woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinisterie van Onderwijs biedt verontschuldigingen aan Nederlandse docent Schreuders

Ministerie van Onderwijs biedt verontschuldigingen aan Nederlandse docent Schreuders

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Surinaamse ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft deze week een verklaring uitgebracht, waarin ingegaan wordt op negatieve uitlatingen van ex-minister Robert Peneux over de Nederlandse docent Bertus Schreuders. De verklaring was vanmorgen in diverse Surinaamse kranten te lezen.

Het betreft berichtgeving waarin Schreuders voor oplichter werd uitgemaakt en ervan werd beschuldigd dat hij valse diploma’s op zak zou hebben. Deze berichten over Schreuders werden gepubliceerd naar aanleiding van uitlatingen gedaan door Peneux in juli 2017 in De Nationale Assemblee (DNA).

“De berichten over Bertus Schreuders, die als oplichter is benoemd, ervan beschuldigd is dat hij valse diploma’s op zak zou hebben en is aangewezen als te zijn de persoon die voor calamiteiten heeft gezorgd bij diverse instellingen, berusten niet op de waarheid” aldus het ministerie in Suriname.

Het ministerie erkent dat de berichtgeving beledigend en onnodig krenkend is ten aanzien van Schreuders en wil de vermelde berichtgeving middels de uitgebrachte verklaring corrigeren en ook de verontschuldigingen aanbieden aan de heer Bertus Schreuders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

19 REACTIES
 1. Bertus Schreuder was in dienst van de Technological University of the Americas gevestigd te Paramaribo. Hij wekte de woede van Humbert Rampersad, eigenaar van Technological University of the Americas omdat hij een vals persbericht had rondgestuurd. Dit bericht veroorzaakte verwarring onder de studenten. Humbert Rampersad beschuldigde Schreuder ervan dat hij met valse diploma’s zijn deskundigheid onderbouwde. Het was een conflict tussen Bertus Schreuder en Humbert Rampersad totdat het Het ministerie van onderwijs erbij werd gehaald om de accreditaties van van Bertus Schreuder onder een loep te plaatsen.


  Maak melding
 2. RobGay,

  letterlijk overgeschreven van Wikipedia !!!!

  Nogal opvallend en doorzichtig, zoals al die kleuterschool lulkoek van je.

  Blijf nou gewoon in je Bijlmerkelderbox dat Surinaamse vliegtuigje volgen op flightradar, anders verdwijnt het misschien van de radar boven Paramaribo en raak je nog verwarder dan je nu al bent.


  Maak melding
 3. Niet nodig meer, Nederlandse intellectuelen gaan niet meer naar Suriname, zoeken ze maar lekker uit met die Cubanen . Deze regering staat bekend als te zijner beschuldigingen en vinger te wijzen aan anderen hun schuld gevoelens te geven, terwijl de NDP zelf debet aan. In principe kan men leugens van de ndpers gemakkelijk infiltreren door te letten op de volgende : A No Mi eigenschappen of karakteristieken. Er is een behoorlijk gewicht aan elke beschuldigingen.
  Is duidelijk. En paarse zombies aanhangers met lage intellectuele quotiënt krijgen nooit meer college van onze Nederlandse intellectuelen.


  Maak melding
 4. Deze Peneux is het schoolvoorbeeld van de arrogante Surinamer die uitblinkt in geschreeuw en gescheld. Deze man is en was onwaardig om minister te zijn. Hij is ordinair en grof gebekt. Bovendien kleedt hij zich als een zwerver net als die advocaat Kanhai. Getver die man lijkt net als op zijn gevederde vriend. Peneux mi mars ki you.


  gemodereerd
 5. @RobG
  Het is niet relevant dat Schreuder ruzie had met Rampersad maar dat Peneux zonder meer en zonder bewijs de man ging zwart maken dus Fake nieuws maakte in plaats van de feiten te checken. In Suriname in het algemeen en bij de NDP in het bijzonder is men verbaal ingesteld en neemt men heel makkelijk als feit aan wat het beste uitkomt.
  Peneux heeft zich als mini ster misdragen en is niet groot genoeg om dat toe te geven. Komt dat bekend over!


  Maak melding
 6. Kondremangs
  En nu is die dikke papitodo directeur van de alo. ..lerarenopleiding. ..voormalige IOL. …..
  Wanbelijd van de hoogste orde door DiDiBri en zijn boevenbende. …..
  TIME WILL TELL! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 7. RobG 12 februari 2020 at 14:17
  Bertus Schreuder was in dienst van de Technological University of the Americas gevestigd te Paramaribo. Hij wekte de woede van Humbert Rampersad, eigenaar van Technological University of the Americas omdat hij een vals persbericht had rondgestuurd. Dit bericht veroorzaakte verwarring onder de studenten. Humbert Rampersad beschuldigde Schreuder ervan dat hij met valse diploma’s zijn deskundigheid onderbouwde. Het was een conflict tussen Bertus Schreuder en Humbert Rampersad totdat het Het ministerie van onderwijs erbij werd gehaald om de accreditaties van van Bertus Schreuder onder een loep te plaatsen.
  *********************************************************
  Mislukt Product … RobG ….. soso K……. waar je hoofd vol van is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Het onderwijssysteem in Suriname is aan innovatie toe. De lerarenkorps zou dit kunnen bewerksteligen. Hopelijk krijgen ze van de minister een steun in de rug.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES