‘Luchtruim toch niet open voor commerciële vluchten, alleen repatriatievluchten’

16
KLM vliegt vanuit Suriname naar Schiphol
foto (c) KLM

Het Surinaams luchtruim gaat toch niet open voor commerciële vluchten uit Nederland. Dat heeft de regering vanmorgen besloten. Afgelopen zondag nog maakte de regering bekend dat er weer commerciële vluchten vanuit Nederland naar Suriname mogelijk waren. Dat besluit is echter teruggedraaid zei president Santokhi vanmorgen.

Het besluit is ingegeven door de situatie in Nederland waar er momenteel sprake is van een groot aantal besmettingen. Vanmorgen werden er 3.263 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Amsterdam, namelijk 344. Ook in Rotterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 276 en 222.

“Nederland heeft het nog niet onder controle waardoor we vanaf vandaag het beleid weer gaan aanpassen. Zaterdag hadden we nog beslist dat we commerciële vluchten zouden toestaan, maar we krijgen net verslag dat het enorm stijgt in Nederland. Daarom hebben we net een besluit genomen als regering om af te stappen van die commerciële vluchten” zei de president vanmorgen bij de opening van het schooljaar.

Er zullen daarom voorlopig alleen maar COVID vluchten oftewel repatriëringsvluchten naar Suriname worden toegestaan zei de president:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/posts/3390238717689556

UPDATE: de uitspraken van de president hebben verwarring veroorzaakt. De ministers Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme hebben daarom donderdagavond een spoedpersconferentie gehouden. Van 4 tot en met 11 oktober worden nog commerciële vluchten uitgevoerd, onder strenge voorwaarden. Na 11 oktober zullen de vluchten weer ‘repatriatie-status’ krijgen zeiden ze op de persconferentie.


16 REACTIES

 1. Lezen jullie het wereldnieuws niet? Door het grillige verloop van covid 19 moet men heel vaak de regels aanpassen .Binnen een paar dagen kunnen er ineens hee lveel besmettingen bijkomen en doden.


  Maak melding

 2. percival 1 oktober 2020 At 18:52

  Wil niet vervelend zijn maar dat de situatie in Nederland er niet rooskleurig uitzag was al ietsje langer bekend.


  Maak melding

 3. Moeder natuur, DANKU VOOR COVID-19, DANKU! Als de mens geen respect heeft voor u, hoeft u ook geen respect te hebben voor de mens. Ik snap dat u ook ziet wat er van de mensheid is verworden. De wereld is een enorm huftersnest geworden. Van mij mag COVID-19 blijven als dat betekent dat u weer op adem kunt komen en weer volop mag genieten van schone lucht, DAT VERDIENT U en totdat men weer de mens ziet in de ander.
  gemodereerd

 4. Alleen maar poppenkast eerst goed nadenkn voor dat j iets doet of zeg no goh ala dol iets doen en nu moet je t weer sluiten belachelijk tog met deze regering ie naf denki 10 lesi foe no opo a luchtruimte is al bewezen dat ned. Met zoveel covid gevalen dan iti ie wang opo a luchtruimte een kind van 4jaar zelf weet wat covid is
  gemodereerd

 5. @ Wendy
  Je slaat de spijker op z’n kop. Ze eisen een negatieve test maar dan moet je daarna ook weer 10 dagen in guarantaine maar ze zeggen niet waar je naartoe gaat en wat de kosten zijn, dus het kan zo maar zijn dat je voor die 10 dagen 100 euro per dag moet betalen en dat ben je 1000 euro armer.

  Inderdaad deze grapjassen die lang gepocht hebben dat ze bestuurlijke ervaring hebben en dat ze alle kennis van de wereld hebben, blijken een stelletje amateurs zijn.

  Ze kijken elke dag welke maatregel Nederland neemt en dan nemen ze die over. Dat is gewoonweg andermans ideeen jatten zonder dat ze weten of de maatregelen die Nederland neemt ook op Suriname toespasbaar zijn. Als Rutte morgen een persconferentie geeft en zegt 2,5 meter afstand houden dan zal je zien dat de president van Suriname ook een persconferentie geeft en zegt 2,5 afstand houden.

  Als je alles van Nederland kopieert ben je een ezel zonder visie en zal je nooit het land vooruit brengen.
  gemodereerd

 6. In deze situatie, neemt de regering een besluit.
  Wat de regering, had verwacht, is anders uitgepakt.
  U had van de vorige regeringen, iets anders verwacht, maar het bleek anders te zijn.
  En dat wil ziet zeggen dat ze imbecielen zijn!
  Imbeciel, hoort in de groep”ziekten”
  Geduld, covid19, kan jaren duren!


  Maak melding

 7. Maar mensen worden eerst getest voor ze vliegen en als ze gezond zyn mogen ze vliegen echt raar ze worden getest dus dat
  gemodereerd

 8. Gaan er wel mensen weg zoals gezinshereniging? Mijn man is nog in su heeft ons een jaar lang niet gezien. Zelf zn laatste kind van 7 mnd nog niet gezien. Ik snap het maar wel jammer.
  gemodereerd

 9. Een wijs besluit van deze capabele overheid.
  De uitbraak , en dus de piek in Europa van de Covid epidemie bepaald welke koers de autoriteiten moeten volgen.
  Daarbij staat de volksgezondheid centraal.
  Laten wij de almachtige danken dat de wormen,moordenaars en dieven het in ons land niet meer voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 10. Ric1 oktober 2020 At 18:29

  Deze regering moeten ze nu echt naar huis sturen ze belazerd de bevolking en liegen hard zo als covid geld gebruiken om salarissen te betalen en de mensen die geholpen moesten worden moeten het nu zelf uitzoeken
  ____________________________
  Ricq is zelf nog niet naar huis gekomen hij belazerd zijn eigen naasten, liegt bij zijn naasten om aan geld te komen, Vanwege het sluiten van het luchtruim heeft Arme ric, zijn matie Delano al een paar maanden niet gezien en gehoord, Vergeet je condoom en glijmiddel niet.


  Maak melding

 11. Ut regula est inspicere in posterum, regeren is normaal gesproken vooruitzien. In dit geval van de Corona crisis kun je niet vooruitkijken en hierop plannen. Het is dus een wijs besluit van de regering om op basis van gewijzigde inzichten op dag basis hier een besluit over te nemen en deze op dag basis ook bij te stellen. Ook dat heet regeren.


  Maak melding

 12. @Ab rabroki: Een wijs besluit van deze regering? Je bedoelt een enorme blunder!! Terwijl de hele wereld bezig was met de 2e COVIDgolf, dachten deze bedriegers op slinkse manier de SurNeds zo gek te krijgen hun geld in Suriname uit te komen geven. Zo doorzichtig als maar kan en vooral een totaal gebrek aan inzicht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.