voorwaardelijke betalingen tot $ 100 miljoen. Onder die activa waren belangen in blokken voor de kust van Suriname.


  Maak melding
 2. Shell lijkt wel een krabieta anoe te hebben. Verwacht niet te veel van Shell.l

  India navy boten vragen. Verder jungle training voor onze soldaten zodat we tigrie terug kunnen pakken ban guyana en wapens zoals drones en rakketten om guyaneese vliegtuigen neer te halen.


  Maak melding
 3. robg , , noem jij dit Off Topic wat jij doet , , een verslag wat in Engels staat geschreven en dan vertalen in het Nederlands , , nou nou robg je bent echt een talent , , weet je wat je ook nog moet doen , , een cursus tolk voor doven en slechthorenden volgen , , jij bent toch goed in gebaren maken , , en wat je ook nog kan doen is een cursus volgen brailleschrift zodat de blinden het met hun vingers kunnen lezen , , en als je dit allemaal doet helpt je heel veel mensen en dan zijn wij van jou verlost
  wat vind je er van dat de Indiase ambassadeur bij de Surinaamse minister van defensie op de koffie is geweest , , misschien ging het ook wel over bouta , , de ex militair , , misschien verteld hij wel hoe je bouta kunt oppakken??


  Maak melding
 4. Mark Rutte laat zich niet op stang jagen, hij is in alle omstandigheden ontspannen.
  Toegegeven, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.
  Maar, dat wordt door u gecorrigeerd.
  En dat is niet verkeerd.


  Maak melding
 5. Ja want we willen Tigrie terug, want het is niet vredig van ons afgepakt.
  De mensen die zeggen dat Suriname geen leger nodig heeft hebben dat mis.
  Het wordt tijd dat Suriname zijn tanden laat zien aan de wereld. En niet lopen roepen we zijn een vredig volk. Dat is kolder want er is en er wordt land van Suriname in gepikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES