‘4 reizigers vanuit Nederland naar Suriname besmet met coronavirus’

24
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

De afgelopen twee weken zijn twee tot vier personen, die besmet waren met het coronavirus, vanuit Nederland naar Suriname gereisd. Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren bekend gemaakt tijdens een spoedconferentie over de maatregelen met betrekking tot de vluchten uit Nederland.

Vanwege de enorme stijging van het aantal positieve coronagevallen in Nederland, heeft de Surinaamse regering zware voorwaarden en strenge controle opgelegd aan de komst van passagiers uit dat land. En dat is nodig want ook vandaag komt er een vlucht uit Nederland in Suriname aan, met daarin 300 mensen.

In Nederland zijn er op 1 oktober 3.252 extra besmettingen bijgekomen waardoor het totaal aantal coronagevallen tot nu toe 124.000 bedraagt. Er zijn deze week ook extra maatregelen genomen om de groei van het aantal besmettingen in te dammen.

In Suriname is men huiverig voor de komst van mensen uit Nederland naar het land. Dat komt doordat de Surinaamse coronacrisis begon toen op 13 maart 2020 de eerste COVID-19 besmetting in het land werd vastgesteld. Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde.

Reizigers vanuit Nederland naar Suriname moeten behalve een bewijs dat ze negatief getest zijn voor COVID-19 (niet ouder dan 72 uur), ook zelf betalen voor quarantaine opvang in een lokaal hotel. Daarnaast moeten ze ook beschikken over een reisverzekering waarin medische zorg voor COVID-19 is opgenomen.24 REACTIES

 1. jammer Jammer Jammer! Alleen zie ik deze openstelling van het luchtruim en de Quarantainemaatregelen als een verkapte vorm van het binnen hengelen van extra geld door 10 dgn hotelkosten.
  Mensen wees verstandig blijf in je land en ga niet reizen want je bent een tijdbom.
  Mijn koffers staan ook sinds maart gepakt maar mi fredeh a oorlog disi sang no e feti nanga koegroe anga bom. A oorlog disi gvaarlek stay home! Go dok! Denk aan Uw medemens!


  Maak melding

 2. Iedereen snapt dat mensen graag hun familie willen bezoeken in Suriname. Ik heb ook allemaal mensen met ingepakte koffers staan die allang hadden moeten komen. Het zit er gewoon niet in. Gebruik je verstand en zet nog even door. Er komt uiteindelijk wel een einde aan deze ellende. Nu is het verstandiger even allemaal thuis te blijven.

  Let wel. In 40-45 hebben mensen 5 jaar in de ellende gezeten met beperkte bewegingsruimte. Dat is veel langer dan we nu met z’n allen even in een lastig parket zitten.


  Maak melding

 3. Sammy the Queen@@ welke mensen zijn tijd bommen heb je misschien hun namen gebruik jij je middel nog je mengsel van azijn en zout om je keel te gorgelen je bent zelf een gevaar voor de samenleving met je achterlijke mengsel van azijn en zout tegen covid19 ze gaan je opsluiten


  Maak melding

 4. Nu zelfs de Levende IJZEREN HEIN in Amerika met zijn familie ook getroffen zijn door dit virus waar ze een loopje mee namen en Biden uitlachten met zijn mondkapjes, komen de grappen bij bakken vrij. Deze kreeg ik in de mail:
  Breaking: Chloor en chloor producten uitverkocht! De Amerikaanse President heeft alle voorraden opgekocht om tegen het covid-19 virus in zijn familie te strijden. Ook de Chloorkippen zijn op want de Trumpies moeten ook eten naast drinken.

  BTT: Nee Surinamers in SurinamWendy &Co)!! Niet alle Surinamers in Nederland zijn onverstandig. Denk aan de Artsen die ook vanuit hier jullie kant zijn opgekomen om jullie te helpen toen de Covid-nood bij jullie hoog was. Wij zitten nu in de 2e golf en de meesten van ons denken wel na.


  Maak melding

 5. Zeer kort verblijf, overstappen op JAP. ( zakenreis, familieomstandigheden: begrafenis, huwelijk, bigi jari, gouden huwelijk, doop, iemand die geslaagd is, zeer ernstige familie omstandigheden van familieleden die daar op stage zijn, zeer korte vakantie, en terug willen keren, doorreis binnen enkele uren/dagen).

  Hoe zit het voor passagiers die op doorreis zijn in de regio of continent eo binnen een week weer weg moeten? oa naar Guyana, Brasilia, USA, “Antillen”, Frans-Guyana, caribischgebied, enz.


  Maak melding

 6. Verzwak de corona maatregelen niet.
  Quarantine voor 2 weken bij aankomst verplichten.Coronavirus is nog steeds echt en dodelijk.
  Mondkapje dragen en regelmatig de handen wassen en of gebruik handsanitizer.Niet in grote groepen begeven en stoppen met feesten!
  Wees verantwoordelijk voor je zelf.


  Maak melding

 7. Cinny G 2 oktober 2020 At 15:06
  iedereen was covid vrij toen ze aan boord gingen !!!
  =============

  Zolang er geen sneltesten zijn heeft testen voor vertrek minder zin. Mensen kunnen dan alsnog in de tussentijd een besmetting oplopen. Gelukkig zijn ze heel ver met sneltesten. Als dat er eenmaal is kun je e.e.a. weer versoepelen.


  Maak melding

 8. Voor met name de VHP is geld verdienen belangrijker dan de volksgezondheid!! Dat blijkt nu ook weer! Uiteindelijk zijn ze gezwicht voor de vele afkeurende reacties die zij hebben gehad en hebben eieren voor hun geld gekocht. Daar gaat de zoveelste leugen van Chan, dat de diaspora ons gaat komen helpen….die zijn niet op hun achterhoofd gevallen!!


  Maak melding

 9. Hoe dan ! Voordat je een vlucht neemt moet je eerst jezelf laten testen, als je geen test heb gedaan dan mag je niet eens mee vliegen. Dus hoe kon er mensen in de vliegtuig zitten met corona.
  Ik denk dat dit fake nieuws is.


  Maak melding

 10. Flyer 2 oktober 2020 At 19:57
  Bolivia…

  maar wel 2 drukbezochte feesten in Wanica.

  Daar is het niet gevaarlijk????
  ================

  Dus vanwege 2 feesten maar zooi Nederlanders toelaten? Snap de logica niet.


  Maak melding

 11. Mensen uit Nederland moeten gewoon nadenken en gewoon ff niet op reis wat er ook dringend zou moeten zijn. Een test is een momentopname.
  maar las ik niet ergen dat op deze vluchten mn REPATRIANTEN zouden zitten die nog gestrand waren in het buitenland?
  Dus het virus is netals de vorige keer gewoon door ingezetenen binnengebracht en niet perse door Nederlanders toch?
  Hoe dan ook Covid heeft geen paspoort nodig om het land binnen te komen.
  Als je een hond wil slaan vind je makkelijk een stok. Intussen is alle positieve Covidhulp uit Nederland teniet gedaan.
  Bonk alle sjit op Bartje! Hij doet ook nooit wat goed als zijn hand van de knip is.


  Maak melding

 12. en nederland speelt weer een smerig spelletje door op schiphol hun smerige mensen die besmet zijn doir te laten ondanks ze besmet zijn.
  hoe kan het dan dat besmette mensen zijn aangekomen in suriname vanuit nederland?
  Ze zijn niet getest dus nederland zak in de stront gemeen volk.ik kan wel vloeken op nederland nu want hier zit opzet in….vloek jullie


  Maak melding

 13. Se moete in die fliektuik teste dang as is poosietiev, dang door die luik in die Atlanties Ooseeaan werpe. Dang se moete soo doen op die heen flugt en op die terug flugt.


  Maak melding

 14. wendy 2 oktober 2020 At 15:03

  Toen de vorige regering kwam met thuis quarantaine en je betaald de kosten voor bewaking hadden jullie een grote bek.
  ======================
  Hey paarse rat, huidige regering mag niet terug kijken en jij wel!?? Kijk maar wat voor stront er nou uit je grote smoel komt. Zoals robles zou zegge, hypocriet!


  Maak melding

 15. robje-les , ja jij bent die zooi , en jij zal op die feesten zijn geweest , paarse loser

  hé obia mannetje wie denk je wel te zijn , je eigen mensen te kleineren ,paarse zwakkeling

  luci-en- k…. , , jij bent de grootste geldwolf , maar nu kun je niet meer mee profiteren hé , paars gewalg


  Maak melding

 16. @Pbia man: Wist je dat Schiphol een verzamelpunt/overstapplek is voor reizigers van en naar Suriname uit alle landen van over de hele wereld. Er staat vanuit Nederland maar het hoeven geen Nederlanders te zijn. Je obia’s geven je niet de juiste informatie.
  Schiphol en de KLM vragen ook om een test en mensen uit bv China, India en Indonesië hadden ooit een actuele test maar door de afstand en omdat ze op Schiphol in de transit ruimte moeten wachten op de aansluiting naar Suriname verloopt er veel tijd van die test.
  Denk aan de Surinaamse Laboranten die naar Sint Eustasia gingen. Die moeten ook eerst naar Schiphol en op de Antillen moesten ze ook 1 of 2 keren overstappen voordat ze naar St Eustatia konden. Kijk naar de afstand Suriname St Eustatia hemelsbreed maar er zijn geen andere verbindingen dan zo en ja er gaat veel tijd verloren en onderweg kan er ook een besmetting plaatsvinden want in het vliegtuig kunnen de ramen tijdens de reis niet opengezet worden. Ik reis niet omdat ik de vervoersmiddelen niet vertrouw. En ik hoef niet ziek te worden van het virus als ik het tegenkom maar ik kan het netals een klein kind wel verspreiden. Je ziet Corona niet maar het is overal om je heen.
  Zelfs de temperatuur testen bij jullie bij winkels en scholen zijn niet veilig want wie rond 12 uur bij een winkel komt heeft door de buitentemperatuur een veel hogere lichaamstemperatuur dan iemand die door de Mall loopt en al besmet kan zijn maar al afgekoeld is.
  Trump ligt al in het ziekenhuis en krijgt omdat hij Trump is wel die schaarse en dure antilichamen van welwillende donoren die gratis door hun worden afgestaan en een moneymaking ding is. Hij zei dat Corona een gewone griep was toch?
  Vloek of vervloek niemand aub want het slaat terug op jezelf, je naasten of je nageslacht.
  Teh joe no mang doe wang boeng no doe ogri toe!


  Maak melding

 17. @Obia man

  Of is het niet dat suriname een vies spelletje loopt te spelen om aan geld te komen. Overal hebben ze strenge controle voor vertrek of aankomst. Je moet een corona test laten doen. En als die niet goed is mag je ook niet mee vliegen !! En ik neem aan een reis van 9uur waar mensen met mondkapjes moeten zitten, de gehele reis. En dat ze opeens corona hebben als ze op zanderij zijn aangekomen. Wie wil jij dat komen uitleggen. Suriname nieuws gaf duidelijk aan mensen die vanuit NEDERLAND komen moeten in quarantine gaan GEHEEL OP EIGEN KOSTEN !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.