Brunswijk zal uit eigen zak chartervlucht betalen voor studenten naar Cuba

22
Brunswijk zal uit eigen zak chartervlucht betalen voor studenten naar Cuba

Vertegenwoordigers van Surinaamse studenten in Cuba hebben een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Het gaat om een groep van 19 medische studenten die studeren in Cuba. Ze moeten in oktober weer aanvangen met hun studie. De studenten zijn al enkele weken in Suriname maar vrezen nu dat vanwege de Covid-situatie als ook de slechte financiële situatie, zij niet meer in de gelegenheid kunnen worden gesteld hun studie te vervolgen.

De vertegenwoordigers hebben ondersteuning gevraagd aan de vp zodat de studenten hun studies verder kunnen voortzetten. Brunswijk heeft toegezegd de chartervlucht naar Cuba te betalen. Met betrekking tot overige afspraken zal hij de regering verzoeken deze zo gauw mogelijk na te komen, meldt het directoraat volkscommunicatie.

22 REACTIES

 1. “Robinhood” doet weer een duit uit eigen zak en natuurlijk weer groot nieuws ter ere van meneer Brunswijk zelf.

  Oprecht doneren doe je uit medemenselijkheid, maar vooral in stilte.


  Maak melding

 2. “Robinhood” doet weer een duit uit eigen verkregen uit onrechtmatige zaken. En meneertje zijn eerzucht moet gevoed worden dus moet de hele wereld kennis hiervan nemen.

  Doneren doe je uit medemenselijkheid, maar vooral in stilte.


  Maak melding

 3. Wat een kunbrest . Of is t een afkoop/inkoop gunst? Tsa wie t geschopt heeft tot :wie t breed heeft ,laat t breed hangen, kan zich de dubieuse “luxe”wel veroorloven


  Maak melding

 4. Ik wil graag weten hoe hij aan zijn geld komt of is hij gewoon onverklaarde goudinkomsten aan het witwassen? Gaat de belastingsdienst deze mans inkomsten en uitgaven natrekken of is hij ook een part time cocaboer?


  Maak melding

 5. Je hebt klagers en doeners. Als de studenten weer terug gaan naar Cuba dan krijg je de vraag hoe ze het financieren. Brunswijk is transparant. Geweldige gebaar van deze VP.


  Maak melding

 6. Men roept steeds dat regeringsfunctionarissen moeten inleveren om ook bij te dragen aan de nood.
  Nu doet Brunswijk spontaan een geste uit eigen zak en nee hoor, het is ook niet goed.

  Ik vind het een nobele daad en een goed voorbeeld voor de anderen. Hopelijk volgen er meer want goed voorbeeld doet goed volgen


  Maak melding

 7. Leuk en aardig.
  Maar beseft Ronny Brunswijk wel dat hij onderdeel is van een regering. Moeten de afspraken en voorwaarden die gemaakt zijn niet eerst nagekeken worden ? Is overleg met betrokken ministeries niet nodig ? Zodat er 1 lijn getrokken kan worden voor alle studenten die buiten Suriname studeren. Een duidelijk en concreet plan / beleid voor alle studenten die buiten Suriname studeren is toch beter ?

  Een ander opvallend punt is dat Ronny Brunswijk alleen voor zijn eigen achterban betaald. En dus etnisch bezig is. Of hebben de Javaanse en Hindoestaanse studenten geen financiele steun nodig ?

  Is er sprake van discriminatie ?


  Maak melding

 8. Wie herinnert zich nog de woorden van Lon: “Politiek na gangsta”.
  Ook Lon behoort tot die groep Surinamers die door allerlei gangsta-praktijken puissant rijk zijn geworden.


  Maak melding

 9. Toch blijf ik dit soort gedrag komende van een VP fout vinden.
  Ik neem aan dat de VP Ronnie Brunswijk het beheer over zijn belangen in zijn verschillende bedrijven tijdelijk heeft overgedragen aan een vertrouwenspersoon. Waarom laat hij deze gestes dan ook niet via die route lopen?


  Maak melding

 10. De vraag is: zijn de studenten via een beurs van de Staat gaan studeren in Cuba, of zijn ze uit eigen overwegingen c.q. beweegredenen daar gaan studeren? In het eerste geval, is het de taak van de overheid om op te draaien voor de kosten. In het laatste geval moeten de studenten zelf hun boontjes doppen. Studeren in het buitenland is geen goedkope aangelegenheid en dat moet men beseffen.

  Als de VP over de brug wil komen, is het natuurlijk zijn goed recht. Hoe de VP aan zoveel geld komt om filantroop te spelen en te strooien ermee, is een ander verhaal. Een ticket echter, is niet alles. Er komen nog bijkijken: college geld (per studiejaar of per vak), kosten voor aanschaf van boeken, huur voor het appartement waarin men logeert, incl. nutsvoorzieningen, consumptie, kleding, schoeisel, etc.


  Maak melding

 11. Z E de VP geeft aan hoe het moet.
  De massa moordenaar en zijn dievenbende zouden hier lering uit kunnen trekken.
  Niemand gaat een cent meenemen in het graf.
  En voor de haters op dit forum geldt;
  Neem een voorbeeld aan deze man want hij is in ons land 1 van de weinigen die zijn geld nuttig besteedt.

  Hij probeert tenminste ons land uit de shit te trekken.
  Alleen daarom zou hij al onze zegen moeten krijgen.


  Maak melding

 12. wendy 27 september 2020 At 18:45

  Waarom doet VP het?? Chan heeft vrouw met hele groep vr 2 weken vakantie naar nl gestuurd.waarom betaald hij dit niet.
  =========================
  Aaaaaaiii, misschien moeten ze 150 auto’s in die poenani van je rammen!


  Maak melding

 13. Immers de analfabeet Z.E de AAP wilt plesident worden dus doet hij verwoede pogingen om populair te worden n zo strooit hij met ht geroofde geld vn d bank en illegale goudopbrengst.maar zoals pakira zei hij gaat betalen vr al zij waandaden.


  Maak melding

 14. Para Express. Je wekelijk aard komt nu boven drijven. Nu zeuren je over etniciteit. Hou op man. Wie gaat deze mensen helpen dan? Je gaat nooit doen, want ze behoren niet tot jouw doelgroep.

  Goed zo Brunswijk helpt de zwakkeren in de samenleving om ook vooruit te komen. Niet alleen de rijken mensen kinderen moeten kunnen studeren, maar ook de armen. Dat sommige hier moeite mee hebben begrijp ik wel. Dat zijn toch meestal van de wolven in schaapskleren.


  Maak melding

 15. Taurus@@ Het zit je behoorlijk dwaas he ??? Hij is wel een slim analfabeet, doordat hij een hoogopgeleid type als jij zo irriteert. Apen zijn zeer intelligente dieren. Kom op Brunsie laat de haters maar janken. Zolang ze blijven janken doe jij het goed. Het is wel raar dat deze jankers vooral Chan aanhangers zijn, waarmee hij samen in regering zit. Het onderbuikgevoel komen bij velen boven drijven. Heel goed vooruitzicht voor een mooie samenwerking……


  Maak melding

 16. ” …
  @ Glenn28 september 2020 At 08:49

  Para Express. Je wekelijk aard komt nu boven drijven. Nu zeuren je over etniciteit. 
  … ”

  Jij bent ook selectief. Maar dat kan ik wel begrijpen dat voor sommige mensen die selectief zijn de waarheid hard kan aankomen.

  Durf net zoals ik objectief en oprecht te zijn. Door in hokjes te blijven denken kan men geen vreedzame samenleving bouwen.

  Krakti !


  Maak melding

 17. Ronnie is alvast stemmen aan het kopen voor 2025. Ja, hij wil die mensen zeker helpen, maar eigen belang komt er ook bij kijken.
  Ik tel 8 Cubagangers op de foto, dus dat is 8 x 2.000 = 16.000 $$.
  Maar misschien kan hij een slimmere deal maken. Deze 8 mensen dumpen in Cuba en 8 Cubaanse artsen reeds aanwezig in Suriname nationaliseren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.