zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse docent Bert Schreuders (73) aangehouden door de politie

Nederlandse docent Bert Schreuders (73) aangehouden door de politie

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende docent Bert Schreuders, is deze week door de politie in Suriname aangehouden. Tegen de 73-jarige Nederlander, die in Suriname Studiecentrum BLOOMentuin leidt, zou aangifte van oplichting zijn gedaan. Een student in spe beweerd dat er geld betaald is voor een opleiding, maar dat er vervolgens geen diensten zijn geleverd.

Ook zou de student geen contact meer kunnen krijgen met het studiecentrum. Schreuders zou dit ontkent hebben tegenover de politie. Hij zou aangegeven hebben alles te hebben gedaan voor deze persoon die ook een rekening van hem heeft ontvangen en zegt alle bewijzen daarvoor te hebben.

Het is niet de eerste keer dat Schreuders wordt beschuldigd van oplichting. Ex-minister Robert Peneux maakte Schreuders uit voor oplichter waarbij de docent ervan werd beschuldigd dat hij valse diploma’s op zak zou hebben. Na een rechtszaak ging het ministerie diep door het stof en kwam terug op deze uitspraken. Er werd een verklaring uitgebracht dat de uitspraken niet berusten op de waarheid.

Ook in deze zaak is het maar de vraag of de beschuldigingen op waarheid berusten. Tegen Schreuders is er al een hele tijd een hetze waarbij hij van alles en nog wat wordt beschuldigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Reena Roy 1 oktober 2020 At 15:00
  Opsluiten die klootzak, gelukkig hierbij gebleven en niet verkracht.
  ============================

  Goed idee. Gelijk opsluiten zonder proces. De vorige keer was hij namelijk ook schuldig. Oh wacht. Nee hij was niet schuldig en het ministerie moest diep door het stof.


  Maak melding
 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse docent Bert Schreuders (73) aangehouden door de politie in Suriname.

  Maar wie is deze HOLLANDER die een verblijfsvergunning in Suriname heeft?
  Dan gaan wij hem even verder opsporen via het net.
  Want er zal toch een voorgeschiedenis moeten zijn van deze HOLLANDER?

  Bert Schreuders gaat door met oplichten, nu onder de naam BLOOMentuin.
  Op 26 mei 2020 werden wij onlangs weer geattendeerd op de voortzetting van de oplichtingspraktijken van de in opspraak geraakte NDPer Bert Schreuders.

  Wij van de redactie van IloveSu werden onlangs weer geattendeerd op de voortzetting van de oplichtingspraktijken van de in opspraak geraakte NDPer Bert Schreuders.
  Nadat hij honderden arme Surinaamse studenten, alsook Boshuizen Business School Paramaribo van mevr. Oesha Sewmangel en Technological University of the Americas (TUA) van de wereldberoemde prof.dr.ir Hubert Rampersad voor miljoenen USD heeft opgelicht gaat deze meester Hollandse oplichter rustig door met oplichten in Suriname.

  De rechtszaken van Boshuizen en TUA lopen door. Uitspraak van de rechter is diverse keren uitgesteld vanwege achterstand bij het Hof van Justitie. Uitspraak van de rechter inzake de case van TUA is weer verschoven naar december 2020.
  Intussen heeft deze bakra oplichter de zaak tegen Robert Peneux (ex-minister van Minov) en Rachied Doekhie gewonnen vanwege hun ongenuanceerde uitspraken tegen hem.
  Hij gebruikt dit om nog meer arme studenten aan te trekken die hierdoor meer vertrouwen in hem hebben gekregen.

  Maar dit is een trucje van hem want de rechtszaak van TUA en een van de beste professoren in de wereld Hubert Rampersad tegen hem heeft hij niet gewonnen want de uitspraak van de rechter in die zaak is weer verschoven naar december as.
  Desondanks heeft hij in alle kranten en via advertenties laten rondbazuinen dat hij de zaak tegen TUA/Rampersad heeft gewonnen, teneinde meer studenten te kunnen oplichten.
  Hij heeft dit ook gebruikt om zeer integere professor Rampersad verder te bekladden.
  Dit is dus weer een leugen van deze crimineel om door te gaan met oplichten.
  Advocaat van TUA/Rampersad is Mr. Jhakry (tel. 7271711) en de status van deze zaak kan worden nagegaan bij het Hof van Justitie met AR nummer 173516.
  Het complete dossier met alle bewijzen van zware oplichting van Schreuders is door Rampersad aan onze redactie beschikbaar gesteld.
  Dit kunt u lezen door op deze link te klikken. Hierin ziet u ook de aangifte die Rampersad bij de politie in Miami tegen Schreuders heeft gedaan en ook bij politie Munder.

  Bert Schreuders schroomt er niet voor om op illegale wijze het logo van het Nederlandse accreditatiebureau te gebruiken en te beweren dat zijn opleiding NVAO geaccrediteerd is, zie onderstaande foto.
  Uit navraag in Nederland blijkt dat dit niet klopt en dat hij strafbaar bezig is om arme Surinaamse studenten op te lichten.
  Neem zelf maar contact op met NVAO in Nederland om dit te verifiëren

  Lezers raadpleeg zelf de site om verder te lezen via de Bron: van (ilovesu)

  En de volgende site over Bert Schreuders kan men ook raadplegen via de volgende site.
  (bertschreuders.com)
  Dit is de persoonlijke website van Bert Schreuders. De bedoeling is dat alle relevante informatie over Bert Schreuders vindbaar is.
  De geplaatste informatie zal daarom ook regelmatig worden geactualiseerd.
  En dan zie je ook zijn FOTO.

  Dus deze NDP man is geen ZUIVERE BOERE KOFFIE.


  Maak melding
 3. @Reena Roy 1 oktober 2020 At 15:00
  Je praat als een kip zonder verstand.

  @Fer.E 1 oktober 2020 At 16:35
  Je verhaal rammelt, bevat veel leugens en is puur laster en smaad.
  Waarop baseer je dat de man een NDP-er is?? Volgens mij juist niet.
  Ook haal je allerlei beschuldigingen van anderen aan die al lang weerlegd zijn. Typerend gedrag van een aantal Suries om maar dom met modder te blijven gooien terwijl hun verhalen al lang ontmaskerd zijn.
  Je doet er verstandig aan je brede bek te sluiten en rustig de zaak af te wachten.
  Dan maak je jezelf ook niet belachelijk en schuldig aan laster en smaad.


  Maak melding
 4. SRHERALD:
  Onderwijsministerie biedt excuses aan Nederlandse docent Schreuders aan
  10 februari 2020 om 12:15
  Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) biedt haar verontschuldigingen aan Bertus Schreuders aan. In een verklaring laat het ministerie weten dat zij eerdere berichtgeving (juli 2017) aan het adres van de Nederlandse docent corrigeert en dat bedoelde berichtgeving beledigend en onnodig krenkend is geweest ten aanzien van de betrokkene, in deze Schreuders.

  Het betreft berichtgeving die betrekking heeft op de Nederlandse docent, Bertus Schreuders, die voor oplichter werd uitgemaakt en ervan werd beschuldigd dat hij valse diploma’s op zak zou hebben. Berichten over Schreuders werden gepubliceerd naar aanleiding van de mededelingen gedaan in juli 2017 door de toenmalige minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, in De Nationale Assemblee (DNA).

  Het bericht is onder meer verschenen in de media met name in de diverse dagbladen alsook op onlinesites met name Waterkant.net. Het gaat ook om berichten die daarna in dit kader, door Peneux zijn gedaan, althans op grond van zijn berichtgeving in juli 2017. Peneux had toen in het parlement eveneens aangegeven dat Schreuders de persoon is die voor calamiteiten had gezorgd bij diverse instellingen. Het ministerie geeft in haar verklaring aan dat dit niet op waarheid berust. Ook het assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vroeg in juli 2017 aandacht voor de kwestie Schreuders die volgens hem van pedofilie, oplichting en valsheid in geschrifte werd verdacht.

  Humbert Rampersad, eigenaar van de Technological University of the Americas in Suriname (TUA), liet in augustus 2017 weten boos te zijn over een fake persbericht dat door Schreuders was rondgestuurd. Volgens Rampersad had Bertus (Bert) Schreuders een persbericht omtrent zijn universiteit rondgestuurd dat niet klopte. De Nederlandse docent Schreuders, werd wegens oplichting en valsheid in geschrifte bij het TUA ontslagen. Volgens Rampersad gebruikte Schreuders bij zijn aankomst in Suriname in 2012 niet alleen een valse naam, maar veroorzaakte hij ook verwarring door via een persbericht Surinaamse studenten te melden dat TUA per 1 augustus 2017 haar deuren had gesloten.

  Schreuders had in 2017 na de diverse berichtgevingen een rechtszaak aangespannen tegen de ex-onderwijsminister Peneux, Doekhie en Hubert Rampersad. Hij was van oordeel dat zijn goede naam en eer zijn aangetast door de beledigende uitlatingen die zijn gedaan in het openbaar. Het stoorde hem dat hij werd beschuldigd van pedofilie, oplichting, valse diploma’s en fraude. Met de rechtszaak eiste hij dat het ministerie de valse en beledigende beschuldigingen aan zijn adres rectificeert en ook duidelijk maakt dat die niet op waarheid berusten.


  Maak melding
 5. Die Hubert Rampersad is een vreemd mannetje. Een tijdje docent geweest toen iets van 3 jaar bij ASLM en al sinds 1997 verdient hij zijn geld met boeken verkoop. Lijkt er vooral dat hij daarom publiciteit zoekt. Zie zijn LinkedIn profiel


  Maak melding
 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse docent Bert Schreuders (73) aangehouden door de politie in Suriname.

  @Klaas de Groot 1 oktober 2020 At 20:49
  En deze is expliciet voor de zich noemende @Klaas de Groot!

  Ik weet niet waar jij de brutaliteit van dan haalt om te reageren met:
  Je doet er verstandig aan je (brede bek) te sluiten en rustig de zaak af te wachten.

  Misschien heb jij daadwerkelijk je eigen (BREDE BEK) regelmatig opengemaakt in het verleden bij (Sipke Vrieswijk) van de Gemeente Gods.
  Je hebt OPLICHERS in alle (FACETTEN).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES