VHP houdt vandaag roadshow in verband met Marrondag

24
vhp-roadshow-suriname

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) houdt vandaag, zaterdag 10 oktober, een roadshow in verband met Marrondag in Suriname. Het geheel begint en eindigt bij partijcentrum De Olifant aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Vandaag is het precies 260 jaar geleden dat een langdurige en bloedige strijd tussen het koloniaal leger en de Ndjuka Marronstam tot een wapenstilstand kwam met de ondertekening van een vredestraktaat op 10 oktober 1760.

De vrede tussen het koloniaal leger en de andere stammen (Saamaka en Matawai) enkele jaren later, was gebaseerd op die met de Ndjuka’s. Daarom is 10 oktober omgedoopt tot de herdenkingsdag voor al die strijdigheden.

Hieronder de route van de roadshow.

24 REACTIES

 1. Gefeliciteerd met de dag van de Marrons. 10 oktober was hun verdrag dag.Vrede met de kolonialen. Hun legers stoppen met oorlog voering tegen hun. Hun gramangschap kan nu in vrede leven op vrij grond en in hun dorpen. De eerste vrijstaat naast de kolonialen. De Ndjukas hun vrije grond teruggeven zou meer dan redelijk zijn binnen de republiek suriname.


  Maak melding

 2. Wil onze Marron broeders feliciteren met deze dag. Overduidelijk dat deze groep op alle fronten een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt.
  Suriname telt vele bloedgroepen en het is van belang dat de eenheid bewaard blijft. Dit is een prachtige gebaar van de VHP.


  Maak melding

 3. Asjemenou, wat krijgen we nou. Het lijkt wel alsof Abop en de Marrons die Brunswijk gesteund hebben ontwikkelingshulp krijgen van de VHP. Deze poppenkast is er niet om vanuit de historie serieuze aandacht te schenken aan het vredesakkoord van eeuwen terug. Dit theaterstuk kan men toch niet serieus nemen. Alleen Koos en de zijnen durven dit niet luidop te zeggen. Het gaat erom dat men de wispelturige Brunswijk en zijn achterban blijft pleasen om zeker te zijn van zijn loyaliteit. Zonder Brunswijk en zonder zijn achterban hebben Santokhi en Brunswijk geen zuurstof om de motor draaiende gehouden.


  Maak melding

 4. @RobG, je bakt de broodje wel heel zoet. Het steekt de oppositie dat de samenwerking binnen de coalitie uitstekend is. Er worden protesten door de oppositie georkestreerd maar die houden geen stand. Het volk heeft afgerekend met de NDP. Die partij komt nooit meer aan de macht


  Maak melding

 5. Inderdaad roven zij. En nog op een wreedaardige manier. Je mag blij zijn dat indien je beroofd bent, je de korte- of langdurige confrontatie levend vanaf brengt.
  Ik weet niet hoe hun leiders die zelf besmet zijn, hun jeugd op het normale pad kunnen brengen. Als het verleden zou spreken, zie ik geen voorbeeld gedrag en voorbeeldig gedrag uitkomen.
  Het wordt ook tijd dat de minister van justitie die uit hun gelederen komt, de criminaliteit onder deze groep hard aanpakt. Ik heb nog niet eens de geringste intentie bij deze minister mogen bespeuren. Zie dat ook met de opsporing van Hoefdraad.


  Maak melding

 6. WANNEER HOUDT MEN NOU EENS OP MET DIT SOORT POPPENKAST GEDRAG, IS EEN DAG VAN BEZINNING NIET ALLEEN VOIR DE MARROONS MAAR GEHEEL SU, WAARVOOR EEN ROAD SHOW???? ER ZIJN VELE MENSEN IN ONS LAND, BINNENLAND DIE HET NIET GOED HEBBEN, IPV NAAR HUN OM TE KIJKEN ZEURT MEN MET ROADSHOW. LIEFST IN DEZE COVID TYD.


  Maak melding

 7. De Afro mens is opzoek naar zijn individuele persoonlijkheid maar bevind
  zich al eeuwen in een oerwoud vol valse persoonlijkheden/bomen die stuk
  voor stuk moeten worden overwonnen of weggekapt.
  Een eigenschap dat hierdoor ontwikkeld is, is acceptatie en begrip voor alle
  andere rassen behalve het eigene.

  Vindt je individuele ikke en heb eerst jezelf lief.


  Maak melding

 8. Surinamers moeten beseffen we zijn allemaal surinamers en met eenheid zal het land ontwikkeld worden, gefeliciteerd morron en breng het land de hoogte in, deze regering is de juiste regering voor Suriname, en wederom gefeliciteerd, let op nooit meer ndp, nationale dieven, de initialen zijn mooi uitgekozen ndp


  Maak melding

 9. De felicitaties aan ons Marron broeders en zusters, voor de vrijheid die hun voorouders hebben gestreden, zodat ze de dag van vandaag met gelijke kansen mogen leven in eenheid, vrede en verbroedering.


  Maak melding

 10. Tijdens de zoektocht naar eigen individuele zielskracht klampt
  de Afro mens zich aan hen die zelfbewust hun aardsdomein
  stichten maar wordt smadelijk afgewezen, vertrapt en misbruikt.

  Eeuwenlange slavernij heeft de afro mens gemaakt tot een onbewuste,
  afhankelijke en lichtgelovig mens die alles gelooft behalve zichzelf.

  WILLOOSHEID=SLAAFSHEID=GEBONDENHEID.


  Maak melding

 11. En nu een gootshow voor de ndp en zijn sekteleden. Een lekker thuis gevoel
  Je weet toch he he he, je weet toch aldus de rooie fossiel

  Rbro
  er staat nog een vraag open voor je#

  Rbro
  Je reageert alleen op het artikel noh en op wat.
  he he he


  Maak melding

 12. Men stelt corona protocol voor het volk, deze zelfde persoon houd niet aan die regels.
  De wet zegt niet dat de president/ vice president zijn gevrijwaard.
  Zij moeten juist het voorbeeld moeten zijn. DUS MIN ÉÉN (OP WEG NAAR NEGATIEF)
  ONE MAN SHOW IS HERE.


  Maak melding

 13. ric en wendy en rob g , , sliep uit ,sliep uit , sliep uit , , stelletje paarse mongolen , , de ndp en zijn aanhangers zoals jullie 3 varkens worden het land uit gezet en zijn geen Surinamers meer , dus niet meer met Suriname bemoeien , , en Waterkant hier zal jullie account verwijderen ,
  daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag ricje , daaaaaaaaaaaaaaaag ratje wendy en daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag robje g


  Maak melding

 14. Is het echt nodig gezien de situatie Suriname?
  Covid-19 protocollen, geen geld, brandstof duur……etc.
  Is overdreven is meer gedaan ter ere van de VP.


  Maak melding

 15. Oooo wat een land, met al die covid problemen dan nog een roadshow ooooo sranang ey pina kebah inplaats wi loekoe fa wi sit a kondre maar neee oen wang gie show stronterij allemaal


  Maak melding

 16. Dit soort vertoon slaat nergens op. Er is al keti koti, waarom nog zo een dag erbij. Belachelijk. Hou ermee op. Werk aan de toekomst en kijk niet meer terug. Steeds het oude weer ophalen. Nonsens


  Maak melding

 17. hé zwartje wordt je blind of zo , , als je aan de toekomst wil bouwen zal je eerst het oude moeten herstellen en dan kan je verder , , dus wen er maar vast aan dat nog een hele lange tijd het oude boven water komt , , zie al die schulden en leningen en onbetaalde opdrachten van de oude regering bouta , , dus staar je niet blind het oude zal telkens genoemd worden


  Maak melding

 18. Een roadshow. Nu? Voor de Marrons?
  Kom op zeg. Geloof je dit zelf.
  Dit had ook heel anders gekund en gemoeten. Op mij maakt het meer indruk dat het plaats vindt ter meerdere eer en glorie van jezelf. Bah
  Een uitgesproken felicitatie was meer dan genoeg geweest.


  Maak melding

 19. De rijkste groep van Suriname, de marrons, doet altijd zo zielig, alsof ze erg arm zijn.
  De waarheid is dat deze mensen grote hoeveelheden grond in Suriname bezitten en daar bovenop allerlei zaken gratis krijgen.
  Maar ze zijn nooit tevreden. Altijd ervaren ze een tekort. Waarom?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.