zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname kan rente aflossing Oppenheimer 1 lening niet betalen

Regering Suriname kan rente aflossing Oppenheimer 1 lening niet betalen

-

Does Travel - naar Suriname

Vanwege de uitermate penibele financiële situatie zal de Regering Santokhi/Brunswijk op 26 oktober a.s. de geplande rentelasten voor de Oppenheimer 1 lening niet kunnen betalen. Dat heeft de Communicatiedienst Suriname vandaag bekend gemaakt.

De inkomsten van de Staat zijn minimaal, mede vanwege het feit dat deze zijn verpand en/of gecedeerd voor het betalen van eerder aangegane verplichtingen. De financiële situatie is in de afgelopen maanden verder diepgaand verslechterd door de impact van de COVID-19 situatie.

President Santokhi zegt dat Suriname thans, vanwege het leengedrag van de vorige regering, niet in staat is de rente op de Oppenheimer 1 lening te betalen. De Regering tracht met alle haar ten dienste staande middelen het tij te keren en de effecten van het financieel mismanagement van de afgelopen jaren te stuiten in het belang van de Surinaamse bevolking.

Er zal veel politieke moed en durf nodig zijn om dit doel te bereiken. De Regering zal er niet voor terugdeinzen de noodzakelijke maatregelen te treffen om duurzaam herstel en gezondmaking van de economie te realiseren, zoals wij beloofd hebben tijdens de campagne, zegt President Santokhi.

“Wij zijn thans genoodzaakt het besluit te nemen om de geprojecteerde USD 26 miljoen dollars aan rentelasten als gevolg van de USD 550 miljoen welke via Oppenheimer is geleend tegen een rente van 9.25%, niet te betalen” aldus de Surinaamse president.

De Regering heeft, na ingewonnen advies en serieuze overwegingen, dit besluit moeten nemen, en zal van de 30 dagen respijtperiode gebruikmaken, zoals voorzien in de overeenkomst, om gesprekken aan te gaan met de crediteuren om een pad uit te stippen en te komen tot een voor allen acceptabel en rechtvaardig arrangement.

De Minister van Financiën en Planning en van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zullen op 30 oktober a.s. de crediteuren een overzicht verschaffen over de macro-economische en financiële situatie.

In nauwe samenwerking met o.a. het Internationale Monetaire Fonds wordt gewerkt aan een duurzame oplossing van de schuldenproblematiek van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Bouterse de grote leider en landverrader van Suriname is er op tijd uitgestapt … na mij de Zondvloed en die zoeken het maar uit hoe ze de door hem en zijn bendeleden veroorzaakte vernietiging van het land gaan aanpakken.

  En met een beetje geluk voor DD Bouterse gaan de mensen denken dat zij het met hem als regeerder zoveel beter hadden.


  Maak melding
 2. Ik Heb Liever De Taliban In Mijn Keuken Dan Desie Bouterse In Mijn Achtertuin

  Beste Lezers.

  Er Ligt Genoeg Geld In De Kluizen Bij Bouterse Thuis. Ik Snap Het Niet Waarom een Groot Macht Van Leger En Politie Nog Geen Inval Heeft Gedaan Bij Bouterse Thuis. Als Dit Zich In Een Ander Zuid Amerikaans Had Voor Gedaan Zat De Ex President Al Achter Slot En Grendel
  Voor Corruptie, Witwassen, Criminelen Organisatie In Groep Verband Ga Zo Maar Door.

  Ik Blijf Dit Zeggen De NDP Is Een Criminelen Organisatie Die Verboden Moet Worden


  Maak melding
 3. Ja dit was te verwachten. Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. Haal het geld maar bij die landverraders Bouterse en Hoefdraad. Waarom is dictator nog steeds niet opgepakt ? Moeten de USA dit zaakje weer opknappen ?


  Maak melding
 4. Bouta-lovers mogen nu tegen Oppenheimer zeggen om niet terug te kijken, de lening is verleden tijd en met terug kijken lost men niks op volgens de paarse ideologie.
  Maar de koers en de prijzen moeten wel omlaag. Dan kan bij wet geregeld worden.

  ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta


  Maak melding
 5. De overheid moet keihard ingrijpen en de noodzakelijke hervormingen doorvoeren. Met of zonder de vakbonden. En ja het volk gaat een prijs voor betalen. Het is niet anders.


  Maak melding
 6. Oppenheimer is een financiële instelling die slechts gericht is op het verweven van geld voor zn klanten die in hen beleggen. De boefckon daarom makkelijk wurgcontracten afsluiten met deze geldwolven en dit is het gevolg.
  Imf is andere koek. Hoop dat men een oplossing heeft voor ons.
  We zullen moeten voldoen aan vele voorwaarden om onze financiële huishouden op orde te brengen en pijnlijke maatregelen horen gewoon erbij.
  We zullen offers moeten brengen om hieruit te komen.
  Sommige maatregelen zullen weerstand oproepen maar is niet anders.


  Maak melding
 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Regering Suriname kan rente aflossing Oppenheimer 1 lening niet betalen.

  Maar dat was reeds te verwachten.
  Want het GESTOLEN GELD van het land door de voorgaande regering van de afgelopen 10 jaar is op subtiele wijze uit Suriname verdwenen.

  De gekozen regering onder leiding van pres. Chandrika Santokhi en vice pres. Ronny Brunswijk, dienen nu echt stappen te ondernemen om alvast een deel van het gestolen geld op de (buitenlandse) bankrekening terug te halen.

  Maak in deze gebruik van Transparency International.
  GREEN PAPER ASSET RECOVERY.
  RESPONSIBLE REPATRIATION
  VERANTWOORDE REPATRIËRING VAN ILLEGAAL VERKREGEN ACTIVA.

  Er zijn legio mogelijkheden om hiervan gebruik te maken.
  Dat die BOEFDRAAD nog steeds niet opgepakt is, moet een oorzaak hebben.
  Wat dat is weten wij nog steeds niet.
  En dat hij met zijn WITTE handlanger in Nederland op een KPS Opsporingslijst voorkomen, zegt mij in deze helemaal niets.

  Er was ook een voorbeeld hiervan te lezen in een Surinaamse krant.
  Bron: (dbsuriname.com) d.d. 23 juli 2020
  Kop van het artikel: Verdampt geld terughalen.


  Maak melding
 8. De Puinhopen Van 40 Jaar Revolutie

  Land Genoten

  Er Moet Snel Een Onderzoek Gedaan Worden IN Welke Internationale Organisatie Bouterse Zit . Het Ziet Er Naar Uit Dat Bouterse Al 40 jaar De Opdracht Gekregen Heeft Om Suriname Als Land En Volk Financieel Te Vernietigen.

  De Bewijzen Liggen Daar. Telkens Als Desie Bouterse Aan De Macht Komt
  Wordt Ons Geliefd Land Financieel Verwoest.

  Nu Zit Bouterse Weer Op De Loer. Zodra Ons Land Een Beetje Uit De Financieel Ellende Is Geklommen Gaat Hij Weer Alles Op Alles Inzetten Om De Regering Santokie Ten Val Te Brengen Om Suriname Financeel Te Vernietigen.

  Suriname Is Op Dit Moment Voor De Zoveelste Keer Het Armste Land Van Heel Zuid Amerika En Caraibisch Gebied


  Maak melding
 9. Landgenoten DDB en toen regerende dienders moet zwaar aangepakt worden voor wanbeleid…een kaalplukteam zou een eerste stap zijn de 2de is bevries alle bankrekeningen van hun…3de is laat de kredietverstrekkers zien dat ze berecht worden dan zal er een pad gevonden worden om tot een oplossing te komen…laat ons trots niet verdampen…


  Maak melding
 10. Begin met kaalplukken van bouta, aloe baba en zijn 40 rovers. En nog een beloning voor de opsporing en arrest van boefdraad. Dat is pas daadkrachtig aan het werk. Boefdraad ging een lening tegen 9% rente omdat hij wist dat ze toch niet gingen betalen.


  Maak melding
 11. @ Robles 22 oktober 2020 At 20:29
  “En dit is de opmaat naar opnieuw verhoogde brandstofprijzen. Die zag je inmiddels al van ver aankomen.”

  Nee Robles dit is het begin van de sanering. Aichembersing en Ramdin zijn bij Lazards langs geweest. Oppenheimer heeft een briefje gekregen van Lazard met
  1>> wees blij als jullie obligatie houders 60% krijgen (de koers sinds een maand) maar dan …
  2>> jullie hebben aan jullie obligatie klanten wat uit te leggen aangezien jullie zaken gedaan hebben met een verdwenen minister van Financiën.
  3>> Waarom, hebben jullie een valse prospectus uit gegeven voor oppenheimer II
  4>> Wordt het geen tijd om jullie verzekering waar $ 6.000.000 voor betaald is te callen.

  Beste Robles de regering heeft een overall beeld moeten creeren en dat gaat op 30 oktober met de obligatiehouders gedeeld worden. Oppenheimer heefy nu nog 8 dagen een list te verzinnen om aan te tonnen waarom zij $ 125,000.000 geleend heeft aan een failliete staat (zie alle deals van boefdraad met de CBvS en het het niet leveren van onderpand in maart). Oppenheimer u heeft een verzekering en een fee geïncasseerd uit de lening voor wanprestatie. Hoe gaat u uw naam schoonhouden of gaat u miljoenen aan advocaten betalen.

  Robles een deel van de oorspronkelijke obligatie houders hebben hun winst (hoge rente ) en verlies (lagere waarde al genomen) . Bij een goede uitleg staat het IMF nu klaar omdat de regering de gewenste maatregelen (goverment take/ subsidies/ meer inkomsten uit lokaal goud/saneren spookambtenaren) vorm begint te geven.
  Verder ziet het IMF dat de relaties met de VS en Europa (niet allen NL) weer normaliseren en er geprobeerd wordt afspraken na te komen.


  Maak melding
 12. @Fer.E, ben het helemaal met je eens. Suriname moet de noodzakelijke instanties inschakelen voor recovery van asset. PG moet haast maken. Desnoods moet men in het parlement spoedwetten aannemen om het geld terug te vorderen. Kan niet zijn dat het volk de gifbeker helemaal leeg moet drinken.


  Maak melding
 13. In werkelijkheid kan de Surinaamse regering de lening aflossen omdat er financiele middelen aanwezig zijn.De verplichtingen kan men gewoon nakomen. Zij hebben echter een scenario uitgezet om bepaalde liberale maatregelen door te voeren. Afbouwen van alle overheidssubsidies op electriciteit, gas, water, gezondheids(zorg). De tarieven voor diverse nuts- en collectieve voorzieningen zullen stijgen of men gaat de voorzieningen afbouwen. Men wil dat de markt, dus de mensen met geld invulling geven aan de economische koers van het land. Dit is nu een uitgelezen kans om deze maatregelen door te voeren en om de schuldige vingen maar de vorige regering te richten. Zo kunnen zij de vakbonden van overheidspersoneel,enz. en vele anderen die om een loon- of uitkeringcompensatie vragen de mond snoeren. Maar de mensen hebben gekozen voor deze regering. Het volk heeft recht op de regering waar men voor gekozen heeft. Dit is het lot dat het volk moet ondergaan. Een land besturen houdt nog steeds in dat men vrij is om politieke beleidskeuzes te maken. Als Bouterse de regeermacht in handen had zou de aflossing gewoon hebben kunnen plaatsvinden. Het hangt af van de prioriteiten die men stelt.


  Maak melding
 14. De STAAT heeft geen geld maar bepaalde families en aanhang zwemmen in de luxe. Zo hou je een land een 3e en 4e wereldland.
  Sommige mensen vinden het best zo want ze worden juist rijker in tijden van crises.


  Maak melding
 15. JoJo 22 oktober 2020 At 23:38

  U bent een vriendelijk en beleefd mens maar wat u nu zegt zijn echt aannames. Dit is niet wat er gaat gebeuren. Wat er wel gaat gebeuren laat zich raden.

  Dan nog het volgende. Door de schoffering van de President door zijn zoon vandaag is hij behoorlijk beschadigd geraakt. Dit heeft hij niet verdiend overigens. Is een kwalijke zaak. Maar de vuile was hangt nu wel buiten en dat ziet er niet goed uit.

  De soap die het inmiddels is geworden zal zo z’n vervolg hebben. We zullen zien. Ik denk dat niemand op dit moment goed kan voorspellen hoe zaken gaan lopen.


  Maak melding
 16. FER, E – ik vraag me af, waarom duurt het zolang, om die honden bouta en boefdraad te arresteren, die hebben miljarden gestolen, de familie van deze dagoe zwemmen in het luxe, en de hard werkende mensen moeten betalen, ze horen allen achter de tralies, ndp bedoel ik mee,


  Maak melding
 17. hé rob g dus jij bedoelt ook als jullie die 26 miljoen US dollar aan rente niet kunnen betalen zeg jij , , ga het halen bij mijn baas bouta , , want die heeft het geld , , ja ja robje g je hebt net je doodvonnis getekend , , je hebt je baasje verraden , reken erop hij zal je persoonlijk in de rug zal schieten , , en dan zegt bouta tegen de media hij probeerde te vluchten , , je kent toch het lot van de 15 van de decembermoorden , die werden ook in de rug geschoten en toen vertelde bouta ook ze wilden vluchten , , ja rob g , dan kunnen wij zeggen dat was rob g


  Maak melding
 18. ha ha luci en k…. , , en robje les , , natuurlijk moeten ze boefdraad weer zijn baantje terug geven en weten jullie waarom ??? , , dan komt deze vieze vette paarse rat uit zijn hol gekropen en wordt hij in de kraag gevat , , jullie zullen dit met tranen aanschouwen , , maar de echte Surinamers maken een vreugde dansje


  Maak melding
 19. Ja tuurlijk pseudo econoom..de geldmiddelen zijn aanwezig en als opa D nog aan de macht was, had su gewoon betaald. Hoe dan? Met nog een lening jo aanhanger van junkenleengedrag? Inderdaad zijn de geldmiddelen aanwezig in de kluizen van de paarse criminele boevenbende in ocer of op leonsberg. Of nog mooier op de buitenlandse geheime rekeningen van opa D en zijn paarse criminele boevenbende….
  De regering moet nu serieus gaan doorpakken op alle illegaal ontvreemde staatseigendommen, roerend en onroerend, en beginnen met nieuwe belastingwetgeving voor onroerend goed en vermogensbelasting. Zonder aanziens des persoon of politieke kleur.
  Dan kan je het verarmd surinaams volk met rust laten.


  Maak melding
 20. Ves girdhari a Hindoestani mang bin waarschuw no boefdraad e leni, deze zelfde mensen hadden opperheim en imf gewaarschuwd, maar het leen machine bleef maar doordraaien, maar die lafaard bouta boefdraad adhin abdoel misikaba zieki mang hebben al het geld verduisterd, santhoki en brunswijk hebben geen ballen, om deze dagoe achter slot en grendel te zetten, bovendien deze regering is prima, alleen het valt me op, dat de president vrouw heel veel banen tot haar beschikking heeft, melissa droom alleen van geld geld, 1 ding mie no skoro, maar wat ik zie iedereen die geschoold is stelen als ratten
  Wat een hebzuchtige mensen, maar daarop is hun studie gebaseerd make money make money, of je steelt of je werk,


  Maak melding
 21. @ RobG

  “Wie dit leest en geloofd is gek”

  Jij kunt beter je intrek nemen in een holle boom bij de kabouters.
  En je naam veranderen in Rob Grimm! Ja, van die sprookjes boeken.

  Ave Sranan.


  Maak melding
 22. Meneer Robles, jammer dat u minimaal de afgelopen 30 jaar, blind leek te zijn en niks zag aankomen, ook niet van dichterbij.
  U, stond waarschijnlijk met uw neus er bovenop maar u deed niks.


  Maak melding
 23. Ik vind het knap hoe jullie blijven geloven in en persisteren in het verkondigen van je eigen kolder. Meneer Achaibersing weet gewoon niet hoe Hoefdraad elke keer weer dee eindjes aan elkaar heeft weten te knopen. A djompo teki, maar wet geen raad met s’lands financien. Marr ja, zoals de zoon van Chan zelf heeft gezegd, middels valse info via de media hebben jullie het volk achter je gekregen en nu blijkt weer eens dat je een leugen moet onderhoiuden en jullie hebben alles bij elkaar gelogen. Zoveel zelfs dat jullie niet meer weten bwelke leugens je allemaal de wereld in hebt gesmeten. Wel nu, al deze leugens moeten onderhouden worden en dat doe je, …..ja….., met nog meer leugens! Deze leugens breken jullie nu op!! Jullie zijn allang ontmaskerd maar blijven door liegen in de hoop dat het vanzelf de waarheid gaat worden. Mooi niet!! Het was toch jullie leider die de kredietwaardigheid van Suriname in het buitenland om wille van macht hebben getorpedeerd? Nu sta je er zelf voor. Tan teki, unu didibri!!


  Maak melding
 24. RobG
  Wat ben je weer aan het lulhannesen met je laatste zin
  “Als Bouterse de regeermacht in handen had zou de aflossing gewoon hebben kunnen plaatsvinden. Het hangt af van de prioriteiten die men stelt.”

  Gewoon aflossen tja jij als pseudo econoom die niet deskundig is in comptabiliteiten moet even stil zitten.
  Een econoom is geen financieel expert, om dit te worden heb je een aparte opleiding nodig.

  Natuurlijk hangt het af van prioriteiten daar heb je gelijk in maar vergeet 1 ding niet dat zelfs wetmatigheden in de economie noopt je boven de beste prioriteiten te kiezen voor het volk dat die niet kwetsbaarder wordt dan het al is.
  Dus RobG onze pseudo econoom je kunt wel brullen maar ik noem het meer lullen in de ruimte en zweven in de gebakken lucht
  RobG, lees je artikel en bekijk jezelf in de spiegel en vraag jezelf af
  “spiegeltje aan de wand ben ik wel de domste pseudo econoom van deze wereld?”
  Het spiegeltje zal antwoorden
  “RobG je kunt jou domheid niet vergelijken in deze wereld want jij RobG bent nog dommer dan je eigen schaduw


  Maak melding
 25. @Bigi Sma: Kijk, dat is nou het verschil. Je vervalt direct in schelden en beledigen, terwijl Rob gewoon een stelling heeft geponeerd. Je gaat er dan wel in eerste instantie op in, maar vervalt al gauw in het bezigen van niets terzake doende kreten, onwaarheden en gescheld. Zielig!


  Maak melding
 26. luciën 23 oktober 2020 At 12:50

  Schelden doen mensen meestal wanneer ze geen argumenten meer hebben.

  Maar ik snap het ergens ook wel. Hun bewierookte leider en zijn clubje zijn in de eerste 3 maanden van hun regeertermijn genadeloos van hun voetstuk gedonderd. En die opnames van de zoon van de Pres maken dit alleen nog maar duidelijker. En wat kan je dan nog meer doen dan vanuit frustratie andersdenkenden uitschelden.


  Maak melding
 27. Vanochtend is duidelijk geworden dat Potus voor olie is en de vp voor duurzame energie. Zo te zien zal Potus weer winnen. Vooralsnog dan. Suri het is nu afwachten.
  Ik ben voor duurzaamheid.

  Robg het is nu overduidelijk dat de pres, niet werkt met fam en friends.
  De zoon mag boos zijn, stukje opvoeding. Die zoon vj baas zit in het gevang dat is het verschil.
  Deze coalitie heeft heel veel hardwerkende en geschoolde vrouwen in verschillende teams, thumbs up 👍. Zijn daar niet gewend aan krachtige vrouwelijke vrouwen. Is een grote verandering.


  Maak melding
 28. @Bigi Sma, voor mij ben en blijf je een onnozele geit notabene zonder ruggengraat. Ik kan en mag hoog van de toren verkondigen dat ik zowel op het gebied van economie en financieel management zeer goed geschoold ben. Jij snapt niets van het politiek spel dat men nu aan het spelen is. Het geheel loopt vast voor Santokhi. Jij kan niet eens diepgaande analyses geven of maken over sociaal-economidche of financieel-economische vraagstukken. Waar zeur jij nu over. Continu op de man spelen is jouw specialiteit. Ik geef mijn mening en daar moet je het mee doen. Basta…..!

  De regering Santokhi wist drie maanden terug dat de aflossing zou komen. Zij hadden twee maanden terug hier op kunnen participeren. Waar er een wil is, is er ook een weg. Mem kon het ten eigen nutte aanwenden. Men heeft bewust gekozen om op het laatste moment ruchtbaarheid aan dit nieuws te gegeven. Het komt hen goed uit vooral bij de groeiende onrust in het land en in de VHP. ” Wo sit kondre”, lijkt een inhoudsloze slogan te worden.


  Maak melding
 29. Dat ding is; Wo set a kondre!
  Haal die aardappel eruit. Maar hoe ga je doen dan @robg in suri. Ie moesoe foe tak en skrifie wan tjienso Sranan tongo, anders jo fasie 😅😂.
  Mijnens is surined-tongo. Ook prima.

  Dit noemen ze transparantie, jullie willen alles op de voet volgen, nu is het weer niet goed.
  Niet zo wispelturig zijn.


  Maak melding
 30. @Esmerald, ik heb naar het verhaal van de zoon geluisterd. Voor mij werd duidelijk dat er naast de familie-en partijperikelen ook een hele trollenfabriek van de VHP aan het werk is gezet om de verkiezingen in hun voordeel te beslechten. Wat jij beweerd dat de pres niet aan familie en vriendjespolitiek doet is ver van de realiteit die zich aan het afspelen is.

  Ik heb naar diverse radio uitzendingen geluisterd waarin klokkenluiders een doekje opendoen over wat zich achter de schermen in de VHP voltrekt. Diverse personen van naam zijn in de VHP op een zijspoor gerangeerd omdat zij openlijk de vriendjes-en familiepolitiek van Santokhi bespreekbaar wilden maken. Santokhi hanteert dezelfde leiderschapsstijl als Ronnie Brunswijk. Een persoon trekt alle functies en bevoegdheden naar zich toe en de rest moet zich conformeren aan de leider.

  Brunswijk gebruikt dezelfde technieken die men bij kroetoe’s in het binnenland gebruikt. De basja heeft alleen het woord en alle andere deelnemers mogen alleen met ‘ ja ‘ beantwoorden om de basja te bevestigen voor hetgeen hij zegt. Santokhi is de alleenheerser in de VHP. Doet me ook denken aan de gloriedagen van wijlen de heer Lachman.


  Maak melding
 31. @ RobG23 oktober 2020 At 13:18
  ” … dat ik zowel op het gebied van economie en financieel management zeer goed geschoold ben.
  … ”

  Als dat zo is geef eens een diepgaande analyse van de puinhopen die zijn aangetroffen. De gehele administratie is een chaos.
  Er is voor miljarden geleend maar het is totaal niet in balans met de uitgaven en investeringen. Er is voor miljarden geleend en naar zegge hier en daar geinvesteerd. Wat is het rendement hiervan ?
  Miljarden zijn opgesoupeerd maar er is geen productie. Hoe kan een economie dan stabiel blijven en daarmee de koers en de prijzen ?

  De kas is leeg er zijn onvoldoende inkomsten. Met welk geld moeten de leningen betaald worden ? Hoe kan een regering binnen 3 maanden na aantreden de inkomsten ver-tien-voudigen ?

  Volgens mijn diegaande analyse zijn de regeringen Bouterse een groot financieel en nationaal debacle.

  Beste RobG,
  geef een diegaande analyse zonder knip en plakwerk. Dank u.

  Met vriendelijk groet:

  Para Express


  Maak melding
 32. RobG23 oktober 2020 At 13:18
  ” …
  De regering Santokhi wist drie maanden terug dat de aflossing zou komen. 
  …”

  Wat gij hiermee wilt zeggen is dat Santokhi niet zijn vingers had moeten branden want hij wist wat de erfenis van de regeringen Bouterse is.
  Maar de regering Santokhi heeft een hart voor Suriname en laat nu een stukje management zien dat de gehele NDP nooit zal kunnen evenaren.

  De regering Santo. / B. o set en. Suriname wordt weer een mooi land ook voor u.


  Maak melding
 33. Inderdaag wisten zij dat het eraan zat te komen en inderdaad hadden ze dat veilig moeten stellen ipv overal duurbetaalde krachten te faciliteren, maar ik ruik hier ook weer een scenario. Hogie hijgt ze in de nek, de sponsoren hijgen ze in de nek, Mell en haar broer hijgen ook een potje mee. Dan komt dit wel erg goed uit, zeg dat je geen geld hebt om Oppenheimer te betalen zodat het volk voorbereid is op het niet betalen straks van de ambtenarenverhoging. Op de valreep wordt Opperheimer dan wel betaald. Dit wordt gebracht als een heldendaad van de regering, net zoals de betaling van de salarisen een maand geleden zogenaamd voor het eerst uit eigen kracht is betaald. Als Hogie dan toch nog op straat komt, wordt dat veroordeeld als a-nationaal gedrag en en misdaad tegen de staat, de orde en de rust. Dit geeft de regering dan weer de gelegenheid om geiegende maatregelen en tegenacties te plegen……voel je hem?? TEKI YU AI LUKU!!! Deze bedriegers zijn zooooo doorzichtig als de pest!


  Maak melding
 34. @robg
  Welke radio uitzendingen, mijn opa luistert graag naar de radio.
  “Ik heb naar diverse radio uitzendingen geluisterd waarin klokkenluiders een doekje opendoen over wat zich achter de schermen in de VHP voltrekt.”

  Klopt, helaas pindakaas geen vriendjes baan voor hun.
  “Diverse personen van naam zijn in de VHP op een zijspoor gerangeerd”

  Wie zijn deze personen, namen aub, of bedoel je; de first lady, de presidentsvrouw, advocaat M.S., mevr M.S.
  “omdat zij openlijk de vriendjes-en familiepolitiek van Santokhi bespreekbaar wilden maken.”

  Is dat zo? Ik zie 1 jurk en 1 broekriem.
  “Een persoon trekt alle functies en bevoegdheden naar zich toe”

  Auwww, dat zijn jullie gewend toch na 40jr revo.
  “en de rest moet zich conformeren aan de leider.”

  Toedels.


  Maak melding
 35. luciën
  Is iemand uitmaken voor lulhannes echt schelden of eerder benadrukken dat hij in de ruimte kletst? En dat noem ik geen schelden.
  Ja RobG heeft van mij gelijk gekregen v.w.b. de opmerking over prioriteit.
  Maar moet je prioriteit geven aan een aflossing wetende dat het volk sterft van de honger en gebrek aan medicamenten?
  Daar hoef je geen econoom nog financieel manager te zijn om een besluit te nemen waar dan de prioriteit ligt.
  een ieder weet dat wat je in 10 jaar hebt afgebroken je een meervoud aan 10 jaren nodig hebt om het weer op te bouwen en goed te krijgen.

  RobG
  Je kan het maar niet laten om de NDP op te hemelen en de huidige regering neer te sabelen terwijl een blinde zoals Ray Charles kan zien dat ze hun best doen.
  Wees dan ook zo stoer om aan te geven dat ze het voordeel van de twijfel hebben en niet steeds negatiefs niets zeggende uitspraken doen.

  Tot slot
  RobG is behalve econoom ook IT specialist en nu is eraan toegevoegd een financieel deskundige
  Ben benieuwd wat er de komende periode nog meer aan intellect en kennis schuilt bij RobG.
  RobG
  Hoe goed is je financieel management niveau ?
  Wat was de interne rentevoet die de vorige regering hanteerde om investering te plegen waarvoor een financiering is gesloten met een rentevoet van 9,25%
  Ben benieuwd wat voor percentage jij RobG zult benoemen even los van het aantal jaren welke je zelf mag invullen


  Maak melding
 36. @Esmerald, via diverse plaatselijke, regionale, landelijke radiostations en ook via YouTube zijn diverse radioreportages over en vanuit Suriname te beluisteren. Ook de boulevard pers laat ook van zich horen. Als de situatie m.b.t. de benoeming van first lady in diverse functies okay was zou er niet over gesproken worden. Men moet deze benoemingen van familie en vrienden niet gaan rechtvaardigen met een verwijzing naar de vorige regering. Wat de huidige regering nu op dit gebied aan het doen is gaat alle perken te buiten. Het is mijn inziens onacceptabel. Maar……..! ” neks no fout “.

  @Bigi Sma,
  Heb je grote moeite met mijn commentaar over het beleid van president Santokhi. De president heeft zichzelf en zijn regering in zwaar weer gemanoeuvreerd. Over 3 maanden Santokhi kan ik zeggen dat over de hele linie zijn beleid negatief is. Voor het eerst in de geschiedenis van Suriname is er in zo een korte periode zo negatief gesproken over de gebeurtenissen in de Surinaamse politiek. De kritieken zijn steekhoudend. Maar m.b.t mijn kwalificaties kan ik kort zijn. Terwijl jij niets zit te doen ben ik continu bezig mij verder te scholen. Ooit heb ik met succes naast mijn werk een studie Financieel Management afgerond. De kennis m.b.t. het samenstellen en analyseren van jaarrekeningen, het opstellen van financierings(begrotingen), project management, budgetteren vanuit een begroting, saneren van organisaties, het ontwikkelen en uitvoeren van beleid m.b.v. een begroting, is de gecertificeerde kennis die ik huis heb. Ai boi no mek grap.


  Maak melding
 37. RobG
  Ooit ben ik iemand tegengekomen die diploma’s had, is momenteel overleden, waarvan jij en ik nauwelijks konden dromen.
  Studeren was zijn hobby en het papiertje halen.
  Diploma’s bezitten doch het werk niet werkzaam zijn in jou vak maakt jou diploma tot generlei waarde.
  Deze bekende is op 79 jarige leeftijd de eeuwige jachtvelden opgezocht en gebleven.
  Hij was universitair geschoold als fiscalist en tevens arbeidsrecht. Hij was reeds met pensioen toen hij begon met zijn studies.
  Ik zal niet beweren dat je die theoretische kennis niet in huis hebt maar de volgorde van de vakken die je benoemt zijn precies in de volgorde van het handboek waaruit er les wordt gegeven.

  RobG
  Ik wil hiermee zeggen dat na 1 jaar en niet werkzaam in jou aangegeven vakgebied je gelijk oud begint te lijken en te klinken want wetenschap ontwikkeld zich in de tijd en aanpassingen in de markt.
  Bijvoorbeeld
  De goodwill berekenen van een on going concern is momenteel niet hetzelfde als 15 jaar geleden.

  Om antwoord te geven op jou commentaar op Santokhi
  Indien je mijn postings leest van zeker 3 tot 4 weken geleden dan ben ik wel degene die Santokhi niet meer serieus neemt. Het begon bij de benoeming van Brunswijk als president commissaris bij Staatsolie (22 augustus 2020) en bij EBS (21 september 2020)


  Maak melding
 38. @robg,
  Dat vd radio was een geintje natuurlijk.

  Ik krijg ook de nodige apps, maar die gaan linea recta de prullenbak in.

  Het positieve is dat de ndp’ers in 2020 enkele woordjes hebben geleerd zoals nepotisme, vriendjespolitiek etc.

  Maar…. beseffen jullie wel, dat het benoemen van de lastminute en eerder benoemde spookambtenaren in de afgelopen 10jr, ook valt onder het fenomeen; vriendjespolitiek en nepotisme.


  Maak melding
 39. @Bigi Sma, er zijn in NL heel wat mogelijkheden om studies te volgen. Ik investeer in mezelf door van deze mogelijkheden gebruik te maken. De kennis die ik verkrijg gebruik ik in mijn werk en opdrachten, pas de inzichten toe in mijn bestuurswerkzaamheden en deel kennis met anderen. Binnenkort begin ik met een cursus apps bouwen. Mijn vrije tijd moet ik nuttig aanwenden. Het was maar een deel van de modules die ik heb opgesomd over mijn studie Financieel Management.Ik had een aantal vrijstellingen. Voor alle duidelijkheid , de opsomming heb ik even uit het hoofd opgeschreven. Voor alle duidelijkheid wil ik aangeven dat ik een wetenschappelijke opleiding heb genoten maar dat ik niet als wetenschapper werkzaam bent.Ik ben niet werkzaam als onderzoeker. Soms pas ik onderzoekstechnieken toe die ik geleerd heb.

  Jij bent niet de enige die telleurgesteld is in Santokhi. Dat hebben wij toch met bijna alle politici. Er zijn ook uitzonderingen. Maar ik weet uit observaties en deskresearch dat de praktijk zwaar tegenvalt politici. De praktijk is weerbarstig. Maar wat Santokhi en Brunswijk binnen 3 maanden uitgespookt hebben is shocking.


  Maak melding
 40. @RonG

  Het is niet allemaal fraai hoe Santohki slechts vertrouwen schenkt aan een heel klein groepje mensen (inner circle) die nu veel in het ooglopen.
  Alleen kijk eens naar wat van die functies en dan zullen er heel wat te combineren zijn. Heb een beetje geloof dat er zoals verklaard wordt niet voor betaald wordt.

  Heel veel mensen, zelfs de zoon van Santhoki, blijven hangen in het oude vertrouwde verleden van nepotisme.

  Uw teleurstelling is meer een afgeleide van de puinhoop die overgenomen dan het resultaat van de inspanningen van Santohki en zijn team.
  Santohki heeft ondertussen meer voor elkaar gekregen dan jaren Bouterse.

  U bent te snel. 31 oktober wordt de dag waar het omdraait. De schuldeisers vergadering want dan komt het drama Boefdraad geheel in beeld bij de schuldeisers en die en hun vertegenwoordigers leid je niet meer om de tuin.

  Stel je voor dat de komende maanden niets meer aan de schuld eisers betaald wordt en er over een maand of 3 een oplossing komt via Lazard plus Wereldbank en IMF met steun van NL en de VS die lijkt op die van Argentinie en Equator
  1>> Korting (haircut) van 40% plus iets.
  2>> Lagere rente.
  3>> Eerste rente betaling eind 2021.
  4>> verlengen koop tijd.


  Maak melding
 41. Suriname zit in een “schuldsaneringstraject”.
  Dit is een afgang maar noodzakelijk, want Suriname is niet eens capabel om de eigen kosten te dekken.
  Schuldeisers moeten Suriname de tijd en de ruimte geven om de inkomsten te verhogen en de uitgaves te verlagen om zodoende de schulden en de rekeningen te kunnen betalen. Suriname zal de kosten naar een minimum moeten brengen (minder subsidies, spookambtenaren verwijderen en alle andere “lang leve de lol” uitgaves stoppen, etc.) en inkomsten moeten verhogen door te produceren en belastingen te innen.
  Ja, het volk zal het voelen en zal mee moeten werken.
  Het goede nieuws is dat de prijzen en de koers zal zakken wanneer dit alles is geregeld, in werking is en wanneer het crimineel kartel voorgoed buiten spel is.

  De keywords zijn “geduld” , “discipline” en “doorzetten”.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES