maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverheid zal meel voor broodproductie in Suriname subsidiëren

Overheid zal meel voor broodproductie in Suriname subsidiëren

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering zal meel ten behoeve van de broodproductie in Suriname subsidiëren. De overheid zal er ook op toe zien dat het gesubsidieerd meel daadwerkelijk ten behoeve van brood voor de Surinaamse gemeenschap wordt gebruikt. Dit met in achtneming van de door Min EZ gestelde voorwaarden aan de broodbakkerijen. In dit kader worden bakkerijen geregistreerd.

“Daar brood een belangrijk aspect is binnen de voedselvoorziening van de gemeenschap, wil de regering de broodprijzen stabiel houden en zal zij daarom het meel ten behoeve van de broodproductie subsidiëren” meldt de Communicatiedienst Suriname vandaag.

Om te komen tot een goed subsidiebeleid voor meel ten behoeve van de broodproductie, voert het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (Min EZ), diverse gesprekken met meelleveranciers.

Zo heeft minister Saskia Walden de afgelopen week meerdere gesprekken gevoerd met de grootste stakeholders in de meelhandel en ook vertegenwoordigers van broodbakkerijen om met hen van gedachten te wisselen over de kost efficiënte voorwaarden voor de subsidieregeling.

Een belangrijk aandachtspunt van de meel leveranciers tijdens deze ontmoeting, is de benodigde valuta tegen de Centrale Bank koers, om met name de import van graan en meel te kunnen betalen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het Surinaamse brood bestaat alleen uit lucht en water en is niet voedzaam. De regering kan daarom beter lucht en water subsidiëren. Trouwens brood is slecht het is beter om Quaker roos pap of fruit als ontbijt te gebruiken.


  Maak melding
 2. Meel word ingekocht bij Meneba door de cirkel voor iets minder dan 20 euro cent per kilo ,
  In zakken van 50 kilo .
  Als ik het goed heb gaat in een container 30 ton
  Als de Surinaamse overheid dit zelf zou invoeren zouden ze geen subsidie aan anderen hoefen te betalen en toch zodoende de prijs van meel betaalbaar kunnen houden en dus ook de prijs van brood .

  Waarom word dit niet gedaan IPV de bedrijven die in de tijd van Bouterse door corruptie aan die Monopoly posities zijn gekomen op te heffen ?


  Maak melding
 3. Sikandar je geeft eigenlijk zelf antwoord op je vraag.

  Reeds lang geef ik al aan dat “zakenlui” en importeurs al jaren bezig zijn ons land te verpesten.

  Ga eens na hoeveel import en distributie ondernemingen er zijn. Vergelijk dat met het aantal binnenlandse productie bedrijven.

  Een simpel voorbeel. Wippy pindakaas is een Surinaams bedrijf maar de pinda’s komen in bulk uit Brazilië omdat niemand in Suriname kan voldoen aan de vraag.

  We zijn en BLIJVEN een importland omdat er simpelweg veel belangen zijn bij partijen die er veel geld aan verdienen.


  Maak melding
 4. Er is grond zat dus mensen kunnen nooit en te nimmer zeggen dat zelf produceren niet mogelijk is.

  Over de financiële middelen kan je nog zeggen dat de situatie nu heel moeilijk is. Maar zelfs daarvoor zijn er oplossingen.

  Want ministers rijden in een brand new Prado maar er is geen geld…


  Maak melding
 5. de nieuwe regering is fout bezig , om subsidies te geven op wat dan ook , het lijkt wel of ze de paarse regering na apen , die gaven overal subsidie aan , zeker aan paars gezinten , de nieuwe regering zit nu 100 dagen aan en veel beloftes zijn in deze 100 dagen niet nagekomen , hebben ze weer voldoende geld in de staatskas om subsidies toe te kennen, als ze een deal kunnen maken met IMF , dan gaan deze eisen dat subsidies moeten stoppen , en het ambtenaren pakket moet drastisch verminderen , en staatsbedrijven moeten geprivatiseerd worden , dat wordt een hele klus , maar door die bezuinigen heeft de staat de kans om het overheidstekort terug te dringen


  Maak melding
 6. Tussen de regels door proef ik dat deze regering, subsidies geeft en blijft controleren.
  Er worden afspraken gemaakt met de betrokkenen en vastgelegd in protocollen.
  Ik neem aan dat de regering met haar deskundigen een brood laat produceren die betrouwbaar en voedzaam is.
  Bijvoorbeeld: met welke ingrediënten en voedingsstoffen.
  Ik heb mijn eigen visie gevormd en weet dat deze regering goed bezig is.


  Maak melding
 7. Wanneer is men in Suriname begonnen met het bakken van brood gemaakt van meel?
  Weet dat de indianen cassieri eten/ aten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES