16-jarige die onderdak kreeg op heterdaad betrapt op diefstal

5
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

Een 16-jarige jongen die samen met zijn moeder onderdak had gekregen vanwege woningnood, heeft de hulpverlener die hen in huis nam en zijn buren bestolen. De politie van het bureau Santodorp heeft hem op woensdag 23 september aangehouden ter zake diefstal, meldt het Korps Politie Suriname.

Nadat de twee onderdak hadden gekregen merkte de benadeelde hulpverlener op een gegeven moment dat er goederen uit zijn woning ontbraken waaronder ook zijn mobiele telefoon. Ook de buren gaven aan dat goederen en geldbedragen van hun weggenomen waren.

Op dinsdag 22 september werd de jongen R.K. op heterdaad betrapt door een buurvrouw, toen hij bezig was goederen uit haar woning te stelen. Uit het politie onderzoek tot nu toe is naar voren gekomen, dat R.K. onder andere ruim SRD 2.500, en een powerbank uit de woningen van de benadeelden heeft weggenomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is R.K. in verzekering gesteld ter zake diefstal. De politie van het bureau Santo dorp heeft deze strafzaak voor verdere onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Jeugdzaken.

Het geld heeft hij ten eigen bate aangewend en de powerbank zou hij aan een vriend hebben gegeven meldt de politie.


5 REACTIES

 1. Zo dankbaar zijn mensen in nood.
  Toch moeten wij mensen in nood blijven helpen want deze ene maakt niet de totale groep als zijnde dieven
  Ben wel benieuwd wat moeder nu zal ondernemen met deze 16 jarige. Hem uitstoten zal meer schade brengen dan NU tijd erin steken.


  Maak melding

 2. Baja,de dief mag van geluk spreken dat de buren hem niet ter plaatste met de dood gestraft hebben.
  Politie doe je werk en straf de ondankbare boef met een aantal jaren gevangenisstraf ipv straf voor enkele dagen!


  Maak melding

 3. door de armoede en de wanhoop gedreven jongeman begane stomiteiten maak hy het een stuk moeilyker voor de moeder, want ze raken het vertrouwen dat ze hadden kwyt, niemandt wil ze nu in hun omgeving .


  Maak melding

 4. rbrowntje , met zijn griekse y , wat een eikel , je zet je telkens met je reactie als een ongeschoolde paarse rat die alleen de paarse lagereschool heeft gehad , je moet nog gaan spelen in het bos met alle paarse ratjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.