VSB vraagt regering om government take op diesel stop te zetten

24
Problemen aan de pomp na aanpassing brandstofprijs boven SRD 10

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft woensdag in een brief aan minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie wederom erop aangedrongen om de government take op diesel te laten wegvallen. Volgens de VSB levert de government take op gasoline al een behoorlijke bijdrage aan de economie. De verhoging van de brandstofprijzen is een logisch gevolg van de recente wisselkoersaanpassing schrijft de VSB.

In het schrijven wordt verder aangegeven dat het grootste gedeelte van de transportsector, waaronder distributievoertuigen en schoolvervoer, diesel gebruikt. Ook bij de machines die in de meeste productie- en landbouwbedrijven worden ingezet, is dat het geval.

Volgens de VSB hoeft het daarom geen verder betoog dat de doorwerking van verhoogde dieselprijzen een enorme kostenverhoging voor de Surinaamse bevolking teweeg zal brengen.
“Wij doen nogmaals een beroep op u om de government take op diesel, op grond van de te verwachten explosie van prijzen, te heroverwegen”, aldus de VSB.

24 REACTIES

 1. Wij zijn allemaal beet genomen door de leugens van deze regering tijdens de verkiezingen waren andere dings beloof en kom mij niet zeggen we wisten niet dat de kast leeg was en er zoveel leningen er waren dan heb je jou huiswerk niet goed gedaan en dat blijk nu het geval te zijn nu gaat chan toch een lening nemen op die olie die gevonden is en de vorige regering mocht dat niet wand dan was het verkopen en wat is dit dan ze blijven liegen voor het volk diaspora zou geld geven waar is dat geld chan liegen daar ben je goed in


  Maak melding

 2. @Ric, wat had Bouterse ook al weer beloofd ?

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  Conclusie, Suriname is niet in Dubai beland. Suriname heeft een economie vergelijkbaar met die van Haiti en nu loop je te janken omdat er pijnlijk maatregelen moet worden genomen.


  Maak melding

 3. @ Ric 24 september 2020 At 06:57
  Ja we zijn allemaal beet genomen door de vorige regering, we wisten dat staatskas leeg zou zijn, maar zoveel schulden en zoveel geld vervlogen, die baas van je is Houdini.
  Deze lening is nodig om ons riemen weer wat losser te maken, gelukkig heeft de vorige regering de kans niet gehad voor leningen op de nieuwe bronnen, dat geld zou ook verdwijnen. Vorige regering zorgde dat je yang had vandaag, morgen zullen we zien, deze regering wil dat je yang hebt elke dag, zelfs na 50 jaar en dat gaat pijn doen in het begin.
  En dat is het verschil met deze regering en de vorige, deze regering leent voor land, volk en stabiliteit, vorig regering heeft geleend, verbrast en in eigen zak gestoken. Ik dacht dat jij al wakker begon te worden en verstandiger ging denken, maar je blijft ka in je hoofd hebben, fa dat dang?


  Maak melding

 4. Geen enkele menselijke politieke regering gaat de prijzen omlaag kunnen krijgen. Alles word alleen maar duurder! Dit is vastgelegd in het bijbelboek openbaring die bijna 2000 jaar geleden is opgetekend door de apostel Johannes die geïnspireerd werd door God.


  Maak melding

 5. Boskopoemang staat het op deze regering mensen hun voorhoofd geschreven dat ze niet gaan stellen politieke is eigenbelang er is nog geen een regering geweest in su die niet heeft gestolen dus dat verhaal van dat geld gaat gebruik worden voor land en volk mag je op je buik schrijven durf je jou handen in vuur te steken voor deze regering


  Maak melding

 6. Kijk terug,

  Feit is, dat elke keer als een NDP regering zit, wij daarna stront krijgen. Als er dan een regering komt daarna, die met bloed, zweet en tranen het land weer op het spoor heeft gebracht, we weer mandaat aan de NDP geven. WAAROM!!!??? Zal ik je vertellen. Omdat je nu veel offers brengt om alles weer op rails te krijgen, daardoor worden velen verblind, verdoofd en krijgen wraak neigingen, waardoor we het weer vergokken en het macht geven aan de NDP. Dit is momenteel een vicieuze cirkel in ons geliefd land Suriname en hieruit moeten we zien uit te komen.

  Hoe zou het nu zijn als de zelfde regering Venetiaan (of een ander eerlijk regering) v.a. 2010 tot heden nog zou regeren, Wij hebben ze niet meer de kans gegeven om verder te gaan ontwikkelen. Dan hadden we nu realistisch ontwikkeling in alles, de Surinamer kon met een opgeheven hoofd rond lopen naar een geweldig toekomst ook voor kinds kinderen.

  We schelden en doen elke keer met de regering die het weer stabiel moet maken, maar het is ons eigen schuld. We hebben geen vertrouwen in de regering die het stabiel maakt, omdat we veel moeten inleveren. Het moment dat je echt van de vruchten kan gaan genieten, geven we het weer aan de rovers die van ons vruchten genieten en dit is een feit. Dan moeten we niet zeggen, maar dat wisten we niet, dit doen we al jaren keer op keer en het zal mij niet verbazen als het in 2025 weer gebeurt.

  We moeten met ons allen doorbijten en vooral na dit regeer termijn weten wat te doen.

  WE MOETEN UIT DIE VICIEUZE CIRKEL KOMEN MIJNE MENSEN!


  Maak melding

 7. Goed dat de VSB ook namens de kleine man en vrouw spreekt. Voor de regering is het inderdaad een optie om deze impopulaire maatregelen in heroverweging te nemen. De fase van invoering moet wel goed gedoseerd zijn. Dati i musu tai a bere, any wan sma sabi. Maar ,als jij de patiënt in een keer teveel medicatie verstrekt, schiet jij je doel voorbij. Je kunt wel gaan werken aan de eisen van het IMF ,maar nogmaals, de dosering blijft van kracht. Op kantoor kun je gemakkelijk je calculator tevoorschijn halen en zeggen van ;dit moet gebeuren en dat moet gebeuren. Maar aangezien je met mensen bezig bent, zal die theorie voor een gedeelte in rook opgaan. De fysieke en psychische gevolgen kunnen een dusdanig tegeneffect creëren dat je bij nader inzien, toch wat creatiever te werk moet gaan. Er zijn verschillende oplossingsmodellen naar voren gebracht . Denk er even over na. Nu al, na nauwelijks een paar maandjes ,zijn er mensen die zich verzetten. Het betekent dat je als regering nog beter beslagen ten ijs moet komen.


  Maak melding

 8. Dat er bezuinigd moet worden door de huidige regering is logisch na de ravage van de vorige regering. Maar wat mij tegenvalt van de huidige regering is dat er geen vaart achter gezet word om al het gestolen geld terug te halen en de boeven die door corruptie het land zo vernietigd hebben op te jagen en achter de tralies te gooien. Als het volk ziet dat misdaad niet loont en dat er op dat punt ook werk van word gemaakt het volk makkelijker bereid zal zijn de nodige offers te brengen. En by the way als deze regering zoals beloofd al t gestolen geld terug zal halen hoeft het arme volk ook niet verder afgeknepen te worden..


  Maak melding

 9. Min EZ Saskia Walden moet werkgroepen formeren en het veld in sturen om boekhoudingen en belastingaangiftes te controleren en achterstallige belastingen te innen.

  Er is veel werk aan de winkel de hulp en mankracht van de gehele coalitie moet ingezet worden.
  NPS biedt je aan !
  Het volk heeft ook jullie geplaatst !

  Veel handen maken licht werk. Krakti !


  Maak melding

 10. Mensen moeten nu gewoon zuiniger omgaan met energie. Het is beter voor je portemonnee en het milieu.
  Gebruik wat je nodig hebt en niet meer dan dat. Wil je meer luxe dan ga je meer moeten betalen.
  Andere landen betalen allerlei milieu belastingen, verbruiksbelastingen en voor afvalverwerking.
  Als we dat ook nog hier hadden dan zouden mensen elke dag schreeuwen…


  Maak melding

 11. Hoe wil je dat het land vooruit komt als zonder belasting.
  Het kan altijd erger. Kijk naar belasting stelsel wat ze in Nederland hebben.
  Belasting innen is een. Er wat goed mee doen is twee.
  Regering moet het ook goed besteden zodat de burger en het land er ook beter van wordt.


  Maak melding

 12. @ ric
  Politiek is eigen belang; kan je wat voorbeelden geven waaruit blijkt dat de ndp er niet voor het volk zat, maar voor eigen belang. Graag wat zinvolle voorbeelden, dus niet in te trant van ze hebben de weg een andere naam gegeven.
  Voorbeelden ban verspilling, corruptie, vriendjespolitiek ed graag


  Maak melding

 13. Drm no moest bluf zomaar mi chan wang kang tjaar a koers goh minder dan 7srd nu wat doen jullie alles gaat omhoog en waar is president chan nu mik a kong tak nanga a volk a denki ding poti buurt a denki ding getto prisie pi soso bluf en oen no moest kong weer mi eddi met voorig regering heeft dit ellnde gebr8 a bla bla bla foe oenoe moest stop no djompo tik taki zomaar dan oen no sab pi a koti di


  Maak melding

 14. Daga interprise&co 24 september 2020 At 10:12

  De bijbel en christenen wisten alles al zo’n 2000 jaar lang, dus zijn ze verantwoordelijk voor de huidige situatie.


  Maak melding

 15. Goverment take staat los van de benzineprijsverhoging
  deze is een gevolg van het duurder worden van de import van olie door een duurdere dollar
  goverment take heeft andere redens, namelijk minder gebruik maken van het product en inkomsten voor de regering.
  jammer dat de ndp alles, maar dan ook alles wat er was en wat er te halen viel heeft gestolen.
  de gevolgen moeten we nu met z’n allen gaan dragen.
  het volk zou niet bij de huidige regering zijn bezittingen moeten opijsen, maar daar waar het is, bij de criminele bende

  Het is zaak dat er voortdurend word gewezen op dat wat de ndp het volk heeft aangedaan.
  Dit mag NOOIT worden vergeten. Iedere dag MOET dit worden gezegd, zodat de volwassenen, maar ook de kinderen NOOOOOOIT meer vergeten wie ons geliefde land in het ravijn heeft gestort.
  Bah, deze mensen gun ik alles wat slecht is toe


  Maak melding

 16. Sorry zgn Koos. Ben je adviseur van Chan???Je weet zoveel te vertellen hier.

  Mensen… Jullie kunnen rustig met geitenwollen sokken voor de kachel (al is het niet koud in het kikkerlandje)van alles roepen, zeggen, verwijten maar daar hebben de Surinamers geen boodschap aan. Als die hoogopgeleiden hier moeten naar Suriname vertrekken en zelf meemaken wat de mensen daar voelen Veilig in Nederland zitten en van alles roepen hebben ze geen boodschap aan. Ga jullie de sfeer zelf proeven en de ellende mee maken lijkt mij een mooie deal. Jullie zijn toch goed opgeleid lees ik telkens hier.

  Jullie weten dat als Surinamers meer moeten gaan betalen voor iets heb je een hoop Broeja..

  Ric@@ Jullie zijn niet beetgenomen. Jullie geloven van alles. Dat is het verschil. Politiek is een smerig spelletje. Ik was januari met vakantie in Suriname en ik heb alkerlei verhalen gehoord dat ik dacht van tjonge tjonge. Nederland en Amerika zou direct geld geven als Bouterse weg was enz. Ik dacht toen van sommige zijn niet goedwijs. Zijn ze wereld vreemd geworden. Beide landen vechten met corona en economische hebben ze het zwaar en jullie verwachten geld. Kom op zeg!! Ik weet dat velen in Nederland jullie met allerlei mooie verhalen hebben misleidend. Maar ja … dat is politiek kerel. Er zit een brede kader achter de verhalen.. Nu moeten jullie offers brengen en door de zure appel bijten Jammer erel.


  Maak melding

 17. Ric 24 september 2020 At 10:19
  Boskopoemang staat het op deze regering mensen hun voorhoofd geschreven dat ze niet gaan stellen politieke is eigenbelang er is nog geen een regering geweest in su die niet heeft gestolen dus dat verhaal van dat geld gaat gebruik worden voor land en volk mag je op je buik schrijven durf je jou handen in vuur te steken voor deze regering
  ===========================

  Ik heb het op mijn buik geschreven en zet mijn handen in vuur, DEZE REGERING GAAT NIET STELLEN, dat weet ik 101% zeker en ik durf zelfs op mijn land te zweren.


  Maak melding

 18. Soms snap ik het geklaag niet,
  Als ik denk aan meeste huishoudens waar elk inwonende een wagi heeft, pa, ma, dochters, zonen, dagoe nanga poespoesie, ala sma ab wagi en niet zomaar wagi, zes cilinder, 8 cilinder wagi. Behalve de mensen die het echt krap hebben, want het meest geklaag komt door die mensen met meerdere wagi’s.


  Maak melding

 19. Ja Glenn als die walgelijk dieven Suriname niet hadden leeggeplunderd zouden zij nog de regering vormen, zou Suriname niet afstevenen op een economische crises
  GEEN ENKEL LAND, GEEN ENKELE INDIVIDU ZAL SURINAME ZOMAAR GELD GEVEN, WETENDE DAT DE MINISTER VAN FINANCIEN OP DE VLUCHT IS


  Maak melding

 20. Booi, Booi, Booi…. Mensen ga lopen, ga fietsen. Het is toch te gek dat er voor elke meter de auto genomen wordt.
  En niet klagen, wij hebben zelf de afgelopen jaren NDB gekozen terwijl we allemaal wisten dat de vorige keer dat de NDP aan de macht was zij er een puinhoop van gemaakt hebben. Dus niet klagen, dit is ons eigen schuld hadden wij geen NDP moeten stemmen, als je liever voor een pakketje rent en niet voor de toekomst van je zelf en Suriname gaat, krijg je zulke situaties terwijl het tijdens FRONT zo goed ging, maar ja een Surinamer is nooit tevreden. En nog geeft de huidige regering niet de schuld van alle ellende die er nu heerst en de maatregelen die zij MOETEN nemen. Laten wij eerlijk zijn Chan had een belofte gedaan maar er is zelf zo gestemd dat hij niet de absolute meerderheid behaald heeft waardoor hij niet echt door kan pakken en rkening met anderen moet houden en dat is de schuld van de gewone man, dus niet klagen maar ga bij je zelf na. Nog wat niemand wil belasting betalen maar wij schelden wel op de regering dat zij niets doen en hebben veel verwachtingen, het liefst alles gratis.


  Maak melding

 21. In Surinaam die aawtoo is ijgelik nie noodoe.Die mense kunnen alles doen met bus.
  In Hollant, die vaamierie woone ver en is ook kauwt, dang se hebbe meer auwtoo noodig dang in Surinaam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.