dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresidentiële delegatie brengt weekend door te Pusugrunu

Presidentiële delegatie brengt weekend door te Pusugrunu

-

Does Travel - naar Suriname

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is warm onthaald in het dorp Pusugrunu. Naast de president maken vicepresident Ronnie Brunswijk, DNA-voorzitter Marinus Bee en enkele ministers deel uit van de delegatie die een bezoek aflegt aan het Matawai-gebied. Het district Sipaliwini is het zesde district, waaraan de regering een districtenbezoek aflegt.

De president en zijn team werden ontvangen door districtscommissaris Walter Bonjaski van het ressort Boven Coppename, vertegenwoordigers en burgers van het gebied. Bij de ontvangst, op 9 oktober, heeft de delegatie kennis gemaakt met het traditioneel gezag, onder leiding van granman Lesley Valentijn.

De president heeft in zijn toespraak de nadruk onder andere gelegd op het herstellen van Suriname, samenwerking, duurzame ontwikkeling en de eenheidsgedachte die de regering nastreeft. Ook is het staatshoofd ingegaan op maatregelen die noodzakelijkerwijs getroffen dienen te worden om de economie weer sterk te maken.

Het bezoek is ook afgelegd in het kader van de herdenking van Dag der Marrons op zaterdag 10 oktober. De regeringsdelegatie zal op 10 oktober een gran krutu met de traditionele gezagdragers bijwonen in het gebied. Ook staan er op die dag activiteiten ter herdenking van Dag der Marrons in de planning.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Wat een verademing. Men houdt zich aan de regels, mondkapjes. Hoe was het ook alweer met die rooie demente fossiel, die in zijn broek had gepoept volgens de foto hier op Waterkant?
  Ze riepen me om iets te kome drinke
  en je weet toch he he he je weet toch
  Die saka saka heeft ervoor gezorgd dat het virus zich kon verspreiden in Suriname
  Als de pleesident dit voorbeeld geeft tot in het ziekenhuis aan toe, da weet je al he we ervor staan toch
  da weet je wel he he he toch he he he

  @ rbro er staat nog een vraag open
  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?
  (BiZa roept ambtenaren met onduidelijke status op zich te registreren)


  Maak melding
 2. Even off topic. Is leuk dat een hele delegatie naar Pusugrunu gaat op bezoek. Maar denken we in Suriname naar onze schoolgaande kinderen die kilometers in de brandende zon moeten lopen om van school naar huis te gaan. Kinderen van de lagere school lopend met hun blote hoofd in de zon richting huis. Dat kan nooit goed zijn.
  Wanneer gaat de overheid voor deze kinderen schoolvervoer realiseren. Het wordt tijd dat de regering met voortvarendheid al de auto’s die het paarse geboefte voor een prikkie hebben gekocht gaan terugvorderen en deze auto’s tegen marktwaarde gaan verkopen. Kunnen ze de meerwaarde inzetten om structureel schoolbusvervoer voor deze arme kinderen te realiseren.


  Maak melding
 3. @Wendy, de NDP kwam nooit verder dan een paar zakken aardappelen en uien. Zie wat Njang Dringie en Preserie met land heeft gedaan. De VHP is een bestuurderspartij en ze hebben kennis van zaken. Kan frustrerend overgekomen op de doorsnee NDP stemmer.


  Maak melding
 4. ACHTERLIJKE WENDY IS BEHALVE DAT ZE DOM IS OOK EEN RACIST TEN VOETEN UIT.
  DEZE PAARSE DOMBO VRAAGT EROM DAT ZE VOOR ALLES EN NOG WAT WORDT UITGEMAAKT


  Maak melding
 5. Zonder bravo chan nooit naar het binnenland gaan hij doet alles om in2025 aan de macht te blijven ze zijn niet bezig voor land en volk voor eigenbelang allemaal daar zijn cambio mannen ze gebruiken die mensen van het binnenland deze oranje bedrog gaat over lijken kijk maar naar staatsoliebedrijf alles veranderen om z,n vrouw


  Maak melding
 6. @Koos,
  De VHP is het spoor bijster. Het monster Leviathan wordt alle kanten opgeslingerd. Het lijken wel een stelletje onhandige figuren te zijn. Er is geen knoop meer aan vast te knopen. Kijk bijvoorbeeld naar hun covid-19 beleid. Mensen raken in verwarring door het coveid beleid van de regering Dantokhi. Ze misleiden de mensen met controversiële beslissingen. Het is onmogelijk dat een stelletje experts aan het bewind is. M.b.t het economisch beleid slingeren zij van de ene naar de andere adviseur. Noem maar op. De VES, Robby Makka en nu naar Lazard. Lazard zal hen naar de slachtbank leiden. Wat goed is voor Santokhi en zijn VHP is helemaal niet goed voor Suriname. De massa wil resultaten zien en geen valse danspasjes in de binnenlanden van Suriname. Het is een zooitje ongeregeld dat de leiding heeft. Santokhi en zijn regering brengen alleen maar ellende voor het volk. Het keerpunt komt steeds dichterbij. Mensen voelen zich beetgenomen door Santokhi en hebben liever een regering van Bouterse.


  Maak melding
 7. @ Rob je doet me denken aan Sancho Panza met je meester Don Quichotte van La Mancha. Net te verwarren met Dom Quichotte die je vast en zeker ook wel bent tegengekomen tijdens je vele studies en werkzaamheden bij veel gerenommeerde instituten.
  man o man, wat kan jij een onzin uitkramen zeg
  Hebben Bigi Sma, Pico, Para Express en JoJo om een paar te noemen je niet genoeg geleerd
  Go home boy go home


  Maak melding
 8. wendy 10 oktober 2020 At 10:32

  Effe covid verspreiden.
  Heeft hij griezel Amar meegenomen???
  Of gaat die nr vhp roadtrip door de ghetto??
  Hij wist niet dat mensen zo wonen in krotten.
  Nooit gaan jullie tussen boslandcreolen. Eeuwig schelden jullie ze uit.
  ==========================
  Misschien is het je nog niet duidelijk, hij is een volks president voor elk Surinamer ook voor jou en geen hangmat president met een tralalala speech als die ene die je gewent bent.


  Maak melding
 9. Ric 10 oktober 2020 At 13:21

  Zonder bravo chan nooit naar het binnenland gaan hij doet alles om in2025 aan de macht te blijven ze zijn niet bezig voor land en volk voor eigenbelang allemaal daar zijn cambio mannen ze gebruiken die mensen van het binnenland deze oranje bedrog gaat over lijken kijk maar naar staatsoliebedrijf alles veranderen om z,n vrouw
  ========================
  Niks mis mee toch, als ze je uit die schijterij eruit halen verdienen ze het nog wel.


  Maak melding
 10. @ Robgay
  Is het zo, is Damsko waar je een uitkering trekt jou comment place en lever je zo je bijdrage om Su uit de crisis te halen, really!!!! Je kan op z’n minst voor een callcenter werken zo te zien i.p.v. te parasiteren van ptata.


  Maak melding
 11. @RobG

  U probeert manmoedig af te kraken.
  U wilt de VES toch niet op een lijn zetten met Lazard of de broeder Jethru.

  U bent een beetje jaloers.
  Boefdraad moest bedelen bij loan sharks Oppenheimer en dubieuze juristen uit Moskou.

  Santohki kan terecht bij Lazard die Argentinië hebben $ 66.000.000.000 hebben laten herfinancieren voor $ 0,55 voor de $ 1,00 wat uitstel en een lagere rente.
  Stel je voor dat de $ 4.000.000.000 van Suriname met wat hulp van NL en VS en IMF kan worden zeker als ze zo brutaal zijn Oppenheimer in Oktober niet te betalen. Dan heeft Oppenheimer iets uit te leggen.

  RobG u bent jaloers aan het worden. Vrijwel iedereen heeft meer verstand van economie dan uw grote afgod Boefdraad


  Maak melding
 12. @ Dre_1
  Go home boy go home.
  ====================
  Deze boys hebben geen home, wonen in ptata, zijn grote ndpérs die anti ptata zijn en toch in ptata kondre wonen met de grootste onzinnige praatjes, net als robles en wendy ook die zich voordoen als Surinamer, die bakra zou zegge bah bah. A no mi deh hor a spotoe!


  Maak melding
 13. Wat men niet heeft, kan men ook niet geven. Suriname heeft dankzij de geboefte een slechte status. De boeven gilde zit er warmpjes bij. Suriname zal uit de impasse geraken en is het zaak voor de regering om de gilde op te ruimen en kaal te plukken.
  We hebben jaren met goedkeuring ons dit laten aandoen en althans ik, ook dit niet en nooit gepikt.
  Dit gaan wij ook overleven met het vooruitzicht op beter.

  NIET LULLEN MAAR POETSEN.


  Maak melding
 14. K zie geen covid regels
  Chan is geen volk president
  Na brunsi mik amang ey gwa binnenland dus oe no kong tak amang na volk president
  Sang bouta bing doe a president dies ey doe oktoe now anders ano bo trong president


  Maak melding
 15. De manier om Suriname uit het slop te halen?Iedereen die gezond is van lijf en leden..en vooral van geest, keihard werken in alle exportgerelateerde bedrijfstakken. Degenen die niet hoeven zijn de doden,zieken enz..spookambtenaren bij of omscholen tot nuttige arbeiders!


  Maak melding
 16. @jojo, ik ben helemaal niet jaloers op de positie waarin Santokhi en zijn regering zich hebben gemanoeuvreerd. Zij blunderen van alle kanten en hebben Suriname in een hopeloze situatie gebracht. Ik hoef Santokhi en zijn dreamteam niet af te rekenen. Dat doen de mensen die zich nu al behoorlijk belazerd voelen. Deze mensen zagen in Santokhi de nieuwe messias die uit de hemel kwam lopen met zijn slogan ‘ wo sit ing “. Velen vragen zich nu af waarom hij hulp gaat zoeken bij Lazard. Het lijkt er steeds meer op dat Santokhi geen vertrouwen stelt in de adviseurs van de VES en de deskundigen die hem vanuit Nederland in verwarring brengen. De ” broeja ” van Santokhi zijn beleid laat zich kenmerken door zijn hap-snap beleid. Zijn aanpak blijft niet onopgemerkt. Kritiek neem toe. Alleen de Santhokisten zijn nog steeds op een dwaalspoor.


  Maak melding
 17. hé rob g weet je WAT mooi is dat iedereen hier op Waterkant , , zelfs je paarse broeders hier , jou kritiek niet serieus nemen , het meeste is gelogen of verzonnen en waar je goed in bent uit je duim zuigen , , en ja robje dat doen kleuters en jij bent er een van , , en weet je WAT ook mooi is , je gelooft je zelf altijd , daarom drs ? of econoom ? dus houd je je maar aan die kleuter verhalen en laat de nieuwe regering zijn werk doen , ga in een hoekje stripboekjes lezen kleuter


  Maak melding
 18. wendy en ric vinden het prachtig dat een regeringsdelegatie naar het binnenland gaat om pols hoogte te nemen , echt WAT een pracht regering , , ric zegt tegen wendy , waarom deed onze baas bouta dat niet , ja zeg wendy bouta had veel geld , maar wilde niets afstaan aan de binnenlandsbewoners , maar goed dat deze regering wel naar het binnenland gaat zegt ricje en ratje wendy


  Maak melding
 19. LAUWPIE ALIAS ROBG IS WEER HELEMAAL OP DREEF MET ZIJN SUSKE EN WISKE VERHALEN.

  LAUWPIE ALIAS ROBG WINT MET GEMAK VAN ASAGO.
  LAUWPIE, GA POPTJIE PATTOE SPELEN HOOR MI BOI


  Maak melding
 20. Mensen, vergis je niet! De marrons zijn de rijkste mensen in Suriname!! Onder een of ander dom verdrag hebben ze hele grote lappen grond gekregen met een Kapitein of Grangmang aan het roer en iets wat geen enkele Surinamer heeft: autonomie over dat gebied.
  En toch….toch teren ze op het geld van de overige Surinamers, want ze moeten alles gratis hebben: benzine, diesel, electriciteit, babyvoeding, noem maar op.
  Wantrouw elke marron die zegt dat hij arm is, want hij is bezitter van diverse hectares grond in het binnenland, doet aan illegale goudwinning en houtkap, betaalt geen belasting en als nevenactiviteit heeft hij ook nog rover/moordenaarschap op zijn conto.
  Heb dus geen medelijden met de allerrijkste groep in Suriname, nl de marrons!!

  P.S: met de onafhankelijkheid had de regering de speciale overeenkomst met de marrons betreffende de gronden teniet moeten doen, want die overeenkomst was getekend met de kolonisator.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES