Shafiek Goelaman nieuwe deken der districtscommissarissen

10
Districtscommissaris dc Suriname Shafiek Goelaman

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oost aangesteld als de nieuwe deken der districtscommissarissen in Suriname. Dit gebeurde op woensdag 21 oktober tijdens een dc-meeting.

Goelaman volgt Margaretha Malontie op, die sinds 2017 deken is geweest en tevens de burgermoeder was van het bestuursressort Paamaka in Sipaliwini. Goelaman, die reeds 17 jaren bestuurlijke ervaring heeft, kijkt uit naar ondersteuning van het korps van dc’s. Hij zegt zich in zijn bijzondere functies sterk te gaan maken voor een aantal zaken. Zo wil hij speciale ontmoetingen hebben met de dc’s die niet uit de bestuursdienst komen, om hen in het werk in te leiden. Dit zal hij samendoen met de onderdirecteur van decentralisatie.

Ook zal hij werken aan de verdere decentralisatie van de districten. Een van de punten die hij zeker wil bespreken met de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, is het vergunningsbeleid van de diverse districten. Goelaman wil ook meewerken aan een eenduidig uniform voor de bestuursdienst. Hij merkt op dat er nu verschillende uniformen zijn, dit moet volgens hem tot het verleden gaan behoren.

Daarnaast zegt hij dat de taken van de dc’s veelomvattend zijn en tal van risico’s met zich meebrengen. Hij wilt dat de taken van de dc’s daarom beter gewaardeerd worden. Dat is nog niet het geval volgens hem. De bezoldiging van een dc is gelijkgesteld aan dat van een onderdirecteur op een ministerie. Hij ziet graag dat het salaris van een dc gebracht wordt naar dat van een directeur.


10 REACTIES

 1. De bezoldiging gaat volgens Dwt dan van SRD 8450,– naar SRD 15000,–
  Meneer Goelaman kijk zelf naar deze twee getallen. Meent u het met het volk?
  Een ieder kan zijn werk/vak zodanig gaan omschrijven of neerzetten dat echt ALLE LONEN wolkenkrabbers worden. Laat de mensen beginnen met ervaring op te doen en carrière te maken naar voldoening van de cliënten (het volk) alvorens een dergelijke graai te doen naar de schaarse middelen. Er moet snel een landelijke “quick scan” komen op de lonen zodat er naar billijkheid wordt verdiend en uitbetaald.


  Maak melding

 2. Beste famiri,
  als de dc hun werk goed doen, oke. Maar vele dc’s snappen niets eens waarom ze benoemd zijn. Dhoelaman ziet geld al rollen.

  Gado de we fesi mang


  Maak melding

 3. @Reena Roy, dom geklets! Blijf bij de les!
  @Esmerald, goed lezen en begrijpen is ook een kunst 😁
  Als je het vraagt, wil het nog niet zeggen, dat je het krijgt 😄


  Maak melding

 4. die DC met laken is zeker een paarse rat die nog denkt het voor het zeggen te hebben , , en ook nog betaald worden in een hogere schaal , , als de regering hier in trapt en het toekent , , het volk zal in opstand komen , , en de regering kan zijn koffers pakken


  Maak melding

 5. de vrouwelijke DC’s moeten hem onder zijn ballen trappen , en als hij een hoge piep piept dan is hij voor altijd rustig , wat denkt hij wel niet je gaat vrouwen niet behandelen al zijn ze jou slaaf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.