Belastingsdienst Suriname wordt getransformeerd

29
Surinaamse dollars SRD

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft een bezoek gebracht aan het Directoraat der Belastingen en de Belastingdienst in Suriname. De bewindsman heeft tijdens de ontmoeting op donderdag 15 oktober kennisgemaakt met het personeel en notitie genomen van de omstandigheden waaronder de werkzaamheden verricht moeten worden. Vanuit de leiding van het ministerie zal worden nagegaan op welke wijze het directoraat getransformeerd kan worden naar een moderne dienst.

Achaibersing is de mening toegedaan, dat de Belastingdienst te weinig als macro-economisch instrument wordt ingezet om het macro-economisch leven te beïnvloeden. Dat zal in de toekomst wel moeten gebeuren. De directie heeft reeds de opdracht gehad om de dienst te transformeren, hetgeen inhoudt dat er aan alle aspecten – zowel de kwalitatieve als kwantitatieve – gewerkt wordt. Dit zodat het doel om te kunnen praten van een moderne Surinaamse Belastingdienst wordt bereikt.

Met directie en management is afgesproken dat de medewerkers de tools krijgen aangereikt om, ondanks de gebrekkige middelen, hun werk naar behoren te kunnen doen. Daarbij noemde de bewindsman het het efficiënter maken van het inningsproces zodat de staat meer inkomsten kan genereren.


29 REACTIES

 1. Koos 16 oktober 2020 At 09:39
  De huidige regering heeft al meer gedaan dan Bouterse I en II. Transformatie belastingdienst had veel eerder moeten gebeuren. Hulde !
  ===============

  Van een kale kip kun je niet plukken. Wat zal momenteel gemiddelde salaris zijn? Zo’n 2800 srd per maand? Dat is op dit moment 165 euro. Bijna alle goederen zijn import dus in euro’s geprijsd. Begin niet over alles lokaal produceren want zo ver is het land nog lang niet.
  Over die 165 euro wil deze regering dan de subsidies afbouwen, brandstofprijzen verhogen, meer belastingen innen, wegenbelasting weer invoeren, internet duurder, zorgpremies verhogen. Zegt u het maar. Denkt u dat dit houdbaar is?


  Maak melding

 2. Hoe heeft het toch zover kunnen komen. Ik snap dit allemaal niet
  2800is nu nog maar 165 waard he kan dat
  subsidies moeten dus omlaag, hoe kan dat? heeft de regering geen geld meer, is alles op?
  waarom meer belasting innen? hoe kan dat? heeft de regering geen geld meer, is alles op?
  waarom zorgpremies verhogen? hoe kan dat? heeft de regering geen geld meer, is alles op?
  waarom moet alles in euro luiden, waarom doet niemand her iets aan? is dit iets dat ineens zomaar gebeurt?
  aan wie betaal je voor je internet trouwens?

  Misschien als ze meneer Hoefdraaf weer vinden kan hij het geld terugbrengen.
  Mijn arme volk lijden, waaraan hebben we dit te danken?
  ik snap het allemaal niet meer
  Wie wil me dit uitleggen, maar alsjeblieft geen hoge woorden


  Maak melding

 3. Robles 16 oktober 2020 At 13:11

  Koos 16 oktober 2020 At 09:39
  De huidige regering heeft al meer gedaan dan Bouterse I en II. Transformatie belastingdienst had veel eerder moeten gebeuren. Hulde !
  ===============

  Van een kale kip kun je niet plukken. Wat zal momenteel gemiddelde salaris zijn? Zo’n 2800 srd per maand? Dat is op dit moment 165 euro. Bijna alle goederen zijn import dus in euro’s geprijsd. Begin niet over alles lokaal produceren want zo ver is het land nog lang niet.
  Over die 165 euro wil deze regering dan de subsidies afbouwen, brandstofprijzen verhogen, meer belastingen innen, wegenbelasting weer invoeren, internet duurder, zorgpremies verhogen. Zegt u het maar. Denkt u dat dit houdbaar is?
  ========================
  Als dit niet houdbaar is is Suriname ook niet houdbaar zo simpel is het. Wij Sranangs willen alles hebben, maar willen nergens voor betalen.We willen het liefst alles gratis en een soort van Dubai leven, a no kang toch. Met uitzondering van mensen die keihard werken en alles eerlijk betalen, daar hoort Robles in ieder geval niet bij.


  Maak melding

 4. De belasting hoeft niet omhoog. Het moet efficiënter geïnt worden. Heel veel ondernemers betalen gewoon geen belasting. Begin bij die te innen dan zijn de tekorten zo verdwenen. De belastingdienst is gewoon niet goed georganiseerd.


  Maak melding

 5. Fuck deze mensen toe ze in de opositie zaten ,werkten ze alles tegen en nu gaan ze van alles invoeren wat ze toen tegenwerkten ,moet ik ze nog serieus nemen, stelletje klojo,s


  Maak melding

 6. Zuiverbal 16 oktober 2020 At 13:48
  —————————————–

  He moslim, bedankt dat je mijn alias misbruikt.
  Ja, jij bent degene die heel veel aliassen hier misbruikt.
  Watch out for Allah, want je speelt de bal niet zuiver. Zijn zwaard zou wel eens jouw …. kunnen doorklieven.


  Maak melding

 7. De Nederlandse belastingdienst is een ramp. Teveel hooi op hun vork. Laat Surinen niet de Nederlandse fiscus kopiëren, anders loopt het daar ook slecht af.
  In Nederland voert de dienst een keiharde repressiebeleid en hebben ze al diverse levens verwoest.


  Maak melding

 8. Weer een heleboel holle frasen! Vanuit de leiding van het ministerie zal worden nagegaan op welke wijze het directoraat getransformeerd kan worden naar een moderne dienst? Hoe moet die eruit gaan zien? Hoe moet die werken?
  Achaibersing is de mening toegedaan, dat de Belastingdienst te weinig als macro-economisch instrument wordt ingezet om het macro-economisch leven te beïnvloeden. Dat zal in de toekomst wel moeten gebeuren. De directie heeft reeds de opdracht gehad om de dienst te transformeren, hetgeen inhoudt dat er aan alle aspecten – zowel de kwalitatieve als kwantitatieve – gewerkt wordt. Dit zodat het doel om te kunnen praten van een moderne Surinaamse Belastingdienst wordt bereikt. Uuuuuh, ik weet niet van jullie hoor, maar dit is wat men noemt kletsen uit je nek als je niet weet wat te zeggen, maar wel wat moet zeggen. Geleuter in de ruimte, zonder enige inhoud! En zo gaan ze dus met ons om! En zo zie je ook weer hoe amateuristisch de pers is. De man slaakt enkele holle niets zeggende kreten en het wordt als groot nieuws gebracht. Redactie van WK, niet iedereen is achterlijk hoor!!


  Maak melding

 9. @Robles

  ik denk dat wij het er snel over eens zijn dat er een heel groot deel van de Surinaamse economie informeel is.
  Denk even aan de lokale goudconcessionarissen. Ik ga dan niet voor bij aan Brunswijk waar zeker heel veel geint zal moeten worden net als bij Safrina holdings, NaNa resources,

  Ik zou met rechtsbijstand uit NL de steekpenningen voor de Wijdenbosch brug nog even fiscaal aan de orde stellen bij met name Sardjoe. (al zijn bedrijven zijn na die $32.000.000 gaan boomen).

  Ik denk dat de fiscus ook eens bij Suma Lumber moet kijken.

  Robles de efficiency slaat niet op de sloebers en kale kippen maar juist op zij die jaren niets betaald hebben.

  Het belasting plan van BMC is in 2012 daarom in de kast gebleven


  Maak melding

 10. JoJo 16 oktober 2020 At 19:12
  Robles de efficiency slaat niet op de sloebers en kale kippen maar juist op zij die jaren niets betaald hebben.
  ===========

  Hoe groot acht u de kans dat de regering zijn eigen sponsoren gaat pakken?


  Maak melding

 11. De algemene belastingdienst functioneert al jaren klantonvriendelijk/zeer gebrekkig.
  Wat ligt ten grondslag hieraan?
  De fiscalisten/ belasting ambtenaren moeten maar eerst een knelpuntenanalyse maken, om overzicht te krijgen van de achterliggende (grond)oorzaken van deze knelpunten.


  Maak melding

 12. Voor de bedrijven moet het zo zijn en belasting betalen en storting doen op de partijkas. Storting doen op de kas van de parij zou je niet vrijstellen van belastingen.Een lege kas kan het land niet hebben.Natuurlijk gebeurd het in het geheim.

  In de VS moeten partij kas contributie in het openbaar gebeuren.Elk bedrag moet geregistreerd worden. De partij of de politicus genoemd mag dat bedrag gebruiken voor zijn campaigne.Ander gebruik is illegaal en strafbaar met gangenis straf.

  In Su nog steeds in de hol van de nacht. Tegenwaarde geen of weinig belasting.


  Maak melding

 13. robje les , , jij hebt de laatste 10 jaar geen cent betaald aan de belasting , , of woon jij paarse rat in Nederland en daar betaal je ook niks , , alleen je handje ophouden bij de gemeente , , vieze smerige galbak , , en bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt en laat de nieuwe regering zijn werk doen , ,om al die hoge schulden te kunnen betalen die de vorigr paarse kloot regering heeft gemaakt , , en jij droplul zegt daar nooit iets over kloteklapper


  Maak melding

 14. luci en k…… , , ha ha ha die opmerkingen die je in je reactie plaatste kun je wel zien dat door een achterlijke persoon is geschreven hé luci en k…….. , , dit verhaal paste goed bij de paarse ratten regering , , dus jij had dit vorig jaar moeten schrijven jij kanker gezwel


  Maak melding

 15. jesse , , jes wij zijn hier in Suriname en jij zeker in Nederland , , en daar zal je best geen belasting betalen hé jes , , dus donderstraal toch op jes


  Maak melding

 16. Hoefdraad had een betalingssysteem opgezet om meer belasting te innen. Hoge belastingambtenaren gingen aan het electronisch systeem knoeien om hun deel te krijgen. Koruptie zit er diep in.Belasting ambtenaar, belasting consulent en burgers spelen een spelletje met de staat als verliezer. Iedereen weet het.


  Maak melding

 17. @Robles

  “Hoe groot acht u de kans dat de regering zijn eigen sponsoren gaat pakken?”

  Een sterk punt als je traditioneel Surinaams blijft denken en denkt dat er niets kan veranderen.
  Nood verdringt wetten en wetmatigheid.

  1>>Waarom denkt u dat Santohki al tijden onderdruk stond van de traditionalisten in de VHP, zo veel ABOBers accepteert en met een heel kleine innercircle werkt. Hij moet op eieren lopen en zal maatregelen gaan nemen, Hij shopt niet bij de traditionele sponsors.
  2>>Santohki kan met law en order de sponsors en loyalisten van de NDP leegschudden toch. Een paar voorbeelden:
  a>>Met de verslagen van de rechtbank van Haarlem kan hij bloot leggen wat Sardjoe, Wijdenbosch en Bouterse en wat Vrienden de gemeenschap schuldig zijn. Sardjoe zal dan willen dealen als er beslag gelegd wordt op alles van hem. Het is immers opgebouwd met de Ballast Nedam baksjisj.
  b>>Sardjoe moet nog een brug vergoeden die zijn boot bij Carolina kapot gevaren heeft.
  c>>Bouva. NANA, Safrina etc.

  Ik denk dat er in een heel kleine kring enorme stappen gemaakt worden. Zeker als Lazard haar werk gaat doen en ook Staatsolie geherfinancierd kan worden.


  Maak melding

 18. He rbro
  je bent terug. Even je snor gedrukt in de hop dat het zal overwaaien net als lulsien
  Ik heb gezien dat je alter ego er ook is samen op pad?
  Dr jekyll en mr Hide toch.
  Ik neem aan dat jij mister Hide bent, aangezien de ander, robg, naast eco gnoom, ook pretendeert arts te zijn, viroloog en epidemioloog
  Btw er staat nog een vraag open van Olivia
  Ik help je eraan te herinneren, misschien was je het vergeten

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.


  Maak melding

 19. haha
  wat en jochies he. ze stoken en stoken en stoken maar, hopend dat de regering zal vallen.
  MAAR ZE ZIJN ZOOOOOOOOOOOOOO STOM. ze sjnapppen niet dat als er als er als er, wishful thinking, je weet toch he he he je weet toch, de VHP nog meer zetels zal krijgen net als NPS en ABOP. Maar hoe dan ten koste van wie dan. Moet je dat nog vragen he he je weet toch.
  Van die criminele bende dndp of dnp of whatever. Het volk weet nu hoeveel er gestolen is door wei. Het volk weet nu hoeveel auto’s deze criminele kregen, wat hun salaris was, wat hun adviseurs kosten enz enz
  16 zetels? nee, zestiende zetels
  de ndp zl zo een afgedonderd pakslaag krijgen dat ze nooit meer te boven zullen komen
  dus mijn advies aan jullie allemaal is
  ga in de hoek liggen en ga aan je ballen likken in plaats van je verdere ondergang in te zetten
  Maar ach, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig
  je weet toch he he he , je weet toch
  Voordat ik beschuldig wordt van plagiaat
  dit was de leuze van die rooie schurftige demente fossiel ex pleesident


  Maak melding

 20. Pieter 17 oktober 2020 At 16:03

  Je schrijft als iemand die nauwelijks de lagere school afgemaakt heeft. Je vergeet hoofdletters, punten, komma’s en je zinsopbouw is waardeloos. Dus voordat iemand jouw mening serieus neemt zijn we wel even verder. Mijn god man. Wat een niveau. Ga eerst je school afmaken voordat je anderen de maat neemt. Rare kwibus.


  Maak melding

 21. Minister Armand Achaibersing is een top accountant, die weet van aanpakken, er zal door zijn bemoeienis nog meer bagger bij de belastingen naar boven komen. We houden ons hart vast. Maar hebben het volste vertrouwen dat het goed gaat komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.