Herstelwerkzaamheden mr. P. Chandishawweg in volle gang

6
Herstelwerkzaamheden mr. P. Chandishawweg in volle gang

Minister Riad Nurmohamed bezocht de mr. P. Chandishawweg die al geruime tijd in een deplorabele staat verkeert. De buurtbewoners trokken reeds jaren aan de bel om de vele verzakkingen en kuilen aan deze weg aan te pakken. Deze zeer belangrijke verbindingsweg wordt al jaren geteisterd door zware vrachtvoertuigen en zwaar materieel. Tijdens zijn bezoek aan het project op vrijdag 09 oktober gaf de minister aan dat de herstelwerkzaamheden reeds zijn gestart.

De bewindsman geeft aan dat dit project voor de verkiezingen al van start ging, maar door financiële problemen geen voortgang kon vinden. Nu wordt gekeken naar mogelijkheden om op een gepaste manier het gestart project van Suriname te vervolgen. De weg is dusdanig verslechterd dat zelfs weggebruikers uit de buurt dagelijks problemen ondervinden.

De OW-minister vond dat de tijd nu is aangebroken om actie te ondernemen. Het ministerie besloot om de weg alvast in veilige staat te brengen door de gevaarlijke verzakkingen en kuilen die zich bevinden op de weg, te herstellen. De werkzaamheden zijn ondertussen gestart, waarbij de totale lengte van de weg wordt aangepakt.

De officiële rehabilitatiewerkzaamheden, waaronder het verbreden van de weg, leggen van duikers en het aanleggen van fiets- en looppaden komen in een volgende fase aan de orde. Volgens de bewindsman is het voor dit moment erg belangrijk dat de grote verzakkingen worden hersteld. Hij doet ook een dringend beroep op de vrachtvoertuigen die niet voldoen aan de eisen, voorlopig hun vracht te verdelen en zo te vervoeren naar locatie. Deze extra zware vrachtwagens brengen behoorlijke schade toe aan de openbare wegen die niet voor gigantische gewichten berekend zijn.

“Er wordt vooralsnog een start gemaakt met een pilot, waarbij de politie door extra controles uit te voeren erop zal moeten toezien dat de regels worden nageleefd. Vervolgens zullen bij het niet houden aan de regels fikse boetes worden opgelegd”, gaf Nurmohamed aan.

6 REACTIES

 1. Laat die bedrijven dan ook meebetalen voor de herstel van de wegen. Na een tijd gaan de zware trucks toch weer de weg stuk maken.
  De grootste veroorzaker moet ook bijdragen, niet alleen de overheid. Zo blijft het oplappen en poeroe broekoe weri broekoe


  Maak melding

 2. @ HongkongFree
  Dat doen ze al doordat ze belasting betalen en niet alleen over de winst
  Maar los daarvan, als je de positie van de bedrijven wil versterken en dat is NOODZAAK, anders blijf je maar emmeren met een overheid die alles moet verzorgen, waar veel en veel te mensen werken.
  Een poos geleden schreef je ook dat ze meer mesten betalen van diesel,
  Je bent dus voor het zwaarder belasten van het bedrijfsleven, dat kan en mag hoor
  Ik ben juist, hoe onrechtvaardig het ok moge lijken, voor lastenverlichting vor het bedrijfsleven, en natuurlijk, maar dat staat los hiervan voor scholing
  Dit zijn de pijlers voor een sterkere en gezondere economie. Hier zal het geld moeten worden verdient.

  Bigi Sma heeft een week of zo geleden ons (in ieder geval twee personen) opgeroepen om het interview van Tyrone Adney en de heer Telgt? te beluisteren. Helaas gaf hij niet aan waar dit stond. Aangezien er voor mij weinig nieuws hier is (zaken zoals auto over de kop ed interesseren me niets) lees ik hier weinig en reageer ik amper. Andere informatiebronnen bezoek ik helemaal niet meer.
  Als je naar de reacties van sommige mensen hier kijk, denk ik waarom heb je besloten te reageren? Je schrijft niets, je toegevoegde waarde in nul, komma nul
  Dit zijn met name ric, pieter, rbro, lucien (wendy, al is zij tenminste eerlijk.) Wellicht vergeet ik een of twee.
  Een ander persoon wiens naam niet genoemd mag worden (Harry Potter) verdedigde in het verleden de regering, de ndp, dat mag. Het is jouw partij dus die verdedig je.
  Dat deed hij met argumenten die daarna weliswaar weer de prullenbak in konden, maar met argumenten. Nu is hij een ordinaire schreeuwlelijk geworden, die totaal geen argument kan aandragen. Ook zijn bijdrage is nu verworden tot nul komma nul

  Nu ik het toch heb over Wendy
  Wendy, ik ben het deels met je eens dat de cijfers vreemd zijn, maar als je dit zo ziet dan weet je ook dat je de cijfers niet zomaar mag optellen.
  Ten eerste
  het aantal actieve gevallen is de instroom, plus
  het aantal genezen personen is de uitstroom, zij zijn niet langer actief die moet je dus hier weer afhalen anders zal covid volgens de cijfers alleen toenemen (zie posting Wat -13 elders)
  ten tweede
  het aantal nieuwe actieve gevallen is verwerkt in de overige cijfers,
  Op welke wijze is niet vermeld en daardoor lijkt het getal niet te kloppen. Dit had duidelijker moeten worden vermeld.

  Gaat het dan zo beroerd met aantal besmettingen?
  Als het aantal actieve gevallen gisteren met 25 toenam en vandaag met 14, dan is de reproductiefactor onder de 1. Te vroeg om alle maatregelen overboord te gooien, maar
  1. dit is de eerste golf. Hopelijk geen tweede golf zoals hier in Nederland
  2. het kan door metingen zijn gekomen
  3. morgen kan het weer anders zijn


  Maak melding

 3. Dus
  De buurtbewoners trokken reeds jaren aan de bel om de vele verzakkingen en kuilen aan deze weg aan te pakken. Deze zeer belangrijke verbindingsweg wordt al jaren geteisterd door zware vrachtvoertuigen en zwaar materieel.

  Al jaren dus, da’s vreemd oh nee toch niet

  Ik beloof jullie een splinternieuw liegveld
  Ik beloof jullie dat ik jullie veel zal beloven
  Maar voorlopig moet deze weg zo blijven mang
  Eerst moeten we met onze familie naar India
  Eerst moeten we auto’s kopen in het buitenland, veel auto’s zodat we deze voor een appel en een ei, nee zelf zonder ei kunnen “verkopen” aan ministers en hun familie. Monie no de
  Aj mie boi wat een saka saka schurftige teringhonden hebben het land TIEN jaar vernietigd
  Maar alles komt goed
  wacht alles komt goettttt. ik zal er zelf voor zorgen. je weet toch he he he he, je weet toch

  Rbro
  er staat nog een vraag pen van Olivia aan jouwwwwwwwwwwwwww


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.