VIDEO: Ambtenaren zeggen vertrouwen in minister Bronto Somohardjo op

46
VIDEO: Ambtenaren zeggen vertrouwen in minister Bronto Somohardjo op

Een groep ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname heeft hard uitgehaald naar hun minister Bronto Somohardjo en zijn vader Paul Somohardjo. Bronto wordt door hen neergezet als iemand die niet naar behoren functioneert op het departement en alleen maar bezig zou zijn met een politieke strijd en een heksenjacht op politiek andersdenkende.

Ook over vader Paul is de groep niet te spreken. Hij zou zonder enige hoedanigheid post hebben gevat op het ministerie terwijl er een gebrek is aan werkruimte. Ook zou hij vaak seksistische opmerkingen maken tegenover vrouwelijke medewerkers. Dit kwam gisteren naar voren bij het aanbieden van een petitie aan de Surinaamse vp Ronnie Brunwijk, waarin de bond het vertrouwen in Somohardjo opzegt (VIDEO).

Daarbij werd benadrukt dat Somohardjo sinds zijn aantreden meerdere partijloyalisten in dienst heeft genomen voor sleutelfuncties terwijl zij het werk niet aankunnen. De ambtenaren willen dat Somohardjo per direct plaats maakt voor iemand die het ministerie beter kan leiden.

De minister zelf houdt naar aanleiding van de ontstane situatie vandaag een persconferentie waarin hij wellicht ingaat op de beschuldigingen. Hieronder het filmpje over het aanbieden van de petitie:

https://www.facebook.com/maik.andro1/videos/3627198553991276/


46 REACTIES

 1. Een groepje ambtenaren? Noteer de namen.

  Ongeacht of de minister nou wel of niet aanblijft, ik gok dat hij blijft, 400 beleidsadviseurs op een ministerie is krankjorum. Daarbovenop nog de duizend ‘lastminute’ benoemingen.

  Breng je curriculum vitae, je identiteitskaart, een bewijs v goed gedrag en de beschikking, zoals door de minister is aangeven dan is er niets aan de hand, tok!

  Opa somo blijf thuis, sturen kan ook op afstand, is geen saoto tent.


  Maak melding

 2. We zullen zien wie liegt!
  De minister heeft de klachten v aanranding netjes bij de politie bezorgd.
  Die ndp ambtenaren denken dat ze ermee wegkomen, mooi niet.
  Fake banen worden niet beloond!


  Maak melding

 3. Esmerald 1 oktober 2020 At 17:58
  Een groepje ambtenaren? Noteer de namen.
  =================

  Hebben ze zelf al gedaan door een petitie te tekenen en in te leveren.


  Maak melding

 4. Lucien. Vergelijk de anti paarse brigade niet met jullie paarse wc worongs en paarse djamoe edes.
  De Hulpjes Van Bouta zijn nu in opdracht van die paarse criminele boevenbende nu al bezig met obstructie van het regeringsbeleid, die ervoor moet zorgen dat suriname uit de paarse stront beerput komt, waarin het is gestort door Na Desi Poring en de 40 jaar ellende van de mulo jongens en drugsdealers van ocer.


  Maak melding

 5. Die minister is een popenkast als die vader
  Liever amang draai wang miss jawa baka jere daar is hij wel goed in
  gemodereerd

 6. Er vind toch een onderzoek plaats ?
  Deze personen moeten kunnen aantonen
  vanaf wanneer zij in dienst zijn,
  voor welke functie en salaris,
  wat is hun opleiding en ervaring,
  dat zij gereageerd hebben op een vacature,
  dat zij gesolliciteerd hebben,
  vanaf wanneer en waar hebben zij daadwerkelijk gewerkt, etc.

  Als blijkt dat er bijvoorbeeld geen vacature was en er is niet gesolliciteerd of dat er niet wordt voldaan aan de vereiste voor de functie dan klopt er iets dus niet. Dan kan het zijn dat zij zijn opgelicht door de vorige regering of zij hebben bewust meegewerkt aan verkiezingsfraude. En in geval van medeplichtigheid aan verkiezingsfraude zijn zij dus strafbaar.

  Er is in ieder geval een onderzoek gaande, het is dus afwachten. Beter is dat een ieder voor zichzelf moet nagaan wat terecht is en wat niet. Voldoe je aan de voorwaarden heb je recht op werk en salaris zo niet zoek dan maar beter een andere baan.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. @Latour Posse: Schelden 10! Verstand gebruiken 0! Blijf maar de incompetentie van deze regering afschermen door op de NDP te vitten. Daar zijn jullie goed voor en niks anders. Stel hersenloze losers!


  Maak melding

 8. robje-les , luci-en k….. , ratje wendy , allemaal wartaal van jullie , maar ja je kunt ook niet anders verwachten van jullie stelletje paarse rattekoppen , alleen maar paarse stront wat eruit komt
  gemodereerd

 9. Wie protesteren? Echte ambtenaren of fake ambtenaren.
  Natuurlijk willen de Fake ambtenaren in hun belang Somohardjo weg. Ze voelen zijn adem steeds heter worden in hun nek.
  Eindelijk een minister die een schoonmaakactie wil houden. Zo iemand moet blijven. Stoorzender pae Somohardjo moet weg.


  Maak melding

 10. kostenposten per maand zijn te hoog…. en toch wordt er nog steeds niets aan gedaan.
  binnen een maand kan je het grootste gedeelte van de fake ambtenaren al verwijderen.
  door absentie of niet productief te zijn.
  gewoon beginnen met een verplichte meldingsplicht op hun werk.
  op staande voet ontslag als je er niet bent… en geen domme excuses.
  dood, zwaar ziek of gehospitaliseerd zou de enige excuses kunnen zijn.
  alle andere bull shit niet accepteren.
  dun je de ambtenarij al heel snel uit.


  Maak melding

 11. De vader van bronto heeft niet te zoeken op de werkplek van zijn zoon. Het is te belachelijk voor woorden. Ik neig de dames te geloven over zijn gedrag naar hen. Hij is gewoon een recidivist wat betreft het lastig vallen van de andere sexe.
  Hij moet maar zijn vertier ergens anders gaan zoeken.
  Er was al eens een groot schandaal omtrent hem met een dame en dit werd breed uitgemeten in de media.
  Hij lijkt mij z.n Trump figuur.


  Maak melding

 12. Lachwekkend….dit was natuurlijk te verwachten. Loon van deze spook ambt kliek is opgeschort en nu staan ze stampvoetend te klagen dat deze minister weg moet. De beste man is niet eens 3 maanden werkzaam op dit departement.

  Het is simpel als je het niets eens bent met het beleid kan je op zoek gaan naar een andere werkgever. Je hoeft daar niet te werken. Maar ja als je spook ambt bent dan is protesteren je enige hou vast naast liters Djogo drinken en in je hangmat liggen.

  Bronto je bent een topper. Hou deze koers vast. Tijd van Njang Patoe, Dringie en Priserie op kosten van de belastingbetaler is voorbij. Er gaan meer koppen rollen. We hebben het nu over beleidsadviseurs. Hoeveel beleidsmedewerkers telt het departement ? En over welke beleid hebben we het ?

  De beerput gaat open en dat maakt ze zenuwachtig. Graag doorpakken !


  Maak melding

 13. Koos 1 oktober 2020 At 21:58

  Ik ken persoonlijk iemand die op die gelekte lijst staat en deze persoon werkt al een eeuwigheid voor de overheid. Deze persoon heeft een universitaire studie afgerond en werkt elke dag tegen een marktconform salaris. Er staan inderdaad mensen op de lijst die aangepakt moeten worden maar er staan ook eerlijke mensen op deze lijst. Dit zorgt voor onrust en is niet zoals je je als minister hoort te gedragen. U zult het waarschijnlijk niet van mij aan willen nemen en wel weer iets verzinnen maar het is echt schandalig wat er gebeurd.


  Maak melding

 14. Excellentie Bronto zit op de juiste plek. Papa soemohardjo wordt hitsig van de spreekster, is niks mee, zolang de spreekster en andere medewerksters geen aanleidingen hebben gegeven aan Papa Soemohardjo. Vergeten jullie je condoom gebruik niet.


  Maak melding

 15. De appel valt niet ver van de stam. Zo vader zo zoon. Bronto heeft dezelfde geslepenheid als zijn vader. Het is hem met de paplepel ingegoten. Bij Bronto en zijn vader gaat het om dat het spel goed gespeeld moet worden. Dat kunnen beiden heel goed. De klagers mogen hun grieven uiten bij Brunswijk maar hun eis zal niet ingewilligd worden. Zowel Santokhi, als Brunswijk en Soemohardjo hebben geen moreel geweten. Echtenotes, familie en vrienden staan op de eerste plaatd. Hun morele intuïtie is niet aanwezig. Het neigt naar narcisme bij hen. Dit zijn de ergste soort corruptelingen die er zijn.
  gemodereerd

 16. Wat een toestand nu al. Om zaken goed te laten verlopen is het wellicht handig om deze meneer de wacht aan te zeggen en te vervangen door een capabele persoon die van wanten weet op het ministerie. Nu zie je dat Nepotisme geen vooruitgang beoogd. Aan de dames zou ik zeggen maak opnames met je mobiel als vader Somo weer hitsig is en klaag hem aan. Het gaat om bewijs leveren voor zijn aanhouding.


  Maak melding

 17. Team Bronto Somohardjo, team Riad Nurmohamed, team Ramadin en team Reshma Kuldipsing zijn daadkrachtig en hebben Suriname al vele miljoenen bespaard.
  Jammer genoeg is de media en de journalistiek voornamelijk belust op misstappen van de regering Santokhi / Brunswijk. De prestaties worden veel te weinig belicht. En dit is nodig, want het volk heeft een trauma opgelopen en is nu overdreven sceptisch. In minder dan 3 maanden is al heel veel bereikt.
  Team Saskia Walden, team Sewdin en team Amoksie mogen best wat harder hun best gaan doen. Vooral minister Sewdin loopt volgens mij behoorlijk achter op schema. Hij kan de inkomsten een behoorlijk boost geven.

  In ieder geval is duidelijk dat de regering Santo.-B. een no nonsense regering is. Er komt orde en structuur. Voor sommigen zal dat pijn doen maar voor slim-Suriname is dit een opluchting.

  Bronto praat over een tipje van de ijsberg. Ik ben benieuwd hoe die ijsberg er dan uitziet.
  We kunnen dus meer paarse (politiek andersdenkenden) protesten verwachten.

  Maar zoals ik al zei:
  There is a new sherrif in town and the bad guys do not like him.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 18. Para Express 1 oktober 2020 At 23:11
  Team Saskia Walden, team Sewdin en team Amoksie mogen best wat harder hun best gaan doen. Vooral minister Sewdin loopt volgens mij behoorlijk achter op schema.
  ===================

  Hoe komt u daar nou bij?


  Maak melding

 19. Excellentie Bronto is goed bezig om het puin van NDP regering op te ruimen. Papa Somo is Hitsig, ligt aan de Spreekster en haar collega’s om hiermee om te gaan, want Vader Abraham en Broer Delano zijn er niet. Vergeten jullie je condooms en glijmiddel niet te gebruiken.


  Maak melding

 20. Jankovic1 oktober 2020 At 23:15

  Bronto, Mathoera en Nurmohammed zijn de zwakke schakels in dit kabinet naast natuurlijk de VP.
  _________________

  Voor jou informatie Jankovic1: Dez drie Excellente personen Bronto, Mathoera en Nurmohammed zijn heel hard bezig om jouw soort op te ruimen.


  Maak melding

 21. Koos 2 oktober 2020 At 00:04
  Robles je kennis heeft niks te vrezen dan. Hij moet het kenbaar maken en evt maatstaven met bewijzen. Probleem opgelost.
  =========================

  Nee dat is het probleem ook niet Koos. Mijn kennis is bij voorbaat verdacht gemaakt door op een lijst gezet te zijn die openbaar is gemaakt. Dat is niet zoals je met personeel omgaat. Je kunt mensen ook opdonderen zonder hun prive-gegevens openbaar te maken.


  Maak melding

 22. Mensen, zijn jullie er echt zo van overtuigt dat 40 jaar revolutie goed is geweest voor Suriname en kan je voor jezelf beargumenteren waarom het goed is geweest?
  Vinden jullie echt dat Desiré Delano Bouterse en zijn kornuiten vooruitgang en ontwikkeling hebben gebracht en kan je voor jezelf op een rij zetten in welk opzicht er vooruitgang en ontwikkeling is geweest??
  Had Suriname vandaag niet zonder die zogenaamde revolutie verder moeten zijn vandaag, anders dan een totaal verwoest land die bankroet is? Kan je deze stelling voor jezelf beargumenteren. zodanig dat het er voldoende positief is voor jezelf?

  Knipper even met je ogen en probeer die Hindoestaanse President voor één keer niet als een Hindoestaan maar als Surinamer te zien die heel erg z’n best doet om het land weer op de goede weg te helpen.

  U hoeft hier niet op te antwoorden. Schrijf uw antwoorden op een briefje en raadpleeg het over vijf jaar terug.


  Maak melding

 23. men doet er goedt aan zich meer naar de toekomst tekyken, trek lering uit het verleden en ga maar voort .Time waits for no one. we kunnen niet langer elkaar onnodig beledigen en kleineren terwyl er niks veranderd en de toekomst nog steeds een neerwaardtse lyn aan houdt.


  Maak melding

 24. Lucien. Typisch een paarse reactie:tralala en zand erover. Nee hor. Oppakken die paarse criminele boevenbende;te beginnen met de paarse rovershoofdman op leonsberg. Obstructie politiek kunnen ze vanuit ocer. En stelen. Deze regering krijgt geen kans van jou en de andere paarse wc worongs om de paarse rotzooi van 10 jaar en langer op te ruimen.


  Maak melding

 25. RobG 1 oktober 2020 At 22:51
  De appel valt niet ver van de stam. Zo vader zo zoon. Bronto heeft dezelfde geslepenheid als zijn vader.

  RobG
  Kun je met 100% zekerheid zeggen van Dino want die zit nu opgesloten.


  Maak melding

 26. RobG: desie en boefdraad hebben wel een moreel geweten noh??
  Zou me niks verbazen als het grootste gedeelte van de mensen die daar buiten staan te schreeuwen behoren tot de groep van 3600 die een maand voor de verkiezingen zijn aangenomen in ruil voor hun stem. De VP doet er goed aan om de petitie samen met de RVM kritisch te bekijken teneinde vast te stellen of de beschuldigingen kloppen. We moeten niet vergeten dat ndp loyalisten alles doen om de rust en orde in het land te verstoren.


  Maak melding

 27. President Santokhi had dit kunnen voorkomen door de PL een andere Ministerie aan te bieden.
  Paul Somohardjo, de vader van Minister Bronto, had het al aangekondigd. Op Binnenlandse zaken zitten de verraders van de PL en die gaan wij hard aanpakken.

  Bronto begon ook voortvarend zie zijn optredens in het parlement, het triomfantelijk zwaaien met een lijstje alsof hij enkele boeven had gevangen. Een Minister die zijn personeel of een deel daarvan zo demoniseert is bezig met onbehoorlijk bestuur.

  Dat het uit zou lopen op een krachtmeting met het personeel kon je voorspellen.
  Bronto is vergeten dat hij als Minister geen partijvetes kan gaan uitvechten met jouw vijanden, als Minister sta je voor het algemeen belang.
  Is er niemand op het Ministerie die hem behoedt voor zulke uitglijders, behalve dan zijn half gare vader.

  Bronto, je bent de zwakste schakel en zult moeten vertrekken of op z’n minst een politieke knieval maken.

  PS,
  Wat een krakeel hier op waterkant!!!!!!
  Waarom geen enkele reactie uit het parlement?????????


  Maak melding

 28. Boesskowtoe 2 oktober 2020 At 11:20
  RobG: desie en boefdraad hebben wel een moreel geweten noh??
  Zou me niks verbazen als het grootste gedeelte van de mensen die daar buiten staan te schreeuwen behoren tot de groep van 3600 die een maand voor de verkiezingen zijn aangenomen in ruil voor hun stem. De VP doet er goed aan om de petitie samen met de RVM kritisch te bekijken teneinde vast te stellen of de beschuldigingen kloppen. We moeten niet vergeten dat ndp loyalisten alles doen om de rust en orde in het land te verstoren.
  ============================================

  Boesskowtoe,

  Wellicht een gevalletje van: het wel zien van die splinter in anderen hun ogen maar niet die balk in hun eigen ogen? De DNA van de NDP.


  Maak melding

 29. @Wat: WQeer zo e3en doorzichtige move van de moderator. Snel even een fakenaam verzinnen en het varken dat in je zit de vrije loop laten. Nog jij, nog enig andere poepworm op dit forum weet zich te ontworstelen van het varkenachtige dat jullie eigen is. Blijf maar wroeten in Chan zijn hol!!


  Maak melding

 30. Zo lang die teringhond van een hoefdraad voortvluchtig is doen de luisen er verstandig aan hun grote smoel te houden. ze hebben geen poot om op te staan
  Hij bezorgt zijn partij zo alleen maar nog meer schade gelukkig.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 31. Koos 2 oktober 2020 At 13:10
  @Robles, de minister heeft deze lijst niet openbaar gemaakt. Betreft lijst is gelekt door medew van Biza.
  ================

  Ik betwijfel dat ten zeerste.


  Maak melding

 32. @Sabaku : “Knipper even met je ogen en probeer die Hindoestaanse President voor één keer niet als een Hindoestaan……??? De man doet niet anders dan een Hindoestaan zijn en zich als Hindoestraan te gedragen. Ik moet hetr je wel meegeven dat ook jij het licht begint te zien, dat Chan zich meer Hindoestaan voelt dan Surinamer en zich conform gedraagt. Kijk naar zijn partij, zijn partijbestuur, zijn VHP-ministers, -onderministers, -directeuren, -adviseurs, -ledern van RVC’s ,…….moet ik doorgaan? Hij is nou eenmaal de leider van de Verenigde Hindoestaanse Partij. Dat zie je, dat merk je, dat ervaar je, dat weet je en toch kom je hier kolder vertellen!


  Maak melding

 33. Ik zeg alleen
  hoefdraad een voortvluchtige ex governor van de centrale bank en ex-minister van financiën en lid van de ndp
  Lijkt mij voldoende om je smoelwerk dicht te houden


  Maak melding

 34. Robles 2 oktober 2020 At 20:25

  Koos 2 oktober 2020 At 13:10
  @Robles, de minister heeft deze lijst niet openbaar gemaakt. Betreft lijst is gelekt door medew van Biza.
  ================

  Ik betwijfel dat ten zeerste.
  ================
  Wat ik betwijfel is dat jij met elk topic ergens iemand kent z.a. militair nu biza, net als een vlieg die op elk stront afgaat, zo’n motjo vlieg. En je ik hou van schelden ja, SO WHAT!!!


  Maak melding

 35. Lucien Karwafodi 2 oktober 2020 At 20:46

  Lucientje,

  Ik hoop niet dat je het al te erg gaat vinden dat ik niet meer op al die stommiteiten van je ga reageren. Je bent niets anders dan een grote racist en een waardeloze vent om daar zelf niet ronduit voor uit te komen. Helaas moet ik toegeven dat jou soort in ieder geval geen land kan besturen. Dus laat het maar aan die Hindoestanen over als je er toch zo over denkt.
  En probeer je niet heel erg druk te maken daarover want je gaat het nog minimaal vijf jaar moeten ondergaan.
  Je normen en waarden zijn door de vorige regering kapot geslagen waardoor je niet meer voor rede vatbaar bent. Ik had je al eerder het advies gegeven om onder die steen te kruipen waar je vandaan komt. En blijf daar want een regering van jou gading waar je op de bonnefooi kan meeliften en stelen zal je helaas niet meer maken.


  Maak melding

 36. Min. Bronto laat je niet intimideren. Mensen moeten wennen aan de nieuwe aanpak en dat zal niet zonder weerstand gaan. Je heb 400 beleidsadviseurs waarvan een aantal onrechtmatig is aangesteld en overbodig zijn Je kan met het functioneren van deze beleidsadviseurs laten evalueren/beoordelen. Bij niet functioneren kan je dan maatregelen treffen. Als de HVB mensen er bijhoren(en daar zijn ze bang voor)dan heb je de oplossing gevonden. “Justitia Pietas Fides”.


  Maak melding

 37. Boskopoemang 2 oktober 2020 At 23:11
  Wat ik betwijfel is dat jij met elk topic ergens iemand kent z.a. militair nu biza, net als een vlieg die op elk stront afgaat, zo’n motjo vlieg. En je ik hou van schelden ja, SO WHAT!!!
  =====================

  1. Dat waren welgeteld precies twee topics en het is niet zo heel vreemd om mensen te kennen als je in Suriname woont, werkt, schoolgaande kinderen hebt en actief deelneemt aan het verenigingsleven.
  2. Scheld maar hoor. Mij hebt u er eerlijk gezegd niet mee. U maakt zichzelf eerder belachelijk ermee. En door op alles te schelden leer je ook geen mensen kennen. Veel vrienden zult u niet hebben vermoed ik.

  Fijne dag verder. T’is hier mooi weer. Dadelijk lekker de hort op en onder de vriendelijke mensen zijn. Wel met inachtneming van de Covidregels uiteraard.


  Maak melding

 38. CHAN BEN A WANG BIGGIE BEK PE A BIGGIE BEK GO A SAKA. SAKA MANG SOSO LEE A MANG AI LEE DAGOE BAL. NO WANG VOOR UIT GANG NO DE SINDS A MANG KONG NA SOSO KA A MANG AI DOE. IN 2021 A SRD AU TRONG 1 OP 100 EN DA 1 OP DUIZEND LEK A TING FU BOTA.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.