maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Alleen noodzakelijke reizen vanuit NL naar Suriname zijn toegestaan'

‘Alleen noodzakelijke reizen vanuit NL naar Suriname zijn toegestaan’

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat alleen noodzakelijke reizen naar Suriname zijn toegestaan. Reizigers moeten hiervoor toestemming krijgen van de Surinaamse autoriteiten. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met het Surinaamse Consulaat-Generaal in Amsterdam.

Dit heeft allemaal te maken met strenge maatregelen die Suriname heeft ingesteld voor reizigers vanuit Nederland. Bij het inchecken moeten reizigers ook een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Alle reizigers uit Nederland moeten bij aankomst in Suriname op eigen kosten verplicht 10 dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen hotel.

Na een verblijf in Suriname moeten reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Door deze maatregelen is het vliegschema van de luchtvaartmaatschappijen weer aangepast. Vanaf 12 oktober zal er maar 1 keer per week een repatriatievlucht uit Nederland worden toegelaten in Suriname. De SLM en de KLM zullen dan elk om de ene week de gelegenheid krijgen om een vlucht uit te voeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. gooi het luchtruim weer dicht voor alles , als iets belangrijk is kan toch ook met videoconferense , en betalingen kan toch via internetbankieren en import goederen zijn toch ook niet urgent , en voor medicijnen alleen gaan ze niet vliegen hoor , dus rust op Zanderij en rust van die paarse ratten hier op Waterkant , kunnen ze in ieder geval niet de schuld geven aan de nieuwe regering en Nederland want covid blijft in Nederland alleen ratten covid komt met de schepen en deze covid treft paarse ratten en niet het gewone volk


  Maak melding
 2. Wat een in zichzelf gekeerde achterlyk figuur ben jy, laat anderen zelf hun mening geven ,
  als men wel of niet wil vliegen is niet jouw belang ,ik ben niet racistisch maar ik kan jouw zo plaatsen , jouw gedrag lykt op van die vierpooters waar je anderen mee vergelykt


  Maak melding
 3. COVID-19 is (net als de ndp) een vloek voor Suriname. De vorige regering heeft bitter weinig gedaan aan de bestrijding. Wel 300 milj. geleend, een paar pakketten met noodvoorzieningen verdeeld maar verder geen flikker gedaan. Die 300 milj. was een ndp jang patoe. Maar zoals het woord zegt, voor een ieder komt een dag des oordeel. Er rust geen zegen op gestolen goed.


  Maak melding
 4. Men heeft het hier vaak over rioolratten . Ik zie ze al voor me met hun
  sluik glanzend haar, nat van afgewerkte vetten en hun doordringende
  glinsterende oogjes en gespitste oren die hun domein als een radar bewaken.


  Maak melding
 5. Ze dramatiseren die hele Covid-19 gedoe.
  Er sterven wel mensen door C-19, maar niet zoveel als door de griep. Aangezien griep elk jaar terugkomt, houdt dit in dat er een permanent verbod op reizen komt?
  Zo niet, waarom zijn de griep-doden minder erg dan de Covid-19 doden?


  Maak melding
 6. Simba 9 oktober 2020 At 18:22
  Ze dramatiseren die hele Covid-19 gedoe.
  =========================

  Klopt niet. Mortaliteitscijfers van Covid liggen hoger dan die van influenza. Maar dat is niet het probleem. Het probleem zit hem in de snel stijgende ziekhuisopnames waardoor er een tekort ontstaat aan bedden en belangrijker nog aan personeel. Hierdoor is er geen capaciteit meer voor zorg aan mensen met andere aandoeningen. Dus heb je kanker of moet je een open hart operatie. Helaas pindakaas er is geen plek voor u want er liggen covid patienten op uw bed.


  Maak melding
 7. haha die achterlijke rbro
  Jij reageert toch alleen p het artikel. Jij zegt toch dat anderen op het artikel moeten reageren en niet op jouwww.
  Man, je kan niet eens twee woorden foutloos schrijven en dan heb je het gore lef om een ander de les te komen lezen.
  heb je al antwoord gegeven op de vraag van Olivia
  Om je te helpen
  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.
  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Lulhannes wegwezen hier, je geeft ons land schande. Mensen vragen zich af of iedereen zo stom is als jij


  Maak melding
 8. Robles 9 oktober 2020 At 18:37
  Klopt niet. Mortaliteitscijfers van Covid liggen hoger dan die van influenza.
  ————————-
  Zegt wie?
  Er is geen enkele test die aantoont dat iemand Covid-19 heeft. Alle tests tonen aan dat iemand EEN Covid-variant heeft (w.o. de griep), maar niemand weet precies welke.
  Aangezien men er vanuit gaat dat de griep of een andere Covid-variant nu niet heerst (hoe weet men dat zeker?) wordt alles toegeschreven aan Covid-19.
  Geen wonder dat in Nederland dit jaar slechts 404 griepdoden geregistreerd zijn terwijl dat jaarlijks tussen de 6.000 en 8.000 ligt, want alles wordt nu benoemd als Covid-19 dode, terwijl er dus geen enkele test bestaat die 100% zeker Covid-19 aantoont.


  Maak melding
 9. Simba 9 oktober 2020 At 19:02
  Zegt wie?
  Er is geen enkele test die aantoont dat iemand Covid-19 heeft. Alle tests tonen aan dat iemand EEN Covid-variant heeft (w.o. de griep), maar niemand weet precies welke.
  ============

  U haalt uw informatie van facebook en complottheorie websites. Wat u nu beweerd over die test is namelijk allang debunked. De mortaliteitscijfers staan overigens gewoon op de website van de WHO. Dat de mortaliteitscijfers nu wat lager uitpakken komt door de genomen maatregelen overigens.
  Helaas loopt een te grote groep wappies achter mensen aan zoals Willem Engel en Robert Jensen. Daarom krijgen we dit virus niet onder controle. Dus doe gewoon nog een keer goed uw huiswerk. En blijf weg van malle websites waar wappies de gekste theorieën lopen te verspreiden.


  Maak melding
 10. Simba 9 oktober 2020 At 19:02

  Ik denk ik doe wel een deel van uw huiswerk. Kan namelijk geen url’s posten. Mortality rate op dit moment is 0.13%. Van influenza is dat 0.01-0.02% (Bron: WHO)
  Dit is allemaal op te zoeken.


  Maak melding
 11. Robles 9 oktober 2020 At 19:14
  Wat u nu beweerd over die test is namelijk allang debunked.
  —————

  De directeur van het RIVM heeft zelf laatst toegegeven dat de PRC-test geen garantie is dat iemand Covid-19 positief is, wel dat hij positief is voor een Covid-variant.
  Ook gelooft hij persoonlijk niet dat mondkapjes helpen.
  De Amerikaanse RIVM heeft eerder al hetzelfde beweerd over de tests. Het stond op hun website.
  Of er inmiddels sinds een paar dagen een test is die specifiek Covid-19 aantoont is mij niet bekend. Maar dan nog, al de cijfers zijn gebaseerd op de niet-specifieke PCR-test.


  Maak melding
 12. Simba 9 oktober 2020 At 19:34

  Op sociale media gaan berichten rond dat de PCR-test, waarmee wordt gekeken of je besmet bent met het coronavirus, helemaal niet zo betrouwbaar is. De test zou ook positief uitslaan als je besmet bent met een andere variant van het virus, of zelfs als je alleen maar verkouden bent. Is dat wel zo? En wat wordt er precies met die test gemeten?

  Die vraag – en twijfels – kregen we binnen van onder anderen Marcus en Inge. Want als die test inderdaad ook positief uitslaat bij andere virussen, waarom zouden we hem dan doen? En wat zeggen die cijfers dan over nieuwe coronabesmettingen?

  Niet waar

  Dat de test ook positief zou uitslaan bij andere (corona-)virussen of zelfs een verkoudheid, is niet waar, zegt het RIVM. De PCR-test (polymerase chain reaction-test) wordt gebruikt om uit te zoeken of je besmet bent met het coronavirus en test alleen de aanwezigheid van dit specifieke virus; Sars-Cov-2. Hij geeft aan dat er op het moment waarop de test werd afgenomen, deeltjes van het coronavirus in je neus en/of keel aanwezig waren.

  Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
  Waarom geen quarantaine na bezoek binnenlandse besmettingshaard?
  Maar waar komt het verhaal dan vandaan dat de coronatest onbetrouwbaar is? Een van de bronnen waar veel naar wordt verwezen, is een video van Café Weltschmerz (Uitgebreide versie). Daarin wordt over dit onderwerp gesproken. Een van de sprekers, Mario Ortiz, laat aan RTL Nieuws weten dat ”een PCR-uitslag ALLEEN niet dermate klinisch mag worden geïnterpreteerd, zoals nu door kabinet wordt toegepast.”

  IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers heeft op een vraag van Ortiz over dit onderwerp gereageerd.

  Gommers heeft de video bekeken, schrijft hij op LinkedIn, en hij is niet blij met de manier waarop zijn woorden zijn gebruikt. Het is volgens hem algemeen bekend dat een PCR-test alléén niet genoeg is om vast te stellen of iemand op dat moment actief Covid-19 heeft. “Het is ESSENTIEEL dat je de test doet bij mensen met symptomen, zoals neusverkouden, en/of hoesten, en/of koorts etc.”

  Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
  Hoe lang kan iemand met én zonder coronaklachten besmettelijk zijn?
  Hij vervolgt: “Het is ook belangrijk dat de klachten anders zijn dan gewoonlijk, omdat sommige mensen ook dit soort klachten kunnen hebben bij hooikoorts.” Volgens Gommers bestaat anders de kans dat de test positief uitslaat op een dood virus – met andere woorden: als je niet (meer) besmettelijk bent.

  ‘Gekke draai’

  De bewering dat er zo weinig mensen zijn die echt ziek zijn, en dat dit komt omdat de test onbetrouwbaar is, noemt Gommers ‘een gekke draai’. Hij legt uit: “Als je besmet bent met het virus, dan hangt het af van de afweer van het individu of je er (ernstig) ziek van wordt en of dit resulteert in een ziekenhuisopname en zelfs IC-opname.”

  “Dat risico is groter bij hoogrisicopatiënten en bij ouderen. Laten we met elkaar het virus stoppen en geen angst zaaien. Dankjewel !!!!”, sluit Gommers af.

  Overigens is de titel van de video door Café Weltschmerz inmiddels aangepast, de originele kop is nog wel op andere websites te vinden.

  Zo kan iedereen met klachten worden getest op corona

  00:01
  00:00

  HLS stream has an error (SOURCE_HLS_STREAM_ERROR)
  Sinds 1 juni kan iedereen met klachten een PCR-test of coronatest laten doen. In deze video leggen we uit hoe dat werkt.
  Uitvinder test

  Een andere bron die vaak wordt genoemd, is de uitvinder van de PCR-test Karry Mullis, die gezegd zou hebben dat de test ongeschikt is om een besmettelijk virus aan te tonen. Die quote is niet van Mullis, maar van een andere wetenschapper die dit in 1996 zei over het hiv-virus, ontdekte persbureau Reuters begin juli al.

  Zoals ook Gommers zegt, is met de test niet aan te tonen of iemand op dat moment besmettelijk is. Maar hij kan wel aantonen dat jij besmet bent. Mullis heeft ook nooit uitspraken gedaan over de test in combinatie met het nieuwe coronavirus en zal dat ook niet meer doen, constateren de factcheckers van NU.nl: de uitvinder van de test is nog voor de uitbraak van dit virus overleden.


  Maak melding
 13. En dan deze tweet nog die net is geplaatst.

  Bas Schouwenberg
  @BasSchouwenberg
  ·
  1 u
  Ik heb volgens weekend een extra dienst ivm #COVID__19 #COVID19NL Wij hebben weer een extra afdeling en meer patiënten. Ik was liever de herfstvakantie ingegaan thuis met mijn gezin. Dank aan alle ontkenners en ongelovigen. Einde bericht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES